... tot dinsdag 22 april 2014

Tijdens de gesloten tijd voor roofvis in Nederland zijn er natuurlijk genoeg andere visserijen te beoefenen, die ook veel plezier kunnen opleveren. Aan en op zee was het afgelopen week prima toeven met mooie vangstmogelijkheden. 


De fuut jaagt onder water op kleine visjes. Het waterafstotende verenpak houdt z'n lijf droog.

Redelijk tot goed

Het was een lekker Paasweekeinde met veel vrije dagen waarin veel aan het zoute en op het zoute water te doen was. Het weer was prima, alleen afgelopen zaterdag stond er eigenlijk teveel wind.
 
Van Vlissingen tot aan Westkapelle is het redelijk tot goed. Veel stroming bracht veel vissers in de moeilijkheden met het kwijtraken van onderlijnen. Schar en bot vormen de hoofdmoot overdag met hier en daar een enkele zeebaars en nog wat wijting. 
 
Maatje Erik Remijn, die hier een weekje op vakantie is, ving vrijdagavond mooie gulletjes op deze stranden, (Zoutelande, Kustlicht). De grote wedstrijd van de Edelkarper op tweede Paasdag was een prooi voor Laurence Pijnen van het Grauvell team die er samen met zijn beide buurmannen een echte wedstrijd ervan maakte.
 


De strandkrabben zijn ook weer van de partij. 

Met 20 vissen en ruim vier meter vis werd hij winnaar van deze grote wedstrijd. De overige vakwinnaars waren Frank Dekker, Frank Peene, Johan Rombouts en Bernard Boschma. Bij de korpsen streek het Guppies Team met de eer voor het Spro team en het Eagle Zeevis team.

 
Op Domburg was het afgelopen weekeinde slecht vissen door de noordenwind die veel vuil bracht. Verwacht daar wat zeebaars. De Banjaard gaf redelijk vis met vooral schar en kleine gulletjes. De Oosterschelde doet het nog matigjes, verwacht vanaf de dijken wat bot. De geep is in aantocht!
 
De Europoort is redelijk. De Dintelhaven is prima. Er kan echter niet meer op het brede stuk worden gevist vanwege het broedseizoen van de meeuwen! Het Calandkanaal is voor de verre werpers prima te doen en wijting vormt de hoofdmoot.


Meeuwen scharrelen hun kostje bij elkaar op een strekdam. 

De Waterweg in het stuk naar Maasluis aan de Noordzijde is op dit moment top. Maatje Bert Heukels ving daar eerste Paasdag in een middagje vissen 56 maatse scharren! Bot en gul zijn naast de schar de te vangen soorten.
 
Let op, de jaarlijkse palingvangstexplosie in de Waterweg die ongeveer drie weken duurt zit eraan te komen, de paling wel terugzetten na de vangst! 
 
De Noord- en Zuidhollandse stranden zijn redelijk met voornamelijk bot. Het wachten is op de zeebaars.
 
Bootvisserij
 
Het is scharrenbal in de monding van de Westerschelde: grote hoeveelheden vis vanaf de drie huurboten vanuit Vlissingen. De Oosterschelde krabbelt langzamerhand uit een diep dal. Dat mag ook wel met de tweede selectie Boot over twee weken in het vooruitzicht.
 
De geankerde visserij voor de kust brengt ook hoofdzakelijk schar en bot. De wrakvisserij is redelijk. Zoon Edwin is tweede Paasdag gaan wrakvissen met de Wahoo vanuit IJmuiden: dikke visserij op diverse kleine wrakjes en containers.

Tot volgende week, Arthur

Hallo vissers, het hoge water viel zeer vroeg in de ochtend dus met de mooie vangsten van de vorige sessie nog in het achterhoofd bijtijds naar de noordpier vertrokken...
 
...Ik was de eerste visser en dat geeft altijd een speciaal gevoel als je dan de nog maagdelijke betonkolos betreedt...
 
...Het was volle maan dus ik kon een flinke ebstroom verwachten van meer dan 2 meter verschil. Dat kun je natuurlijk voorzien op de getijdentabel dus de zware ankers waren mee in de viskist...
 
...De dagen voor mijn sessie had er een pittige noord-noordwestenwind op de noordpier gestaan en dat was helaas duidelijk te merken aan de vangsten. Waar ik het de vorige keer niet meer kon bijhouden en moest stoppen door de grote hoeveelheid vis ging het nu gewoon erg traag...
 
...Maar desondanks kwam er regelmatig een mooie schar binnen die soms zo gulzig waren dat ze allebei  mijn twee haken naar binnen hadden gewerkt. Maar schar houdt van rust op de zeebodem en die was duidelijk nog niet hersteld door de whirlpool van de afgelopen dagen...
 
...De zeer sterke ebstroom zorgde dat de vis zich maar bleef drukken op de bodem. Toen die hanteerbaar werd kwamen er regelmatig een dikke schar boven water zodat ik toch bij elkaar een leuke portie vis verzamelde. Een 'groene' bot en een 'groene' schar zorgden weer voor een speciale vangst voor op de foto... 
 
...De groep meeuwen die goede vrienden van je worden omdat er wat te halen valt rukten het visafval uit elkaars bekken om maar niets te kort te hoeven komen...
 
...Als de wind wat standvastig  uit het zuiden of zuidwesten gaat waaien zal de vangst zich mijns inziens weer snel herstellen. Maar een noordenwind zoals op de dagen voor mijn visdag is zoals gebruikelijk slecht voor de vangst... 
Maar het zonnetje maakte veel goed. Vangsten uit het (nabije) verleden bieden nooit visgarantie maar zijn slechts een indicatie dat blijkt maar weer...
 
...Voor de rest gewoon gaan vissen als je kan en er zin in hebt! Motivatie op je visdag blijft belangrijk. Ik wens u een prettig verblijf aan de waterkant! Lucky Luc Mom


Hallo vissers, bij het ontspannen vissen op alles wat zwemt in de sloot vanuit onze tuin doe je wel eens een bijzondere vangst. Dit keer was het een mooie 'catfish' die ik te pakken kreeg. Altijd oppassen bij het vissen voor mij want het is een ware survival voor de vissen om weer heelhuids teruggezet te kunnen worden met zes van deze mini-tijgers om je heen. Weinig platvis trouwens! Heel vreemd! Visgroet van Lucky Luc.


Bloesem aan de appelboom heeft weinig meer te duchten van nachtvorst. 


Beste Total Fishing, De eerste pogingen op winde met een drijvende broodkorst waren redelijk succesvol. Binnenkort een uitgebreid verslag op www.metersnoeken.nl Groetjes, Jöran.


Ook roofblei houdt wel van een stukje brood. Groetjes, Jöran.


Veel ooievaars zijn alweer op hun vertrouwde nest gearriveerd.


Samen met Robin op karpertjes gevist met de picker en bolo...


…Diverse dikke en sterke karpertjes gevangen en… 


…de bolognesehengel buigt ook regelmatig mooi diep door tot in het handvat. Een leuke bezigheid in het gesloten roofvisseizoen. Groetjes Eddy.


Het mooiste groen is lentegroen. 


Momenteel is het gesloten tijd in Nederland voor het roofvissen...


...maar er zijn genoeg andere leuke dingen te beleven... Groeten, Nico Molkens.


De kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een lelie en komt in Nederland op slechts enkele plekken voor.


Een mooie spiegel van 26 pond... 


...en mijn PR: een mooie schub van 38 pond.


Dansend maken de futen elkaar het hof.


Willemijn en Maurits waren vorige week in Ierland met hun (schoon)vader Dirk. Ze visten drie dagen op het meer Lough Derg bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman...


...Op de eerste dag waren de omstandigheden allesbehalve ideaal met een spiegelglad meer in combinatie met zon en blauwe luchten.


We moesten daarom met slechts enkele snoeken genoegen nemen. De twee dagen daarna kwam er wat wind opzetten...  


...en er kwamen meteen een flink aantal snoeken in de boot, waaronder een paar hele fraaie exemplaren...


...zoals hier Willemijn met een mooie metersnoek...


...en hier Maurits met een beste metersnoek. Informatie over het snoeken in Ierland bij Ferdinand kun je vinden op www.pike-ireland.net

 

Deze keer de nominatie voor zeelt van Nico. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.