Big Waller Jig Head in combi met de Aal

Persbericht Spro Sports Professoinals

Big Waller Jig Head in combi met de Aal

Door Roy Noom

Zoals de meeste meerval- en roofvissers wel weten is de meerval verzot op een maaltje paling. Maar aangezien je niet meer met de levende paling mag vissen, moest daar een oplossing voor komen.

Binnen Spro bestond de Reality Eel al een tijdje en nu is er in het Spro meervalpakket dan de Big Waller Eel. Dit sublieme stukje kunstaas is in combinatie met de Big Waller Jig Head een hele mooie diagonale of verticale combinatie om de meerval te belagen.



Een mooie diagonale of verticale combinatie om de meerval te belagen.

De Jig Head bestaat uit een loodbal, splitring, wartel en crosslock-speld. Om de Big Waller Eel en ander kunstaas voor de verticale en diagonale visserij een juiste actie mee te geven, hebben we ervoor gekozen om de bevestigingshaak voor het kunstaas los van de loodkop te fabriceren om zo een meer natuurlijke actie aan het aas mee te geven. Dit, in tegenstelling tot de vaste loodkop met haak, zorgt ervoor dat deze combinatie tijdens het verticalen met kunstaas er juist voor zorgt dat tijdens het omhoog tikken van de hengeltop, je kunstaas de loodkop diagonaal omhoog volgt.


Actief vissen op meerval is schitterend.

Tijdens het laten zakken van de hengeltop zal het kunstaas de loodkop diagonaal achtervolgen. Bij een reguliere loodkop blijft je kunstaas toch enigszins in een een bepaalde hoek op de hoofdlijn staan, of je hem nu laat zakken of omhoog tikt. De wartel bevestig je aan de onderlijn (Big Waller) die weer met de hoofdlijn verbonden is.

Dan hebben we nog de crosslock die eveneens aan de splitring zit. Hieraan bevestigen we weer een Big Waller Power Stinger met een eenvoudige chirurgen lusknoop. De lengte van de stinger kunnen we desgewenst aan het kunstaas aanpassen.

Veel succes toegewenst!

Roy Noom

Op zoek naar meer informatie over het Big Waller programma? Kijk eens op www.spro.eu
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -