Breaking news Noord Ierse zeebaarsvissers !

Breaking news Noord Ierse zeebaarsvissers !

Door Paul Ruiter

Mede zeebaarsvissers, er staat iets unieks te gebeuren in Europa! De regering van Noord Ierland wil dezelfde zeebaars beschermingswet invoeren als in Ierland.

Dit betekend een aantal restricties voor de sportvissers (max 2 stuks  per dag boven de 40cm en een gesloten tijd), maar veel belangrijker  een verbod voor beroepsvissers om zeebaars aan land te brengen.  Sterker nog: je mag alleen maar met een hengel op zeebaars vissen.

Het bijzondere is dat ze dit besluit willen doorvoeren op basis van een stemming. Iedereen en dus ook jij kan zijn stem laten horen en  dus invloed hebben op deze nieuwe wet.

Het enige wat je hoeft te doen is het stukje van onderstaande website  vanaf het tabelletje tot onderaan de pagina te knippen en te plakken  in een mailtje, bij de vakjes onder agree zes maal een kruisje neer te  zetten, je naam en de datum in te vullen en deze mail te sturen naar 

http://www.irishbass.org/item_detail.php?item=18&full=y

Kost je 5 minuten, dus als je de zeebaars een warm hart toedraagt en mee wilt werken aan dit historische besluit, stuur een mail!

Groeten, Paul Ruiter