Baron Marine Carpchallenge kleurt oranje

Baron Marine Carpchallenge kleurt Orange

Al weer vijf jaar geleden startte de eerste editie van deze momenteel bekende koppelwedstrijd voor de karpervisser. Dat het binnen dit tijdsbestek allemaal zo snel zou gaan kon niemand voorzien. Toch heeft team ‘Visfanaat’ elk jaar weer iets extra’s toegevoegd aan deze wedstrijd.

Maar als het dan je eerste lustrumjaar is, wat ga je dan doen? Dit was de vraag waar men mee rondliep binnen de groep van het team. Na enkele avonden brainstormen met de groep vond men dan toch dat het een feestelijk weekend moest gaan worden tijdens de finale van de wedstrijd.

“Hier heeft men dan ook het gehele jaar hard aan gewerkt en veel vrije tijd ingestoken, want vergeet niet dat deze groep vissers dit al 5 jaar geheel vrijwillig en op non-profit-basis doen”, zo zegt Ron Jansen, de eerste steenlegger van dit event. “Het was eigenlijk de bedoeling om gewoon een wedstrijd voor de lol te organiseren, en ook al is dit elk jaar gegroeid, wij hebben er nog steeds veel lol in om het te doen.”

Dit jaar zal er speciaal voor de eerste keer in Brabant tijdens de wedstrijd een karperbeurs gehouden gaan worden van twee dagen tijdens de finale. Om dit geheel te promoten hebben wij dan ook besloten om alle opbrengsten van de wedstrijd en deze beurs te gaan doneren aan een goed doel, en wel Kika - Kinderen Kankervrij.


Beekse Bergen heeft aan de vrijwilligers en team ‘Visfanaat’ een ruimte beschikbaar gesteld om alle nodige voorbereidingen te verwerken van de beurs.

Na 12 maanden hard werken kunnen we dan eindelijk hiermee van start. In het weekend van 9 en 10 oktober zal er dan ook voor de eerste keer een Karperhengelsportbeurs gehouden gaan worden waar vele bedrijven hun materialen demonstreren en verkopen aan de bezoekers. Maar ook is er gedacht aan de kids, deze kunnen ook hun hart ophalen tijdens deze dagen.


Het 70 ha groot water van de Beekse bergen.

Er is van alles te beleven en te doen voor jong en oud. Maak kennis met  Nederlandse karpervissers zoals Koen Koops (PB Products) en John Cayers (Team Daynamite). Zij geven beide dagen een lezing, en maken graag een praatje met je over hoe zij diverse rigs knopen of aaspresentaties maken.

Maak tijdens deze dagen als bezoeker ook kans op het winnen van  prachtige materialen. Speciaal voor het goede doel heeft de Firma Volance hand build rods een hengelset afgebouwd met een mooi oranje logo, dit is echt een uniek set.


Het terrein waar in oktober een groot aantal beurstenten komen te staan.

Maar ook hebben Steve Briggs en Tim Paisley beiden één van hun bekende boeken gesigneerd en voorzien van een verhaal aan het goede doel. Alle deelnemende bedrijven hebben zo een aantal materialen ter beschikking gesteld die je als bezoeker kan winnen.

Graag verwelkomen wij u op 9 en 10 oktober tijdens deze beurs en hopen wij samen met u een zo groots mogelijke cheque te mogen overhandigen op zondag rond de klok van 16.00 uur aan de afgevaardigde van Kika.

Openingstijden beurs:
zaterdag  9 oktober  10.00 -17.00 uur
zondag 10 oktober   10.00 -17.00 uur

Locatie: 
Vakantiepark Beekse bergen
Beekse bergen 1
5081 NJ  Hilvarenbeek