image description

Bekende sportvissers delen hun kennis

Bekende sportvissers delen hun kennis 

FISCH & ANGEL met viswatertips, knowhow over aas en techniekinformatie.

Van 30 januari tot en met 4 februari 2018 biedt de hengelsportbeurs FISCH & ANGEL, in de Messe Westfalenhallen Dortmund, geïnteresseerden in de sportvisserij alles wat hun hartje kan begeren. Naast standhouders met een veelzijdig aanbod aan hengelsportmateriaal, -toebehoren en -kleding zijn er ook vele bekende sportvissers aanwezig die bezoekers met hun kennis behulpzaam zijn.
 
De bezoeker kan zich verheugen op een grote verscheidenheid aan kunstaas.
 
Naast een ruim aanbod aan standhouders krijgen de bezoekers van de FISCH & ANGEL ook een interessant programma aan lezingen en demonstraties voorgeschoteld. Demonstraties op het gebied van kunstaas, hengelbouw en vliegvissen, plus twee expertforums bieden vele mogelijkheden om je kennis te verdiepen. In het Sportvisserij- en Zeevisserijforum worden er op alle zes de beursdagen door experts spannende en intrigerende voordrachten gegeven rondom specifieke sportvisserijthema’s met speciale technieken of op bijzondere vissoorten, hier krijg je ook vakantietips voor een perfecte visvakantie. Sommige experts bieden vervolgens nog workshops aan die dieper op bepaalde thema’s ingaan. 
 
Bij de werpvijver vinden praktijkgerichte demonstraties plaats.
 
Het Sportvisserijforum biedt een eerste indruk van nieuwe vistechnieken. Marcel Tüpke biedt de bezoekers een inleiding in het gebruik van de visvinder plus een overzicht van de techniek van de dieptemeters. Michael Kahlstadt geeft een lezing over het moderne vissen op forel. Bovendien lokken thema’s als het kunstaasvissen op snoek en snoekbaars of het vissen met oppervlaktekunstaas mensen naar de Hal 2N. 
 
Gerd-Peter Wieditz bij zijn collectie antiek hengelsportmateriaal dat hier tentoongesteld wordt.
 
In het Zeevisserijforum in Hal 3A geven drie zeevisexperts Thorsten Ahrens (Noorwegenexpert en DEGA-teamlid), Bernhard Mielitz (viskotterkapitein en big game-visser) en Horst Hennings (Europees en 36-voudig Duits Kampioen in het zeevissen) hun kennis in spannende presentaties verder betreffende de beste visplekken in Duitsland en in de wereld van het zoutwatervissen, de meest succesvolle vangstmethoden en de beste uitrustings- en aastips.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 19 oktober
Willem Moorman -
image description
Vacature: allround redacteur Beet-Rovers en Karper
rudy.van.duijnhoven -