Beurs Carp 2009

Perspresentatie beurs Carp 2009

Het thema van deze beurs is ‘Vissen met 3 hengels’.

Afgelopen zomer heeft de KSN Sportvisserij Nederland geadviseerd over het ‘vissen met meer dan 2 hengels’. Sinds 1 januari 2007 mag namelijk iedere visrechthebbende in Nederland - zo’n 1.000 hengelsportverenigingen en 9 hengelsportfederaties - zelf beslissen over het aantal hengels waarmee in hun wateren mag worden gevist.

Diverse hengelsportverenigingen geven al enige jaren een zogenaamde ‘3e hengelvergunning’ uit.  Landelijk vindt dat echter nog maar op een beperkte schaal plaats. Goed nieuws is dat het bestuur van de hengelsportfederatie Oost-Nederland nu heeft besloten om ook op meer dan 30 federatiewateren  in 2009 het vissen met 3 hengels toe te staan! Diverse andere hengelsportverenigingen beramen zich momenteel ook over dit onderwerp.

De KSN blijft zich vanzelfsprekend inzetten om het ‘vissen met meer dan 2 hengels’ in daarvoor geschikte wateren mogelijk te maken. Daarbij kunnen we de hulp van alle karpervissers in Nederland goed gebruiken!
Bij deze dus de oproep en het verzoek om dit onderwerp binnen je eigen vereniging bespreekbaar te maken

Vanzelfsprekend heeft de ‘handel’ op het gebied van de hengelsport ook een aanmerkelijk belang bij deze ontwikkeling. Een forse uitbreiding van het aantal wateren waar met 3 hengels mag worden gevist betekent vanzelfsprekend dat er vraag ontstaat naar meer hengelsportmateriaal.

Presentaties op beurs Carp 2009

De lezingen op beurs Carp 2009 worden verzorgd door het magazine Karper en zullen door zeer bekende binnen- en buitenlandse vissers gegeven worden.

Commerciële standhouders

Ook in 2009 zullen op beurs Carp vrijwel alle topmerken uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland aanwezig zijn. Samen met een aantal vooraanstaande winkeliers en diverse nationale en internationale karpermagazines maken zij beurs Carp ongetwijfeld wederom tot een enorm succes!

De Jeugd

Wist je dat meer dan eenderde van de jeugd vanaf 12 jaar tegenwoordig op karper vist? De populariteit van karpervissen onder jongeren heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De KSN heeft dan ook nadrukkelijk via Sportvisserij Nederland en hengelsportfederaties alle hengelsportverenigingen opgeroepen om, waar mogelijk, een verenigingswater beschikbaar te stellen waar de jeugd niet alleen overdag maar ook ’s nachts veilig op karper kan vissen.

Ook niet meer weg te denken op beurs Carp, is de aanwezigheid van de KSN jeugdcommissie en de VBK jeugdcel. Door beide wordt natuurlijk ook in 2009 weer een groot aantal jeugdviskampen in Frankrijk, België en Nederland georganiseerd. Hierover kunnen jeugdige vissers alles te weten komen op de aanstaande beurs Carp. Vanaf nu is informatie over de jeugdviskampen ook al te vinden op de websites van de KSN en de VBK.

Op zondag 22 februari 2009 wordt de vijfde landelijke KSN-jeugddag gehouden in het gebouw van Sportvisserij Nederland in Bilthoven. Voor alle jeugdige karpervissers vanaf 12 t/m 18 jaar zijn de entree, frisdrank en broodjes helemaal gratis! Bekende karpervissers verzorgen op deze dag de presentaties en het PB team zal alles over rigs uitleggen, die je ter plaatse ook kunt knopen.


KSN – VBK

Recent hebben het bestuur van de KSN en de VBK besloten nog meer samen te gaan werken! Praktisch iedere karpervisser kent deze beide verenigingen! Toch zijn er verhoudingsgewijs nog maar weinig mensen lid van de KSN of de VBK.

De KSN en de VBK zijn echter vrijwel de enige verenigingen die (samen met hun regioafdelingen of individuele leden) landelijk en regionaal opkomen voor de belangen van de karpervisser. Om enkele voorbeelden te noemen waar iedere karpervisser profijt van heeft:

- uitbreiding van nachtvismogelijkheden
- uitbreiding van wateren waar met 3 hengels mag worden gevist
- uiteenlopende Spiegelkarperprojecten

De inzet, steun en betrokkenheid van iedere karpervisser in Nederland en Belgie is daar hard bij nodig. Je draagt daar al aan bij door simpelweg en alleen al lid te worden van deze verenigingen!

En dat lidmaatschap is vanaf nu nog veel aantrekkelijker! Het is nu mogelijk om tegen een eenmalig gereduceerd tarief van 50 euro, in één keer lid te worden van beide verenigingen. Dat scheelt zomaar 10 euro!

Bij deze de oproep aan karpervissers om zich vooral aan te melden. Het is een goede investering in uw hobby en met uw steun kunnen de belangen van de karpervisserij nog sterker worden vertegenwoordigd.

Activiteiten die in de gezamenlijke 420 m2 stand zullen plaatsvinden

Dit zijn o.a. KSN, KSN jeugdcommissie, KSN regio Zwolle (loterijactie), VBK, VBK jeugdcel, Spiegelkarperprojecten, Sportvisserij Nederland. Ook zal de nieuwe uitgave van Karperblues door Alijn Danau hier verkocht worden.

Veel bekende karpervissers zullen de gezamenlijke stand bemannen en ...vragen staat uiteraard vrij.

Aart Lokhorst.

Voor meer informatie: klik hier