Brede opzet Fauna Hengelsport

Brede opzet Fauna Hengelsport 

Door Ron Smits

Afgelopen zaterdag was ik op bezoek bij Fauna hengelsport te Raamsdonksveer. Heel gemakkelijk te bereiken, want de hengelsportzaak bevindt zich pal aan de A27. Parkeerplaatsen zijn er ruim voldoende en in een gezellig hoekje kunt u even, onder het genot van een bakkie leut of iets fris, lekker bij komen, alvorens u de ruim gesorteerde hengelsportzaak gaat bekijken.
 
De winkel is ruim en overzichtelijk opgezet en heeft verschillende afdelingen.

U vindt er afdelingen voor  witvis, zeevis, roofvis, forel, vliegvissen en de karpervisserij, met een speciale verdieping met tenten en stretchers.

Elke afdeling heeft een heel ruim assortiment. U wordt vakkundig geholpen en de service is uitstekend.

In de vliegvisafdeling zag ik de twee toonaangevende merken op het gebied van vliegenhengels: Orvis en Scierra. Ook de schitterende reels voor het vliegvissen waren van het merk Orvis.

Vliegbindmateriaal in allerlei kleuren gaven de afdeling een aantrekkelijk aanzicht. Kortom voor de beginnende maar zeker ook de gevorderde vliegvisser heeft Fauna Hengelsport een bijzonder ruim assortiment.

Ook de roofvisserij is ruim vertegenwoordigd in Fauna Hengelsport met de absolute topmerken voor de hengels: St. Croix, Westin (voorheen Kinetic), Shimano en Spro. Ook voor de molens en reels heeft u een ruime keus tussen de diverse modellen van Shimano, Abu Garcia, Daiwa, Spro en Okuma.



Verder is er heel veel kunstaas van Salmo, Fox, Spro, Westin, Sawamura, River2Sea, Reins, Illex, Savage Gear, Daiwa, Abu Garcia, Rapala, Rozemeier, Megabass, Biwaa en vele anderen.

Voor wie graag op de gul, wijting, platvis, geep of makreel gaat is er een ruim assortiment aan hengels van bekende merken als bijvoorbeeld Shimano, Fox, Spro en Penn, molens, loodjes, hengelsteunen, allerlei onderlijnen en ander klein materiaal.

 De witvisafdeling is een afdeling die steeds meer belangstelling gaat krijgen onder de oudere mensen. Vroeger was het voornamelijk de beginnende jeugd die op de witvisafdeling hun eerste materialen kocht. Nu zie je toch steeds meer ouderen die, met een vaste stok en een landingsnet, de rust aan de waterkant opzoeken.

Ook voor de forel op de diverse forelvijvers in Nederland en België, maar ook voor ander buitenland zoals bijvoorbeeld Denemarken, heeft Fauna Hengelsport specifiek kunstaas van bijvoorbeeld Westin, maar ook het door Ron Smits van Total Fishing op de zeeforel in Denemarken, geteste kunstaas. Speciale forelhengels, zoals o.a. van Westin kunt u op die afdeling vinden.

Sinds kort heeft Fauna Hengelsport ook een webshop met maar liefst 11.000 artikelen. Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd, dus waarschijnlijk morgen al binnen. Een gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen vanaf 50 euro.

Fauna Hengelsport is meer dan een winkel. U kunt op Fauna TV op de website regelmatig uitleg krijgen over diverse specifieke visserijen. Bij vragen kunt u altijd terecht bij de klantenservice. Het personeel in de winkel is terzake zeer kundig en zullen u met raad en daad bij staan.

Een megastore, zoals u die in Nederland niet veel zult vinden. Het is gewoon beregezellig om tussen de diverse soorten hengels, molens, lijnen, dobbertjes, kleding, hengelsteunen, lokvoeders, haken, loodjes, tangetjes, heel veel verschillende kleuren veertjes voor het vliegvissen, opbergdozen zoals bijvoorbeeld Plano, onderlijnen, warteltjes, bolletjes lood en nog heel veel andere visspullen, te wandelen en te kijken. Zelfs de lokvoeders ruiken lekker.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -