image description

‘Pike Adventures’ Catch & Release

Berthil Bos ‘Pike Adventures’ Catch & Release 


Al jaren kruisen onze wegen en het respect voor deze vis wordt alleen maar groter.

Mijn naam is Berthil Bos en een gepassioneerd roofvisser, met een voorkeur voor het jagen op snoek.


Het woeste gedrag trekt mij

Deze rover met een woest prehistorisch uiterlijk, spreekt ontzettend veel vissers aan, omdat hij boven aan de voedselketen staat van de onderwaterwereld en erg explosief aanvalt en vluchtpogingen onderneemt. Ook zijn afmeting kan voor een zeer intimiderend uiterlijk zorgen.

Al vele jaren gebruik ik allerlei vistechnieken om deze vis een loer te draaien. Door het vele experimenteren met kunstaas, mag je zeggen dat ik alle vistechnieken goed beheers en dit ook kan overbrengen naar diegene dit wil.  Dit doe ik ook d.m.v. roofvisartikelen in diverse hengelsportbladen en natuurlijk Totalfishing.nl.


Creatief met kustaas

Tijdens een gezamenlijke vis dag zal je dan ook zien, dat ik inspeel op de veranderende situaties op en aan het water, om uiteindelijk de snoek te slim af te zijn. Je kan mij inhuren voor een mooie dag met de boot, maar ook het vissen in die mooie Hollandse polder kan in de wat koudere maanden een belevenis zijn, die je lang bijblijft.

Het belangrijkste is dat jij als gastvisser het naar je zin hebt en eventueel wat van deze ervaringen opsteekt.


Vanaf de kant is en blijft geweldig

Voor wie


Geniet en weest dankbaar voor iedere vis

Hier kan ik kort over zijn. Als je enthousiast bent over het weidelijk vissen op roofvis en je hebt een beetje humor, dan kunnen we het best met elkaar vinden.

Ervaren of juist niet, doet er niet toe, want ook ik heb alles moeten leren en doe dit nog elke keer op of aan het water. Met lekker jezelf zijn en een open opstelling, zal je over het algemeen meer te zien en te horen krijgen.

Het maximaal mee te nemen personen is twee, afhankelijk van de gekozen vistechniek.


Geniet ook van andere momentenop het water

Waar en hoe

Groot water kans op grote snoek

Door mijn ervaring voel ik mij thuis op ieder water, zoals poldersloten, vaarten en meren. Ook de rivieren zijn geen onbekende van mij, evenals de grote Randmeren en de enorme wateren van Zeeland. Toch is de regio Noord incl. de Randmeren het beste te behapstukken, vooral qua kosten.

Natuurlijk kan je mij ook naar een water laten komen, die buiten mijn waterkennis ligt, omdat ik door mijn ervaring een water snel en vakkundig kan lezen.


Lekker actief vissen

Zoals je al gelezen hebt, is de manier van vissen afhankelijk van de situatie en natuurlijk wat jij, als gast, prefereert. In goed onderling overleg komen we hier altijd uit, met als streven dat er wel een rover gefopt moet worden.  

Vissen vanaf de kant of met de boot, werpen, trollen, backtrollen, fireball jiggen, doodaas slepen, vlieg (streamer)vissen etc.


Trollen is effectief en geft meer tijd om het water te verkennen

Hulpmiddelen

Ik ben dan wel niet in bezit van de grootste boot die er in de visgidsenvloot beschikbaar is, toch kan mijn aluminium Mirrocraft van 4.5 meter ieder water aan, door zijn geweldige vaareigenschappen.


Niet de grootste, maar wel volledig ingericht

De boot is volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien. De drifteigenschappen zijn uitstekend en door het formaat ook nog eens te gebruiken op kleinschalig water.

Top 3 snoek

Grootwater snoek 129 cm kunstaas swimbait


Poldersnoek 133 cm kunstaas shad


Poldersnoek 137 cm kunstaas swimbait

Tarieven

Ook hierin, net als bij het vissen, moet je flexibel zijn. Het ligt voor de hand dat als ik extra ver moet rijden, de brandstofkosten hoger zijn dan als het redelijk in de buurt is.

Dit geldt ook voor de manier van vissen. Een dagje heerlijk trollen vergt niet veel van de motor, maar op een grootwater van stek naar stek, om daar de plantenbedden uit te vissen, is weer totaal anders.

Toch kan ik zeggen dat een dag vissen tussen de 120,- en 150,- Euro gaat kosten. Wil je een heerlijke dag met z’n tweeën beleven, dan geldt een tarief tussen de 170,- en 200.- Euro.

Deze tarieven zijn inclusief

Gebruik van materiaal (indien niet voorhanden)
Gebruik van kunstaas (indien niet voorhanden) **
Brandstof
Kosten trailerheling
Veel plezier en een nieuwe ervaring.
Pet

Exclusief

Consumpties
Kleding
Vergunning

** Natuurlijk kan het voorkomen dat je een geleend stuk kunstaas of materiaal tijdens het vissen verspeeld of beschadigd. In overleg gaan we dan bekijken wat te doen. Dit kan gaan van het vergoeden van het desbetreffende product tot aan “laat maar zitten”. Afhankelijk van de situatie bepaal ik welke optie er gelicht dient te worden.

Maatwerk

Zoals je uit het bovenstaande hebt kunnen opmaken, gaat het mij tijdens het visgidsen vooral om de belevenis van mijn gasten. De snoek is mijn favoriete roofvis, maar dat wil niet zeggen dat onze glasoog de snoekbaars en natuurlijk de onderwaterridder de baars niet in mijn woordenboek voorkomen.

Ook deze rovers heb ik jarenlang bevist en kunnen desgewenst belaagd woorden. Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat we elkaar als volwaardige vismaat beschouwen tijdens de visdag, ervaren of niet.

Algemene voorwaarden

U dient in het bezit te zijn van de vereiste – en geldige vergunningen. (Hier kan de gids bij helpen.)

U dient zich te houden aan alle van toepassing zijnde wetten en regels van de Nederlandse wet en visserijwet.

Om met een boot het water op te kunnen, dient u te kunnen zwemmen.

De visgids kan eenzijdig beslissen dat de gemaakte afspraak wordt geannuleerd.

Wanneer de weersomstandigheden het doorgaan van de visdag onmogelijk maken, wordt in overleg met u een andere datum gekozen.

Uw deelname geschiedt geheel voor eigen risico

U dient vooraf te betalen. Dit kan middels een overschrijving of contant op de visdag.

U wordt aansprakelijk gesteld voor schade die door uw toedoen aan de boot of materiaal wordt toegebracht.

Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kantsnoek 135
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 89
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 343
Willem Moorman -