Bouw zelf je Spinnerbait

Bouw zelf je Spinnerbait 

Door Berthil Bos
 
Het heeft een tijdje geduurd, maar zo langzamerhand zijn er steeds meer roofvissers bezig met het wegzetten en binnenhalen van spinnerbaits. Specialisten gebruiken dit geweldig opvallende kunstaas al veel langer op plekken waar veel waterplanten het vissen met ander kunstaas bijna onmogelijk maakt. 
 
Maar natuurlijk is het ook zo, dat als een rover dit kunstaas in de planten aanvalt, hij dat natuurlijk ook op andere plekken doet. In mijn artikel over het vissen met de spinnerbait op Totalfishing geef ik diverse andere tips om de Spinnerbait met succes te water te laten. Omdat deze visserij alsmaar populairder wordt, zie je bij de hengelsportspeciaalzaken een groeiend aanbod van dit kunstaas. 
 
Vaak komen ze van de overkant van de grote plas en zijn ze behoorlijk prijzig. Op zich heb ik daar geen problemen mee, want door de gebruikte materialen, een stevige hengel met dito lijn en andere grove en sterke hulpmiddelen, verspeel je deze kunstwerkjes niet snel. Maar als je de spinnerbait in een aantal verschillende gewichten en kleuren wilt hebben, dan moet je je vriendin of vrouw wel erg lief aankijken. 
 
Natuurlijk kan je een beetje improviseren wat betreft gewicht en kleur, maar we zijn als mens nu eenmaal een beetje hebberig. Lureparts.nl bijvoorbeeld heeft een goede en voordelige oplossing voor dit 'probleem'. Deze betrouwbare internetwinkel heeft zelfbouwpakketjes samengesteld, waardoor je ten eerste veel goedkoper uit bent, maar ook juist die spinnerbait kunt ontwerpen die jij voor ogen hebt. 
 
Op deze manier kan je een ultralichte tandemspinnerbait voor het kleine water fabriceren, maar ook de 'kanonnen' voor het diepere water. Ik bouw mijn eigen spinnerbaits al jaren op deze manier en geef altijd mijn eigen draai aan dit multifunctionele kunstaas, waardoor dat bij een vangst ook een extra voldoening geeft. 
 
Hieronder laat ik zien hoe gemakkelijk het is om dit kunstaas met het zelfbouwpakket van lure Parts.nl te maken:
 
Alle onderdelen voor de spinnerbait zijn van topkwaliteit bij Lureparts.nl 
 
Je hoeft alleen een bevestigingsoogje voor het spinnerblad te maken maar zet eerst een stukje krimpkous op de stang.
 
Na één of twee wikkelingen het scherpe en iets hakende eindstuk afwerken met dit krimpkous.
 
De wartel met splitring inclusief spinnerblad aan het oogje bevestigen. Is de splitring van de wartel te klein, vooral bij montage van het blad, gebruik dan een wat grovere.
 
De skirts hebben in het midden een bevestigingselastiek die ik iets naar de zijkant verschuif om wat onderling lengteverschil te krijgen.
 
Hierna steek ik de loodkophaak langs het elastiekje, maar niet in de skirt.
 
Het elastiek wordt op de loodkop gedrukt. 
 
De sliertjes worden zo goed als mogelijk om het lood verdeeld.
 
Als je het goed hebt gedaan, vallen de sliertjes mooi rondom het lood en creëer je een korte en langere groep.
 
Nadat je om het oogje van de tweede haak een stukje slang (aquariumpomp) hebt geschoven, kan je hem op de loodkophaak prikken.
 
Met deze starre montage van de extra haak zal je zeker minder missers krijgen en heb je de mogelijkheid om hierop nog wat extra’s te prikken. 
 
Natuurlijk kan je ook twee bladen monteren met gebruik van kraaltjes. De mogelijkheden zijn onbegrensd. 
 
 
Voor meer kijk op: www.lureparts.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -