image description

Beet-Rovers Januari 2019

In Beet-Rovers Januari ruime aandacht voor de wintervisserij in diverse disciplines zoals karper, voorn en brasem. 

De artikelen van Raymond Hakkert en Sander van Duinen-Kaars staan vol met tips voor het vangen van karper. Jan van Schendel wijdt een artikel aan de grondregels van lokvoer.

In Rovers ook aandacht voor wintervisserij. Snoek fop je nu vooral met de fireball, betoogt Klaas Hoogduin. En dan ook nog twee opwarmende verhalen met een tropische visserij, Goudkoorts in Bolivia en een verhaal over speedjiggen op de Kaapverdische Eilanden.
 

Benieuwd? Lees dan verder.
 

Wintervisserij op karper.
 
Karperen in de winter vereist doorzettingsvermogen. Raymond Hakkert en Sander van Duinen-Kaars geven hun eigen visies. Beide artikelen staan vol met tips om in de winter toch succes te boeken.
 
Maak het je gemakkelijk en kies eens voor stadswater of gebruik eens Frolic.

Euforie aan de Grensmaas
Djon Okkerse beleefde half oktober een droomsessie op barbeel aan de Grensmaas. Statisch met de voerkorf of vastlood, afgewisseld met een actieve dobbervisserij, beleefde hij samen met zijn vismaat een uiterst succesvolle barbeeldag.
 
Zijn centrepin mocht eindelijk eens flink aan de bak.
 
Fireball voor luie snoek
In de winter is de fireball de favoriete techniek van Klaas Hoogduin om de luie snoeken in de buurt van de scholen voorns in de havens of diepe vaarten te activeren.
 
Doordat de fireball dicht bij de bodem wordt aangeboden, waar de snoeken liggen, boekt hij vaak meer succes dan met een dobbermontage. Het kan echter van dag tot dag verschillen op welke manier je de fireball het best inzet.
 
Wrakvissen Noordzee 
De wrakken op de vlakke zandbodem van de Noordzee zijn hotspots. Vis vindt er beschutting en voedsel. Vis je hier met natuurlijk aas of kunstaas en welke soort kunstaas dan?
 
Martijn Dekkers gebruikt het liefst shads omdat daar hij bijna altijd weer die ene grote op vangt.
 
Goudkoorts in Bolivia
Arnout Terlouw neemt je mee naar Bolivia waar diep in de jungle de golden dorado het doel van de reis is. Zowel met de spinhengel als de vliegenhengel stijgt de goudkoorts tot grote hoogtes.
 
Dik 50 dorados met acht vissen tussen de negen en twaalf kilogram zwaar, maar ook de lange reis naar de zeer afgelegen visplek maken de reis onvergetelijk.
 
Kijk ook de spectaculaire video:

 
Verder in dit nummer:
* Witvis: blankvoorn met wikke en hennep
* Het perfecte plaatje, hoe maak je een goede vangstfoto ?
* De keuze voor de beste feedertop
En nog veel meer!
 
Word nu abonnee: https://beet.mijntijdschrift.net/
Of koop Beet-Rovers los in de VIP-winkel: https://vipwinkel.nl/magazines/beet.html.

ANDEREN LAZEN OOK