image description

Belgiƫ eervol zevende op WK Vliegvissen Jeugd

België eervol zevende op WK Vliegvissen Jeugd 

Was er na drie van de vijf manches een verrassing in de maak voor de Belgische ploeg op het WK Vliegvissen Jeugd? België als jongste ploeg (gemiddelde leeftijd 16, met zelfs één 13-jarige) stond zowaar vijfde op slechts tien punten van brons en individueel stond Giani Devooght gedeeld op de derde plaats.

Tot dan verbaasden ze vriend en vijand want optornen tegen grotendeels achttien- zelfs negentienjarigen was een haast onmogelijke opgave. In manche 4 liet Dame Fortuna België in de steek, met name Giani die in sector 4 de slechtste stek van het hele stuk voor de kiezen kreeg. Een nachtelijk zomeronweer had een zijrivier die uitmondde in de hoofdrivier, precies op stek nummer 9, veranderd in een modderstroom. Van nummer 9 tot 13 was de hoofdrivier chocoladebruin en iedereen blankte op die nummers, incluis Giani die stek 9 had geloot en dus de volle lading kreeg. Geen ontkomen aan, anticlimax, inpakken, wegwezen, uithuilen en herbeginnen voor manche 5. 
 
Alex Leruse knielend op rivier.
 
Met dubbele gedrevenheid gingen de vijf Belgen; Arthur Coquette, Tibault Saive, Alex Leruse, Constantijn Coppye en Giani Devooght er tegenaan. Het water in sector 4 en 5 kleurde steeds bruiner en het waren al de moeilijkste sectors. Onbegonnen werk, Giani in sector 5 kon met één vis de blank ontwijken, maar Constantijn in sector 4 was hetzelfde lot beschoren als Giani eerder op de dag. Kapitein Philippe Hardy werd er moedeloos van. De rangschikking werd helemaal door elkaar geschud en uiteindelijk is België op een zeer eervolle zevende plaats geëindigd, voor hun eerste deelname een geweldige prestatie. Hun inzet, samenhorigheid, doorzettingsvermogen en hun onverdroten enthousiasme om in de clinch te gaan met de topfavorieten Frankrijk, Polen en de USA (in die volgorde ook op het podium) was bewonderenswaardig, bravo boys, jullie mogen met opgeheven hoofd terugkijken op een geweldige tijd in Slovenië. 
 
Giani Devooght aan de slag op reservoir.
 
De sfeer binnen de ploeg was ronduit fantastisch, de kapitein werd op handen gedragen, de Belgische entourage leefde drie dagen op een wolk, de vele sponsors mogen tevreden terugblikken. Hun financiële en  materiële inspanningen om deze ploeg te ondersteunen was het meer dan waard en een zekerheid voor de toekomst. Volgend jaar wacht Polen. Voor alle uitslagen http://www.wyffc2017.com/.
 
Guido Vinck
 
Bravo Belgium, eerste deelname en zevende eindigen is meer dan eervol.