image description

Afsluiten en opstarten.

Vorige week dinsdag heb ik toch nog een leuke sessie vervist rond Den Bommel gelegen aan het uitgestrekte visrijke Haringvliet. Nog steeds één van mijn favoriete grote wateren in ons kikkerlandje.


De vangst bestond uit slechts één mooie baars

Ondanks het feit dat alle ingrediënten aanwezig waren om er een superdag van te maken bleef de vangst beperkt tot één (supermooie) baars die mijn oranje good old Profiblinker niet met rust kon laten. Ook moest mijnSpro Elegance Specter ff lelijk aan de bak toen een dikke snoekbaars mijn shad vlak onder de kant snoeihard torpedeerde en direct de diepte in dook. Zonder veel moeite wist ik deze beauty na een superdril vlak voor mijn voeten terug te brengen toen Mister snoekbaars vond het echter welletjes vond en al kopschuddend mijn shad lostte waarna hij langzaam weer richting diepte zwom.

Met weemoed nam ik rond de middag afscheid van deze schitterende stek en maakte ik me onderweg in mijn gedachte al op voor mijn zeebaarsuitdaging van 2021. Ook de start lijkt nu een week later behoorlijk ver weg. Normaliter vangen we onze eerste zeebaarzen meestal zo rond de 2e week van april maar gezien de huidige weerssituatie waarbij nachtvorst en sneeuw helaas geen uitzondering zijn vraag ik mezelf af of onze gestekelde vrienden ook dit seizoen al zo vroeg acte de présence zullen geven.


Wie weet kunnen we de eerste zeebaarzen weer over 2 weken verwelkomen.


De hoge golven van zondag hadden de zware ketting van de Zandmotor boei gesloopt.

Maar geloof me één week met sterk oplopende temperaturen kan de hele zaak positief  veranderen. De huidige zeewatertemperatuur ligt zo rond de 8,3 graden terwijl de temperatuur in de Waterweg rond Maassluis van de week  bijna de 10 graden aantikte. De heftige storm, hagel en sneeuwbuien van het afgelopen dagen werken niet direct mee om de watertemperatuur richting 12 graden te dirigeren. Maar goed laten we positief zijn wie weet staan we volgende week onze eerste zeebaars kunstaas "uit te laten" in de een van de vele kanalen in het Europoortgebied. Dat veel vissers al staan te popelen om het eerste gevecht met vriend zeebaars aan te gaan blijkt o.a. uit het record aantal boekingen voor mijn workshops de komende maanden. Hierbij even een aantal data waar ik nog plaats heb: 12/19/26 juni-3/10/17 juli


Mocht je zelf niet in het bezit zijn van het juiste materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor tijdens de cursus. Ook het kunstaas is gratis te gebruiken gedurende mijn workshops. Ook kun je je auto de gehele dag gratis parkeren op nog geen 10 minuten van de stek. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net je kunt me ook altijd even mailen joopvis@caiway.nl  

Stekel ze
The Bass Whisperer

Joop