Binnengekomen in mijn top 5: de Bony Shaker

Persbericht Spro

Binnengekomen in mijn top 5: de Bony Shaker

 

Door Johan Caneel

Op de dag dat de zeeforel van Yvo in de boot kwam, overhandigde hij mij een paar Bony Shakers. Ik vond ze wel mooi, maar heb al jaren een voorliefde voor shads die veel actie vertonen.

Ik heb altijd wel shads van het Bony-type in de koffer, maar ben snel geneigd shads met meer actie, zoals de Komodo’s in de speld te hangen.


Yvo zijn zeeforel, een unieke ervaring.


Nu voelde ik me echter uitgedaagd om deze shad een kans te geven. De Bony’s werden geprepareerd en konden worden ingezet.




Vol overgave werd deze Bony Shaker gegrepen, dus vol op de hoofdhaak.


De Bony Shaker is voorzien van een U-staart welke in verhouding tot een schoepstaart minder weerstand onder water heeft en daardoor minder druk op de lijn.


De Bony Shakers zijn geprepareerd.


Zeker in stromend water is het daardoor eenvoudiger om de shad bij de bodem te houden en kan daardoor nauwkeuriger, lees beter, gevist worden.


Verkrijgbaar in een breed scala aan vangende kleuren.


Enkele dagen later ging ik ze aan de tand voelen… en nu behoren ze tot mijn favoriete shads. De Komodo’s en vergelijkbare shads zijn zeker niet uit de gratie, maar niet langer mijn eerste keuze.

Waarom het vertrouwen in de Bony Shaker? Het model duidt, door de inkepingen, op meer flexibiliteit in het achterlijf. Deze hebben me over de streep getrokken.


Als het zo goed lukt is het optimaal genieten.


Zeker bij een flinke stroming geven deze vangers de actie die de vis over de streep trekt en mij dus ook. Mijn ervaring is dat de vissen blijven komen, als ze maar enigszins actief zijn.

Mijn vertrouwen hebben ze in ieder geval verdiend, want ik moet het wel eerst zelf hebben ervaren. Mooie verhalen genoeg, maar de overtuiging dat het echt werkt, dat wil ik wel zeker weten. Bij de keus welke shad ik ga presenteren, staat deze nu wel in de top 5.


Laat ze maar komen.



Zie onderstaand filmpje voor de actie van de Bony Shaker onder water.


Met sportieve roofvisgroet,
Johan Caneel

Voor meer informatie over de Bony Shaker, klik hier.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -