Forelvisdag voor en door Vrolijke Forelvissers

Forelvisdag voor en door Vrolijke Forelvissers 

Door Ron Smits

Zaterdag 23 januari was ik te gast bij de forellenvisvijvers van de Berenkuil te Putten, waar aan één van de drie vijvers ongeveer 45 forelvissers actief waren.

Een gezellig dagje vissen georganiseerd door Ron Sloots en na afloop een gezellig etentje in het restaurant van de Berenkuil.

Het forelvissen op een forellenvijver heeft een ware metamorfose door gemaakt. Vroeger werd er met meelwormen en/of regenwormen gevist op de forel, tegenwoordig is er een heel assortiment met aas voorhanden.

De sportvissers kunnen kiezen uit wasmotten, meelwormen, wormen, zalmeitjes en de vele potjes met diverse kleuren aas. Ook allerlei imitaties gaan mee.

Wij hadden vroeger één hengel bij ons; tegenwoordig gaan er hele hengelrekken mee met gereedstaande hengels voorzien van diverse methoden om de forel aan de schubben te komen.

Veel keuze is kleur en geur.

Een kijkje in de viskoffer van Oscar de Leuw.

Volgens mij ook heel goed bruikbaar voor andere roofvissen.

Kunstaas voor de forel.

Allerlei soorten dobbertjes.

Het weer was goed: weinig wind, een beetje heiig en een temperatuur van boven het vriespunt. Helaas was de vis niet echt los, maar gelukkig werd er links en rechts toch wat forel gevangen. Er was een vliegvisser actief met een zinkende lijn, waardoor hij het aas op de bodem aanbiedt. Hierdoor heeft hij toch ongeveer tien forellen gevangen.


Regenboogforel.

De inhoud van de potjes werden tot een soort propellertje gedraaid en tijdens het langzaam binnen vissen draait het aas verleidelijk rond. Bovendien verspreidt het aas een sterke geur.


Oscar de Leuw (links) en Ron Sloots (rechts).

Het is een gezellige dag.


Het Peuterfonds is ook present.Wilt u meer weten over het forelvissen op de visvijvers bezoek dan een demonstratie van het Berkley powerbait team met Oscar de Leuw, Mariska van den Broek en Rafael Rozema.

ANDEREN LAZEN OOK