Actuele vangstberichten van 3 tot en met 9 juli 2007

Actuele vangstberichten van 3 tot en met  9 juli 2007

Nog steeds koel weer en regelmatig veel regen met de nodige donder en bliksem. Vooral met dat laatste geen pretje om langs of op het water te zitten. De meeste hengels zijn supergeleidend hou daar rekening mee. Vanaf het weekend  is de verwachting dat de temperaturen weer zullen stijgen. Is te wel hopen, al is het alleen al voor de mensen die nu vakantie hebben.


 “Door het zeer milde voorjaar hebben sommige futen nu al voor de 2e keer jongen. Rob Kraaijeveld kwam dit prille familiegeluk tegen. ”

Zout door Arthur van Tienen
We zijn weer thuis na 2 enerverende visweken met Marcel Nijman en Stipo Jovic in Nord Tromso in de Lyngenfjord te weten Lyngseidet en Havnnes, het verslag van deze trip kunt u binnenkort op de site verwachten.
Ik wilde bij deze Leon van Hagen bedanken voor het waarnemen van de vangstberichten Zout de afgelopen 2 weken.
Wat korte berichten vanaf het zoute want ik was pas vrijdagavond terug en heb nog niet alle betrokkenen kunnen benaderen qua vangsten. Nu is het gezien de vangsten van afgelopen weken toch een beetje slappe hap geweest maar ik hoop dat ik nog wat positiefs kan bijdragen.
 
Kantvisserij
Geen bijster bijzondere vangstmeldingen vanaf de kant, Zeeland blijft ver onder de maat wat tong aangaat, wat zeebaars maar zozo en de rest is ook niet om over naar huis te schrijven. Blijft de geep en makreelvisserij vanaf de kant, maar aangezien het vreselijk weer is geweest de afgelopen week zal dit ook niet meegevallen zijn, hopen maar op betere tijden in Zeeland.
Europoortgebied matjes, zeebaars haast niet te vangen aan kunstaas, de kanalen en havens zitten vol met kleine vis en zelfs de monding van de Waterweg is vergeven van de kleine scholenbaars van zo rond de 15 cm. Verderop in de Waterweg nog de beste vangsten wat tong en bot aangaat, probeer de diepe havens rondom Schiedam, Pernis en Rotterdam (zuid) eens, je zult verrast zijn!

Pier van Hoek van Holland wat baars voor de locals die zeer bedreven zijn in het vissen op zeebaars op deze stek, stranden van Hoek van Holland tot aan den Helder is de avondvisserij het beste, Rob Zwart melde dat rondom Juliana dorp er best wel wat zeebaars wordt gevangen, wat paling en bot.
Zaterdagavond met de Eurovissers een competitiewedstrijd gehad in de Waterweg en van de 55 vissers was Kees Westdorp met 36 vissen, meest scholenbaars en bot het mannetje, zeer weinig tong en paling werden er gevangen.
Calandkanaal is geheel voorzien van massa’s windmolens op de Noordelijke (vis) oever en wachtbolders voor zeeschepen, alweer een goede stek voor wedstrijden door het economisch belang om zeep geholpen, maarja, we moeten toch ook leven, horizonvervuiling door al die molens is al geen issue meer.

Ik hoop dat bij de aanleg van de 2e Maasvlakte er royaal wordt gekeken naar mogelijkheden voor sportvisserij.
Vrijdag op zaterdag 13 op 14 juli weer de bekende “Nacht van s’Gravenzande”een koppelwedstrijd van 2 man die met één hengel allebei op één steun vissen. En zeer goed verzorgd evenement door W.S.V s’Gravenzande georganiseerd, een aanrader!!
 
Bootvisserij
 Stil geweest vanwege het slechte weer op de Noordzee. Oosterschelde begint weer een groentetuin te worden en bijna onbevisbaar, de vis die je er vangt is ook niet echt dik gezaaid. Grevelingen leuke visserij in de nacht op dikke wijting, exemplaren van dik over de 30 cm. zijn geen uitzondering terwijl er ook stevige palingen  worden  gevangen
Voor het W.K Bootvissen te Blankenberge België heeft coach Wil Franken zijn team samengesteld, Geerd de Bruijn, Cees v/d Eijk, Eric Goossens, Ernest Ripson en Sjaak Verburg moeten het gaan doen voor ons land in september en bij deze wenst Total Fishing jullie veel succes toe  Tot volgende week! Arthur


Zeebaars en kunstaas gaan op dit moment maar moeilijk samen.”

Witvis door Willem Stolk
Een week met uitersten; wind, regen en op zondag een prachtige met voor zonuren.
Door de hevige regenval staan de rivieren nog steeds erg hoog voor de tijd van het jaar. De aangrenzende plassen staan hierdoor ook hoger. Hoewel de vakantie is begonnen –en veel Nederlanders op reis zijn, is er veel gevist.

Hoog water!
Leo Wouters viste afgelopen zondag op de waal –op het gras! Opkomend water is altijd goed. Leo ving in slechts vier uur tijd ruim 25 kg vis. Mooie windes, brasems en zelfs een aantal roofbleien die op een trosje maden klapte. Leo viste met de dobber op nog geen meter water.
Ook Levi en zijn vriendje Kay visten op de Waal. Ze visten met matchhengels tussen de kribben en ook zij vingen forse vissen waaronder ruim 15 windes.

Plassen
Op diverse plassen die in verbinding staan met de rivieren is ook redelijk gevangen. Vooral ook met de vaste hengel ving men goed vis. Lourens v/d Heerde en Jan sluis vingen in Lith op 12 meter de ene voorn na de andere. Het laatste uur vingen ze als bonus nog eens 10 dikke platten. Lourens en Jan hebben samen bijna 2 liter casters geschoten – en bijna niet gevoerd. Alleen bij aanvang voerden ze in een keer 3 kilo voer – daarna werd de stek onderhouden met casters. Het bleek een goede keuze.

ARK
Op het ARK is zoals eigenlijk elke week weer volop gevist. “dit keer visten we slechts op 20 meter uit de kant –en vingen de ene brasem na de andere’ Aldus een tevreden Martin Kuipers uit Tiel. Martin vist normaalver- zo dicht mogelijk tegen de overkant, maar van het weekend was dit niet nodig. Martin viste erg secuur – onderlijn 10/00 met daarop haak 18 voorzien van drie mini mestpiertjes.

Vakantie-vangsten
Zelf ben ik op dit moment in Ierland – in Longford. Ik verblijf tussen prachtige meren en de bekende Shannon rivier. We vissen hier op verzoek – ik geef informatie over het vissen met de macthhengel voorzien van een slider. De Ieren vissen vooral met de feeder – ook leuk, maar vissen met een dobber is leuker. Het weer is vergelijkbaar met dat in ons land – regen, wind en af en toe zon! We vangen veel hybriden en forse brasems. Binnenkort kunnen jullie een verslag lezen van deze trip.

 
Roofvis door Piet Driessen
Insmeren met zonnebrandcrème, schuilen voor stortbuien, zeer harde wind en zo kunnen we nog het een en ander opnoemen van afgelopen week wat het weer betreft. Zat er ook veel wisseling in de vangsten dan? Nee hoor over het algemeen waren op de meeste plaatsen de vangsten matig, dus dat was een redelijk gelijk beeld in Nederland.

Snoek dit keer om te beginnen. Op de plassen werden met regelmaat wel wat grote dames naar boven getoverd hoor en daar zaten echt weer hele mooie exemplaren bij hoor. Verder opvallend veel jachtgedrag van ESOX maar daarmee bedoel ik dan het volgen van het aas tot aan de oever en dan weer rustig omdraaien. Ook redelijk wat meldingen van vissers die afgelopen week hadden gelezen dat de baars goed op poppers te vangen waren en daar mee hadden gevist en daarbij werden ook mooie snoeken gevangen, en dat is ook nooit verkeerd natuurlijk. Kleuren geen peil op te trekken wat snoek betreft.

Snoekbaars was wat moeizamer afgelopen week maar had je ze gevonden waren er wel wat te vangen op een stek, maar meer dan 5 kwam niet vaak voor afgelopen week op een stek. Dus vaak verkassen was de remedie dan. Korte shads waren duidelijk de betere vangers, en de kleur wit en oranje stond ook vaak op het menu van onze vriend de snoekbaars.

Baars op de rivieren was het wat harder werken daar er best het nodige water doorheen stroomt momentheel met het water wat er is gevallen. Wel diverse meldingen van 40+ baarzen weer en dan vooral op de spinners afgelopen week en dat kan ook vaak de reden zijn dat het water op diverse plaatsen wat troebeler was.

Winde en roofblei op korte bijttijden wel te vangen en dan zaten er nog wel eens grote exemplaren bij hoor. En de aanbeten waren weer snoeihard was het verhaal van diegene die er wat konden vangen. Opvallend dat de meeste vissen op half water of ook nog wel vaak bij de bodem gevangen werden, dus staar je niet blind aan het vissen in de oppervlakte op deze rovers.

Deze week ook weer wisselend weer dus gewoon blijven gaan momenteel en dan komen de rovers wel weer. De temperatuur van het water is nog vaak tussen de 19 en 21 graden, en dat is prima voor deze tijd van het jaar, succes.


 “Snoekvangsten zijn op de meeste plaatsen nog niet echt denderend  ”


 “Zondag waren de weergoden dan eindelijk weer eens met ons en konden we na ruim 2 weken weer eens die grote zoute plas op met onze eigen boot.De vangsten waren niet geweldig. Ondanks die gegevens wisten we toch nog enkele mooie vissen te vangen.Beste kunstaas een wit/blauw gebonden jigkop voorzien van een parelmoer gekleurde Gator.


 “De goede tijd voor harders begint nu aan te breken”


 “Hoi T.F
 Ik heb mijn eerste harder gevangen en gelijk een mooi exemplaar ook.
Gr Wesley v Toledo“


”Ochtendvisser aan de Maas


 “Gisteravond heb ik mijn zoon Tim (8) voor ‘t eerst vliegvisles gegeven. Met de droge vlieg, berespannend. We vingen 8 ruisvoortjes. Geen grote, maar de pret was er niet minder om.
 Met groet, Sander Arendsen”


 “Ik word vaak uitgelachen als ik voor m´n deur een hengeltje uitwerp. Deze fraaie Amsterdamse grachtenbrasem werd dan ook met grote ogen aanschouwd. Tja…wie ´t laatst lacht, lacht ´t hardst! Groeten Bump.”


 “Hey beste totalfishinglezers!
Afgelopen week nog karper gevangen dus hier nog een berichtje! Hij was ongeveer 60cm en gewicht??? Weegschaal vergeten dus helaas. Gevangen op een G-Carp floater hook maatje 4 en 3 kattenbrokken eraan zoals te lezen in het Visblad.Veel visplezier allemaal groetjes Raymon Duiker”


 “Hey totalfishing crew.
Ik ging met Mike een dagje karperen.Hij wist met zijn shimano beastmaster 5-15 gram een leuk karpertje te
vangen.”


“Deze karper heb ik afgelopen zondag gevangen op een korst, zo’n 30 cm. uit de kant.
 Groetjes Maarten Pullen”


“Prachtige vlinder vastgelegd door Piet Driessen


 “Het was soms lang zoeken totdat ze gevonden waren..”


” Hallo Tf-team,
Dit zijn foto’s van mijn laatste sessie langsheen het kanaal Gent-Terneuzen. Ik en mijn vismaten zijn hier regelmatig te vinden want het visbestand is fel verbeterd tegenover 5 jaar geleden. Een mooie snoekbaars op een slug gemonteerd op een fireball en…”

  “….Een sterke baars op de ASP van spro. Met visvriendelijke groet. Ward De Corte
Mariakerke, België”


 “Mooi rivierbaars gevangen vanaf de oever met een spinnertje”


 “Moeilijke visserij op de rivier; enorm hoge waterstand en veel stroming! Eens je echter de juiste manier had gevonden konden er best leuke vangsten worden geregistreerd. Hier Xander met een enorm sterke rivierbaars. Groeten Steven Mets.”


 “Leon Hagen met een schitterende baars”


 “Voedsel genoeg voor deze jonge knobbelzwanen ”


 “Frank met een roofblei van de rivier ”


“Freek pakte dit kanon van 78 cm”


 “Prachtige kop van deze supersnelle rover”


 “Piet had weer een stel vismaten verzameld langs de oevers van de Maas… ”


  “….Er werd weer heerlijk gevist en genoten. Er werd ook nog eens leuk gevangen maar dat is op dit soort dagen slechts een bonus… ”


 “….Sportvissen kan verbroederen..”


“Hey Totalfishing,
Vandaag met Jasper naar wat nieuwe stekken gerden. Snoek was goed los en we vingen een boel vis aan Grubs en jerkbaits. Helaas geen grote exemplaren maar erg leuk natuurlijk.
 Groeten Otto Brons Esoxhunters.nl ”


 “Mooie snoek, gevangen door Gertjan


“De roodwangschildpad schijnt zich in Nederland prima op het gemak te voelen. Leon kwam deze gepantserde zonneaanbidder tegen op een plas langs de rivier.“


 “Deze snoek ving ik slepend op een fatso, dit was de eerste vis op een  voor mij nieuw water.
Groetjes, Dennis”


 “Op 3 juli wist ik in de middag deze mooie vis van net een meter boven de planten weg te grissen op een Spro Swimbait, echte grote snoeken verleiders zijn dat!
 Mvg, Ivar Lammers ”


 “In verhouding heeft deze snoek een opvallend korte bek maar verder alles wat hem tot een supersportvis maakt ”


Deze week een nominatie voor de perfecte snoek van Ivar Lammers!. Van harte gefeliciteerd!

          Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Let op!! Stuur geen te kleine of onscherpe foto’s!
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -