Actuele vangstberichten van 31 januari tot en met 5 februari 2007

 Actuele vangstberichten van 31 januari tot en met 5 februari 2007  

Nadat de vorst zich heel even had laten zien was het afgelopen week weer lekker zacht met mooie zonnige perioden. Heerlijk genieten voor mens en dier. Komend weekend kan het letterlijk gaan vriezen of dooien maar je zou verwachten dat de winter zijn kans voorbij heeft laten gaan. Misschien nog wat dagen vorst en neerslag maar heftig kan het bijna niet meer worden en de meeste mensen zitten er ook niet echt meer op te wachten zo het lijkt.


“Langs de waterkant is het al echt lente….. ”

Zout door Arthur van Tienen
Weer aantrekkende vangsten te melden zowel vanaf de boot als vanaf de kant, dus goede berichten! Bootvangsten: Heel de week zijn diverse boten de Noordzee, Oosterschelde en Grevelingen opgetrokken om te kijken of er na de stormen van de afgelopen weken nog een visje te vangen en dat is aardig gelukt. Zowel de wrakvisserij alsmede de geankerde visserij was gewoon goed te noemen.De diverse kotters en snellere kleine sportvisboten deden aardige zaken op wrak gebied en diverse mooie gullen kwamen er naar boven, toch gaf niet elk wrak de nodige kabeljauw en moest er soms flink wat wrakken afgezocht worden voordat er een bingo tussen zat.Maar als het eenmaal prijs was dan ging het ook gelijk goed.

Vanaf de Grevelingen zeer goede berichten, afgelopen week werden op het M.S Theo 7 dikke tarbotten gevangen waaronder een van 5,5 kilo!!, de rest vangsten bestonden uit wijtingen en schol. Oosterschelde nog de minste van de 3 bovengenoemde wateren, nog steeds geen vetpot.
Ankervisserij op de Noordzee bracht hoofdzakelijk mooie scharvangsten met flinke aantallen, zo vingen de opstappers van de Big Marlin van Dre Vriends dik 200 maatse scharren en dat is toch prima!  Wijting visserij is over de gehele linie zeer slecht geweest afgelopen herfst en wintermaanden, hopelijk geeft het voorjaar en de volgende herfst weer wat betere vangsten.

Kantvisserij :Ook hier weer wat betere berichten dan verleden week, stranden vanaf Hoek van Holland tot aan Den Helder wat gulletjes en bot, pieren schar en gulletjes en wat wijting en steenbolk.Waterweg weer aantrekkende gulvangsten, van Tienen Junior is zaterdag op zondag nacht weer op zijn vertrouwde stek geweest en kwam met een emmer vol kabeljauw terug!. Ook dikke wijtingen bevolken de Waterweg, als de regen wegblijft zal het wel goed komen met de vangsten de komende weken.Calandkanaal prima visserij, nog wel veel olieresten op de stenen beneden met laag water dus wees voorzichtig. Ga vissen met opkomend water zodat je niet op de stenen hoeft te staan, ruwe olie is spekglad en de onderkant van je laarzen of waadpak is zo vervuild met dit goedje.Met maatje Stipo eens even kijkje wezen nemen in de Dintelhaven waar we over 2 weken een competitiewedstrijd vissen. Door werkzaamheden in het Beerkanaal was het water bruin en waren de vangsten van wijting gereduceerd.

Amazonehaven zeer visrijk. Stenen Glooiing en Papegaaienbek ook wel aardig geweest afgelopen week, avonden scoren op deze stekken het beste. Vanaf Renesse en Westenschouwen geen berichten ontvangen. Vanaf de stranden van Dishoek en Zoutelande weer wat opbeurende berichten van gul en scharvangsten, ook avonden hier het beste. Zaterdag a.s. in Ouddorp de bekende ruilbeurs van Bootvisvereniging Deltavissers in zalencomplex Dorpstienden van 10.00 tot 17.00, diverse winkeliers zijn hier ook aanwezig, een aanradertje! Tot volgende week! Groet, Arthur


“Stipo Jovic met drie wijtingen uit de Dintelhaven.”

Witvis door Willem Stolk

We hebben een fraai weekend achter de rug, maar we zitten nog volop in de winter. Het wordt waarschijnlijk toch weer koud – het blijft helaas niet stabiel.
Er is op heel wat verschillende wateren gevist, met diverse resultaten.

Jan Schoenmakers uit Emmen viste afgelopen zaterdag met enkele teamgenoten bij giethoorn (tussen de meren). “De vangsten lagen tussen de 2,5 en de 5 kilo. We hebben allen 3 gevist met de feeder Dat er begin februari al brasems worden gevangen op dit grote meer mag uitzonderlijk genoemd worden. Normaal is dit pas veel later. Ik had er zelf een brasem bij die reeds paaipukkels op de kop had. “aldus Jan”

Op het Beneden kanaal bij Eefde is ook gevist; Dit stuk staat rechtstreeks in verbinding met de IJssel. De vis aasde hier voorzichtig, veel beet, maar ‘weinig’ vis!
Er is redelijk gevangen, zo’n tien vissen de man – wat voorn en brasem.
Piertjes en casters waren favoriet als haakaas.

Op de IJssel bij Wijhe werd ook weer gevist na de hevige stroming van vorige week. Er werd hoofdzakelijk mooie winde gevangen. Qua aantallen was het ook hier niet bijzonder. Iets minder als in het beneden kanaal.

Aan enkele Waal-plassen is ook gevist, maar met een mager resultaat. Zaterdag visten enkele fanatiekelingen stug door, maar er werden slechts enkele vissen gevangen. Het water is nog erg donker van kleur en het zakt – waarschijnlijk de oorzaak van dit magere resultaat.

Op de Noord ging Nico Breevaart er weer tegenaan. Eigenlijk weinig verschil met vorige week – gewoon leuk gevangen.  We krijgen van de week weer te maken met een aantal nachtvorstjes – wat dat voor gevolgen heeft voor de vangsten zullen we vanzelf merken…


“Lekker vissen in een gat langs de Waal”

Roofvis door Piet Driessen
Afgelopen week zijn er best wat vissers op uit getrokken om wat rovers proberen te vangen.Het was toch nog redelijk werken om wat vissen aan de schubben te komen.

Eerst even vermelden dat diegene die woensdag op pad zijn geweest vaak een prima dag hebben gehad met vele aanbeten, en best veel rovers zo over het land verdeeld.  Zo zie je maar weer dat je ook soms de juiste dag moet treffen in een vissersleven. Vaak is het ook zo als men een week op dezelfde stekken vist er altijd wel een topdag tussenzit, en dat betekent dus dat op deze manier ook dagen erbij zitten dat er bijna niets gebeurd, hoort ook bij het vissen.

Snoek redelijk wat meldingen, en ook nog vaak op groot aas afgelopen week. Ook weer diverse grote snoeken daartussen. Het was weer vooral het stadswater en de zijsloten die mooie vissen opleverde. Watertemperatuur was weer iets opgelopen op veel plaatsen. Op de Maas was het water al weer ruim 8 graden, en dus ruim 3 graden hoger dan normaal. Ook opvallend dat er diverse snoeken bijzaten op snel gevist kunstaas. Doodaas was iets slechter dan afgelopen weken.

Snoekbaars redelijk actief en vroeg in de morgen veel vissen op 1 a 2 meter water (tot 10.00 uur) daarna lieten ze zich snel afzakken naar dieper water waar ze net na de middag al weer goed te vangen waren. Waren zowel actief op korte en lange shads afgelopen week en vele kleuren scoorde goed, dus weinig voorkeur. Ook opvallend bij de meldingen dat er weinig lossers waren afgelopen week, en dat is wel eens anders geweest. Slepend weinig activiteit op de snoekbaars, nagenoeg alles verticaal.

Baars in de havens mooi actief en ook soms leuke aantallen. Hier was opvallend dat korte kleine shads de meeste vissen opleverde en ook weer de kleine bladpilkers werden graag gegrepen door Perca. Als laatste bijzonderheid is dat de kleur zwart nagenoeg overal baars opleverde, het is maar iets om te onthouden. Scheidingen van troebel naar helder water ook redelijk wat baars actief.

Deze week blijft het wat kwakkelen met het weer, maar aankomende week zeker maar eens gaan proberen daar er best wat activiteit is nu op de rovers, succes in ieder geval.


“Sommige snoeken hadden afgelopen week de voorkeur voor snel gevist kunstaas”


“Beste redactie,
Afgelopen zondag onder perfecte omstandigheden op barbeel gevist. Het is
niet te geloven,maar we hadden de taaiste dag van het seizoen. Bijna geen
wind, redelijk helder water, perfecte waterstanden, een heerlijk zonnetje
en 13 graden…tot 13 uur geen beet gezien…”


“….Uiteindelijk deden de vissen het toch nog ff. Ik ving twee kopvoorns een 1 barbeel, ik loste er nog eens drie. Mijn Pa ving twee barbelen. Volgende keer beter. Leon Haenen”


De eerste geitjes van dit jaar zijn al weer geboren en Piet Driessen was er als de kippen bij om er een leuke foto van te maken ”


“Het lijkt al weer zo lang geleden die mooie zomer. Om het geheugen even op te frissen deze echte zomerse plaat van Gijs Mos. Gevangen op een hele mooie dag in juli De vis woog 29 pond. Gr. Gijs Mos ”


“Er worden echter ook nog steeds echte winterkarpers gevangen; Door een aantal keer voor te voeren en vrijdags s’avonds een aantal uurtjes te maken …….”


 “….Vingen we ieder een mooie en topgave winterschub van 18 pond.
Groetjes Robbert en Raymond.”


 “Mijn vismaat met zijn eerste dikke winterkarper voor 2007 van 22 pond.
(dat begint al lekker). Groetjes Raymond ”


“Voor de natuurliefhebber valt er altijd veel te genieten aan de rivier.
Een groepje van vier buizerds cirkelden geruime tijd boven ons rond. Ook
zij voelen nu het voorjaar naderen! ”


“Op 30 januari 2007 een leuke winterse dag meegemaakt op de Noorzee
waaronder deze twee mooie vissen! Twee krachtpatsers die me ongelooflijk
véél sport hebben gegeven, nl. een mooie pollak en nog een mooie
zeebaars!  ”


 “Afgelopen vrijdag 2 februari heb ik de vangst van mijn leven gedaan! Samen
met de zeevisver. Zeevissen.com hadden we de ms Theo afgehuurd om eens
flink wat vis uit de Grevelingen te halen. De laatste tijd werd er
regelmatig zo’n kneiter van een tarbot gevangen, dus stiekem hoopte
iedereen aan boord op zo’n kanjer. In de morgen ving de enige vrouw,
Saskia, een flinke tarbot van 47 cm. Even later ving Jan Peter een wat
kleinere tarbot. Iedereen aan boord dacht dat de koek nu wel op was.
Voor mij was het echter kort na de middag raak: een joekel die zich
meldde met korte rukjes. Na flink gepomp schemerde aan het
wateroppervlak iets GROOTS. Die lag weldra met hulp van de schipper op
de Theo. 63cm en 5,5 kg zwaar. En dat aan een bezemafhouder met haakje 2
gevuld met een dikke zager. Wat een dag! Ik geniet er nu nog van!
Groeten, Hans van Buuren ”


“Hallo Totalfishing,zondag even het water op geweest met mijn zoon Bjorn
van 10. Het was prachtig weer met weinig wind de baarzen waren goed te
vangen….”


 “….Mijn zoon wist nog twee snoekbaarzen te vangen die even de
binnenkant van de boot mochten bekijken en na een foto weer snel terug
werden gezet. Alle sportvissers succes en catch&release m.v.g.Perry
Verstappen”


  “Allebei even lachen…. ”


 “Opvallend harde aanbeten van de snoekbaars deze week ”


 “Zaterdag 3 februari werd een zonovergoten dag. Pa -die meer en meer een
mooi-weer-visser aan het worden is, ging weer eens mee. Hij is het nog
niet verleerd! ”


  “De snoekbaars bleek vandaag gecharmeerd van een “good old” culpritje
met een bruin gespikkeld ruggetje. De aanbeten in de volle stroom waren
meedogenloos hard. Heerlijk! Groeten van Wilfred van Nunen. ”


“Het is wat rustig van onze kant de laatste weken.
In de polder is het zeer slecht door de lage waterstand en het troebele water.
Ook de snoekbaars wil niet echt meewerken…...”


 ”.......
Zondag met Hans het grote water opgeweest. Ik had 5 snoekbaarzen + een 30er baars en Hans 1 snoekbaars. De vangsten van de andere 6 bootjes was nog minder. Dus wij hadden het nog niet eens zo slecht gedaan….”


”...Ik pak wel af en toe een mooie snoekbaars bij ons maar geen aantallen.
Morgenochtend weer even kijken of het al beter is. Toch nog wat plaatjes van deze week.
Hans met een mooie karper op de dropshot. Veel vis op de staartdreg en ook op de firebal leuke 60ers gevangen. Groeten Frank en Hans”


Nog een mooie vis van Jeroen die hij afgelopen weekend wist te vangen”


  “Op deze twee naast elkaar gelegen kribben heeft de storm van twee weken
geleden imposante sporen achtergelaten… ”


 “Zondag zijn we met zijn drieen wezen trollen op snoek, Jerre van Dongen
(9), samen met zijn vader Willem, en ik.  Het was moeilijk een visje te pakken
te krijgen, gelukkig liet Jerre uiteindelijk zien hoe het moest.. groet,
Floris van den Berg ”


 “Dit is mijn eerste snoek van 70 cm. Gr. Jeroen Smits ”


 “Sjak met een mooi getekende snoek die hij vanaf de kant wist te vangen ”


  “Hoi TF,
Hierbij een leuke foto van een dame van 86 cm die mijn aasvis wel een
lekkere hap vond! Dankzij mijn vriend Dirk en onze vismaat Harm hebben we haar goed op de
kant gekregen. Tot nu toe is dit mijn grootste snoek en ik ben er dan ook reuze trots
op! Groeten, Nynke Bijma ”


 “Vroeg uit de veren en helemaal alleen
Het valt niet mee, vis vangen en foto’s maken!
Toch weer een mooie snoek 86cm
Groeten Gert ”


 “Hallo hier 2 snoeken van 90 cm en 1 meter….”


 “….Zijn gevangen aan een getrolde twinler door Jelte Bouma”


  “Deze snoek ving ik met een dode haring op de bodem. Hij was 94cm. gr
Joshua van de Kamp. ”

  “Prachtig getekende en puntgave vis ”


 “Karperluis op een vin van een snoek. Veel gezien in deze tijd van het jaar ”


“Hallo TF.
Even een paar uurtjes wezen vissen en weer hele leuke snoeken gezien
waaronder deze mooie dame van 1.02 cm
Groeten Machiel en Kees ”


 “Erwin met een strakke vis ”


 “Rien Baas uit Leerdam met een dikke winterbak ”


 “En ook hier in Friesland hebben wij niet geheel stil gezeten.
Trollend met mijn zwager hadden we de laatste tijd weer enorm veel succes
en niet alleen veel gevangen, maar ook nog eens een paar hele mooie grote
zware vissen erbij. Maar liefst 3 kanjers van metersnoeken in 1 week
tijd, een betere week kun je je haast niet voorstellen. Hier nog even een foto van een van de mooie vissen. Mvg Nick Kloosterman(
www.nkbaits.nl) ”


 “Mooie 44cm baars die de pointail shad niet kon weerstaan
Don van Rijswijk ”


“Ha Totalfishing,
Vandaag weer een topdag in de haven beleefd.
Stuk of 50 baarzen, waarvan 5 van 40+ (grootste 44cm.)….”


 “…De rest vooral 30-igers. Allemaal kogelrond! Gr, Michiel Wateler”
 


“Hallo Tf , zijn donderdag 1 Februari gaan voorvissen op het Haringvliet
ivm de komende wedstrijd NKS, was een taaie visserij met uiteindelijk 8
stuks waarvan er toch eentje een uitschieter was. Bij het manoeuvreren
van de boot op een  ondieper wordend talud  ging er plots iets  aan de
hengel hangen , na een seconde twijfel tussen hanger of vis  was het na
een paar zware bonken duidelijk , vis! … ”


 “….Maar geen typische snoekbaars
stompen en ook niet het agressief zenuwachtig gedoe van een baars. Na
dat de vis dan toch een paar keer door de slip was gescheurd kwam hij
even in het zicht om weer met een forse run te verdwijnen, na een mooie
dril kon ik dan een prachtige baars in het net landen. Na meting bleek
de baars precies 50cm en naar schatting ruim 2 kilo zwaar te zijn!. Met dank aan
vismaat en schipper Steven!”


Deze week nominaties voor de geweldige Tarbot van Hans van Buuren, de megabaars van Franky, de winterkarper van Raymond en de snoek van Nynke Bijma. Van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.  

 


 
                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -