image description

Botenbouwer gezocht voor twee merken

‘Te Koop DreamFisher’ stond er ineens op internet, terwijl de bouw van deze boten gestart was en het een schitterend concept leek te zijn.

En dat is ook zo! De Dreamfisher is de opvolger van Marcraft. Deze nieuwe boot is bedacht door Martin Frankena, net als de Marcraft en ook ontworpen door dezelfde ontwerper als de Marcraft: Allastair Hunter. Maar waarom dan nu te koop? Dat vragen we aan de bedenker en oprichter van de beide merken.

“Het begon vorig jaar weer te kriebelen en op dat moment was er tijd om weer eens in een nieuw avontuur te stappen. Ik wilde nog een keer een visboot bouwen die naar mijn idee nog beter was dan haar voorganger en na mijn eerste contacten met Allastair werd ik erg blij van de eerste studie welke hij mij stuurde. Een nieuwe lijn in de botenwereld en een nog betere boot met werkelijk fenomenale vaareigenschappen, zo beloofde de ontwerper.

Voordat ik het door had zat ik er weer middenin en kwam de passie van dit soort boten bouwen weer boven. Ik vergat derhalve even dat ik er in 2012 uitgestapt was omdat het mooi geweest was. Ik had een Europees topmerk op de markt gezet en dat met succes gedaan en verkocht. Was ik dat nu weer aan het doen? Nadat ik toch maar naar de beurs was geweest en de eerste boten verkocht werden, werd er een mooi pand gehuurd en gingen we los! Al snel werden er dealers gevonden in heel Europa en kon het beginnen.

Maar daar was ineens een lockdown en het welbekende Covid-19 en alles werd anders. Drie maanden wachten op tapijt en andere onderdelen, dealers die niet durfden, een lasbedrijf dat afhaakte en daarna nog eens de gezondheid die ineens vertelde: “Martin, wanneer de verkoop straks weer aantrekt, dan is dit te veel en te groot om alleen af te handelen.” Ik heb er erg goed over nagedacht maar heb het toch te koop gezet, ondanks dat er boten verkocht hadden kunnen worden.

Dit wordt te veel en te groot om in mijn eentje weer naar grote hoogte te brengen. Vooral omdat we nu ook alle rechten weer terug hebben van alle originele Marcraft ontwerpen, lijkt het me een mooie kans voor een botenbouwer om met deze twee merken door te gaan. De naam Marcraft mag dan wel niet meer gebruikt worden, wat ook niet verstandig is, denk ik. Maar alle modellen staan wel als een huis en kunnen zo in de productie. Al met al een avontuur met hopelijk een mooi einde. Mocht je het totale concept willen overnemen, dan horen we dat graag.”

Stuur je vragen naar Info@dreamfisher.nl of bel mij op +31 (0)6 2522 1299.

Martin Frankena

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Pike Experience 2022
Willem Moorman -
image description
Vangstverslag zeebaarsvissen Maasvlakte…
Willem Moorman -
image description
** Opruiming compleet: 15% extra korting!**
Willem Moorman -