Actuele vangstberichten van 28 november tot en met 4 december 2006.

Actuele vangstberichten van 28 november tot en met 4 december 2006.

Opnieuw een stormachtige week met regen en wind. Ondanks dat waren de temperaturen zeer aangenaam en nog steeds veel te hoog voor de tijd van het jaar. Er zijn al weer nesten met jonge eenden waargenomen en hier en daar begonnen er weer paardebloemen te bloeien. Alles in de war komende winter?


 “Schitterende foto van ochtendruppels van Piet Driessen   ”

Zout door Arthur van Tienen
Om maar met de bootvangsten te beginnen.
 Op de Grevelingen zijn er afgelopen week weer enkele groepen gaan vissen en de vangsten bestonden uit wat wijting en een paar mooie schollen ( zie foto)
De Oosterschelde geeft gewoon leuk vis en vooral ten westen van de Zeelandbrug is een mooie klus schar en wijting te vangen, wel waren er problemen met een flinke stroom en wat apenhaar.
Op de Noordzee is het al een tijdje rustig aangaande wrakvisserij, de geankerde visserij was afgelopen week zeker in de Zuid vrij aardig met flinke scharren en maatse wijtingen, de gul laat vooralsnog weinig van zich zien.
Zondag a.s de 3e poging om de 1e selecte bootvissen vanuit Scheveningen te vervissen, hopelijk zijn de windgoden nu een keer op vakantie en kunnen we eindelijk eens gaan vissen, vandaag (zondag 3 december) ging onze competitiewedstrijd van de EFSA ook al weer niet door vanwege de harde wind, je zou er bijna chagrijnig van worden!
 
Kantvisserij
Vanaf IJmuiden tot aan Scheveningen leuke vangstberichten van grote aantallen kleine gul, wel voorzichtig onthaken en terugzetten die hap!
Voor de rest wat bot en zeebaars, Hoek van Hollandse stranden tot aan Scheveningen vooral s’nachts leuke visserij op bot, wijting en wat gul, zeebaars ook nu gewoon nog te vangen. Pier Hoek van Holland leuk met aan de Waterwegzijde massa’s steenbolk en wat gul.
De Waterweg noordzijde gul en steenbolk en wat forse wijting in het diepe water, aan de Zuidzijde vanaf de stormvloedkering massa, vis te vangen in de avonduren, bot, gul en wijting, bot vlak onder de  kant en op de rand van het diepe water zo’n 120 meter uit de kant wijting en gul.
Calandkanaal, Dintelhaven en vooral de Amazonehaven vergeven van de vis, wordt wat zaterdag a.s met de drie laatste naselectiewedstrijden Dames en Heren in dit gebied!
Papegaaien bek en Stenen Glooiing aan de noordzijde van de Maasvlakte minder dan in de eerder genoemde kanalen en havens, toch hier ook vooral in de avonden goed vis te vangen.
Renesse tot Westenschouwen geen vetpot, pas vanaf de Banjaard naar Westkapelle toe wat verbetering in de vangsten waar vooral de avond  de beste keuze blijft en dat geldt ook voor de stranden tussen Westkapelle en Vlissingen waar dan vooral wat wijting, schar en gul de avond goed maken, geen wereldvangsten hier.
Tot volgende week ! Arthur


  Leo lagendijk van de Eurovissers met een schol van 54cm gevangen op de Grevelingen vanaf MS Hendrik

Witvis door Willem Stolk
Ondanks de relatief hoge temperaturen, is het weer enigszins guur. De aantrekkende wind maakt zorgt ervoor dat het kouder aanvoelt. Toch waren er weer duizenden vissers langs de waterkant te vinden; recreatief en in wedstrijdverband.

Matrien Optendrees
“Ik kon het niet laten, zaterdag toch maar weer even een paar uurtjes in de
IJssel gevist bij Wijhe. In(mijn) kribvak was het gewoon nog goed te noemen.
Nagenoeg elke inzet leverde wel een voorn op en af het toe een winde.
Het waren er wel minder als verleden week. Hoe het in de andere kribvakken was
eerlijk gezegd niet. Ik had hier namelijk de IJssel voor mezelf. Het was ondank alles weer een aangename sessie.

Twentekanaal
Bij Borne werd ook gevist, geen massa’s vissers, maar slechts enkele lieden. Helaas was het slecht: niets!!
 
Wedstrijd ARK!
De viswedstrijd aan het Amsterdam-Rijnkanaal afgelopen zaterdag werd ruk bezocht. Ruim 200 man deden hieraan mee. Vorig jaar was het enigszins een drama omdat er extreme mist was. Dit jaar ging het stukken beter hoewel er toch nog vissers waren die nu nog beet moeten krijgen. Soms loot je een nummer en denk je “dat zit goed vandaag” Nou diverse vissers dachten dit tevergeefs! Juist op die plekken bleek het matig. R.v.Dam viste sterk en ving ruim 20 kg gevolgd door T.Leijrk en M.Boel met respectivelijk ruim 15 en 14 kg vis. De meeste feederaars gingen tot het uiterste, dat moet ook wel want men moet vaak > 80 werpen om tegen de overkant aan te vissen. Het blijkt altijd weer erg moeilijk om dit de hele wedstrijd vol te houden.

Rivieren
Er is minder op de rivieren gevist – tenminste, we kregen 50% minder berichten binnen. Natuurlijk enkele van de rivieren Maas, Waal en Rijn. Over het algemeen was het op de Waal beter, maar ook niet super. De Maas was onder de stuw van Lith redelijk – op de diepere stukken is er aardig gevangen.

Plassen
In Lith viste Nico Cox met de matchhengel en hij ving volop! Met haak 10 met daarop dikke pieren ving hij de ene dikke platte na de andere. Op een diepte van rond de tien meter aasde de vis erg goed.
Ook op de Kraayenbergse plassen werd er goed gevangen – vooral mooie dikke voorns. Lud Wever en Patrick Princen en Ton Ruys vingen er leuk voorn. Ook met de slider overigens.

Record Brasem!
Hieronder een bericht van de Deense 7,825 record brasem:

”In the beginning of june, a friend and I fished in a big lake with a few big
bream. At 2 meter water, we used each 3 rods with boilie and mais. It was a
night without fish, but about 6 o´clock in the morning, I got a nap at one
of the rods with boilie. I got the fish in the net,- a very big bream(male)
at 70 cm! A fantastic fish.
The weight is now controlled by The Danish Recordcommittee, and I got a
Danish record-bream at 7,825 kg!
I catch the bream at 50 g feeder lead, I used Browning Betain Mussle Mix, Browning Big Fish,
and 6 mm Krazy Krill Pellets at the method-feeder, and one 16 mm Quantum Cream &
Honey pop-up boilie as hookbait. The rod: 2,75 lb Quantum Energy Carp, o,35 mm
Quantum Specimen line a baitrunner reel.”
Aldus Frerk Petersen van wie we deze info kregen.

Roofvis door Piet Driessen
Een ding weten we zeker, en dat is dat de herfst is aangebroken. Veel wind en regen en water wat hier en daar al weer wat troebeler werd door de hoeveelheden regen wat op sommige plaatsen viel. Zijn de vangsten nu ook beter geworden? Nee dat was niet meteen het geval. Er werden wel de nodige rovers gevangen, maar je moest wel de ogen goed open houden.

Snoek werd redelijk gevangen door die vissers die de tijd namen om even op een stek waar ze een snoek vingen wat extra tijd te besteden. Soms een 5 tal snoeken binnen 25 meter, en dan weer soms een kilometer geen vis te bekennen, en dan moet je hier wel even het geduld voor opbrengen om een stuk goed te bestoken met kunstaas of doodaas. Dit was dus duidelijk opvallend te noemen afgelopen week. Ook redelijk wat snoeken met klein kunstaas, en dat geeft wel soms aan tot denken als we ze moeilijk kunnen vangen met groot aas, om dan eens snel te schakelen naar klein.

Snoekbaars ook mooie aantallen weer op de diverse wateren, maar ook vaak op een klein stukje bodem waar ze gestapeld lagen. Viste je 2 meter te hoog of 2 meter te laag nagenoeg geen aanbeet maar op vaak de juiste plaats terug te komen was het raak, dus ze lagen behoorlijk vast op een stek. Was ook niet altijd goed mogelijk om de boot op de juiste plek te houden door de wind en dat maakt het dus ook niet gemakkelijker. Veel meldingen van vangsten met korte shads, geel stond op vele wateren hoog op de lijst. Opvallend veel kleine snoekbaarzen afgelopen week bij de meldingen, maar wel weer leuke aantallen.

Baars blijft het bij bruggen, ingangen en in havens goed doen. Ook weer vele mooie maten erbij, en vaak zeer felle aanbeten. Het is duidelijk te zien hoe ze een stukje kunstaas naar binnen werken met hun grote bek, geen pardon hebben ze daarvoor, en dat brengt ons dan ook die harde aanbeten waar we ook vaak op wachten natuurlijk. Ook diverse baarzen met bladpilkers afgelopen week bleek uit de berichten.

Nu even kijken hoeveel water er gaat vallen en hoe de wind zijn kracht behoud. Moet echt roofvisweer zijn aankomende week, en we zullen volgende week zien of dit zo uit is gekomen.

Succes op de rovers en wissel zeker eens wat vaker met groot naar klein aas in deze periode.


 “Theo en Jos peuteren de kantjes uit. Verschil tussen vangen en niet vangen zat soms in een paar meter verschil  ”


 “Concentratie wordt beloond ”


“Hele leuke snoekbaars op 15 meter diepte , die dag  12 stuks gevangen…. ”


 “….Ook de baarzen lieten zich zien… ”


 “…Waaronder dit mooie exemplaar…


 “….Veel gelach in de boot, hier mijn vader ” 76 jaar,,  met ook een mooie
baars. Groet. Peter van den Oever ”


“Ook Han en Bard waren actief op de rivier aan het verticalen. Het ging moeizaam totdat ze het geluk af wisten te dwingen.
www.baarvissen.nl


 “Hallo TF,
Deze schitterende en moddervette baars van 48 cm ving ik afgelopen
dinsdag tijdens het vertikalen op de Maasplassen op een talud van 8 mtr diep!
Mvg, Roger Evers ”


 “Hoi T.F
Ik ben weer bezig met baarzen en met veel sucses deze mooie vis van 46 cm.
Gr Wesley van Toledo ”


“Zo’n baars zegt meer dan 1000 woorden. 44cm en moddervet. Wat een bak!!
Gr uit het Oosten Tim Huizenga ”


 “Prachtige herfstplaat van  Burry van de Brink ”


 “Beste redactie,….”


 “..De afgelopen weken doen de barbelen en de kopvoorns het nog vrij aardig….”


 “….Bij deze een kleine compilatie van de afgelopen twee weken…”


 “….Groet Leon Haenen..”


“…En nog zo’n slanke krachtpatser ”


 “Zo begon de visdag van Piet Driessen zaterdagochtend ”


“ Johan op jacht in de polders…”


 “…Dapper visje ”


 “Actie in de lucht ”


 “Geachte redactie,
Donderdag 30 november ben ik met de UL-spinhengel door de polder wezen struinen. Afgelopen zondag heb ik hier voor het eerst gevist, en dat smaakte naar meer. Een prachtig water, niet een kaarsrechte streep maar met hier en daar een versmalling en soms een beetje slingerend langs wat ooit een meer moet zijn geweest. Een geweldige entourage, waar ik voor een paar uurtjes deel van uit mocht maken. Twee fraaie poldersnoeken lieten de vijfgrammer diep buigen, en maakte deze mooie dag tot een feest.  Groeten, Peter uit Waterland
http://struinendoordepolder.blogspot.com/


 “Hallo Totalfishers ,
Afgelopen zaterdag in het heerlijke Nederlandse miezerweer er weer op uit
getrokken met de vliegenhengel met vismaatje Roel.
Hij wist deze dag 5 snoeken te vangen op de streamer…..1 dame was wel
erg mooi uit ons favoriet stadswater….. Ik zou het leuk voor hem vinden als deze op jullie site terecht
kwam…misschien wel vangst van de week …. ?”


 “…..Deze mooie dame had een lengte van 94cm…..we komen in de buurt van onze
droomvis…een meter op de vliegenhengel… ( Passion for pike!!! )
Gelukkig mocht ik zelf met een vis van 76 cm ook nog even meedelen in de
feestvreugde. Many tight lines! Cornelis van Leeuwen, Alphen aan den Rijn ”


“Mooie avondvissen voor Frank… ”


 “….en Hans Koopman… ”


 “…Die best blij is met deze mooie vis”


 “Mooie snoekdames van 101 en 103 cm waarvan hier eentje getoond door  het
duo Ruud en Marian. Ondanks het vele troebele water hier en daar toch weer 2 meter snoeken en
wat kleintjes, tot ziens. ”


 “Hey Tf.
Heb weer gevist na vele 70ers weer een metersnoek.
106 hele cm en een dikke zware vis.
Grtz Johan ”


 “De snoek zag deze jerkbait wel zitten ”


Hallo Totalfishing
 Afgelopen week was het weer behoorlijk raak met deze vis van 107 cm.
Opvallend was dat deze snoek al aanzienlijk wat kilo’s was aangekomen
voor de winter, terwijl de watertemperatuur nog reltief hoog is. Wie
weet hoe zwaar ze gaan worden dit jaar? Meer foto’s en een compleet
vangstverslag zijn te zien op predatorteam.nl Groet van Jorik Visit


“Prachtige vis voor M. Bogerd ”


 “Hallo,
Hierbij een foto van een mooie snoek van 1m11, op 2-12 gevangen.
mvg, Chris ”


 “Kort geleden kon u op T.F en in Dé Roofvis een schitterend verhaal lezen van Johnny Jensen over het spectaculaire vissen op de Alligator Gar
http://www.totalfishing.nl/roofvis,2.html  Het waren indrukwekkende vissen… ”


 “We kregen van een T.F lezer nog een foto van zo’n Alligator snoek toegestuurd met een veelbetekende staart. Daar moest een flinke vis aan vast zitten….


Kijk zelf en geniet. Onvoorstelbaar! ”


Nominaties deze week voor de prachtbaars van Tim en de zware snoek van Jorit. Van harte gefeliciteerd met de nominatie!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

                   Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!



 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -