Actuele Vangstberichten tot dinsdag 26 februari 2013

... tot dinsdag 26 februari 2013

De hengels hebben alweer te lang in de kast gestaan met dit winterse weer maar komende week ziet het een stuk beter uit. Nu maar hopen dat de weervoorspelling nu wel een keer uitkomen.


Zitten we rustig te vissen komt opeens deze kreeft voorbij kruipen. Groet, Ronnie van Beem.

Vangstresultaten van afgelopen week

Bootvisserij
Wrakvisserij soms goed. Wrakgoeroe Piet Bouman wist zijn visje wel te vinden met zijn ouwe trouwe Neeltje Jans. Ook op de Westerschelde was het een lastig karwei om een visje te vangen toch kwam er zo nu en dan wel een scharretje en wat gul boven Grevelingen en Oosterschelde matig tot slecht geweest, effe wachten is hier het advies. De inschrijving voor  het EFSA Boat Cup 2013 start op 23 maart a.s.
 


Stervenskoud aan de stranden en geen vis afgelopen weekeinde!

Kantvisserij
Tsja, wat kun je ervan zeggen, Vlissingen tot aan Westkapelle dramatisch geweest, vooral afgelopen weekeinde, wat magere scharretjes, Europoort slecht, alleen wat positieve berichten vanaf het Beerkanaal begin vorige week maar naarmate de week vorderde was het over.

In het Calandkanaal zijn diverse wedstrijden vervist. Allen de mannen die ver konden werpen pakten hier hun vis! Waterweg dramatisch. Van Tienen junior moest voor een fotosessie voor het Visblad vanwege de snijdende oostnoordoosten wind uitwijken van de Maasvlakte 2 naar de Waterweg. Na ruim 3 uur kleum,en wa het bedroevende resultaat met 4 hengels slechts 2 visjes te weten een mager gulletje en een botje.
 


Mooi wijtingen aan het calland kanaal.

Tijdens het Eurovissers evenement afgelopen zaterdag ving W.K. deelnemer Ruud van Noord ver weg wel vis,zie foto.- Ter Heijde viste zondag op hetzelfde parcours een wedstrijd en ook hier werden alleen verre worpen bekroond met vis! Zelf hebben we zondag op het strand van Ter Heijde gestaan met 4 hengels  binnen een tijdsbestek van  5 uur geen visje, aas kwam eruit zoals het eraan ging. Dus ook hier wachten op beter weer.


Erwtensoep, het redmiddel tijdens de zoute visserij afgelopen weekeinde!

Van Rob Zwart een berichtje uit het noorden, ook hier heel weinig vis vanaf de stranden de pier, slechts wat botjes en wat scharretjes. Ik hoop dat er volgende week betere berichten zijn om te melden!

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week.

Veel vissers werden door het koude weer door de vorst maar vooral de koude wind die daar bij kwam in de keuze gesteld om wel of niet op pad te gaan, en vele vissers bleven afgelopen week ook thuis. Vissers die wel op pad gingen konden toch nog wel een visje vangen, waar onder wederom enkele mooie grote exemplaren.

Snoek - wordt op dit moment het meeste bejaagd met doodaas, dus veel stil zitten en wachten op die enkele aanbeet. Je proberen warm te houden en kijken of de hengel ogen niet dicht vriezen op dit moment en daardoor een lijnbreuk oplopen.

De gewichten van de snoeken zijn op dit moment nog behoorlijk hoog en dat wil zeggen dat er nog niet veel paai actie is geweest de laatste week. Water temperatuur ook nog heel laag (gemiddeld 4 graden) met deze koude nachten en overdag net boven nul de buiten temperatuur.

Grote voorn geregeld op de vangstlijsten, maar nu duidelijk meer dan zeevis waar natuurlijk ook veel mee word gevist. Wel opvallend dat meest gevangen snoek strak tegen de bodem aan lag afgelopen week.


Ze zijn in een topconditie.

Snoekbaars - nog niet gemakkelijk op dit moment, veel minder meldingen dan afgelopen jaar. De reden is dat vele vissen toch nog behoorlijk diep liggen op dit moment en het koude weer laat toch veel snoekbaarsvissers thuis zitten. Ook deze week langwerpige shads die redelijk werden genomen maar doodaas tot een cm of 8 ook succesvol.

Er werden toch weer enkele mooie zware 80+ vissen gevangen, activiteit bijna een maand achter op vorig jaar, dus aankomende weken moet er nog goed gevangen kunnen worden.


Ze worden meteen actief als het wat warmer wordt.

Baars - zeker geen aantallen, maar ook hier diverse 40+ baarzen maar vaak was het na een enkele vis gevangen te hebben weer uren niets. Hier blijven de shads het goed doen maar diep lopende pluggen konden ook diverse mooie baarzen score. Deze baarzen zijn ook nog vaak in een topconditie.


Lekker langs de oever struinen.

De verwachting is dat het weer iets beter word en dat we wat meer de zon gaan zien en temperatuur ook wat hoger gaat worden.

Dus als de mogelijkheid er is zou ik er zeker op uit gaan. Blijf gewoon goed zoeken en vis niet te lang op een stek en heb je ze gevonden zeker wat meer tijd besteden aan deze stek omdat ze zeker niet alleen zijn op dit moment de roofvissen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Weer winterse taferelen van afgelopen week.


Hoi Totalfishing,Ik kijk wekelijks op jullie goed verzorgde site. Ik ben trots om nu ook eens mijn eerste meter snoek te tonen. Wij hadden een dagje gepland om met 2 boten te gaan trollen/verticalen, maar toen we bij ons vis water aankwamen bleek het grotendeels dicht gevroren. Ondanks dat besloten we toch door te zetten...

...Dennis nam het voortouw en fungeerde als ijsbreker. De warme chocolademelk van Daniel deed ons goed! Ondanks de kou werd er goed gevangen! We hadden in totaal maar liefst 10 snoeken! Ik was de gelukkigste visser want ik ving de 10e snoek. Een nieuw  PR van maar liefst 1.05m met een buikmaat van 50 cm rond...

...Dit was mijn eerste meter snoek ooit. Ik schat hem rond de 10 a12 kilo Ik zit nu trots op de bank met een smile van oor tot oor nagenietend van een heerlijke visdag met mijn maatjes Dennis,Daniel en mijn zoon Mike. Mannen bedankt voor de gezellige dag,het was echt TOPPIE!


Een winterse avond. Foto Jan Althof.


Zaterdag,steenkoud en barre omstandigheden...


...IJzige oost noordoosten wind kracht 4 ..!


Hallo TF, afgelopen weekend ondanks de kou toch het water op gegaan. Gelukkig werd het afzien beloond en mocht ik deze prachtige snoekbaars vangen. Met dank aan vismaat Daniël voor de prachtige foto. Groet Ronald. http://ronaldsvisblog.blogspot.nl/


Mooie snoekbaars op een grote shad met een loodkop van 45 gram , super traag gevist! Gr. René Warnaar.


Op de uitkijk. Foto Jan Althof.


In verband met de harde oostenwind hebben we zaterdagmiddag een paar stekkies uit de wind opgezocht. Gewoon lekker in het bos in de luwte. Enige obstakel de gemene scherpe ijsranden maar ook de snoeken wilden niet meewerken...


....Het leek wel of de pike-fighter er een beetje verdrietig van werd...


....Zondagmiddag  een sneeuwpop gemaakt met Robin. Groetjes;  Eddy te Mebel.


Hallo T.F, Woensdag met Olaf op pad geweest met zijn nieuwe bootje. Gestart op de Ringvaart van waaruit we richting de Kagerplassen zijn gevaren. Kortom kou getrotseerd en Veel visloze “mijltjes” gemaakt....

...Na een warme kop koffie bij Hotspot (dank Tom!) de terugvaart ingezet en vingen we uiteindelijk werpend rond een van de vele haventjes deze mooie 80'er op een  spinbaitcombo.  Groeten, Auke.


Afgelopen week lekker getrolled op het water waar ik normaal doodaas vis...


...Tijdens deze dag hebben we meerdere dikke tachtigers en negentigers gevangen met als absolute bonus een dikke 101 cm. vis!! Totaal vingen we deze dag met twee bootjes maar liefst meer dan 24 snoeken. Toppie! Met vriendelijke visgroet, Gosling Nicolai.


Hallo Redactie,Mijn vader is 12 jaar geleden gestopt met snoekvissen en is volledig  over gegaan op de snoekbaarsvisserij. Na veel vijven en zessen heb ik hem weer zover gekregen dat hij zijn oude hobby weer heeft opgepakt.

Ondanks het koude weer beleven we momenteel weer de nodige visavonturen! Kortom de oude  visspullen zijn weer opgepoetst en zeker niet zonder resultaat. Hier een van mijn mooie vissen die ik heb gevangen met een robbait. Groeten Luke Groot.


Na een paar sessies op een zeer groot water in koude en een harde noord oosten wind, dan eindelijk die mooie vis en pr voor Mark Schoonderwoerd. Groeten Pim Busker.


Gevangen op de grootste creeper...


...het mocht een maatje meer zijn! Groeten Sven Jacobs.


Hoi Totalfishing,Ik kijk wekelijks op jullie goed verzorgde site. Ik ben trots om nu ook eens mijn eerste meter snoek te tonen. Wij hadden een dagje gepland om met 2 boten te gaan trollen/verticalen, maar toen we bij ons vis water aankwamen bleek het grotendeels dicht gevroren...


...Ondanks dat besloten we toch door te zetten. Dennis nam het voortouw en fungeerde als ijsbreker. De warme chocolademelk van Daniel deed ons goed! Ondanks de kou werd er goed gevangen! We hadden in totaal maar liefst 10 snoeken! Ik was de gelukkigste visser want ik ving de 10e snoek. Een nieuw  PR van maar liefst 1.05m met een buikmaat van 50 cm rond.

...Dit was mijn eerste meter snoek ooit. Ik schat hem rond de 10 a12 kilo Ik zit nu trots op de bank met een smile van oor tot oor nagenietend van een heerlijke visdag met mijn maatjes Dennis,Daniel en mijn zoon Mike. Mannen bedankt voor de gezellige dag,het was echt TOPPIE!


Beste Total Fishing, afgelopen weekend zijn we er onder barre omstandigheden toch gewoon lekker op uit getrokken en…. niet zonder resultaat. Diverse mooie meter+ vissen kwamen de boot kortstondig van binnen bekijken. Bijgaand de mooiste, een beauty in topconditie, klaar voor de paai. Ron, bedankt voor je gastvrijheid! Met vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Hoi TF, Ondanks de felle koude hebben we deze week toch nog enkele mooie vissen weten te vangen op de Maxi DK shad...


...Wat opviel dat het kunstaas uiterst langzaam...


...en diep aangeboden moest worden. Groet Bart en Frank Mylle.

Deze keer de nominaties voor de snoekbaars van Rene en voor de snoeken van Luke , Geer Fiolet en Frank . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -