Actuele vangstberichten van 6 tot en met 12 februari 2007

Actuele vangstberichten van 6 tot en met 12 februari 2007

‘Februari in de penarie’ was een toepasselijk spreekwoord geweest de afgelopen week. Was er nog maar kort geleden een weeralarm vanwege storm afgekondigd, ditmaal werd er sneeuw aangekondigd per weeralarm. Terecht of niet, gewaarschuwd waren we wel. De sneeuw en vorst bleven opnieuw niet stabiel, want het is mild en nat momenteel. De eerste kokmeeuwen met donker wordende koppen zijn reeds gesignaleerd, evenals de voorzichtige eerste grutto’s. Roofvissen en sommige platvissen lijken zich al voor te bereiden op de paai en dat is vroeger dan anders. 

 
“Deze brasem vol paaipukkels, gevangen door Frank aan kunstaas, ligt zeker 2 maanden voor op schema”

Zeevis door Arthur van Tienen
 
Over het algemeen matige week geweest met behoorlijke vangsten van gulletjes van onder de maat maar wel leuk om te vangen en het maakt de wedstrijden leuker, zorg wel dat je deze “torretjes” zoveel mogelijk onbeschadigd terugzet, ze kunnen wel wat hebben maar probeer toch zo weidelijk mogelijk om te gaan met de “toekomst”.
Voor de rest op de stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder leuke visserij met al eerder genoemde kleine gulletjes en wat bot en zeebaars.
Pieren van IJmuiden en Scheveningen en Hoek van Holland hetzelfde verhaal als de kantvisserij met enkel wat meer kans op een schar in de diepere delen van de zee langs de pieren, Hoek van Holland Pier wel meer kans op mooie wijting en steenbolk.
Waterweg wisselend, de meeste gul was ineens weer weg en daar voor inde plaats dikke wijtingen en verrassend veel mooie schar (aan de Hoekse kant voor de kering).
Calandkanaal blijft veel vis geven maar nog wel die ellendige olie dus met hoog water vissen, Beerkanaal in begin van de week nog volop mooie gul, later in de week werd het stukken minder, Amazonehaven nog steeds veel vis, Papegaaienbek bracht afgelopen week variatie in vis en ook de maatvoering van de vis was van superklein tot dik 60 cm voor de mooie gullen. Stenen Glooiing veel vis maar veel ondermaats,
Westkapelle tot Vlissingen weer matig met wel een paar uitschieters van vangsten van schar, soms mooie wijtingen en een gulletje, bij Waarde op de Westerschelde ook veel torretjes gevangen afgelopen week, Cadzand bracht mooie visserij met maatse wijtingen en schar.
W.K van 2007 wordt nu officieel in Brazilië, (Vitoria) gehouden, de W.K Ploegen worden z.s.m bekend gemaakt
 
Bootvisserij
Wrakvisserij matig, veel klein spul, ankervisserij op de Grevelingen zoals verleden week, een paar tarbotten en wat wijting en schol, Oosterschelde ietsje beter maar je moet de stekken weten en dan valt er wel een schar te vangen of wat gulletjes, buiten is de geankerde visserij matig tot goed met mooie aantallen schar, wat dikke wijtingen en gul, hopen dat de vorst wegblijft dan komen de dikke botten ook weer kijken begin maart en hopelijk wordt de 2e selectie boot op 25 maart weer eens een “ouderwetse” met veel vis. Zaterdag a.s weer een competitiewedstrijd met de club, U hoort van mij. Groeten, Arthur.
 

“Kleine kabeljauwen vanaf de wrakvisboten”

Witvis door Willem Stolk

Een periode van pieken en dalen! Afgelopen week is er erg wisselend gevangen. Op de rivieren wordt het wel steeds beter. Gemiddeld is er op de IJssel, Rijn en Waal beter gevangen. Er is hoofdzakelijk gevist met de feederhengel – als haakaas waren wormen erg succesvol. De plassen lieten het afgelopen week afweten, maar in de havens was het weer opperbest.

Plassen
In Kerkdriel, Lith en de Kraayenbergse plassen was het matig. Veel vissers zochten hun onderkomen op die plaatsen waar de wind in de rug stond. Helaas was hier weinig vis aanwezig! Er is dan ook niet best gevangen. In Lith visten bijvoorbeeld 4 man met de macthhengel op een diepte van om en nabij de tien meter. Geen van vieren ving vis! Zelfs geen beet. In Kerkdriel en op de Kraayenberge plassen was het wat beter, maar zeker niet wild. Men moest vooral lange onderlijnen gebruiken met relatief kleine haken (18 – 16) met daarop een of twee casters.
Op de Noord ving Nico Breevaart wel zijn visje. Hij viste hier zoals vanouds met de feeder en ving mooie brasems. We kregen ook vanuit België enig nieuws: op diverse karperputten is er leuk karper gevangen. Ook hier was het weken matig, maar afgelopen week was er duidelijk is veranderd. Maar wat precies kon men niet zeggen! Feit is dat er met dikke pieren leuk is gevangen – tot soms wel 25 kg karper.

Havens
In de diverse havens zit nog zat vis. In Spakenburg, maar ook tijdens de wintercompetitie van “Henk Theunissen” is er goed gevangen. De toppers visten ruim 100 kg bijeen – dat is toch niet slecht.
Aan het ARKanaal bij Tiel visten ruim 50 man op dit beruchte kanaal. Gemiddeld is niet slecht gevangen. De winnaar (Lieshout) had ruim 7 kg. Niet iedereen viste overigens ver, want ver vissen lijkt gebruikelijk op het ARK. Op dit gedeelte van het kanaal wist men ook op zo’n 30 meter uit de kant vis te vangen.


“Nog altijd bakken van voorns in de havens”

Roofvis door Piet Driessen

Laten we meteen even de vissoorten onder de loep nemen. En wel te beginnen met baars. Ze waren er in redelijk wat aantallen. Weer in de havens of onder het verticaal vissen, maar opvallend veel kleine vissen afgelopen week. Dit mag de pret niet drukken maar de aanbeten waren wel vaak verrassend werd verteld, daar vele baarzen het kunstaas ook net aan de kant of kort bij de boot namen, dus veel baarzen vrij hoog in het water actief. Duidelijk was dat in het Noorden van het land de vissen dieper lagen en vanaf het midden van het land dus vrij ondiep kwamen deze mooie aantallen baarzen. Geel kwam veel voor op de lijsten, en ook duidelijk de zeer langzaam geviste shads.
Snoekbaars was best moeizaam en vaak geen grote aantallen op een plaats, maar er zaten wel duidelijk meer mooie maten bij afgelopen week. Veel meldingen tot 12 meter en ook duidelijk weer veel vissen op langwerpige shads. Ook werd er uit verveling door het uitblijven van beten veel gewisseld met kleuren en hierbij behoorlijk wat vissen op de paarse kleur (dus verandering van spijs doet eten) Werpend afgelopen week zeer slechte berichten op de snoekbaars, dus blijf variëren met de manier van vissen op snoekbaars.
Snoek was zeer wisselvallig al kwam duidelijk naar voren dat vooral diegene die vroeg op het water waren al tot 10 uur zeer veel activiteit hadden gehad en dan vaak tot 15.00 uur nagenoeg geen actie op Esox. Hetzelfde verhaal na 15.00 uur en dan ook weer in 2 uur tijd veel actie. Ook weer redelijk wat vissen tot een 90 cm maar duidelijk minder grote vissen afgelopen week. Bruggen en stadswateren deden het weer duidelijk goed. Spinners die werden ingezet werden vaak gretig aangevallen en leverde ook duidelijk weer meer vissen op dan pluggen afgelopen week (doe hier iets mee). Nu afwachten wat het weer gaat doen en gewoon blijven gaan natuurlijk, succes op onze Nederlandse rovers!


“Voor Nico en vismaat een mooie baars van 42 cm”


“Mooie havensnoek van 93 cm, gevangen tijdens het snoekbaarzen met 16/00 nylon aan een aasvisje van een centimeter of 6, Don van Rijswijk”


“Zelfs in de sneeuw kun je snoek vangen. Gr Gerben Griffioen.”


“Ik heb deze mooie schubkarper van 35 pond gevangen op een monster crab boilie, gedipt in een strawberry flavour met een laag Sensas 3000 erover, vriendelijke groet Bruno Pesce uit Neerpelt”

 
“Ik twijfel, het is zondagochtend en het is 2,5 graden, ik wil graag gaan karperen maar is dit wel zo slim? Mijn bed zegt blijf, maar mijn passie voor vissen wint en om 10 uur zit ik dan ook aan het water. Hengel 1 ligt en ik ben bezig met de rest, de zon wil zo nu en dan doorkomen maar heeft de kracht niet. Het is inmiddels tegen de middag en ik gooi mijn hengels opnieuw uit met enige aanpassingen van de montages (de zandkleurige bodem verraadt mijn standaard montage) en hang er een stiffrig aan met funnelweb vol 10 mm pellets. Nog geen half uur later ging er een pieper af en na een goede dril lag er een mooie 13 kilo karper op de mat. Diezelfde dag kwamen er nog twee vissen op de kant en kon ik die op de eeuwige kiek zetten. Het resultaat van die twijfelachtige dag : 26, 24 en 20 pond, een beste dag al zeg ik het zelf, groet R. Peverelli”


“‘s Ochtends vroeg na de mist gevangen, deze snoek was in de staart bijzonder mooi getekend! Groeten Sjak Kroet, Boxmeer.”


“Hey TF! We hebben afgelopen weekend geprobeerd een snoekbaars te vangen maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Zaterdag en zondag 4 snoeken op spiering waarvan 2 mooie van rond de 80 en 2 iets kleinere, groetjes Tom Valentijn”


“Onder de indruk van de eerste snoek die ik in levende lijve kon bewonderen. Groetjes Sien De Corte.”


“Hallo, na vele afgelaste trips, toch eindelijk nog eens kunnen uitvaren voor een dagje gulvissen vlak voor de kust. Ondanks het feit dat de mist ‘s ochtends roet in het eten gooide, anderhalf uur vertraging en het beste getij gemist, toch een leuke dag gehad met als uitschieter deze gul van 2,5 kg. Groetjes, Ward De Corte, Mariakerke Gent.”


“Even op Peter´s hengel passen. Ik zeg gekscherend: straks pak ik hem nog. En inderdaad, Peter was net weg toen de dobber begon weg te lopen. Een mooie dikke metersnoek, met dank aan Peter! Groetjes Gert”


“Mooi snoekje van 73 cm, hij vocht alsof hij een meter was! Groetjes Johnny”


“Wat zou hij nu denken ?”


“Een lastig weertje donderdag om te vissen maar het lukte toch. Geen grote vangsten maar het blijft leuk. gr René Trommel”


“Beste redactie, hierbij wat vangsten uit het prachtige noorden. Gevangen op het ondiepe gedeelte van de vaart. Met vriendelijke groeten, Hendrik Koster & Machiel Helmus”


“Afgelopen zondag gingen we met een vaste club van familie/ vrienden snoeken. Al snel had mijn zoon Alexander beet en ving de eerste (en enige) snoek van die dag, 80 cm. Omdat ik de foto een mooi sfeerplaatje vind, stuur ik hem toe. Vriendelijke visgroet, Peter Roodenburg”


“Beste redactie, zondag heb ik na 3 dagen voorvoeren een poging gedaan gericht op zeelt in de winter te gaan vissen. Grondvoer erin en met mais met maple cream gevist. Verder halibut pellets op de stek geschoten. Het resultaat was boven verwachting: 5 zeelten gehaakt, waarvan 2 gevangen, beide 48 cm…”


“…De vis was heel voorzichtig met aanbijten en daardoor loste ik er 3 bij de dril. Verder 2 brasems en een voorntje. Supergaaf dus. En zoals altijd bij mij met de matchhengel en een waggler (slider) gevist. Peter van der Heijdt.”


“Uurtje vissen in jachthaven resulteerde in een mooie agressieve baars. Groetjes van zijn (Tom De Baerdemaeker) vriendin Sien (Roosdaal)”


“Een prachtbaars die vismaat Sanne ving aan een Mann’s shadje, groetjes Bernd”


“Afgelopen vrijdag ben ik weer met Andre de rivier opgeweest. De snoekbaarzen waren deze keer van minder groot formaat maar toch weer prachtig om te vangen. De baarzen daarentegen waren erg fors waaronder deze baars van 50 cm die een traag geviste shad wel kon waarderen, groeten Nol”


“De combinatie bloemen en sneeuw is niet alledaags, maar blijft schitterend, zoals op deze plaat van Piet Driessen”


“De laatste tijd weer leuke vissen gevangen in een haven. Een paar mooie snoeken en forse snoekbaarzen kwamen boven water kijken. Groeten Otto.”


“Hoi TF, deze schitterende vis kwam met volle snelheid uit een duiker, een super mooi getekende snoek. Gr Wesley van Toledo.”


“Beste redactie, na een tijdje niet gevist te hebben, vandaag een poging gewaagd. Samen met Arjan op pad geweest. Er stond een koude wind en het was tot 1 graad onder nul. Af en toe bevroor de lijn een beetje, maar onze topogen bleven open. Het opspattende water bevroor direct op de boot en elektromotor. Tijdens de koffiebreak moest Arjan zich even warmlopen, maar mijn voeten bleven goed warm, heerlijk die elektrische sokken! Groetjes, Ed”


“Beste visvrienden, deze zondag was het dan eindelijk zover, mijn jongere broer Johan wist dan na jaren van zwoegen toch zijn eerste meter te landen. Een vis van 1,03 meter en geen lelijke dame al zeg ik het zelf. Met vr gr Albert van der Weg”


“Hallo Totalfishing, dit weekend hadden wij een ‘forumdag’ georganiseerd, we gingen vissen met 13 mensen in Twente. De vangsten vielen erg tegen, maar op het einde kwamen er toch nog 2 snoeken boven water. Dit is er 1 van. mvg Hugo.”


“Frank en Hans visten wat polderwater en stadswateren af en probeerden wat nieuw kunstaas uit. Hier Frank met een mooie tachtiger op de Rollo lure…”

 
”...met de vangers van Berkobaits en de Druppel van NK Baits werden diverse snoeken ingerekend, waaronder deze grootste van de dag -98 cm- voor Hans…”


”...terwijl Frank zich gecharmeerd toonde van de 4Play liplure van Prologic, een toppertje voor ondiep water.” 


“Beste TF redactie, het is hier nog steeds een feest als je van SPORTvissen houdt! groet, Ron Mansveld.”


“Hoi snoekvrienden, flink snoekje deze keer voor Ruud, groetjes Ruud en Marian ”


“Afgelopen zondag ben ik wezen doodazen met vismaat Hassan. Na een paar kleine snoeken gezien te hebben was het aan het einde van de middag echt raak. Na een wat vreemde aanbeet, volgde een flinke dril en een dikke snoek van 111 cm en 26 pond. Een dikke verbetering van mijn pr..Groeten en strakke lijnen, Jeroen De Graaf”


“Deze mooie dame ging voor een dikke voorn. Mvg Guido uit Dordrecht.”


“Aan het Oostvoornse meer kwam deze vis onder onze voeten langs, we hadden hem bijna gevangen”


“Hallo T.F. ben afgelopen zondag wezen vertikalen met een vismaat op een grindgat. Ik heb er maar 3 kunnen vangen waaronder deze mooie snoekbaars van 94 cm . Dat was ’s morgens vroeg, later op de avond volgde nog een van 73 cm, niet veel vis maar wel mooie vissen dacht ik zo. Groet Fred.”


“Hallo redactie, ik heb zaterdag jongstleden een voor mij record snoekbaars gevangen op het Noordzeekanaal.Geweldige ervaring op een mooi zonnige dag.“hartje winter”. Tijdens verticalen eerst een botje gevangen, daarna een gulletje!!! , en toen deze kanjer stekelridder van 91cm. Hartelijke groeten van Reinder Groters.”


“Beste Totalfishing, nadat ik drie weken geleden mijn pr snoek flink omhoog mocht brengen, was het gisteren tijd voor mijn pr snoekbaars, tijdens het trollen op snoek. Deze dame was 92 cm en in topconditie, klaar om voor heel veel nageslacht te zorgen. En dat is zij natuurlijk nog steeds! Groeten, Geert Fiolet.”


“Laatst wezen vissen met Dick van Hattem bij ons in de Friese polders. Helaas vielen de vangsten wat tegen, maar er zat nog een mooie zware grote vis bij die de hele dag weer goed maakte. Een zalige vis in topconditie, beresterk. Bovendien met een hele mooie tekening.Mvg Nick Kloosterman”


“Geachte redactie, hierbij een mooie foto van een visser met een snoek van 118 cm, gevangen afgelopen weekend. Sinds Arie een paar snoeklessen bij Frank heeft gevolgd, wordt hij “Arie de meterlener” genoemd…”


“Beste Totalfishing, ik vis de laatste tijd vooral met doodaas op diepe zandputten…”


“…hier zijn enkele grote snoeken…”


“…met ook eentje van 25 pond erbij…”


“…ik heb de meeste metersnoeken zelfs al gedubbeld…”


“…en sommige al 3 keer gevangen in 4 weekenden vissen! Let maar op de tekening achter de ogen. Groet van Michael Vos.”

 Deze week nominaties voor de kanjerbaars van Nol, de snoekbaars van Geert Fiolet en de ‘gedubbelde’ megasnoek van Michael Vos. Allen van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 

 
                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -