Barbeelspecialist Frans Vogels op Visma

Barbeelspecialist Frans Vogels op Visma

Zou u ook wel eens een barbeel willen vangen op een van de grote rivieren? Of heeft u dat al geprobeerd, maar kon u die krachtpatser nog niet aan de vinnen komen? Kom dan naar de Visma, want daar zal barbeelspecialist Frans Vogels in de stand van Witvis Totaal elke dag vertellen en vooral ook laten zien hoe je de barbeel dient te bevissen.

Frans laat zien hoe elke rivier een ietwat andere benadering vereist. Op de Waal zal na de kribverlagingen aldaar bijvoorbeeld met andere hengels gevist moeten worden, wil je vanaf de kant de stroomnaad nog kunnen halen. De IJssel en de Grensmaas bieden weer andere mogelijkheden dan de Waal en Frans zal uitleggen waar en hoe je er de ‘beste’ stekken zoekt en het vissen vervolgens aanpakt. Daarbij laat hij in de stand diverse specialistische barbeelhengels zien, alsmede de verschillende lijnen, haken en aasstoppers.

Ook de te gebruiken onderlijnmontages komen ruim aan bod en daarbij valt heel wat te leren van de karperwereld. Zo wordt er in de regel met een hairmontage gevist en dat is beslist niet voor iedere witvisser gesneden koek. Frans laat zien hoe je zo’n hair knoopt en uiteraard wordt ook het aas niet vergeten. Het ziet er naar uit dat de pellet hét aas van de toekomst gaat worden en Frans toont aan dat je met deze pellets ook heel goed kunt voeren.

Vanzelfsprekend komt ook het behandelen van een gevangen barbeel uitgebreid aan de orde. Barbeel dient met zorg en beleid te worden teruggezet en hoort beslist niet in een leefnet thuis. Door enkele vragen goed te beantwoorden, kunnen de bezoekers tenslotte meedingen naar een dag barbelen op de Waal, onder begeleiding van Frans Vogels zelf. En als er dán niet ook daadwerkelijk een barbeel wordt gevangen, moet het wel heel vreemd lopen…

De Visma is geopend van donderdag 26 t/m zondag 29 maart a.s. en de stand van Witvis Totaal vindt u in de grote stand van uitgeverij Publishing House & Facilities B.V. naast de spectaculaire Landrover Experience in Hal 3.

Zie ook: www.visma.nl

Kijk voor praktische informatie over het vissen op barbeel ook eens op de eigen website van Frans Vogels: www.barbelen.nl