Actuele vangstberichten van 29 mei tot en met maandag 4 juni 2007

Actuele vangstberichten van  29 mei   tot en met maandag  4 juni 2007

Het weer lijkt opnieuw een stabiele periode in te gaan met fraai zomerweer. Hopelijk gaan de watertemperaturen niet te snel stijgen waardoor de vangsten op met name het binnenwater sterk zullen afnemen. De zeevis(sers) lijken daar minder last van te hebben en het zal de activiteiten van de specifieke zomervissen alleen maar stimuleren.


Een actieve kolonie overzwaluwen vastgelegd door Piet Driessen 

Zout door Arthur van Tienen

Vrienden, Goede visserij op de stranden, dijken en op het zoute water.,
.
Kustvisserij: Zeeuwse wateren met de week beter, de tong loopt toch wel aardig en Westkapelle, Zoutelande en Dishoek geven toch hoopvolle berichten af terwijl Domburg ook weer wat aantrekkelijker wordt, zelfs al weer vangstberichten van tong vanaf het Ouddorpse strand gemeld.
Ook de schar laat zich nog in het diepe water van eerder genoemde stranden vangen behalve natuurlijk Ouddorp want daar is het te ondiep.
Paling gaat ook iets beter over de hele linie, verwacht geen wereldvangsten, die tijd is voorbij.
Bot is de meest voorkomende en te vangen vis op dit ogenblik aan het strand samen met de zeebaars(jes)
Geep wordt in grote getallen gevangen en ook makreel kun je vanaf de dijken aan de Oosterschelde makkelijk vangen.
Kortom , met de zomerse dagen in het vooruitzicht een goede reden om een dagje vrij te nemen en eens naar de schitterende Zeeuwse wateren te gaan.

Waterweg monding voortreffelijke visserij op fint vooral aan de Rozenburgse zijde van de landtong tussen de kribben in pure sport, er waren afgelopen week dan ook volop vissers die het aan het proberen ( en vangen!!) waren.
Voor de rest is de avondvisserij in de Waterweg het moment, allerlei vissoorten komen dan in het donker naar de ondieptes toe om zich te goed te doen aan het kleine aas wat ruimschoots voorhanden is, tong, paling, bot, zeebaars(jes) etc. het valt op dat de wolhandkrab zich enigszins koest houdt, verleden week tijdens de competitiewedstrijd van een vereniging ook weinig last gehad van deze “ondelijnslopers” , houden zo!
Calandkanaal makreel en kleine wijting en bolk, paling af en toe in de avond, Dintelhaven klein spul op de feeder, wel leuke visserij, Amazone haven ook klein spul, Stenen Glooiing leuke visserij op zeebaars en in de avond op bot en andere vissoorten als tong en wijtinkjes.

Pier van Hoek van Holland, zeebaars ,fint en makreel, strand Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, leuke visserij op bot en zeebaars, in de avond al wat tong
Pieren van Scheveningen niet veel soeps wat bot en zeebaars, gek eigenlijk want een paar honderd meter verder op zee barst het van de schar
Zaterdag a.s de Steiloore Trofee te Ouwerkerk (Zld). wedstrijd van 08.30 tot 12.30 info: 0111401456


 
Volle boten op de makreel

Bootvisserij:Jaja, mooie weken in het vooruitzicht, de schar is er nog massaal, zondag de 3e competitiewedstrijd van de EFSA vervist en met de stroming erin volop schar gevangen, het was over en sluiten toen de stroom wegviel en slechts mondjesmaat kwamen de maatse scharren nog aan dek, de rest was ondermaats, kleine wijting en pitvisjes.
Nog even een bedankje aan Hengelhuis Maassluis, normaal doe ik dit niet maar Hans, de eigenaar hielp heel wat vissers van de EFSA die zonder aas stonden op de Lelykade te Scheveningen en genoodzaakt waren rechtsomkeert te maken omdat  zij geen aas hadden, dankzij de prima instelling van eerder genoemd hengelsportzaak konden er na een uurtje oponthoud op zondagmorgen vroeg en heen en weer gerij naar Maassluis toch 12 mensen hun visdag door laten gaan.
Wrakvisserij perfect, dikke gullen, polak en zeebaars werkelijk een topweek geweest.
Makreel seizoen begint aardig op dreef te raken, boten vol vetrokken er dit weekeinde uit de divers Hollandse havens ( zie foto)

Abusievelijk werd verleden week vermeld dat het Dre Vriends team de Dre Vriends cup had gewonnen,dit was fout, de echte winnaars bij de korpsen was het Tsjakka Team, wat al jaren meedoen aan de Dre Vriends Cup en bestaat uit Adwin Voet , Rene voet, Donald Lameire, Kees Brouwers en Corné Mies, sorry heren, bij deze hopelijk rechtgezet!  Tot volgende week, Arthur

 En het resultaat van een heleboel mensen die een heleboel makreel willen vangen! 
                         
Witvis door Willem Stolk
Pieken en dalen – het is zeker dat het erg wisselvalig is. Hieronder een aantal sprekende voorbeelden van diverse wateren – er valt moeilijk wat van te zeggen. Elk water heeft zo zijn kuren – en de vis lijkt het aasgedrag hierop aan te passen. Je kent dat wel “op de juiste tijd – op de juiste plek…” Maar het blijft fraai weer en dat is ook wat waard. De IJssel en de Waal zijn stevig gestegen – heeft het ergens geregend? Dan heb ik dat even gemist…

Valleikanaal
Jaap van Dijk had geen geluk: “Zaterdag meegedaan aan een wedstrijdje aan het Valleikanaal in Amersfoort. Over het resultaat kan ik kort zijn, er is nauwelijks vis gevangen. Het merendeel van de deelnemers,  waaronder ik, scoorde een 0. De vis deed het gewoon niet. Winnaar werd Alex Mönch met 5440 gram. Hij haalde dat gewicht met 1 brasem van 2600 gram en 2 zeelten” Aldus Jaap.
 

Kanaal door Voorne & De Noord
Nico Breevaart nam een goede beslissing: “Gisteren genoten van het weer aan het Kanaal door Voorne, de vissen genoten ook van de zon, want die hadden er helemaal geen zin in. Uiteindelijk ben ik zelfs gaan verkassen om mijn geluk op rivier de Noord te beproeven. Dit  pakte beter uit… Knallende aanbeten op de combi van casters en maden. Na ·diverse  missers bleken de aanbeten van windes afkomstig, welke voor een  krommende top en mooie sport zorgde”

Friesland: Heegermeer / De Fluessen
Frans Luyckx  viste met de vaste lat een knap potje:
“Samen met vismaat Steve zondag gevist aan het Heegermeer / De Fluessen in Friesland. Van 08.00 tot 14.30 uur. Vangst was goed. Meer dan 15 kg. vis per persoon. Brasem, Winde en grote voorns. Fantastisch water, niet diep aan de kant maar wel goede stekken voor vaste stok, match en feeder. Steve wist de vis met de vaste stok te vangen op 12 meter,  ik viste met de feeder op hooguit 25 meter uit de kant”.

ARK
Afgelopen weekend visten een aantal fanatiekelingen, waaronder Theo Hartogs en Ton Ruys, een onderlinge wedstrijd aan het Amsterdam Rijn Kanaal. Juist om te oefenen voor wat nog komen gaat. Met de matchhengel visten ze zo’n 25 meter uit de kant. Continu balletjes voeren bleek geen verkeerde keuze. Favoriet haakaas; kleine piertjes! De heren wisten tussen de 10 en 15 kilo vis bijeen te vissen.


 Roofvis door Piet Driessen

Het was weer een stuk moeizamer op vele wateren wat de aantallen betrof maar er zaten hier en daar weer mooie vissen bij wat baars, snoekbaars en roofblei betrof. Ook mooie bijvangsten van snoek natuurlijk (ze kunnen nog steeds niet lezen)

Snoekbaars en baars zaten op vele stekken al een stuk dieper. Slepend of verticalend moest je ze al vaak tussen de 4 en 6 meter vangen. Slepend kriskras door de vaargeul of bij de wat diepere gaten kwamen de meeste vissen even aan het daglicht, en dit waren dan ook vaak de grote exemplaren.
Kleinere vissen nog wel in de oever. Er was ook aardig wat wisseling met de zon en de wind en dat heeft natuurlijk ook invloed op de vangsten, en niet te vergeten op sommige plaatsen was er ook weinig stroming en dat werk vooral op de snoekbaars soms goed door, en laat ze maar weinig activiteit vertonen dan. Een paar regen of onweersbuien doen nu vaak wonderen, maar pas op met onweer van dat water weg.

Roofblei in de volle stroming in de buurt van obstakels, beken of sluizen soms goed te vangen maar zeer korte bijttijden van soms nog geen kwartier en dan moest je er wel net zijn dan natuurlijk. Stil hangend kunstaas duidelijk meer aanbeten die bleven hangen aan de haak volgens de vissers (dus gewoon eens proberen)

Snoek als bijvangst vaak genoemd en dan de grote vissen vaak midden tussen de planten, slepend al vaak diep.

Wat gaat de week ons brengen? Hoge temperaturen en regen en onweersbuien. Het water op veel plaatsen al boven de 20 graden, dus even afwachten en gewoon gaan. Ochtend en avonduren vaak het productiefste. Veel succes op de rovers de aankomende dagen.


“Verticalend op de rivier zelf leverde soms nog wel de nodige (kleine) snoekbaarzen op  ”


Tijdens het karperen op de Maas ving ik s’nachts deze mooie barbeel op
een vismeel boilie. Helaas lieten de karpers het die nacht afweten.
Gr. Edward Jakobs


“Hallo Totalfishing,
De afgelopen weken met Pa specifiek gevist op zeelt en…gevonden!….”


 “….Pa met de vaste stok en ik met de penhengel.
Wat zijn dat toch heerlijke vechters en echt een sport op licht materiaal.
Hoop dat jullie de foto’s plaatsen.
Met vriendelijke groet,
Gezienus en Marcel Pomp uut Emmen


 ” Bob vangt zijn eerste brasem ooit. Meteen een hele vette van 55cm. Groeten
uit Enschede…”


“Jacky Kroet met een pracht brasem uit een beekje”


“Geachte
Donderdagavond deze mooie foto’s (in bijlage) genomen in de jachthaven
Breskens van een fantastische zonsondergang na een dagje vissen.
Groeten Bockaert Marc”


“Beste redactie,
Zondag hebben we voor het eerst een jeugddag gehouden op The Pirate. We
zijn met tien jeugdvissertjes gaan vissen met de boot. We hebben bij de
Meerkerk gelegen om als eerste wat schar te vangen en dat lukte perfect.
Daarna zijn we tegen het wrak gaan liggen in de hoop wat gulletjes te
kunnen vangen. Gelukkig zaten er wel wat op, al waren er genoeg, maar
wel veel klein spul. Gelukkig konden alle vissertjes hun lol op aan deze
visserij en wat is nu mooier om te zien dan zulke mannekens en ook 1
dame te zien genieten van onze sport. Werkelijk in 1 woord fantastisch.
Corné Marijnissen”


“Wat is dat toch genieten een weekje op het water in Middelfart,  Denemarken…”


 “……En zulke mooie vissen vangen. Groeten Peter van de Oever”


“Beste redactie,
Afgelopen woensdag gaan vissen met Bennie Muizelaar. We zijn meer dan 40
mijl weggeweest, maar de vangsten waren perfect…..”


”….Zeer grote baarzen en dikke gullen waren onze buit. Gevangen op de pilker en zandspiering….


“….En natuurlijk met licht materiaal, want we hebben niet zwaarder gevist dan
100 gram. Dit is echt een supersport op de lichte hengels en molens.
Corné Marijnissen


“Hoi redactie ,
Afgelopen weekend prachtige visserij gehad in Maasmond…”


“…En op de verre wrakken . Met vriendelijke groet, Etienne”


 “Prachtige beer van een zeebaars”


”De pepper en zout kleuren scoren bijna altijd”


“Hoewel het roofvisseizoen alweer is begonnen, hebben eerst nog even een
keer op karper gevist, en niet geheel zonder resultaat.” mvg, Sander
Zonderland ”


 “Deze goudwinde heb ik gevangen met de pen.
Leuk als bijvangst onder het penvissen…..  “


…Daarna ook nog deze mooie puntgave schub gevangen, eveneens met de pen. Zelfs onder de paai zijn er nog karpers aan het eten. gr René Trommel ”


 “Een zeer rustige nacht werd toch nog beloond met een aardige karper van
32  pond, Hennie”


 “Karper gevangen aan zelf gedraaide stawberry boilie en een
zelfgemaakte karperpen.
Groetjes Wilco Bekkema, Drachten ”


“Woensdag maar eens gaan experimenteren met een slappe lijn + nieuwe
boilies en daar was deze spiegel van 26 pond het resultaat van ”


“Hallo,
Ik heb deze karper gevangen op een simpel korstje aan de oppervlakte.
Hij was 91 cm en 26pond. Met vriendelijke groeten, Jimmy de vries
Rotterdam ”


“Henk en zijn maten genoten van een prachtige vakantie aan de Ebro waarbij o.a. deze vis boven water kwam!” 


“ Vandaag was het voor mij de openingsdag voor het nieuwe seizoen.
Vanwege het vissen niet geplant was, mijn boot nog ergens gestald stond,
Heb ik de bellyboat van zolder gehaald om toch nog eventjes te kunnen
verticalen. In zo’n 2 uurtjes tijd heb ik 5 aanbeten gehad waarvan ik er
3 kon verzilveren. Heerlijk om weer eens op het water te zijn geweest.
Groetjes, Ed “


“Prachtige plaat van de River Piker”


“Afgelopen Zaterdag, werd op de IJssel tijdens de opening van het roofvis
seizoen deze mooie Meerval gevangen door Pieter Haanstra.

Gevist werd met een diepduikende plug: Storm Deeep thunderstick in de
kleur Brown Trout. DTS 12. De Meerval kwam van 6 meter water en was 87 cm lang en het gewicht rond de 5 kilo. Mooie vis, we dachten altijd al dat ze er zaten, maar hier is het
bewijs, de vis werd keurig terug gezet, en we hopen op meer van deze
vissen in de toekomst….. ”


 “……Ook mooie snoekbaarzen waren van de partij.
Met vriendelijke groet, Jan Haanstra”


” Pascal opent dit seizoen sterk, dat belooft nog wat..”


“ Hoi T.f  heb al weer flink op snoekbaars gevist.!
en al weer wat gevangen.  Grootste was deze van 71cm!
Hopelijk volgen er meer.! Grtzz Johan Hoekstra”


“Slanke donkere vis”


 “Bert met een mooie “zwarte” snoekbaars”


 “Piet ging samen met Lucien op pad en het werd als vanouds weer een gezellige dag en o.a. deze snoekbaars. Het verslag binnenkort op
www.metersnoeken.nl  ”

 


 “Zaterdag wezen snoekbaarzen op me stek van vorig jaar en met suc6
namelijk 4 snoekbaarzen waarvan een mooie van rond de 75 cm en 1 karper
(op een shad!) van ongeveer 15 pond.
Begin het alleen somber in te zien voor m’n stekkie want die Polen komen
met minimaal 3 tegelijk, nemen ALLES mee en zitten er IEDERE DAG! ”


 “Jan-Willem Holverda was een weekje in Ierland en fotografeerde een typische Ierse lucht…. ”


“…Ook wist hij dit brok Iers geweld te drillen en te landen ”


 “Bram en Rob zijn eveneens naar Ierland geweest……”


 “….En hebben wat nieuwe kleuren van de Strikers en Torobs getest en…..”


 “….Niet zonder succes want ze hadden een aantal mooie vissen”


 “Willem met een stevige vis ”


“Deze mooie vis viel voor een Pako lepel ”


“Hoi Tf
Net terug uit Zweden,  weer voor het eerst een twee tal uurtjes het
Noordhollandse water op met vismaat Gosse.
Het doel was, het  testen van de nieuwe “Beware” van de jerkbait
builders Marco Dol en André Koehoorn.
Mijn eerste vis op deze nieuwe jerkbait is meteen een goede, een zeer
zware metersnoek kon de bait niet weerstaan, bij deze Madcow fishing tacle bedankt !
Groet Johan Berga. ”


 “Mooie vis op de ratelaarplug ”


“Afgelopen zaterdag kon het dan eindelijk weer, achter de rovers aan. Dus
met goede moed naar de waterkant en proberen de roofblei, snoekbaars en
baars achter de schubben aan te zitten. Na vroeg in de morgen een aantal
snoekbaarsjes en een baars gevangen te hebben kreeg ik rond 10.00 uur
een zware dreun op het kleine spinnertje.

Na een goede dril kon ik een snoek van 107cm landen. Tot een uur of 11.00
gevist en niets meer gevangen te hebben snel naar huis en slapen tot in
de middag om weer fris de avond te beginnen…..”


 “…..‘s Avonds om 18.00 uur begonnen en het wilde in het begin niet zo vlotten met het vangen, tot ca. 20.30 uur ik weer een zware dreun op het spinnertje kreeg en nu een
lange en krachtige dril voor m’n kiezen kreeg.

Weer een meter+ snoek, 106cm lag daarna op de kant. Een pracht van een start van het
roofseizoen was dus een feit. Na nog een snoekbaars gevangen te hebben
was het heel mooi geweest en ging ik huiswaarts….”


 “….Vandaag (2e pinksterdag) het maar weer eens proberen en ca. 11.00 uur  deed ik het
dunnetjes over met een snoek van 99cm. Met vriendelijke groet, Roy Klaassen”


 “Als seizoensopener in Nederland kon ik deze mooie snoek tellen.
106 cm op een snoekbaarshengeltje en gevangen aan een net tegen de
bodem getrolde Shad Rap.
Ik was er verdomd blij mee. Zo mogen er dit jaar liefst nog vele volgen!
Sportvissersgroeten uit België,
Geert Vandeplancke ”


 “In totaal vingen we 12 roofbleien…...”


 “....Het bleef niet alleen bij een roofblei van 70,
ook deze van 68 mocht er zijn…


“...De kleinste van de dag was 60 cm. voor Sten….”


“….Hoezo een goede start van het roofvisseizoen?
Groetjes Lodewijk Harmeling ”


 “We zijn een dagje de rivier opgeweest op jacht naar de roofblei.
Met veel succes in een korte tijd hadden we al vele aanbeten waaronder
Deze schitterende roofblei.
Gr Wesley”


 “Han wist ze samen met Bard van
www.baarsvissen.nl ook al weer te vinden ”

“Ha TF,
Vandaag tijdens het trollen knalde deze mooie roofblei van 71cm op de SD.
Vreemd, aangezien ik ook de hele dag een spinhengeltje met klein aas voor
de roofblei viste, maar dan knalt hij toch op de ‘grote’ plug aan de
steunhengel. Leuk detail is ook, dat dit ondertussen alweer m’n 3e
roofblei op de Screamin’ Devil is, deze plug doet ze kennelijk toch wat…
Gr, Michiel Wateler ”

Deze week nominaties voor de zeelt uit Emmen, de gullen van Peter de Oever en de zeebaars van Etienne.

 Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -