Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 december 2013

... tot dinsdag 3 december 2013

Bijna overal langs de kust is momenteel prima vis te vangen en het is dan ook te hopen dat de vorst nog een paar weekjes wegblijft. De soms harde wind van afgelopen week heeft het de zoetwatervissers wat lastiger gemaakt, daar veel vissen al naar de diepere stukken zijn afgezakt.


Een 'zachte' krab was een leuke bijvangst, groeten Lucky Luc Mom.

Vorstje, vorstje, blijf maar lekker weg!!

Zoals het er nu naar uitziet blijft de vorst nog wel twee weken weg uit de kuststreken en dat is maar goed ook, want wát een prima visserij was het de afgelopen weken zeg!

Kustvisserij
Er is prima te vissen langs heel de kust en in de diepe havens met vooral wijting in de avond en schar en bot overdag. Er worden momenteel veel papgulletjes gevangen aan het strand en vanaf de pieren. Er komen ook mooie botten vanaf de stranden. 

 
De havens zijn prima: veel wijting met aardig wat maatse erbij. De Waterweg is redelijk: wijting, tong en wat gul en bot is er goed te vangen. In de Dintelhaven doen bot en wijting het erg goed.
 


Arjan van er Zande met een 'opgeblazen' zeebaarsje!

Afgelopen zaterdag is de eerste Topcompetitiedag Heren vervist vanaf de stranden van Vlissingen/Koudekerke bij overgang Hotel Westduin. De geplande eerste twee wedstrijden op Domburg gingen niet door. Bij ons bezoek daar op vrijdagmiddag werd al snel duidelijk dat op die stek over het hoge water heen niet te vissen was.
 
Het hele circus begon om 08:30 uur en duurde tot 17:30 uur. Mooie visserij met sterke vissers aan kop na de eerste dag: Marien Flipse van HSV Westkapelle leidt de dans voor Stephan Koen van de Zeenaald, Hendrik Jan Polhuis van WSV 's Gravenzande, Rob Punselie eveneens van WSV 's Gravenzande en Tom van de Pol van HSV de Snoek.
 


De onmisbare mensen: de controleurs!

De tweede dag van deze Topcompetitie wordt op 14 december vervist in het Calandkanaal en de Waterweg. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Het is dus een ieder gelegen scherp te blijven en weer voluit te presteren om zodoende de felbegeerde ticket voor het WK 2014 in Frankrijk te bemachtigen.
 
Komende zaterdag zaterdag staan er weer twee mooie evenementen op het programma. De tweede dag van de Topcompetitie Dames en Junioren wordt gevist op Walcheren en gezien de weersvoorspellingen zal Domburg wederom een lastige optie zijn.


Eddy Elzinga van HSV Westkapelle in een mooi decor.

De laatste wedstrijd van de Penn Korps Competitie zal ook wel hoofdbrekens geven bij de organisatie, want bij de voorspelde noordwest zeven is het eigenlijk geen optie om op de stranden van Hoek van Holland te gaan vissen. De korpscaptains worden op tijd geinformeerd over wijzigingen in het parcours.

Bootvisserij
Het kan niet op op de Westerschelde met mooie schar, dikke wijting, gul en nog tong ook. Op de Oosterschelde hetzelfde laken en pak, alleen is de vis wat kleiner en is er minder gul. De visserij op schar en wijting is prima.


Stephan Koen met een 'trek van twee'.

De Grevelingen is helemaal top met mooie aantallen wijting en haring en tussendoor wat bot en schar. De geankerde visserij voor de kust is ook prima: schar en wijting voeren de boventoon. 

Er waren wel wat stormachtige winden afgelopen week die de Noordzee vrijwel onbevisbaar maakten. De eerste dagen van deze week geven rustig weer en vanaf donderdag is het weer stormachtig tot in het weekeinde.
 

Tot volgende week, Arthur

Hard werken voor een paar rovers

De harde wind van afgelopen vrijdag heeft de vangsten gemiddeld in Nederland op de zaterdag niet goed gedaan daar er vaak hard gewerkt moest worden voor een paar rovers, maar op de zondag was het weer wat beter. Temperatuur op meeste plaatsen nu al onder de acht graden.

We kunnen weer algemeen berichten over de vangsten daar het voor alle roofvissen vrij goed gelijk was. Op de eerste plaats zijn de vissen al aardig aan het afzakken dus als ze naar diepere stukken konden trekken hebben ze dat al vaak gedaan. Daar zijn dan vaak wel de mooiere aantallen te vangen.


Al een stuk dieper te vangen.

Snoeken waren duidelijk het beste te verleiden met dood aas en zo konden er afgelopen week nog diverse meterplus vissen even het daglicht zien. Opvallend was dat nu wel weer de voorkeur van de snoeken bij de zeevis lag.


Geef de vogels in de winter wat extra voer.

Snoekbaarzen waren afgelopen week met shads redelijk aan de schubben te komen maar je moest vaak wel heel scherp vissen en zo weinig mogelijk bewegen, want dan konden deze rovers wel eens hard toeslaan.
 
Baarzen, het is gewoon niet te geloven hoe mooi en groot ze kunnen doorgroeien, en zo zijn er afgelopen week weer enkele 50plus vissen gevangen en dat zijn echte toppers hoor. Shads maar ook spinners konden de baarzen redelijk verleiden.
 


Doodaas is top.

Eigenlijk is het opvallend dat veel vissers de baars nu als een waardige sportvis beschouwen en ook hun materiaal hebben aangepast.

De temperatuur gaat naar beneden en er zou tegen het weekend al weer sneeuw kunnen vallen. Pas je kleding daar ook op aan en houd ook rekening met de veiligheid op en langs het water.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo Vissers, Berend en schoonvader Jaap waren heel vroeg opgestaan om de lange reis uit Friesland naar de Noordpier te maken. En dat was niet voor niets want ze verzamelden een mooi aantal maatse gulletjes bij elkaar. De grootse was zo'n 48 centimeter. Niet de muiters van weleer maar je bent heerlijk bezig met mooie aanbeten. En daarna heerlijk eten natuurlijk. Deze maat vis levert stevige filets op...

...Alles op 20-30 meter uit de kant hooguit. De mannen uit Friesland visten enkel met mesheften. Daarmee hadden ze duidelijk een voorsprong op hun collega-vissers.De schar was door de koude noordenwind waar bijna iedereen een hekel aan heeft op de noordpier in mindere maten aanwezig, maar een portie mooie voor de pan lukt altijd wel...


De bruinvissen waren legio aanwezig inclusief grijze zeehond. Zonder meer een 'natuurlijke' sessie dus !  Groet van Lucky Luc Mom.


Afgelopen zaterdag ging Sven Lensselink met z’n vader eropuit om een dagje te vissen langs de Nieuwe Waterweg bij Maassluis. Na met opkomend tij een aantal flinke scharren en bot gevangen te hebben had Sven opeens weer een harde aanbeet. Hij vroeg z’n vader om even erbij te blijven om te helpen de vis aan de kant te krijgen. Toen de vis aan de oppervlakte verscheen zag hij tot z’n verbazing dat het een zalm was. Net voordat de vis aan land was brak de lijn maar gelukkig bleef het lood aan de keien haken waardoor de vis van 57 centimeter alsnog binnengehaald kon worden. Vriendelijke groet, Ronald Lensselink.


Een bijna stiekume verdwijning.


Een goede voorgevoerde stek is goud waard. Zeker in deze donkere koude dagen in de winter is beetregistratie zeer belangrijk... 


...Daarom maakte ik gebruik van het hit and run inline systeem van pb product in combinatie met oriental boilies van hollandbaits bleek zeer productief te zijn...


...Met een sterke wil en kwaliteitsaas kom je er wel. Met vriendelijke groet, Johan van Liere.


Hun toptijd.


Vandaag m'n nieuwe hengel van Alfarodbuilding getest: deze baars zag wel wat in m'n phantomjerkbait van ruim 100 gram! Groeten, Stoffel.


Samen opnieuw een winter tegemoet.


Beste Total Fishing, zaterdag 30 november 2013 met de kayak op pad geweest en een fraaie snoekbaars (85 centimeter) weten te foppen op de 15 centimeter lange Fox pro firetailshad in een baarskleur, gemonteerd op een 15 grams kop en werpend gevist. Met vriendelijke groet Daniel, danielskayakfishingadventures.


In alle rust langzaam afkoelen.


Zondag even op de vijvers rondom mijn huis gaan werpen en dit leverde een leuk snoekje op op de triple devil!


Beste Total Fishing, op een moeilijk en zeer diep water was geduld een schone zaak. Met maar één aanbeet aan een dode voorn op zeven meter diepte konden we deze snoek landen en fotograferen. Groet, Pim Busker van www.Dutchfishingadventures.com.


Beste Total Fishing, drie 90ers en een 110 centimeter snoek ving ik...


...afgelopen zaterdag en zondag op kunstaas...


...De 110 centimeter betrof een nieuw pr. Met vriendelijke groet, Jelmer.


Beste Total Fishing, zowel in de polder als in de havens zijn op het moment mooie exemplaren te vangen...


...Goed uitgebalanceerde streamers maken het verschil. Met vriendelijke groet, Kelvin Leenheer, www.pikeflies.nl.


Deze vis doorbrak de vloek die er op deze plas over me heerste. M'n maat ving al tien meters, terwijl ik het met de kleinere maten moest doen...


...Helemaal niet erg, maar eentje op mijn hengel werd hoog tijd. Er kwam een dikke bak op een dode voorn. En 10 min later volgde er nog een. De rest van de dag was het doodstil. Groeten, Vin.


Het was voor ons zeer moeilijk om dit weekend een visje te kunnen vangen, maar in de plaats van een snoekbaars kwam deze dame van mijn shadje proeven ! Ondanks de magere vangsten heeft deze dame mijn dag toch nog goed kunnen maken! Met vriendelijke groet, Levin.


Beste Total Fishing, heerlijk rustig op het grote water afgelopen zaterdagmiddag. Vaak een voorbode voor slechte vangsten, vanmiddag niet. Zes prachtdames aan de vliegenlat. Groeten, Edwin Kerssies, Dyckers.com

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Vin en Jelmer en de 'zalm' van Sven. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -