Barbeel is los!

Barbeel is los!

Voor de vissers die ook het geweld een keer willen meemaken waarmee Barbelen zich al knokkend uit de voeten willen maken is het nu toptijd!  Zowel aan de IJssel en Waal wordt er erg goed gevangen waaronder veel prachtige vissen.


 
Eric en Frank pakten gisteravond aan de Waal een serie mooie vissen maar ook anderen vingen afgelopen week goed,  zoals Ron:

Na 2 weken niet te hebben gevist werd het weer eens tijd om te gaan, zo gezegd zo gedaan en niet veel later zat ik op 23 Juli aan de waterkant van de Waal. Na de 1e inworp duurde het niet lang of de top van mijn hengel knalde naar beneden en na een drill van  ongeveer 10 minuten kon ik de prachtige 77cm Barbeel met een gewicht van 5250gr. landen.

Koud 1 dag later ving ik nog een 73cm Barbeel, ook deze was een behoorlijke dikke poefzak.
Naast deze 2 dikkerds ving ik nog 10 andere Barbelen tussen de 50 en 60cm.
GreetZ, Ron
barbeel.eu

Maar ook de Drie Musketiers uit het hoge Noorden vingen goed. Onervaren met het vissen op barbeel en dan toch goed scoren is natuurlijk fantastisch;

Dag Total Fishers!
 
Er wordt wel eens gezegd dat de Waal veel mooier is om te vissen op barbeel.. Nou, ik woon 10 minuutjes fietsen van de IJssel en ik kan je zeggen.., ook daar is het prachtig vissen!! Afgelopen week (23-25 juli) werd me al duidelijk dat de barbeel goed te vangen was. Reden voor mij om een maat op te bellen om te vragen of die zaterdag (de 27e) een dagje mee wilde barbelen. Zaterdagochtend stond hij met een vriend (die nog niet eerder op barbeel had gevist) op de stoep om een poging te wagen.


 
Op de eerste krib zag het er in het begin niet zo lekker uit, een klein uurtje gevist, geen tikje beet.. Maar daar kwam verandering in. Eerste run, vast…
$%#@#$%, potverdorie, een goed begin is het halve werk… Op dezelfde krib vervolgens 2 kleine barbelen weten te vangen, een voor mijn maat (25 cm) en een voor mezelf (40 cm). Na een stille periode zijn we twee kribben verderop gaan zitten. Dit was toch wel de fijnste krib van de dag, niet qua aantallen, maar wel om te vissen.



 Na nog geen 10 minuten kreeg mijn maat een aanbeet. Tijdens het drillen van zijn vis begon mijn lijn ook in één keer te lopen. Bij het aanslaan voelde ik het al, het was alsof ik aan een blok beton trok!  Maar het was leuk, 2 barbelen drillen op 1 krib:). Na de barbeel van mn maat (een leuke vis van 52) was het tijd om de mijne te landen. Het duurde een tijdje voordat hij zich liet zien, maar eenmaal op de kant konden we niks anders zeggen dan: wat een bakbeest! En wat is ie vet!. Het meetlit bleef steken op 76, een nieuw pr voor mij!. 
 


In de middag zijn we naar een andere stek verhuisd. Daar wist mijn maat nog een barbeel van 52 te vangen. Al met al stond de vriend van mijn maat nog steeds droog en dat op zijn eerste keer barbelen. Maar ook daar kwam verandering in. Vlak voordat we weg wilden gaan kreeg hij een run. 5 minuutjes later lag zijn eerste Barbus Barbus op de onthakingsmat, 67 cm schoon aan de haak.., zeker geen slecht begin dacht ik zo.. Al met al een puike dag..:
- 3 barbelen voor mijn maat
- de eerste barbeel voor zijn vriend
- en tot slot 2 voor mij, waaronder mijn nieuwe PR, een prachtvis!!
 
Groet Sake, Tjalling en Bas

Wil je meer weten over het vissen op barbeel klik dan hier voor eerdere op Total Fishing verschenen artikelen over het vissen op barbeel op de verschillende rivieren…...

Barbeel met Bob van Dongen

Zomerbarbeel door Leon Haenen

Pionieren op barbeel door Frans Vogels


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -