Bianca Venema en Lizette Beunders winnen World Carp Classic 2013

Persbericht Shimano

Bianca Venema en Lizette Beunders winnen World Carp Classic 2013

Wat men voor onmogelijk hield is waar geworden. Wederom bewijzen Bianca Venema en Lizette Beunders van het Shimano Tribal Team hun klasse in het karpervissen en zetten een statement met hun winst van de World Carp Classic 2013 in het meer van Bolsena in het midden van Italie.
 
In een tijd dat er nog steeds verenigingen zijn die vrouwen weigeren, om de simpele reden dat ze vrouw zijn, laten deze meiden weer eens zien dat de kreet: "Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw", helemaal waar is. Met hun prestatie hebben deze dames iedere criticaster over het vrouwenvissen de mond gesnoerd. 

In de grootste en oudste karpercompetitie die men in de wereld kent, de 'World Carp Classic', stoten deze 2 Nederlandse vrouwen uit het Twentse Borne als ware titanen de mannen van de troon. Deze competitie kent een ongekende populariteit en met een deelname van ruim 270 deelnemers uit 27 landen wordt deze wedstrijd ook wel het officieuze wereldkampioenschap karpervissen genoemd.
 
Critici de mond gesnoerd.
 
Volgens de sponsoren van Bianca en Lizette, Shimano en Dynamite Baits, hebben ze een superstrijd geleverd, een prestatie die zijn gelijke niet kent. De elementen van storm en regen getrotseerd en iedereen het nakijken gegeven. Met 40 karpers boven de vijf kilo en een gewicht van ruim 360 kilo wisten zij ook nog eens het record te vestigen van meest gevangen vis in de 15 jarige geschiedenis van de WCC.
 
Door de enorme vangst van de dames wisten zij voor hun collega's uit het team Shimano/Dynamite 1, tevens de teamtitel in de wacht te slepen. André Piters, Craig Wood, Wim Hanegraaf en Dave Kesseler mochten daardoor in de eer delen. Niet te vergeten de runner van de meiden, Kelvin Groenendijk. Hij was de officiële helper van de meiden en stond mede aan de basis van het succes.
 
 
Vergeet de runner niet.
 
Nadat de organisatie in 1998 in Frankrijk startte met de WCC op Lac de Madine had men geen idee hoe populair dit evenement zou uitgroeien. 2013 is dan ook het jubileum jaar voor de WCC. Deze 15e editie is uitgegroeid tot het belangrijkste karperevenement in de wereld. In 2014 zullen de meiden hun titel in Bolsena gaan verdedigen. Shimano feliciteert Bianca & Lizette met hun geweldige overwinning. 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -