Actuele vangstberichten van 3 tot en met 8 januari 2007

Actuele vangstberichten van 3  tot en met 8 januari 2007.

Het weer blijft iedereen verbazen. Vandaag, dinsdag 9 januari 2007, temperaturen tot 15 graden boven nul. Er is nog nauwelijks vorst en of sneeuw geweest  en dat al bijna midden januari. Er vliegen groepen van duizenden kieviten rond die duidelijk de weg kwijt zijn, net als vele groepen ganzen die alle kanten op vliegen. Voedsel is er voorlopig nog genoeg voor de dieren en dat is wel weer positief.


“De vogels weten het ook niet meer met de hoge temperaturen  ”

Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij
: De herfstwinden zijn weer terug dus dit betekent dat de bootvisserij op haar gat gaat liggen de komende week, veel wind wordt er verwacht dus weinig uitvaren de Noordzee op, misschien is er wat heil te zoeken op de Oosterschelde waar afgelopen week alweer leuk schar werd gevangen, mooie maten en redelijke aantallen maken het weer leuk op  het ” Scheld”
Oosterschelde monding schar en leuke gulletjes, Grevelingen nog niet zo als verleden jaar mede vanwege het wegblijven van de grote hoeveelheden wijting voor de kust valt de visserij hier in deze maanden een beetje tegen. Wrakvisserij verleden week weer leuk geweest, The Blue Whale van SIMA Charters had er weer een paar dikkertjes van kabeljauwen bij.
Helaas is de laatste wedstrijd van de EFSA vanuit Scheveningen niet doorgegaan zondag jl.

Kantvisserij : Noorden van het land weinig gemeld, van omgeving Petten weer wat hoopvolle berichten over gulletjes vanaf het strand, Pieren IJmuiden ,Scheveningen en Hoek van Holland hetzelfde verhaal, gulletjes, steenbolken, schar en een paar dikke wijtingen.
Waterweg nog net zoals verleden week matig, wat gul en wijting, dikke bot en wat schar voorin de Waterweg ter hoogte van de Stena Line.

Afgelopen zaterdag weer de 1e competitiewedstrijd van de Eurovissers vervist in het Calandkanaal, met afgaand tij begonnen en de vangsten vielen niet tegen gezien het tij, ver weg werd de meeste vis gevangen, maar het Calandkanaal blijft altijd een onberekenbaar water en ook wat korter onder de kant kun je soms leuk is vangen.
Alle Europoorthavens goede visserij op wijting en gulletjes, veel vis aan de Papegaaienbek,Stenen Glooing in de avond, wel veel klein spul er tussendoor.

Vanaf Westenschouwen en Haamstede geen berichten ontvangen, Banjaard tot aan Westkapelle wel vis maar kleine gul en wat schar, vanaf Westkapelle oostwaarts naar Vlissingen wel aardige vangsten met hoofdzakelijk maatse scharren, wat wijting en aardige gulletjes Hetzelfde geldt voor de stranden van Cadzand.
Op zondag  28 januari weer de grote Shakespeare Beach Caster Cup vervist in het Calandkanaal, aas alleen zeepieren, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen. Groet, Arthur


“Op de Blue Whale werden  nog mooie gullen gevangen”

Witvis door Willem Stolk

We boffen wel met zo’n start van 2007 – lekkere bak wind met regen!!
De rivieren stijgen gestaag. Op de rivier de Waal is het water lekker bruin van het wassende water. Er wordt redelijk gevangen op de rivieren –  er is zelfs al vis met paai-uislag gevangen! Morgen schijnt de temperatuur op te lopen tot zo’n 15 graden – waar zal dit toe leiden…

Amsterdam-Rijnkanaal
 Jan Willem Nijkamp was afgelopen weekend te vinden langs de waterkant bij het ARK. “Er werd niet echt fantastisch gevangen. Ik stond bij Jan Willem Plekkenpol en Rick Slotman. Zij zaten op de eindstek en wisten 10 vissen te vangen die goed waren voor een ruime 7 kilo. Het ging moeizaam, het viel niet mee om beten te krijgen. De meeste vis werd “kort” gevangen. Wie er voor koos om tegen de overkant te vissen, kreeg al helemaal weinig beet. De zeven kilo was niet genoeg om het vak te winnen, op de eerste nummers van het vak werd o.a. tien en elf kilo gevangen. Mestpiertjes waren het beste aas om de over het algemeen wat kleinere brasem te verschalken”

De Noord
Nico Breevaart viste afgelopen week twee keer op De Noord. De vangsten zijn
goed te noemen. Vooral de (grote) brasem is volop aanwezig en trekken de feederhengel regelmatig van de steun. Vooral tijdens de getijde-verwisseling komt de beet er goed in. “Ik vis deze periode voornamelijk met casters en een enkele made
om het boeltje op de haak te houden” Aldus Nico.

Nico’s record in januari met paai-uitslag!
Vorige week brasem en winde gevangen van een halve meter, vandaag ging de
brasem daar overheen. Een mooie van 53 en van 59cm. Deze laatste is tevens
ook meteen mijn persoonlijk record.
De eerste brasem van 53cm had paai-uitslag. Voor mijn gevoel wel heel erg
vroeg. Wellicht heeft dit te maken met de weersomstandigheden of hij had
kippenvel en is het dus geen paaiuitslag.

Lithse Ham
In Lith is de Match Masters inmiddels achter de rug. Deze serie wedstrijden werd druk bezocht en werd uiteindelijk gewonnen door niemand minder dan Lud Wever.
Lud wist alle wedstrijden naar zijn hand te zetten en zo won hij de felbegeerde ‘Gouden Slider’ die hem werd aangeboden door Witvis Totaal.
Op dit moment wordt er vooral met de feeder redelijk gevangen in Lith – mooie dikke voorn en brasem – haakaas: 5 dikke casters!

Al met gaat het dus redelijk met de witvisserij. Op de diepe plassen wordt leuk gevangen, maar ook op de rivieren is het goed toeven. Jammer van die harde wind – maar er zijn voldoende lekken waar je de wind in de rug hebt…


 “Op de diepe plassen wordt leuk gevangen  ”

Roofvis door Piet Driessen
Redelijke vangsten wat grote vissen betreft afgelopen week, dit dus vooral voor snoek en snoekbaars. De grote verschillen zaten hem vaak in de luchtdruk die in een uur tijd flink onderuit kon gaan, of andersom en weer naar boven ging in een korte tijd, en dat kwam ook in de vangsten naar boven.

Snoek, gemiddeld genomen geen grote aantallen maar wel redelijk veel grote vissen waaronder aardig wat meterplussers. Opvallend was het dat je in de ochtend alle aanbeten kreeg en in de middag geen enkele aanbeet meer. De verschillen lagen per gedeelte in Nederland duidelijk uit elkaar en ving men in het noorden van het land prima op de zaterdagmorgen was dit het geval in het Zuiden op de zaterdagmiddag. Dus al met al er een volle dag aan wagen en het juiste tijdstip scoren op onze rovers. Opvallend veel vissen wederom op kleiner kunstaas afgelopen week en op doodaas, opvallende kleuren kunstaas scoorde het beste op snoek afgelopen week. Ook duidelijk al meer snoeken geconcentreerd op een plaats bij elkaar.

Snoekbaars, ook weer redelijke aantallen, en ook weer diverse grote snoekbaarzen tussen de kleintjes. Ook weer wat meer baarzen onder het verticaal vissen op de shadjes die voor de snoekbaars bestemd waren. Groen kwam ver uit het beste uit de bus afgelopen week, zowel op de vaarten als op dieper water. Opvallend sterk waren de vissen kwam uit de meldingen naar voren, en dat is alleen maar positief te noemen natuurlijk.

Baars was wat voorzichtiger in vooral de havens, veel na zwemmers maar op het laatste moment snel terug naar hun ligplaatsen. Opvallend was zoals bij de snoekbaars al stond vermeld dat er diverse baarzen royaal tussen de snoekbaarzen stonden, en dus samen op jacht waren. Ook weer diverse meldingen van 40+ baarzen hierbij, en dat is natuurlijk geen straf op wat lichter materiaal.


 “Het viel vanwege de harde wind, afgelopen week niet mee om vanuit de boot te vissen. Degene die het wel deed ving regelmatig vooral dikke vissen   ”


“Geachte redactie,
Dit prachtige zwemmende schilderijtje, was een van de vele baarzen die ik
samen met vismaat Paul ving tijdens het vissen met de UL-spinhengels
afgelopen zondag. Niet de grootste baars van de dag, maar te mooi om
zonder foto terug te zetten. Groeten, Peter uit Waterland ”


 Thijs met een prachtige baars


 “Hoi T.f
De droomvis waar ik lang op heb moeten wachten is eindelijk bovengekomen
hier de foto van een prachtige baars van 50 cm.
Gr Wesley van Toledo”


 “Hard werken in slecht weer werd toch nog beloond”


 “Graag had deze  foto’s eens op jullie site gehad.
Met haar kleinste en grootste snoekbaars van 2006….”


 “….Zo wil ik haar dit jaar een gelukkig nieuwjaar wensen
Tom”


 “De pro-staffers visdag van Hummingbird was meer dan geslaagd… ”


 “…Mooie vissen, waardevolle testgegevens en… ”


 “….Een gezellige sfeer zorgde voor een onvergetelijke dag ”

 
“Hier nog een foto van een snoekbaars van 75 cm die ook niet van de inmiddels beruchte Fatso 10 cm zinkend kon afblijven en ik vind dat prima….......”


“……….Verder ving ik vorige week trollen met de SSR een onderlijn, haak precies in het oogje van de onderlijn, met daaraan een Rapala Magnum Red Head en daaraan hing een dode rat. Een van de vreemdste vangsten die ik ooit meemaakte en gelukkig was de camera mee. Groetend Jan Eggers”

  “Hallo redactie,
Nog steeds volop fuiken op de rivier.
maar ook snoekbaars. Groeten, Ton Verspoor ”


 “Gisteren 5 januari 2007 hadden we een mooie snoekbaars van ruim 5 kilo .
Het was heerlijk rustig in de ochtend,met geen enkele aanbeet op het Ij.
Maar in de middag kregen we op het Noordzeekanaal wel regelmatig een
mooie aanbeet. Met mooi  resultaat zoals u ziet. M. van Wanroy ”


 “Hallo Totalfishingredactie!!
Ben met mijn maat Wil nog eens de rivier opgegaan en had het geluk deze
mooie snoekbaars te mogen haken. In totaal vingen we 18 vissen.
Groetjes Nick en Wil. ”


 “Vanmiddag met Laurens (wordt morgen 8 jaar) een uurtje gevist tot de vroege zonsondergang in “de Kolk” in Joure.  Laurens wist 12 van de trage aanbeten te verzilveren in 10 voorns en 2 kolbleitjes.  Vriendelijke groeten, Diederik ”


 “Hallo T.f., hier sta ik op de foto met een berg mooie voorns,het gemiddelde
was zo’n 30cm voorn dat ik ving ! Groet Stefan ”


“Jongstleden ben ik met een paar vismaten de baarzen achterna gegaan. We vingen enkele schitterende exemplaren tot 44cm op shadjes. Los hiervan ving Sanne nog een schitterende snoekbaars. Pieter-Bas en ik hebben op de nymph……..”


 “…..Ook nog een paar prachtige voorns gevangen. Hengelsport van de bovenste plank ..Groetjes, Bernd”


“Bijgaande een foto van een Tarpon die ik begin December 2006 vanaf de
Kant in de haven van Willemstad in Curacao heb gevangen.
Na vele pogingen om de voor mij gewilde Tarpon te vangen,is het me
uiteindelijk gelukt om met een levend aasvisje deze Tarpon
Van een kleine 2 meter,vanaf de kade midden in Willemstad te vangen.
Vrijwel direct na het ingooien,pakte deze vis het aas al en begon een zeer
spannende en lange dril. Met flinke sprongen uit het water probeerde hij de haak te lossen,en ondanks het passeren van enkele grote schepen heb ik de lijn toch heel kunnen houden.
Onder toezicht van vele mensen,die een grote verkeerschaos veroorzaakten
Heb ik de vis toch, onder luid gejuich na een uur aan land kunnen brengen.
Na enkele foto’s te hebben laten maken heb ik hem weer laten
zwemmen, tegen de zin van vele omstanders. Tja het is voor ons hobby hë
En wat voor hobby  SUPER !!!! Met vriendelijke groet, Ruud Mulder ”


Hoeveel vispassen had u willen hebben agent…?” Deze agent was zelf een sportvisser, lezer van Total Fishing en..”


 “…Gaf ons ook nog bruikbare tips over stekken in de buurt, klasse! Groet Berend”


“Gisteren op een kanaal gevist in kraakhelder water. In het midden konden we de eikenbladeren op de bodem zien liggen. Het kanaal is 2 meter diep. Er zit geen scheepvaart meer op en het water wordt door de jaren heen ‘zuur’ door het rottende blad. De vissen worden over het algemeen er ook niet meer zo groot, maar zijn wel mooi zwart/geel van kleur. We vingen er 6 snoeken tot 71cm. en ook nog diverse lossers. Bart ving per ongeluk ook nog een pikzwarte mega-brasem. Gr.  Eddy. ”


“Hallo snoekvissers,
Het was deze week door de vele regenval hard werken om die ene snoek aan
de schubben te komen.De massale regenval zorgde voor zeer troebel water
waardoor de snoek wel actief was maar niet doeltreffend.Toch is het me
weer gelukt om een paar mooie snoeken te vangen en werd het langdurig
peuteren vanaf de kant dan toch nog beloont.
Sjak Kroet, Boxmeer. ”


 “Herbert is wat trots op zijn zoontje Dries die tegen de schemering deze mooie vis met een streamer wist te verleiden. ”


 “Hoi nu laten we eens iets zien waar ,je als snoekvisser beter, met je
vingertjes uit kan blijven! Dachten jullie ook van niet? Groetjes Ruud
en Marian ”


 “We zijn met vijf man wezen vissen. Frank en Menno (vaste maten) en Jarno en Alex (gematigd enthousiast roofvissers: tot vandaag)  Alle vijf een visje en allen in ieder geval een keer beet. Gezellig!!!!....”


“….Alex had een mooie vis en was dus dol enthousiast .
 Groeten  Bertino”


 “Ochtenddruppel op een stengel gefotografeerd door Piet Driessen ”


 “Beste Redactie,
Hierbij de eerste metersnoek van Harry, met vismaten en -vrienden Ton en Maaik, gevangen aan een sardien, afgelopen zaterdag 6 januari….”


 “….Deze dame was 1,07 meter lang en in topconditie. Ze zwemt weer netjes waar ze hoort, om binnenkort voor het nageslacht te zorgen. Groet Ron Stevens”

  “Beste Totalfishing
Hier een foto van mijn vismaat Tom Roelofzen uit Hierden
Het was de laatste sessie van het jaar alweer.
Na een uurtje later kreeg Tom een mooie snoekdame van precies 1 meter
aan de lijn. Zou u deze foto willen plaatsen  dan kan ik hem verassen want hij is maar
wat trots . Allemaal nog een goed visjaar 2007 toegewenst
Groeten Boris van Wijk ”


“Beste mensen aller eerst nog de beste wensen voor iedereen.
Mijn eerste vis van 2007 begon goed, op een zwevende geviste aasvis pakte
ik mijn eerste vis van 2007 en ze was precies 100cm lang.
Mijn jaar kon niet beter beginnen…......mvg Nick Kloosterman ”


“Schitterende getekende snoek die even de boot aan de binnenkant mocht bekijken ”


 “Heej Totalfishing + Bezoekers!
Als eerste wens ik jullie allemaal nog een gezond en visrijk 2007!
Het nieuwe jaar had voor mij slechter kunnen beginnen.. Vrijdag 05-01-2007
ben ik met vismaat Theo ten Kate driftend met grote aasvissen gericht op
grote snoek gaan vissen! En dat is gelukt.. 102.5cm!
Dirk de Jong, Balk ”


“Erwin zet het jaar goed in. ”


 “Gerard met een snoek van een stek die hij liever voor zichzelf houdt. ”


 “Hans Ris, baas op het schitterende bungalowpark de Vlietlanden, met een mooie 110 cm vis van een topstek ”


 “Marco scoorde weer een mooie wintersnoek”


 “Michael met een supergezonde snoek van een rivierplas ”


 “Hey Totalfishing!
Enkele weken geleden ving ik deze pracht snoek
van 110cm. Deze dame is gevangen tijdens het trollen en uitgedrild op de kant.
 Groeten, Marthijn ! ”


 “Patrick van de Wijgerd ving 3 snoeken van respectievelijk…..”


“….108, 112 en 114 cm, waarvan twee…”


 “…op dezelfde dag. Top! ”


“Hier de ( denken we eerste ) vangst foto’s met de Spro BBZ-1.
 Het weekend waren ze te koop op de Beurs bij Rentenaar.
Gevangen op ondiep water trollend met de zinkende versie.
Deze zeer zware snoek was 117 cm. Groeten,
Frank van Vliet en Hans de Meteropnemer


 “4 januari was het dan toch raak. Samen met met Roofvisvriend en gids Christian Maier van team
www.bodden-angeln.de kon ik mijn droomsnoek vangen en wel een supervis van 135 cm en 20.1 kg.We hadden de vis op 2 meter waterdiepte op een grotesnoek hotspot op de Peene (Bodden) We hadden hem op de XXL Tail oftewel worm 2 genoemd.Het promoten van het terugzetten de laatste jaren heeft hier ook aan bijgedragen dat deze vissen zo groot kunnen worden hier. Afgelopen jaar werd hier nog een vis gevangen van 139 cm maar deze woog 18 kg. Met groet,Jochen Bottcher.”


 “Beste redactie T.F,
Vandaag hier in het noorden weinig wind en we hebben het droog gehouden.
Arjan en ik hebben vandaag niet veel gevangen. Vooral ’s morgens viel het
tegen. Wel hadden alle vissen een mooie maat, er zat dit keer geen enkel
guppy tussen….”


“….Arjan ving in totaal 1 snoekbaars van net geen 70 cm. Zelf ving ik een
Mooie dikke baars en 2 snoekbaarzen, één van 72 en één van 83 cm. Het waren
Allen volle (dikke vissen), het tegenovergestelde van enkele weken geleden haha,
hier waren we wel blij mee. In elk geval voor mij een goed begin in 2007.
Groetjes, Ed ”


 “Hallo TF,
Hier een melding vanuit de regio Delfland.
Rond de jaarwisseling met mijn vismaat, Peter Westphal, wezen
“snoeken”. Dit niet zonder resultaat. Waarbij Peter een bijzondere
vangst deed op een water wat nog geen anderhalve meter diep is. En deze
mooie dikke snoekbaarsdame wist te vangen. Dit soort vissen worden de
laatste jaren hier eigenlijk nooit aangetroffen.
mvrgr. Ron Mansveld ”


 “Hallo TF,
Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2007.
Vrijdag kwamen Mario en Klaasjan helemaal vanuit Groningen naar
Sliedrecht om voor het eerst in hun leven te verticalen…..”


“….Na eerst  voor de oefening even een kleintje te hebben gevangen wist Mario na een
stevige dril deze giga zware vis can 100 cm !!! te landen.
Zelf wist ik zijn kleine broertje of zusje van 88 cm te vangen.
Gr Gio”


Voor de nominaties was het een bijzonder moeilijke week vanwege de vele superplaten die erbij zaten, maar toch hebben we er een aantal uit gezocht te weten:  de megasnoek van Jochem, de metersnoekbaars van Mario, de onvoorstelbare hoeveelheid grote voorns van Stefan, de unieke “van de kant tarpon” van Ruud Mulder en voor de categorie vrouw,  de hartelijke wens van Tom. Van harte gefeliciteerd met de nominaties!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

                                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -