Aftrap Nationale Topcompetitie

PERSBERICHT Sportvisserij Nederland

AFTRAP NATIONALE TOPCOMPETITIE

Het Kanaal door Voorne is het toneel voor het openingsweekend van de Nationale Topcompetitie. Hier zal de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij op zaterdag 19 en zondag 20 april in de eerste twee van de acht Topcompetitiewedstrijden de strijd met elkaar aanbinden. In vier uur tijd moeten de deelnemers een zo hoog mogelijk gewicht aan vis proberen te vangen.

Dat is aan het Kanaal door Voorne heel goed mogelijk. De enorme jaarlijkse intrek van brasems, vissen die in gewicht tussen de 1 en 3 kilo schommelen, zorgt ervoor dat er na afloop heel wat kilo’s vis ter weging kunnen worden aangeboden. “Van een aantal stekken weet je op voorhand dat je daar een gunstige uitslag kunt vissen, zoals in de buurt van de sluisjes”, zegt John Savelkoul, de winnaar van de Topcompetitie in 2007. “Loot je gunstig, dan kun je zo vijftien tot twintig kilo vis op de kant krijgen.” Bij deze visserij op ‘dikke vis’ denkt Savelkoul dat de matchhengel het goed zal gaan doen.

Wat de andere Nederlandse topvissers aan troeven zullen gaan uitspelen, kan het publiek zelf komen bekijken: de toeschouwers kunnen de verrichtingen van de vissers prima volgen langs de waterkant. Alle reden dus om eens een kijkje te gaan nemen bij deze vaak spectaculaire en spannende wedstrijd waar de complete Nederlandse wedstrijdtop en waarschijnlijk veel (grote) vis aanwezig zal zijn.

In totaal doen aan de Topcompetitie 175 deelnemers mee, waaronder 34 jeugdige wedstrijdcracks. De coaches stellen op basis van de individuele verrichtingen in de acht wedstrijden die de Topcompetitie telt de verschillende Nationale teams samen, waaronder het WK Heren-, Dames- en Juniorenteam.

De wedstrijd begint om 11.00 uur, eindigt om 15.00 uur en wordt gevist tussen de brug bij Hellevoetsluis en de Groene Kruisweg. Bezoekers zijn van harte welkom om de kunsten van de vele Nederlandse topvissers gade te komen slaan.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -