Actuele vangstberichten van 3 tot en met maandag 9 april 2007

Actuele vangstberichten van  3  tot en met maandag  9 april 2007

De natuur staat aan de vooravond van een explosie van energie, als de komende dagen de temperaturen de 20 graden gaan bereiken. Alles is in no time mooi groen en het lijkt alsof we er al een kleine zomer op hebben zitten. Dat dit ook gevolgen zal hebben voor de watertemperaturen in juni laat zich raden. Het zijn wat het weer betreft interessante tijden…


“Daar word je als natuurliefhebber toch gewoon vrolijk van. Michel Dalmeijer in ieder geval wel en legde dit mooie familie tafereeltje voor de T.F. lezers vast.  ”

Zout door Arthur van Tienen
Mooi weertje zeg!
Prima week geweest voor de zoute vissers over het algemeen genomen
 
Kant/Kustvisserij: Afgelopen week is het druk geweest aan de Hollandse stranden naar aanleiding van de goede vangstberichten van een week geleden en dat was niet voor niets!
Goede berichten voor de zeebaarsvissers, de eerste mooie baarzen zijn gevangen afgelopen week op de diverse stekken aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. Nog wel niet van het allergrootste formaat maar toch baarzen van zo’n 1 tot 2 kilo, alwaar een leuk begin toch en met de blijvend stijgende temperaturen ziet er wel goed uit voor de komende tijd dus erop uit met die baarstokken en kunstaas of levend aas!!

De vangsten vanaf de stranden waren goed tot zeer goed, de berichten van mooie scharvangsten vanaf de kust bij Zeeland en met name Dishoek en Zoutelande maakte het dat er afgelopen week een ware invasie van vissers te vinden was op deze stranden en niet voor niets. Mooie scharren, bot en tong was een ieder zijn/haar deel al waren er natuurlijk ook vissers die iets minder geluk hadden en geloof me, die kust daar is heel onvoorspelbaar. Met name de steeds verschuivende kleiranden en zandplaten maken het vissen daar soms tot een hele fijne dag, maar soms ook tot een hele akelige dag waarop je steeds alles aftrekt op de kleiranden.

De rest van de kust en met name vanaf Hoek van Holland tot aan IJmuiden gaven de stranden volop vis en met name de avonduren scoorden bijzonder goed. Erik Remijn en Martin van der Drift vingen afgelopen donderdagavond ruim 80 vissen aan het strand van Vlugtenburg en kwamen aas tekort, vangst bestond uit hoofdzakelijk gulletjes en botten.
In de monding van de Waterweg en Calandkanaal nog steeds leuke visserij maar de wintervis begint zo langzamerhand te wijken voor de zomervis zoals paling, fint , zeebaars en bot alhoewel je natuurlijk het hele jaar door nog wel wat steenbolk en wijting blijft vangen in het zeer diepe water van deze monding

Paling liet zich niet echt vangen en weinig berichten van deze gladde rakker.
Geep is ook nog niet gevangen maar dit kan niet lang meer duren en was vroeger Moederdag als baken in het jaar dat de geep zich voor het eerst liet zien nu kun je midden april aanhouden als kans om een van die zilveren speren te vangen. De haring liet zich nog niet echt met grote aantallen vangen bij de diverse waterinlaatsluizen maar dit is slechts een kwestie van tijd want vooral op de Grevelingen kun je er vanaf de boten daar ontelbare vangen. 
 
 Bootvisserij: Geankerde visserij is goed tot zeer goed, het Meerkerk gebied en de ZBJ boei geven vis maar wel klein van formaat , schar en bot vormt de hoofd moot tezamen met een verdwaalde wijting. Tegen Westkapelle en voor Domburg ging het allemaal beter en was het formaat schar groter.
Voor de kust van de Maasvlakte vooral tegen de Blokkendam aan leuke visserij op schar. Blokkendam bij Hoek van Holland in het bekende “gulleputje” veel vis, hoofdzakelijk net maatse gul.

Grevelingen goed met mooie schollen en een enkele tarbot, vreselijk veel haring.
Westerschelde leuke visserij op gul en bot, soms een mooie tong als bonus, Oosterschelde matig met wat schar, bot en schol, nog geen hardlopers.
Wrakvisserij op de Noordzee matig met veel zoeken en varen en soms leuke aantallen torren van zo rond de 50 tot 60 cm.

Zondag a.s het N.K Bootvissen vanuit Neeltje Jans, zoals het er nu naar uitziet wordt het prachtig weer en ik hoop dat de deelnemers er een spannende strijd van maken en er een fantastische nieuwe Nederlands Kampioen uit mag komen, succes allemaal!!!
Sportgroet, Arthur van Tienen


“Leuke scharvangsten voor de kust”

Witvis door Willem Stolk
Er is veel gevist de afgelopen dagen en de vangsten waren redelijk. Natuurlijk zoals altijd met uitschieters – en zeker in het voorjaar merken we dat goed. Op sommige plekken op de rivieren is het enorm goed. Ik sprak onder andere Gerard Paans, Chris van Wolferen, Patrick Princen en Frans Vogels. Allemaal hebben ze vis gevangen – en zelfs barbeel. Frans Vogels ving bijvoorbeeld twee dikke barbelen > 70 centimeter. En Gerard Paans ving met de matchhengel dikke brasems en windes aan de Waal. Maar ook op andere wateren is er gevist;

Christiaan Koloos: De Eem bij Soest!
“Op de vroege ochtend van 2e paasdag wezen vissen op de rivier de Eem bij Soest.
Met de feeder strak tegen de overkant aan, net voor de beschoeïng.
17 vissen, meest brasem, samen goed voor ruim 15 kilo.
Niet verkeerd voor een paar uurtjes vissen.
Wel waren de aanbeten slechts lichte tikjes op de top, dus een moeilijke visserij” Aldus een tevreden Christiaan.

Noord Hollands Kanaal: Jaap van Dijk
“Deze week heb ik samen met vismaten Hans en Gerard gevist in het Noord Hollands Kanaal. Prachtig weer, maar een veranderlijke wind en wisselende stroming. De vis was erg voorzichtig en je moest echt “werken"om ze tot bijten aan te sporen. Dat lukte vrij aardig. De vangst bestond bij alle drie alleen maar uit brasem en blei, waarbij sommige exemplaren al onder de paaiuitslag zaten. Hoewel de vangst niet top was, hebben we toch redelijk gevangen” Aldus Jaap.

De Lits bij Eastermar (Friesland) door Frans Luyckx
“De ochtend begon hoopvol - lekker zonnetje, weinig wind en de voorns wisten het aas snel te vinden. Tegen tienen sloeg het weer om. Bewolking, een stuk kouder en de wind uit een andere hoek en die nam aanzienlijk toe. Vanaf dat moment was het hard werken (met de vaste stok) om nog een visje te verschalken. Na 4 uur vissen bleef de teller op 30 voorns staan en 2 brasems met paaiuitslag (totaal ruim 4 kg.)”

Al met al gaat het lekker – en wat het weer betreft gaat het ook de goede kant uit…


Christiaan met een leuk net vis, gevangen aan de Eem.


 “ Nog een paar fraaie nabranders van de laatste roofvisseizoendagen;
Hallo redactie,
Afgelopen zaterdag het seizoen afgesloten. Vangsten vielen een beetje
tegen maar toch o.a. deze twee mooie vissen gevangen.
Een baars van 47 cm met een enorme hangbuik kon een groen/gele finn-s
Shad niet weerstaan en….”


 “….Een snoekbaars van 73 zo zwart als een kolenzak kon een
Salmo Hornet 6 cm niet aan zijn neus voorbij laten gaan, de hom droop
eruit. Na voorzichtig onthaken beide vissen retour richting de kraamkamers
gestuurd.


 “Nico stuurde een foto in van vriend Marc die het seizoen afsloot met deze snoekbaars”


 ”Rob meldde ons: ‘ Einde van de laatste roofvis dag. Nu gaan we dus pennen op karper…”


  “2e paasdag had ik mijn neefje, Bob van Bergem, beloofd te gaan vissen met
de feederhengel in de Waterweg ter hoogte van het Lickebaertbos tussen
Vlaardingen en Maassluis.
Bob is helemaal verslingerd aan het vissen en wilde graag zijn
brasemrecord scherper stellen, hetgeen hem deze dag lukte met een mooie
dikke brasem van 54 cm.
In 2 uur vissen ving hij 2 brasems, 1 winde en 1 blankvoorn, waarna ik
hem echt mee moest slepen naar huis voor het paasmaal anders stond hij
er nu nog ! Met vriendelijke groet, Stipo Jovic”


 “Hallo T.F.
Deze mooie Brasem van 60cm ving ik op 1e paasdag aan de vecht te Zwolle.
Naast deze van 60cm ook nog zo’n 15 waar de meesten 50 + van waren.
Al met al een zeer geslaagde 1e paasochtend.
Groeten Rinko Oosterveen”


“Ja, daar ben ik dan weer, nu niet met foto’s van een bek vol tanden maar met foto’s van de meest mooiste vis die ons zoete-water rijk is, de zeelt.
Na een maandje goed voeren op vier verschillende echte zeelt-putjes bij mij in de omgeving was het gisteren en vandaag dan toch goed raak.Gisteren ving ik er drie en vandaag mocht ik de eerste echte imponerende zeelt van maar liefst, 52 cm bij 3170 gram aanschouwen.Ik moet zeggen dat het elke keer weer zeer indrukwekkend is als je zo’n mooie zeelt van ruim 6 pond even mag vast houden….“


 “……De mooie rode oogjes, de prachtige goud groene kleur en de sprookjesachtige taferelen tijdens de aanbeet doet deze aparte vis echt bewonderen. Om niet te vergeten de zeelt is ook een echte vechtjas en weet vaak niet van ophouden tijdens de dril. Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet. Boxmeer.”


 “Zo wandelen we met deze door Rob Kraaijeveld gefotografeerde scholekster naar de zeevis….”


 “Peet pakte met zijn vismaat een serie leuke gullen waar dit er een van was.”


 ” Angling news from Courtmacsherry, Ireland
Hi All,The inshore reefs are offering good sport at the moment with
plenty of good size coalfish,pollack,and cod,the mackerel are still
scarce but with the fine weather things on the mackerel front should
improve.We were wrecking on Friday with Anglers from Galway and Cork,the
east wind made fishing slow with good fish marking,Phil Barry caught a
Specimen Coalfish weighing 19.6lbs and just missed a Specimen
Pollack,the fish weighing in at 11.6lbs.At anchor only a few conger were
caught the fish not really interested in our mackerel and squid
cocktails.I hope things improve during the week, Regards Mark”


 “Deze gullen werden gevangen op een wrakje in de buurt van Middelfart….”


 “….Dit  was onze eerste (paas) trip van dit jaar naar Denemarken”


 “…Ontluikende natuur”


“Geen gesloten tijd voor roofblei, maar wel voor de aassoorten. Om toch min of meer actief bezig te zijn en ook van een kromme hengel en gierende slip te kunnen genieten ben ik met de pen struinend op karper gaan vissen.Niet op grote biggen, maar op kleine karpers die een stevige holglas snoekbaarshengel (nog over gehouden uit andere tijden) helemaal krom trekken en ook nog lekker door de slip rossen. In ondiepe slootjes kun je als ongeduldige kunstaasvisser mooi actief op deze karpers jagen want ze verraden hun aanwezigheid door beroeringen van het wateroppervlak.Geen grote voer campagnes en zitten waar ik het geduld niet voor heb, maar sluipen, kijken en voorzichtig werpen. Vriendelijke groeten, Diederik”


 “Hallo tf
ik heb weer een mooi begin van het jaar een mooie schub karper niet de grootste maar toch is hij welkom  ”


 “Ik ben pas maar weer eens wezen vissen op mijn oude plek, en zag daar een
karper. Ik deed mijn dobber ondieper en gooide in.  Ineens zag hij mij brood en pakte!
gr. Sander  uit De Lier ”


  “Met zonsondergang mijn eerste karper gevangen.
Groetjes Dolores van Vliet ”


“Vanavond (1ste paasdag) even met mijn broer Marc op karper gevist. Geen karper gezien, maar wel kunnen genieten van live muziek en een groot paasvuur aan de overzijde van het viswater.
Gr.  Eddy. ”


“Vrijdag een nachtje op een voor ons nieuw water in omg Spaarnwoude geprobeert
resultaat 3 karpers, 1 schub en 1 spiegeltje voor mij en 1 schub voor Kobus…..“


“….Geen grote maar toch weer die spanning als de pieper ons van de strechters af schreeuwt. Groeten Tom Valentijn”


“Woensdag, de eerste vissen aan de oppervlakte gezien, dobber ervoor en de
karper duikt meteen de diepte in… Groetjes, Klaas Sipma


“Frank Brouwer zag vanuit een strategische positie groepen karpers met paai neigingen ronddolen….  “


 “…Waarbij sommige stelletjes zich al stiekum terugtrokken op duistere stekken, waar je als sportvisser beter niet met je lijn in terecht kunt komen ”


“Eindelijk heb ik mijn eerste weer te pakken en gelijk een mooie van 21 pond. ”


 “Beste mensen en lezers van Total fishing! Deze 2 vissen waren beide 11.5 kg….”


”….En zijn gevangen op boilies”


 “Een mooie vis op een mooie lente dag hij gaf zich niet snel gewonnen
maar gelukkig toch kunnen landen.  Peter Hoks”


“Mooie schub van 28 pond en een mooie schub van 34.5 pond…..”


 “…Gevangen op de Blauwe Hoef.”

Deze week een nominatie voor de 60 cm. brasem van Rinko Oosterveen in de categorie witvis. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!

   Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -