Belgisch Kampioenschap Casting ‘09

De ochtend van de finale begon met 20 enthousiaste deelnemers die gezien de goede werpomstandigheden zeer gemotiveerd aan de start kwamen. In de verschillende categorieën voor het Belgisch Kampioenschap kon het nog alle kanten op na een al zo spannend seizoen met wedstrijden die vooral door slecht weer geteisterd werden.

Het deelnemersveld.

Met dank aan de hoofdsponsors Ultima, Zziplex, Zeehengelsportmagazine, Heuninck bouwmachines en de hengelsportzaken Jan Peter en Buys, die weer voor een mooie prijzentafel zorgden, kon de finalewedstrijd geopend worden. Het niveau binnen de vereniging bleef stijgen zoals het verdere verloop zal bevestigen.

De eerste worp werd met de nodige zenuwen afgewerkt, maar al snel kwam iedereen op stoom. Voorzitter Erik Opdebeeck won met een PR van 230,14m met 150gr naast de Zilveren Haak competitie ook het hoogste gemiddelde van de finale en had over 8 worpen 219,51m gemiddeld.

Danny Moeskops met een tot de verbeelding sprekende afstand.

Beste nieuwkomer werd Johan Teughels die ook de C-categorie overtuigend won voor Tommy De Groof die zijn 1ste jaar met een knappe 194,36m eindigde. Belgisch Kampioen werd zoals verwacht en overduidelijk Danny Moeskops met een verste worp van een nog steeds tot de verbeelding sprekende 271,77m.

Jeugdlid Nigel Oschman won oververdiend de B-categorie met een worp van dik 208m gevolgd door Gert Verheyen die op de finale zijn persoonlijk record gevoelig verbeterde tot een knappe 196m. Zeer knap en ook vooral motiverend waren de schitterende afstanden van Didier Laroy en Franky Savat.