Beet-Rovers maart Maatwerk

Beet-Rovers maart Maatwerk

 

Beet-Rovers maart is er! In dit nummer extraveel aandacht voor witvis. Zo blijkt ons landje, ook ’s winters ongekend goede mogelijkheden te bieden voor de witvissers onder ons! Wist jij bijvoorbeeld dat het in Amsterdam een fluitje van een cent is om baksteengrote voorns aan de schubben te komen? En dat je in Brielle in een handomdraai je stek vult met voorns en blieken?

Jan van Schendel, Arjan Klop en Martijn de Wit weten het nu in elk geval wel! Zij zijn ondertussen ervaringsdeskundigen geworden.

Naast aandacht voor witvis blijft ook de zeevisserij niet onderbelicht. Er liggen plannen klaar die ervoor zorgen dat windmolenparken straks legaal te bevissen zijn, we vroegen een aantal schippers van het zoute naar hun mening. Daarnaast uitgebreid aandacht voor de enige inheemse meervalkolonie van ons land; de Westeindermeerval!

Beetlezer Martijn de Wit kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat hij met niemand minder dan Arjan Klop van Cresta mocht gaan witvissen in de haven van Brielle. Twintig(!) kilo voorn moest er maar liefst gevangen worden volgens de missie. Dus werd daar een plan voor gemaakt; echt maatwerk!

In Beet maart een uitgebreid artikel waarin dieper in wordt gegaan op de gebruikte tactiek en materialen. In onderstaande video alvast een tipje van de sluier!


Martijn de Wit heeft een ontzettend leerzame, leuke dag achter de rug. Of die twintig kilo is gehaald? Dat lees je in het magazine!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Catfish Camp Caspe (1) Pelletvisserij
Marc Borst -