Actuele vangstberichten van 3 tot en met 9 oktober 2006

Actuele vangstberichten van 3 tot en met 9 oktober 2006.

Nog steeds zacht weer waardoor de watertemperatuur relatief hoog blijft. Het kan zo nog wel een heel tijdje doorsudderen. Net als vorig jaar toen we in november nog dagen hadden met een temperatuur van rond de 20 graden. De eerste herfstkleuren beginnen zich onmiskenbaar te tonen 


De eerste herfstkleuren zijn een feit. Piet Driessen kwam ze tegen en legde ze vast voor ons”

Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij; Het gaat er weer een beetje op lijken op de Nederlandse stranden, hoewel vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle de score nog niet optimaal is
Ik beloofde u nog wat vangstgegevens over de wedstrijd op Ter Heide te geven van zaterdag 30 september dat Sjaak, Stipo en ik op het strand van Vluchtenburg stonden.
De winnaar van deze wedstrijd had1,50 mtr. vis en hoofdzakelijk zeebaars(jes)
Op Noordwijk is dit weekeinde een wedstrijd gehouden en er kwam regelmatig vis boven, het meeste waren botten van toch leuk formaat en zeebaars van mooi formaat tussen de vele kleinere scholen baars in.
Hoek van Holland geeft mooie visserij op de Pier en leuke aantallen gulletjes worden er gevangen en dat geldt voor de hele Waterweg vooral in de diepe stukken waar de boeien vlak onder de kant liggen.
Zelf met Stipo en Sjaak na het aflasten????? van de voorselectie boot op zondag met een heerlijk zonnetje en een zwak windje vanuit het zuiden een 20 tal gulletjes staan vangen bij Maasluis West. Let wel op dat je een snelle molen en met dynema vist, vaak loopt het zaakje onder de kant vast en met nylon is dit dan einde oefening, dynema geeft je kans e.e.a met vis terug te krijgen.
Gebruik lange wapperlijnen en het KIS systeem (Keep It Simple) zonder teveel wartels en moeilijke constructies, gebruik ankerlood met wegklapbare ankers en wanneer de stroming te sterk wordt vast ankers aan je lood. Voor de rest wat bot en steenbolk, paling wordt al minder ( minder kon al haast niet!) tong af en toe nog.

Calandkanaal veel kleine wijting en steenbolk, de grote wijting kan nu ieder moment komen maar persoonlijk denk ik dat we eerst wat noordwesten winden moeten krijgen en dat zo begin november de eerste dikke dames en heren zich aandienen
Beerkanaal en Hartelkanaal nog wat zeebaars, het room is er nu toch wel vanaf, Dintelhaven veel kleine vis maar wel leuk met de feeder
Papegaaienbek en Stenen glooiing rustig met wat zeebaars, kleine wijting, bot en wat mooie tongen
Op Haamstede/ Westenschouwen is er zowaar een wedstrijd gehouden en er werd vis gevangen, zaterdag a.s is daar een mooie wedstrijd
Banjaard al wat gul en tong, Stranden Dishoek en  Zoutelande zoals al eerder gezegd nog matig, zaterdag a.s worden hier de N.K’s Jeugd en Dames gehouden. Oevers Westerschelde wat bot en zeebaars
 
Bootvisserij; Helaas werd de 1e voorselectie boot al (vroeg afgeblazen en konden we het bestelde aas gaan opvissen in de Waterweg, prima alternatief maar niet wat we in gedachten hadden dus geen vangstberichten vanaf de kotters wat geankerd vissen aangaat, vrijdag ga ik met de Big Marlin van Dré Vriends weer eens op stap en kijken wat Dré ons weer voorschotelt, zal wel goed zijn want Dré vind altijd wel een oppertje waar het goed toeven is en  redelijk vis word gevangen.
Wrakvisserij weinig nieuws vanwege de weersomstandigheden verleden week.
Oosterschelde matig, Grevelingen wat kleine wijting, schol aan de maat maar niet veel en wat paling
Tot volgende week, Arthur


 “ Zondagavond jl. de Waterweg met leuke gulletjes”


Witvis door Willem Stolk
Hoog water in oktober en vissen op ondergelopen weilanden! Wie had dat gedacht??
In ieder geval is er op veel plaatsen goed gevangen, vooral op de Waal:

Jan Willem Nijkamp:
“Afgelopen weekend hebben Jan en ik de tweedaagse aan de Waal gevist. Het water stond dusdanig hoog dat er alleen nog maar vanaf het strandje gevist kon worden.
De koppen van de kribben stonden onder water. Toch werd er goed vis gevangen. Grote brasems en windes zorgden er voor dat de eerste dag een winnaar kende met 169 kilo(!) en de tweede dag zelfs met 185 kilo. De overall winnaars waren Harrie Hup en Dick van Veen uit Kampen met 3 punten en 270 kilo. Zelf moesten we het met iets minder vis doen maar we werden toch nog vijfde met 10 punten en 121 kilo over twee dagen. De eerste dag vingen we alle vis op de pieren, twee of drie stuks op een haak nummer acht. Dag twee ging het allemaal wat moeizamer, de vis leek een beetje van slag door de vangsten van de eerste dag. Veelvuldig wisselen van aas was noodzakelijk om de beet er in te houden. Al met al was het weer een visrijk weekeindje onder prima weersomstandigheden”. Aldus een tevreden Jan Willem.

NH-kanaal
“Zaterdag viste ik samen met Arie Heijmen een koppelwedstrijd van ons eigen visclubje aan het NH-kanaal. De omstandigheden waren bepaald niet goed met een krachtige westenwind recht in het kanaal. Door de harde wind koos ik voor een korte stok van 8 meter, terwijl Arie de feeder gebruikte. Met maden en casters als haakaas ving ik direct een paar flinke brasems. Daarna waren het vooral kleinere brasems die het aas pakten. Doordat ook Arie een paar dikke platten ving, wisten we de wedstrijd met ruim 12 kilo te winnen. Hoewel er vorige week op hetzelfde water gemiddeld 9 kilo per deelnemer werd gevangen, was de gemiddelde vangst nu niet meer dan de helft”. Al met al toch winst voor Jaap en Arie.

Hoog water!
Leo Wouters viste op het gras! Jawel jullie horen het goed, vissen op een ondergelopen weiland. Normaal gesproken kan dit in het voorjaar, maar nu dus ook in oktober bij een temperatuur van 20 graden. Leo viste met de matchhengel en ving naast een 30 tal brasems ook de nodige kolbleien en voorns.

Barbelen!
Naast brasem, voorn, winde en kolbleien doen de barbelen het ook goed. Kay heeft er in een week tijd 16 gevangen – zelfs met hoog water… Meer over het gericht vissen op barbeel kunnen jullie lezen in de komende nummers van Witvis Totaal. Vanaf WT 29 kunnen jullie de bevindingen lezen van een aantal vissers die het afgelopen jaar gericht op deze snorrenbaard gevist hebben.


 “Het gericht vissen op barbeel is anno 2006 zeer zeker mogelijk. Kay ving in een week tijd 5 vissen > 70 cm - en dat geeft voldoening…  ”

Roofvis door Piet Driessen
Momenteel veel roofvissers die klagen over de vangsten, er word te klein en te weinig gevangen krijgen we nu te horen. Dit is een stuk minder  het geval bij de roofvissers die het hele jaar op 2 of 3 wateren zitten en goed bekend zijn op hun water en niet veel van water wisselen. Dat alles wat later is klopt ook wel maar er was afgelopen seizoen, en nu ook nog wel een heel groot aanbod van aasvis,en dat zullen ze eerst een stuk uitgedund moeten hebben voordat we weer redelijk activiteit krijgen. Momenteel trekken grote aantallen vis weer naar de winterplaatsen toe en die moeten dus ook nog wat uitgedund worden en dan zullen de vangsten zeker weer stijgen. De snoekbaarsvangsten zijn weer redelijk te noemen en ook weer mooie exemplaren erbij. Vele vangsten al rondom de 8 meter op diverse wateren (ook weer die de weg weten) een mooi aantal rovers op maar 2 meter water, dus als tip, begin wat ondieper met proberen en laat je dan wat afzakken. Ook vaak de grotere vissen op ondiep water afgelopen week. Wat ook opviel dat een groot gedeelte van de snoekbaarzen op donker aas werden gevangen maar dat kan ook met de diepte te maken hebben, maar is wel goed om te weten natuurlijk. Snoeken vooral goed te vangen  in beken, kanalen en vaarten en dan ook vaak mooie aantallen. Wel moet het aas niet te snel gaan, dan laten ze het aas nog vaak een keer langs gaan en hebben we geregeld wat missers, en komen ze niet snel meer een 2 de keer terug. Shads blijven goed en ook aardig wat meldingen van langzaam gevoerde lepels en dat ik ook mooi om te horen. Baars komt al aardig op de winterplaatsen, en daarom bruggen, sluizen en versmallingen in een water zeker niet overslaan, De grote baarzen liggen nog vrij ondiep tegen vaak een steil taluud, dus niet te diep met het aas op de grote stekelrovers of te wel Perca.Roofblei en winde zeer weinig meldingen en vermoedelijk gaan ze al naar de richting van de winterplaatsen. De watertemperatuur begint weer naar de normale proportie te gaan dus vermoedelijk aankomende week ook wel weer wat meer activiteit van de rovers, gewoon een kwestie van blijven gaan. Succes aankomende week op de rovers, aan het weer zal het niet liggen.


Schitterende plaat van deze baars die op een shad klapte ”


 “Mark met een meerval gevangen in Lake caspe in Spanje
Met vriendelijke groet, Tom Brinks”


 “De roofbleivangsten zijn op veel stekken sterk teruggelopen. Slechts op enkele plaatsen nog activiteit ”


  “Buizerds kunnen echt genieten van een paar zonnestralen ”


 “Een beeld dat de komende weken en maanden veel te zien zal zijn. Struinende kunstaasvissers langs de oevers”


 “Prachtvis”


“Momenteel nog veel waterplanten maar die zullen snel afsterven ”


“Dit soort mooie plaatjes kan nog net…. ”


  “Hey Totalfishing, deze week maar eens niet wezen karperen.
dit mooie snoekbaarsje heb ik gevangen tijdens het snoeken met een klein
jerkbaitje van Salmo en…..”


“....op de 2e foto staan Kobus Vorstenbosch met een
mooie baars gevangen op een kleine Rapala
verder nog veel kleine snoekjes en baarzen gevangen die dag dus onze dag
kon niet meer stuk groeten Tom Valentijn”


 “Bernd pakte deze baars op een snel geviste turboshad”


 “Hans wist de baarzen in Noorwegen ook te vinden en ving ze toen in grote aantallen ”


 “Hallo, Allereerst mijn complimenten betreft Uw site…helemaal toppie,ga zo
door! Zou U zo vriendelijk willen zijn om deze foto van mijn vismaat Jan
Scheepers uit Leende met zijn baars van 46 cm te plaatsen? We hebben
samen flink wat grote baarzen op de Maas gevangen (Dinsdag 3 Oktober
2006) met dieplopend, fel gekleurd kunstaas.Gemiddeld waren de baarzen
40+cm en met een flinke stroming een waar gevecht. Met vriendelijke groeten,
Toine van der Weerden ”


  “Hallo TF, Afgelopen zondag op baars gevist, en het werd een superdagje.
We kregen een 30-tal baarzen in de boot, waarvan 7 vissen 40cm+. ”


 “Als er tussendoor ook nog enkele snoeken het lichte materiaal komen
testen is het feest natuurlijk helemaal compleet. Groetjes, Van Opstal Jelle”


 “Hallo Total Fishing
 Tijdens een winderig dagje trollen op snoek samen met vismaat Frans
wandelde er zomaar een erg mooie baars tussendoor. Terwijl Frans de
buitenboord motor voorzag van extra brandstof, liet ik een Screaming
Devil onder de boot over de bodem dansen en daar zag deze stevige vis
wel een tussendoortje in. Helaas niet echt de sport die een baars van
dit formaat kan geven, maar dat had alles te maken met het gebruikte
materiaal. We vingen die dag ook nog 12 prima snoeken met een lengte tot
een cm of 90. Meer daarover valt ook te lezen op
http://www.predatorteam.nl Groet van Jorik Search”


“Mijn leukste vissen van vandaag. .....”


 “En niet te vergeten een grove baars van 50..mm.vol in de staartdreg.Groetjes Wout ”


 “Beste Totalfishing, Hier even een paar foto’s,Een leuk dagje trollen !!!
We begonnen met een 84er Snoekbaars daarna een mooie snoek van 72 en na
volgende snoek  die een sprongetje maakte na de landing,  mochten we
naar het ziekenhuis, gelukkig waren we hoe toevallig ook 100 meter bij
het ziekenhuis vandaan. Uiteindelijk vingen we nog totaal 9 vissen
Met vriendelijke groet Marco Visser en Hans Schrama ”


  “Pol met een knappe snoekbaars”


 “Schitterende lucht en typisch voor afgelopen week ”


 “Na zaterdag succesvol op snoek te hebben gevist, heb ik vanmiddag (zondagmiddag) nog even op zeelt gevist. En het begint al bijna gewoon te worden, maar alweer een 50 plusser.
Lianne wilde de vis graag even vasthouden voor een plaatje. Gr,  Eddy. ”


 “Ze zijn er nog steeds, de kikkers ”


 “Beste T.F.
Deze mooie schubkarper heb ik gevangen op een pennetje met een balletje
brood. Ik heb hem niet kunnen wegen want mijn weger lag helaas thuis.
Groetjes Bert Smidts. ”


 “Rijk van den Dikkenberg ving deze prachtige paling vrijdagavond j.l. en het was een hele belevenis. Zowel de aanbeet en dril waren superspannend ”


 “Theo verbeterde zijn nieuwe Takke-PR met maar liefst 50 cm!! ”


 “Ook voor een libelle is het nog warm genoeg ”


 “De eerste week van oktober traditiegetrouw met vismaat Jeroen van Drie
doorgebracht in het Deense Middelfart. Met licht materiaal op diverse
soorten zeevis. Soms knalden de gullen vol passie onze verticaalstokken
in een prachtige curve, maar vaker nog leken de aanbeten op die van
winterse snoekbaars… ”


 “...De donkere ochtend-uurtjes bleken favoriet. Zowel de shad als de
daarboven aangeboden zelfgebonden “Moustache” (een zeer ruige vlieg)
werd door een doublet gullen van rond de zeventig centimeter gegrepen.
Jeroen in zijn element! ...”



  “....Ook hebben we gericht de nodige uurtjes op zeeforel gevist. Een taaie
visserij, maar met name als het weer wat ruiger is (en dat was het!) is
de forel soms goed los. In een uur tijd vijf vissen met deze bíjna
zestiger als de mooiste! Groeten van Wilfred van Nunen. ”


“De nijlbaars werd gevangen in Lake Turkana in het noorden van Kenia.Hij werd gevangen aan een gesleepte Red Head net boven de bodem op een meter of 6 water. Lengte 1.65 m en het gewicht 130 Lbs.We vingen er in een weekeinde meer dan 25 allemaal zwaarder dan 10 Lbs…..“


  “….De Mahi Mahi is gevangen  bij Los Roques voor de kust van Puerto Vallarta Mexico.Die dag was eigenlijk wat saai tot er een aanbeet was aan een gesleepte dode vis(zo’n soort geepje).Gillende reel en weg vis echter de kop en een stukje van het lijf zat nog aan de haak ,ik haalde niet binnen en hield het visje ongeveer op de plek waar de aanbeet was geweest,de boot voer door maar ik wist dat andere vissen vaak een aanbeet waarnemen en vervolgens gaan kijken wat er aan de hand is.De Mahi Mahi pakte de resten van het visje op een manier die geen twijfel zaaide,een sprong van zeker 6 meter en vervolgens een duik naar grote diepte.Ik heb de vis 6 keer bij de boot gehad voordat we hem konden gaffen,de krachtigste vis die ik ooit gevangen heb,daar hij maar ca 28 Kg woog bij een lengte van 1,65 m”


 “De Rijn stroomde erg hard afgelopen week en het water was bruin”


“Hier een foto van mijn zoon Mees,hij had nog nooit eerder een snoek
Gevangen en ving eerst een kleintje en toen deze, op een plugje van 5cm, hij was zo
ontzettend blij en trots, daar doe je het voor. André Koehoorn ”


“Deze vis werd ook gevangen op de visdag van Marco Visser en Hans Schrama ”


 “Eindelijk weer meer activiteit onder het wateroppervlak. Vandaag samen met Hein wel 25 aanbeten gehad van (grote) snoeken.Veel dreunen op de hengel, maar veel lossers. Uiteindelijk wisten we er “maar’’ 9 te vangen. Klein kunstaas hadden we weinig interesse in. Bijna alle aanbeten op gele imitatie  Bull Dawgs Gr.  Eddy. ”


“ Tijdens het baarsvissen als toegift voor Eddy van Opstal”


 “Tim en Hans zijn een week naar Noorwegen wezen vissen op de snoek.
De grote vissen zaten op 11 en 13 meter diep en de kleine snoekjes op vier meter diepte


“Het vissen op een groot meer viel niet mee maar eind van de week kregen we het wel door
en konden we meer snoeken vangen in het heldere water en allemaal op rubber kunst aas.


.“Op het meer tussen de vier en tien meter diepte tegen de bodem was heel veel baars te vangen met een dropshot systeem konden Tim en ik er wel 50 in een uur vangen van tussen de 20 en 30 cm lang. We hebben daar een leuke week gehad weer een ervaring rijker .
mvg van Hans de jerker”


 “Wout met een prachtig getekende snoek ”


“Hallo allemaal,
Je kan al goed merken dat de snoeken al behoorlijk in gewicht aan het
toenemen zijn. Zeker als ze ruim boven de meter komen, zo ook deze
puntgave vis die deze week even de binnenkant van mijn boot kwam
bekijken. Groeten, Jack van de Mortel. ”


 “Afgelopen zaterdag had gezien de omstandigheden garant moeten staan voor
goede snoekvangsten, maar het tegendeel was waar.
Over de hele dag trollen slechts 1 aanbeet, en ook nog eens op de weg
terug naar de trailerhelling. Wel een die de dag meer dan goed maakte in de vorm van een loei sterke
110cm snoek. Groet, Hans Jouta ”


 “Deze vis van 118 cm was het resultaat van een dag hard werken om een vis te
kunnen haken wel de goedmaker van de hele dag. Groeten Mark ”


 “Hallo redactie. Hierbij stuur ik een foto van mijn vangst. Het was de
afsluiter van een karperwedstrijd waar ik heel blij mee was. Deze schub
weegt 37.1 pond en heeft een lengte van 98 cm.

De manier waarop ik hem heb weten te verschalken was nogal tricky.
Normaliter vis je in een rechte lijn en met een strakke lijn, maar na lang
nadenken heb ik besloten om met een gebogen lijn te vissen op een afstand
van +/- 100 mtr. voorbij een eiland.

Dit was nodig omdat daar de vis zat en minder diep was.
Soms is het gewoon ” Wie niet waagt die niet wint”.
Met vriendelijke groeten ,
Dennis Behet. ”


“Hallo Total Fishing ,
Grauvell Fieldtester Karper, Piet Nefs  met een  48 Pond Schup !
Groet , Frank Janbroers ”


 Deze week nominaties voor de karpers van Piet en Dennis en de snoek van Mees Koehoorn . Allen van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 27 november 2005)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een foto uit die het predicaat“Vis van de Week” krijgt. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn, maar nooit meer als ééntje per rubriek. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt kort voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

                                          Witvis - Zeevis - Roofvis - Karper - Jeugd


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -