image description

Ardennen days Baas boven Baas (4)

Ardennen days  

Baas boven Baas (4)  

Door Sijmen Majoor  

De laatste dag is aangebroken en ik zit al vroeg aan het water, heerlijk dit! Dat wordt straks weer heel erg afkicken. De vis is goed los vandaag.

Ik vang in twee uurtjes vijf barbelen en een prachtige kopvoorn die wel richting de 60 centimeter gaat. De heren zijn inmiddels ook wakker en vissen nog even mee. Het valt me op dat door het dagelijks voeren van strawberry boillies, de aanbeten nu 50/50 verdeeld tussen BAAS en de strawberry fish boillie. 

Dit laat weer zien dat je Barbelen perfect aan aas kan laten wennen. Dit heb ik nu al heel vaak meegemaakt. En het bewijst weer dat BAAS een echte instant vanger is. Ik ben er erg enthousiast over.


Prachtige gezonde kopvoorn!


Dit verveelt nooit!

's Middags gaan we naar Durbuy. Wat een mooi stadje en wat een prachtige stekken om op barbeel te vissen. Diepe buitenbochten, grindbanken met waterranonkel en mooie bellenlijnen. Dit ruikt gewoon naar barbeel. 

Na een heerlijke lunch en een paar Belgische biertjes te hebben genuttigd gaan we weer terug naar het huisje. De uitzicht in de auto is adembenemend mooi en er is een wielerwedstrijd bezig, de GP Wallonië. 

Helicopters vliegen heen en weer en overal staan materiaalauto’s van de ploegen. Voor een wielerliefhebber als ik heel gaaf om mee te maken. 's Middags in het huisje kan ik mooi de wedstrijd volgen op TV en zie hoe Tim Wellens solo aankomt op de citadel van Namen.

Terug naar het vissen. Ondanks het natte weer bijten de vissen supergoed en vangen we goed door. De vis komt echt los en we vangen behoorlijk wat aantallen vis. Dit is gaaf om een groep fotoshoot te maken. 

Na de foto’s zwemmen de barbelen weer rustig weg. Ik vang ook nog de zelfde kopvoorn die ik op de eerste dag ving. Het blijkt maar weer dat er een klein bestand grotere kopvoorns huist onder de stuw.


Twee keer in vijf dagen gefopt.


Barbeel in topconditie.

Ik los nog een vis omdat de onderlijn doorsnijdt op een obstakel onder water. 33/00mm als een spinnenragje door gesneden. Niet veel later krijg ik op dezelfde plek een aanbeet en weet deze vis wel te landen. 

Als ik de vis wil onthaken zie ik dat hij nog een andere haak in zijn bek heeft. Wat een toeval, dat is de vis die ik net heb gelost. Ik ontdoe de vis van beide haken en geef haar de vrijheid weer terug.


Geweldige vangst!

Ook 's avonds vangen we maar door. Wat een mooi einde van de vakantie. Leuk om te zien dat je elk jaar weer wat aanpassingen moet maken om toch te vangen. Dat maakt het interessant en leerzaam om te doen. De stekken bij Durbuy gaan op de harde schijf en krijgen misschien volgend jaar een kans.

Sijmen Majoor

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -