Arnout Terlouw en Ron Beugelink winnaars World Catfish Classics

Persbericht Sportvisserij Nederland

Arnout Terlouw en Ron Beugelink winnen eerste World Catfish Classics

Voor de wedstrijd, die plaatsvond van 31 mei t/m 3 juni bij het Spaanse Caspe aan de rivier de Ebro, hadden zich 45 teams ingeschreven.  Onder hen ook andere bekende landgenoten zoals Hans Sibbel (‘Lebbis’) en ex-topjudoka Mark Huizinga.

Die laatste werd samen met zijn teammaat Hans Sissingh – vissend onder de vlag van Sportvisserij Nederland – heel verdienstelijk 9e maar had de pech na een goede start de daaropvolgende twee dagen zonder vis te eindigen.


De prijsuitreiking.

Terlouw (binnen de hengelsport bekend als globetrotter, die over de hele wereld de grootste en meest exotische vissoorten belaagt) en Beugelink daarentegen hadden na twee visloze dagen juist een geweldige eindsprint en vingen op de derde en beslissende wedstrijddag maar liefst acht meervallen waaronder een kolos van 66 kilo.

Met een totaal van 268,3 kilo gingen zij daarmee met slechts 600 gram Team USA voorbij, dat na twee dagen vissen nog het klassement aanvoerde. Dat leverde het duo de hoofdprijs (Euro 15.000,-) op. Derde met 227,6 kilo werden de Britten Chris en David Locke. De grootste meerval van het toernooi, een exemplaar van 91 kilo, werd gevangen door de Fransman Jeremy Josserand. In totaal bedroeg het te verdelen prijzengeld circa Euro 70.000,-.

Met name in Spanje heeft de meerval zich de afgelopen decennia steeds meer ontpopt als een razend populaire sportvis die grote aantallen sportvissers uit Nederland, maar ook van elders uit de wereld  aantrekt en gewichten bereikt van meer dan 100 kilo. Je kunt daardoor gerust spreken van ‘biggame’ vissen in zoet water.


Arnout Terlouw met een meerval van 66 kilo.

Ook in Nederland worden steeds vaker meervallen gesignaleerd die dikwijls onbedoeld worden gevangen tijdens het vissen op karper en roofvis. De meerval valt binnen onze grenzen immers nog onder de Natuurbeschermingswet, is daardoor beschermd en mag nog niet gericht bevist worden.

Met het oog op de signalering van grote aantallen Nederlandse meervallen spant Sportvisserij Nederland zich in om de vissoort uit de NB-wet en in daarmee in de loop van 2012 ín de Visserijwet te krijgen zodat we er straks ook in eigen land gericht op mogen vissen.