Actuele vangstberichten van 8 tot en met 14 mei 2007

Actuele vangstberichten van 8 tot en met 14 mei 2007

Het onstuimige weer na een lange periode van droge en warme oostenwind zet door. De temperaturen zijn wel redelijk stabiel, en de wind is weliswaar stevig maar komt overwegend uit het westen; voor de sportvisserij geen slechte ingredienten!  De vangstmeldingen komen uit alle disciplines van de sportvisserij, op de roofvisserij na die echter in landen als Ierland en heel Scandinavie gewoon doorgaat.

 
Willem Verwaal in de ‘wasmachine’ tijdens de P&S / Beet Westland trofee, een wedstrijd op de stranden van ter Heijde en s’Gravenzande (foto Arthur van Tienen)

Zout door Arthur van Tienen

Wel weer even wat anders zeg afgelopen week na al die prachtige zomerdagen in het begin van de lente.
Om met de bootvisserij maar te beginnen en als eerste de beloofde informatie over de 1e naselectiewedstrijd van de nationale selectie Bootvissen die met z,n tienen strijden om bij de ploeg te komen die straks in september vanuit Oostende het W.K .Bootvissen  ons land gaan vertegenwoordigen. Afgelopen zondag ( 6 mei) dus op de Noordzee gehouden en vooral de eerste periode werd er goed visgevangen. Toen de stroming eruit ging werden de vangsten minder en aan stuurboord was het Sjaak Verburgh die met de dagwinst ging strijken terwijl aan bakboordzijde Cees v/d Eijk met de volle winst naar huis ging. Er werden door de Nationale selectie tussen de 40 en 50 maatse vissen per persoon gevangen dat is niet bepaald slecht. Afgelopen zaterdag was de 2e wedstrijd en die is in verband met de harde wind op de Oosterschelde vervist. Ook hier nog geen volledige uitslag maar die beloof ik u volgende week.
Wrakvisserij en kottervisserij geankerd was afgelopen week stil komen te liggen vanwege de weersomstandigheden en ik denk niet dat er een boot uit is gevaren afgelopen week op de Noordzee. Makreel is ook nog niet gearriveerd. Komende week op donderdag ( Hemelvaart dag) vanuit Den Oever het Den Oever Boot Festival gehouden op de Waddenzee vanaf grote huurboten. Verzamelen om 07.00 in party centrum Concordia in Hippolytushoef. Winnaar ontvangt onder meer de felbegeerde Mustad / Zeehengelsport Zilveren Haak.
Ikzelf ga met de zaak als het weer toelaat komende week  met het M.S Sirius vissen en zondag hopelijk de 2e competitiewedstrijd van de EFSA vanuit Scheveningen
Oosterschelde matig met wat bot, schol en paling, nog geen grote tongvangsten, Grevelingen haring, schol en paling
 
Kantvisserij
 
Als eerste de beloofde uitslag van de Voorselectie Kust Zuid., 1e werd daar Arjan Heijboer van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse met 7 vissen en 231cm lengte in vak E, 2e werd good old Ad Marijnissen van HSV de Edelkarper uit bergen op Zoom in vak C met 4 vissen en 140 cm. Bronzen plak ging naar Rinus Verseput met 4 vissen en 126 cm. van HSV de Krabbe uit Burgh Haamstede. Bij de korpsen ging de eer naar het 1e korps van HSV Vlissingen, bekend onder de naam Shakespeare/ Zeehengelsport Team bestaande uit: Lies Wijnhorst, Mike Lubbers, Ed Kroes, Kees Westdorp en Erwin Vlot. 2e plek ging naar het 2e korps van HSV Vlissingen bestaande uit Alexander Krijnsen, Bernard Boschma, André de Willigen, Koos Zijl en Rob Joosse en de bronzen medaille voor de korpsen ging naar het 2e korps van HSV de Zeebaars bestaande uit Arjan Heijboer, Kees de Graaf, Dirk Westdorp, Martijn Westdorp en Dennis van Vossen.
Zeeuwse Kust visserij bestaat uit voor een groot deel uit lekkere lichte visserij op geep vanaf de dijken en kustwerken, de strandvisserij is best maar wel ‘s nachts, wat tong, bot en zeebaars zijn dan de belangrijkste vissen te vangen en niet te vergeten de paling alhoewel die niet meer in die getallen zoals vroeger te vangen is, nog geen grote tongvangsten te melden. De zeebaarsvisserij is best en vooral de snelstromende wateren rondom de stormvloedkering zijn geliefd. Er zijn afgelopen week veel controles geweest t.a.v de stroperij en het z.g.n tsjoekelen op geep, zeebaars, haring en andere vissoorten in en rondom de zoutwaterinlaten van de Grevelingen en er zijn forse boetes gegeven. Goede zaak en ik hoop dat deze intensiviteit van controles op deze “slopers” zich handhaaft en van mij kunnen die boetes niet hoog genoeg zijn.
 

De nummers 3,1 en 2 van de P&S / Beet Westland trofee: v.l.n.r Derk Bremmer, winnaar Bert Heukels en John Duijnisveld

Waterweg matig met wat bot, paling en tongetjes, fint nog niet gearriveerd, op de Pier wat zeebaars. Zeebaars vooral ook in de Amazonehaven, Hartelkanaal, Beerkanaal, Calandkanaal en Waterweg. Let wel op dat er aan het Hartelkanaal gecontroleerd wordt en er is enige twijfel en onbekendheid bij de politie, ze delen bekeuringen uit die niet terecht zijn maar een gewaarschuwd mens telt voor 2, dus Vispas bij je  dragen, maar pas ook op met je aassoorten want daar is wat onwetendheid over bij de overheid. Blijf aardig tegen de politie en probeer d.m.v. dialoog uit een misverstand te komen. Mail mij even je ervaringen komende week met de politie, dan kan ik er wat mee.
Voor de rest is de visserij op de Stenen Glooiing wel aardig, overdag zeebaars en ‘s nachts bot, paling en nog wat gul.
Afgelopen zaterdag was er weer de 21e P&S / Beet Westland trofee, een strandwedstrijd op de stranden van ter Heijde en s’Gravenzande. Het was echt “mannenweer"met een stevige branding een zuid/zuidwesten wind kracht 5 tot 6 , een stevige tot sterke stroming en een berg algenschuim waar je gek van werd, kortom alle ingrediënten om er eens een stevig dagje vissen van te maken. Het opkomende water bracht vooral in vak A en B vis terwijl de vakken C en D verdacht stil bleven. Er werd vooral kleine bot en zeebaars van aardig formaat gevangen tijdens het opkomend water, en tijdens het stille water was er ook bijna niets te vangen, een half uur voor tijd kreeg de vis plotseling weer bijtlust en werden er nog een aantal mooie vissen gevangen. De wedstrijd kreeg een mooie winnaar in de vorm van Bert Heukels van HSV Ter Heijde met 7 vissen en 162 cm. 2e werd John Duijnisveld van HSV De Snoek en 3e werd Derk Bremmer van HSV de Sportvisser
Bij de korpsen ging de winst naar het 1e korps van DZV de Eurovissers bekend onder de naam Fishtales Greys Zeevisteam bestaande uit: Giles Traas, Martin v/d Drift, Erik Remijn, Rob Punselie en Edwin van Tienen.
Tot volgende week, Arthur.

 

Winnaar korpsen het Fishtales Greys Visteam staand v.l.n.r Edwin van Tienen, Rob Punselie en Martin v/d Drift, zittend v.l.n.r Gilles Traas en Erik Remijn

 Witvis door Willem Stolk

Jammer dat het zo hard blijft waaien! We zijn ook zo snel verwend en gewend aan dat fraaie weer van enige weken terug. Gelukkig trokken dezelfde die hards weer richting water –en niet voor niets!
 
IJssel
Jan Willem Nijkamp viste een koppelwedstrijd op de IJssel. De heren vingen ruim 31 kilo – niet slecht! Vooral weer veel kolblei en de nodige platten. Ook dit keer zijn er weer enkele barbelen gevangen.
Gerard Klinkers ving bij Zwolle mooie windes met de vaste hengel. Hij viste slechts met een 7 meter hengel voorzien van een 7 meter lang tuig. Hij viste met een dobber van 4 gram en al driftend ving hij fraaie vissen waaronder veel windes. Continu voeren bleek succesvol. Bij elke drift voerde hij een balletje voer – het werkte perfect.

Waal
Op de Waal gaat het beter. Het water stijgt en gaat over de ‘400’ heen (zie teletekst Tiel/Nijmegen - pagina 720) Vooral met de feeder is er goed gevangen. Het water wordt weer troebel, wat altijd goed is in het voorjaar.

ARK
Nabij Maurik is er met de stok leuk gevangen. Enkele plekken waren zelfs goed voor meer dan 25 kg! Het viel op dat telkens als er een schip voorbij kwam er vis werd gevangen. Nadat een boot was verdwenen duurde het dan weer even. Dit soort aasgedrag komt vaker voor – ook tijdens wedstrijden.

Lith
Enekele fanatieke matchvissers trokken het afgelopen weekend naar Lith. Zaterdag was het niet slecht – gemiddeld ving men zo’n tien brasems. Zondag was het echter een stuk minder, slechts een paar vissen de man. Er werd rond de 8 meter diep gevist, maar ook dieper en ondieper probeerde men vis te vangen.

Barbeel
Het vissen op barbeel wordt al maar populairder. We kregen verschillende meldingen binnen van goede vangsten. Het gaat hierbij vooral over de IJssel en de Waal – 1 bericht van de Rijn, waar Kees Pieters ‘per ongeluk’ een mooie vis ving met de feederhengel. Op de Waal en IJssel, is het vooral in de ochtend goed – daarna vallen de beten geheel weg.


Zondag is er leuk gevangen op de Waal - tegen de middag kon zelfs de jas even uit!


“Hallo Total Fishing redactie, Ik ving in het begin van deze week een paar grondels in een water in Rotterdam en aangezien ik deze maar zelden op jullie ingezonden foto’s voorbij zag komen stuur ik er maar meteen 2 foto’s van…


...en op de 2e foto is al meteen te zien waar ik ze aan ving. Vangse allemaal afz : Michel uit Rotterdam.”


“Hallo T.F. Veel baars de afgelopen dagen, en dat allemaal met de vliegenlat en
kleine streamertjes, prachtige sport met een 5 hengel. gr Ger Smets.”


“Beste TF, voorns aan de lopende band aan licht materiaal geweldig om te doen, groetjes, Marcel”


“Hallo TF, bekijk dit plaatje es, eentje uit het rariteitenkabinet, de kop van een ruisvoorn, de vorm van een blankvoorn en de kleur van een goudvis, wat is dit in hemelsnaam, een wonderbaarlijke speling van de natuur of toch een hybride. Dit aparte gastje werd gevangen tijdens het vissen met een vlokhengeltje op Bevrijdingsdag en trekt inmiddels weer zijn baantjes in de wateren van het Vechtdal. Groet fam. Lampe.”


“Beste mensen en lezers van Totalfishing, Het was weer eindelijk zo ver! ik had mijn nieuwe boilies binnen, dus ik kon weer aan de slag! Nadat ik bij mijn vriendin was geweest hoorde ik van mijn broer dat de vissen heel actief waren dus kon ik nog een paar uurtjes vissen voor het donker was. Toen ik mijn hengels beaasd had kreeg ik na een half uurtje een flinke fluiter op mijn linkse hengel na een dril van toch wel een dik kwartier kon ik deze mooie vis  landen. Het bleek een van de uitgezette Hongaarse snelgroeiers te zijn. Na deze vangst bleef het stil en kon ik met een opgeheven hoofd naar huis gaan. Deze vis bleek 4 jaar geleden nog 900 gram te zijn en ik mog hem op bijna 12 kg vangen! Groetjes Jeroen Evers.”


“Beste tf. hier een spiegel van 25.6 pond gevangen op een water van 2 hectare in Frankrijk. Als het even niet lukt wil de tijgernoot wel eens helpen! mvg. Tim.”


“Ook karper op de vliegenhengel is schijnbaar geen probleem. Hier de foto van een dril van een karper op vlieghengel (dat is pas sport!. Gr Wesley.”

 
“Hallo T.F. Afgelopen weekend deze mooie schub van 24 pond en 88 cm lengte gevangen. Groeten Marco en Danny Reget”


“Beste Total-fishing, Op jullie website vaak alleen maar grote karpers, daarom maar een foto van een kleine maar mooie spiegeltje(s)...


...gewoon veel lol met de match, wat lokvoer en wat maden. Elke aanbeet weer afvragen wat voor een karper en hoe mooi deze keer? Groeten Chris Knoop.”


“Deze week weer een paar mooie vissen gevangen waaronder deze van 17 pond gevangen met  monstercrab brokkies, zondag nog een 26 pond spiegel maar fototoestel vergeten en de batterij van me telefoon was leeg dus dat was wel ff balen, groetjes tom valentijn.”

 
“Geachte redactie van totalfishing, op 9 mei heb ik een mooie karper gevangen aan een boilie in een siervijver. De karper is 21 pond en 82cm lang. Ik zou het leuk vinden als u deze foto plaats in de rubriek vangstmeldingen. Groet, Martin Beilen.” 


“Beste t.f. ik besloot om het toch op karperen te zetten in het gesloten roofvisseizoen. Snel een montage gemaakt met een vis-aardbei bolie er aan. We visten op het balkon van een vriend. Het water is groot en ik heb er nooit een vis binnengehaald, ik heb er alleen een beet gehad toen ik er niet klaar voor was. We zitten ongeveer een halfuurtje binnen om te eten. We gingen net buiten om te praten toen we een enorme plons zagen, precies waar ik lag! Snel er een heen gerend een aangeslagen. Nee he! ik voelde niks, maar mijn lijn ging naar rechts, snel binnenhalen en weer aanslaan. Jaa hoor! Hangen! Na een hoop gedoe en samenwerken van 3 man toch de karper binnengehaald (een heel gedoe vanaf een balkon!) Je kan zien hoe hij wordt geschept en hoe de hengel via het balkon overgegeven wordt… 


... Wij waren alweer onvoorbereid dus we konden hem niet wegen. Jammer maar helaas, toch super blij met deze vangst! groeten Arthur uit Zoetermeer.”


Een 50 cm schubkarper opgestuurd door Gerrit Griffioen

 
“Een vis 20 pond gevangen op een nieuwe pop-up boilie van mainline, groetjes Ed.”  


“De laatste dag dat Hugo bij mij was hebben we nog even gevlamt qua vissen met de pen. Na een half uurtje wist Hugo deze pracht karper van 54cm te vangen. Een uurtje later had ik dan eindelijk mijn eerste zeelt! 47 hele centimeters…


...En wat was ik blij. Hugo, de 4 dagen waren top man!, groet Allard”

 
“Een grote uitdaging op een voor mij nieuw water eigenlijk voor het eerst op groot water heb een weekend gezeten maar met in me achterhoofd dat ik wel eens niks zou kunnen gaan vangen wat ik niet erg zou vinden omdat ik dit weekend dan eigenlijk ook meer voor de info over het water zou gaan bijv.de bodem en de talud maar deze gedachtes verdwenen al snel want na dat ik in de avond eindelijk mijn spullen klaar had kwamen de eerste piepjes uit mijn beetmelder. Ik dacht eigenlijk meteen aan een slijmjurk (brasem) en zo voelde hij ook maar eenmaal 2 meter uit de kant verzette hij zich hevig en dook gelijk het riet in en dacht even dat het gedaan en dacht daar gaat me eerste vis op het water waar ik al weken van wakker lig maar met veel geduld wist ik hem er toch echt uit te halen en uiteindelijk te landen een mooie spiegel van 16 pond eenmaal gewogen en gefotografeerd weer netjes terug gezet…


...vol trots alles weer weggelegd ben weer me tent in gekropen en gaan slapen met een smile van oor tot oor denkend aan die karper maar me geluk kon niet op die nacht want om precies half 4 kreeg ik opnieuw een beetregristratie snel de rits open de hengel van de rodpod en gelijk een kromme hengel en ook weer stond ik met die smile na een hevige dril van ruim 30 min zag ik een enorme rug boven komen en zei gelijk tegen me vismaat dat hij het moest scheppen zo gedaan kwam hij eindelijk op me onthakingsmat haak er uit snel wegen en de teller stopte bij de 32 pond en die smile werd alleen maar groter…



...verder heb ik er nog 1 gevangen en weer een erg mooie vis van ruim 23 pond, jullie begrijpen dus wel dat mij weekend niet meer stuk kon gaan en heb er de hele dag nog aan teruggedacht en weet nu al dat ik er volgend weekend weer zit en hoop op net zulke resultaten als dit weekend 11-05-07/13-05-07. mvg peter hoks fishingdreams.”


Burry van de Brink legde deze schoonheden op het juiste moment vast… 


Twee weken terug op de Lek gooiden Berend en Nico voor het eerst weer wat broodkorsten uit voor de winde. Hoewel de vissen zichtbaar aanwezig waren hadden ze meer oog voor kleine insectjes op het oppervlak… 


...maar in de loop van de dag kregen ze door dat brood toch eerder de maag vult dan kleine vliegjes. Grappig was ook de vangst van een mooie brasem die Berend ving met een dode vlieg die hij uit een spinnenweb haalde en op de bodem liet zweven, 2 meter uit het kantje.


“Beste TF-redactie, In de meivakantie enkele dagen doorgebracht aan de Neder-rijn nabij Opheusden. Ondanks de lage waterstand en weinig afvoer toch enkele mooie vissen gevangen, waaronder deze winde van exact 50cm (1640gram). Gevangen met de matchhengel met mais. Vriendelijke groet, Matthijs Koole.”


“Beste TF, een vriend en ik vonden deze rare “vissen” in het Albertkanaal…


...De vissen waren reeds dood. We weten absoluut niet welke soort het is. De vissen zijn +- 75 cm lang, zijn polsdik en hebben een reeks ronde kieuwgaten langs de zijkant hebben een zeer rare bek, precies een zuignap maar met vele gele harde tandjes in! Met vriendelijke groeten Stijn & Yves.”
Naschrift via Gerard te Laak van Sportvisserij Nederland: “Echte zeeprikken. Waarschijnlijk dood na de paai. Zo gaat dat in de natuur. Groet Gerard.”


“Hoi redactie TF, hier nog wat foto’s van een paar maanden terug. Ik had wel gehoord dat er op mijn visstek meerval zat maar ik had echt nooit gedacht dat ik er echt een zou vangen…


...de dag voor dat ik deze meerval ving had ik er ook al een aan mijn softbaitje zitten en die vocht een half uur lang en hij probeerde alles om weg te komen. Dit lukte hem door mijn gespannen lijn tegen een steen te laten schuren waardoor deze knapte. Misschien was dat maar beter ook want ik was toen helemaal alleen en had geen onthaakmat bij me. De dag erna was ik uiteraard weer op dezelfde plek mijn kunstaas aan het uitgooien. Nadat ik een snoekbaars van 51cm ving met een kleine soft bait, en mijn vriend Danny eentje van 50 cm, hapte de meerval toe op hetzelfde kleine kunstaas. Eerst dacht ik dat ik vast zat en gaf een flinke ruk om los te komen. Toen voelde ik heel even iets bewegen en dacht… ohooh… dit kan wel eens een groot vrachtschip van een vis zijn. Toen kwam de vis in actie en begon alle kanten van mijn visplek te ontdekken. Na ongeveer 25 minuten gevochten te hebben, kon ik hem met een soort fietshandschoentjes aan in mijn onthaakmat tillen. Hij paste er op een paar centimeter na helemaal in. .....


...de schemer begon al te vallen. Ik had de vis snel onthaakt, gemeten, gewogen en een paar foto’s genomen. Hij was 140.5 cm lang en woog 25.5kg. En toen zette ik direct mijn grootste vangst ooit weer terug zijn leefgebied in. Hij zwom weg met één zwiep met zijn staart.


...ik ben bijna 15 jaar en net begonnen te vissen op roofvis. Mijn grootste vis tot deze meerval was een karper van 27 pond. Ik heb al heel wat soorten vis gevangen, maar nu is meerval toch echt mijn favoriet… groet Dirk Dijkshoorn.”


Marc en Luc zijn net terug van een geslaagde 10-daagse Zwedentrip…


...met 417 snoeken als resultaat. “Ondanks dit aantal was het hard werken om onze vissen te kunnen vangen…


...waar we vorig jaar (met 644 snoeken) in bepaalde baaien soms 50 a 80 snoeken in dezelfde baai konden vangen, was dit nu maximaal een 10 tal vissen…


...dus veel km varen en veel stekken aandoen om op het einde van de dag nog een mooi aantal te kunnen vangen…


...het was zeer wisselvallig weer: bij aanvang nog nachtvorst tot -4° en twee dagen nadien 20° overdag,met nadien terug temp rond 5° en verder nooit een vast weerbeeld…


...opvallend was dat een trager geviste jerkbait met veel ingelaste pauzes meer opleverde dan snel geviste jerkbaits. Groet Marc en Luc.”


“De wind blijft spelbreker op dit moment bij het zeebaars vissen. Het begon allemaal zo mooi enkele weken terug. Langs de gehele Zeeuwse- en Zuidhollandse kust barstte het werkelijk van de zeebaars. Een fijne  “tractatie” van moeder natuur die mede tot stand kwam door de uniek hoge zeewatertemperatuur. Nu, de 2e week van mei, is het even rustig met de zeebaarsvangsten vanaf de kant. Vanaf de pier van Hoek van Holland wordt over het algemeen nog wel een zeebaarsje gevangen. Opvallend is (zeker zo vroeg in het seizoen) verreweg de meeste vissen tijdens de schemer en in het donker worden gevangen. Onze vrienden zijn volop bezig met hun liefdesspel. Veel vissen die je vangt zitten dan ook nog vol kuit. groet Joop.”


In het Marsdiep tussen Den Helder en Texel zwemt een bultrug rond. Dat merkte ook schipper Rutger van de sportvisboot Het Sop die ineens dit beestje’ naast de boot zag opduiken…

De ongeveer 10 meter lange walvis werd donderdag voor het eerst opgemerkt door de bemanning van een patrouilleboot van de marine bij de Helderse zeedijk. Het is de vijfde waarneming van een bultrug in Nederlandse wateren sinds 2003.


...e
en bultrug is een baleinwalvis die leeft in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan. Ongeveer een week geleden werd er ook al een bultrug gezien boven de Doggersbank in de Noordzee. Mogelijk gaat het om hetzelfde dier. Het dier maakt een gezonde indruk en weet dat er in het diepe Marsdiep nog wat voedsel te halen valt. Hopelijk raakt hij niet verstrikt in visnetten. Maandag werd het dier niet meer gezien.


“Hoi Totalfishing, hierbij een foto van een winde van 66 cm bij 3,7 kilo. Momenteel vang ik tijdens het karpervissen veel exemplaren van boven de 60 cm. Naar mijn idee meer dan voorgaande jaren, qua grootte dan. Dit is de grootste tot nu toe, die ik daadwerkelijk gemeten heb. Apart is dat die grotere exemplaren (+ 60cm) toch veel langgerekter zijn dan de iets kleinere, die over het algemeen modder vet zijn. De grotere zien er veel meer uit als rovers. Of vergis ik me en zijn dit toch een soort hybride’s en geen winde’s? ...


...dit 2e exemplaar van 66 cm (een andere dan de bovenste foto) is gevangen aan 2 3/4 stok met twee 22mm boilies en de haak maat 6 zat gewoon netjes in het onderlipje gehaakt. Niet echt sport dus, maar als je zo’n vis op de vlieg heb…..ppfffff….dat lijkt mij wel bizar!!!  Met vriendelijke groet, Stephan Kerger.” Naschrift redactie: Volgens Gerard te Laak van Sportvisserij Nederland gaat het bij de bovenste foto om een zeer grote winde en bij de tweede foto om een roofblei, ook gezien het aantal schubben op de zijlijn en het ‘puntje’ in de onderkaak van de onderste vis. De eerste vis bij het meetlint betreft dus daadwerkelijk een uitzonderlijk grote winde, redactie TF.

 
“Goedendag, dit jaar reeds een aantal barbelen in de Waal gevangen, maar deze barbeel van  82 cm is echt top ! Op 14-05-2007 gevangen met een blokje kaas als aas. Ik was in m’n eentje en foto’s met de zelfontspanner in de schemering maken valt niet mee, maar toch redelijk gelukt. Vr. gr. Arjen Spaans”


Beste Total Fishing, 11 t/m 13 mei ben ik met een aantal leden van ZHSV Zeevissen.com naar Lauwersoog vertrokken om vandaar uit met de Ms Dageraad op meerdaagse wrakkentocht te gaan. We zijn ‘s avonds opgestapt en na een paar uurtjes slapen konden we ‘s ochtends gelijk beginnen met vissen. Al snel kwamen de eerste kabeljauwen naar boven. Wat een heerlijke sport om een grote kabeljauw van 50 meter diepte naar boven te takelen. Opeens kreeg ik een flinke klap op de hengel. M’n buren dachten dat ik vast zat aan het wrak, maar ik wist zeker dat dit niet het geval is. En dat heb ik bewezen…


...een heuse kabeljauw van maar liefst 110 centimeter groot en 24 pond zwaar belandde op het dek. Dit is een vangst die je volgens mij maar 1 keer in je leven in Nederland beleeft. Mijn dagen op de Ms Dageraad konden niet meer stuk, en ik zal ook op zeker nog meer trips gaan boeken. De bemanning en de schipper zijn het einde, alles was tot in de puntjes geregeld. Groeten, Saskia Sijmons.”


“Hallo Redactie , zondag tussen de stormen door  met de Joint Venture mee geweest. Het was zeer discutabel of wel zouden kunnen afvaren omdat er ‘s nachts nog windkracht 7 stond maar de weergoden waren ons goedgestemd en we hadden geen van allen maar kunnen vermoeden dat het een prachtige dag zou gaan worden… 


...‘s morgens om 6.30 voeren we de haven van Stellendam uit en werd er koers gezet naar een scheepwrak. Na  een flinke vaartocht werd het anker geschoten en al gauw volgde de eerste keiharde aanbeet waar er nog vele van zouden volgen…


...zeer mooie zeebaarzen met een topformaat en in topconditie leverden die dag bij ons allemaal de nodige adrenaline kicks en zeer blije gezichten op. Geholpen door de uitgeteste nieuwe geflavourde ‘Ben`s Top Secret’ kunstaasjes…


...zou het een dag worden om niet gauw te vergeten. Zie hier een impressie van een paar heel gelukkige vissers . Groet Etienne, Michel, Remco en Chris.”

 Deze week nominaties voor de barbeel van Arjen Spaans, de winde van Stephan Kerger en de kabeljauw van Saskia Sijmons. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -