Actuele vangstberichten van 27 maart tot en met maandag 2 april

Actuele vangstberichten van  27 maart  tot en met maandag 2 april 2007

Voor de mooiweer liefhebbers was het afgelopen week echt genieten geblazen. Het zal de Visma zeker parten gespeeld hebben en daarbij komt ook nog eens dat het voor de roofvissers een van de laatste dagen was om te kunnen vissen op de rovers. Die mogen nu 2 maanden op een houtje bijten. Het wordt nu de goede tijd voor karper, windes en zeelt om er maar een paar te noemen. Ook de zeevissers zijn uiteraard zeer benieuwd naar de komst van de eerste zomergasten zoals de steeds populairder wordende zeebaars


“Rob Kraaijeveld ontdekte op 27 maart  j.l. deze meerkoet met jongen. Nooit eerder zag hij zo vroeg in het seizoen al uitgekipte jongen bij deze vogels ”

Zout door Arthur van Tienen
 
Lekkere week geweest met mooi weer en leuke vangsten te melden.
Langs de hele kustlijn van Hoek van Holland tot aan IJmuiden was het afgelopen week bal met de kleine kabeljauw  (gul) die werkelijk veelvuldig gevangen werd en zelfs overdag, bij sommige wedstrijden en vrije vissessies waren vangsten van 25 gulletjes normaal per persoon.
Voor de rest werd er bot gevangen en de nodige zeebaarsjes beginnen zich ook al te roeren, dat belooft wat met de diverse Voorselecties in het zicht!
De havenhoofden en pieren geven hetzelfde beeld, veel kleine kabeljauw, wat fraaie wijtingen en bot
Stranden bij Vlissingen tot aan Dishoek wisselende vangsten, ook hier gul maar in mindere mate en wel relatief veel schar en de gelukkig nu al azende tong, fraaie exemplaren tot over de 40 cm zijn er al gevangen. Oosterschelde dijken, havenhoofden en slikken het toneel van de voorjaarsbot.
Geep is er nog niet gesignaleerd maar ook dit kan niet lang op zich laten wachten bij deze fraaie temperaturen al overdag die het zeewater lekker opwarmen.
De zeebaars vissers die het met kunstaas gaan proberen en natuurlijk met levend aas, staan al in de starthouding voor het komende seizoen en ik hoop dat het een even fraai seizoen gaat worden als verleden jaar!
Haring is ook al gesignaleerd dus de toestanden rondom de waterinlaatsluisjes gaat ook weer van akiet, verweg van mijn bed show gelukkig.
Calandkanaal, Beerkanaal, Amazonehaven etc, nog steeds goed vis. Dintelhaven gaat nu beginnen aan het tijdstip van de betere vangsten, vooral met de feeder kan je hier leuke sport beleven.
Stenen Glooiing bot, overdag minder dan s’nachts, Waterweg al wat paling in de avonduren, nog niet wild, rest gul, steenbolk en natuurlijk bot.
Op 2e Paasdag natuurlijk iedereen die maar een zeehengel kan beethouden naar de grote wedstrijd van de Edelkarper die wordt vervist tussen Vlissingen en Zoutelande. Inschrijven via de adressen op de site van de Edelkarper, wedstrijd duurt van 10.00 tot 14.00, verzamelen in de Couberg te Koudekerke vanaf 07.30


„Deze foto van Arjan had u nog te goed van ons. Bij deze!”
 
Bootvisserij
 Aantrekkende visserij op schar en bot, het zootje komt nu goed los en als het zo blijft belooft dit wat voor het N.K Bootvissen welke op 15 april a.s. wordt gehouden vanuit Neeltje Jans.
Wrakvisserij matig, veel varen en veel klein spul gemeld van de huurboten, de kleien bootjes melden wel goede vangsten op kleine wrakjes waar zij geankerd gaan liggen, niet echt de grote dames en heren van weleer maar toch vissen van zo’n 80 tot 90 cm.
Westerschelde geeft leuke vangsten van gul, wijting, schar en tong, Oosterschelde zeer wisselend maat over het algemeen matig, ook hier komt de bot los.
Grevelingen het toneel van gevarieerde visserij van haring, wijting schol en een enkele tarbot.
Zelf afgelopen vrijdag met het M.S. Sirius op pad geweest en op het eerste stekje was het niet echt best, eenmaal verkast ging het een stuk betere en kwamen er mooie aantallen schar en wat bot naar boven, leuke dag geweest op een prima schip. Tot volgende week, Arthur


Mooie schar te vangen op de Noordzee”
 
 
Witvis door Willem Stolk
Een weekend met zeer uiteenlopende berichten. Op de rivieren was het redelijk met uitschieters > 50 kg, maar evengoed was het schrapen geblazen voor een visje op bijvoorbeeld de Arkervaart.

Arkervaart & de Eem
Jaap van Dijk bezocht de afgelopen week twee wateren: “Eerst in de Arkervaart bij Nijkerk. De vangst was daar zeer matig. Het begon met wat posjes. Daarna ving ik 2 brasems en een paar voorns. Nadat een grote boot was gepasseerd was het gedaan. Nog een paar baarsjes en dat was het. In de Eem bij Baarn ging het beter. Ik moest wel even zoeken naar de juiste diepte. Toen ik die had gevonden leverde dat uiteindelijk 2 brasems en een netje prachtige voorns op. Wel veel last van lijnzwemmers, maar toch lekker gevist in deze mooie rivier”. Aldus Jaap.
 
De Regge
MArtien Optendrees viste afgelopen zaterdag de eerste zomercompetitiewedstrijd met 24 man in de Regge bij Hankate. Deze locatie is een echte voorjaarsstek waar normaal gesproken veel brasem wordt gevangen. Deze keer was het echter een stuk minder. De winnaar (Kamphuis) viste 3440 gram bij elkaar en in totaal is er 14 kg gevangen. Een mager resultaat.

Rivieren
Op de rivier de Waal was het knallen geblazen. Tussen de kribben is er weer vanouds gevangen. Met de matchhengel en feeder is er goed gevangen. Chris van Wolferen ving de ene vis na de andere. Gewoon lekker relaxt vissen – zonder al te veel materialen mee te slepen. Chris ving de eerste dag ruim 30 vissen waaronder een aantal fraaie windes en voorns.

Kanaal door Voorne
Nico Breevaart trok naar het Kanaal door Voorne; 
”De zon kwam er al vroeg doorheen, alleen was de straffe oostenwind niet echt
optimaal.  Al snel werden enkele brasems geland, daarna waren vooral de
kleine voorns actief. De vis aasde heel voorzichtig en in de loop van de
ochtend nam de wind toe en helaas de bijtlust af!
Al met al toch een lekker ochtendje aan de waterkant vertoeft en genoten van
het zonnetje!


Chris ving de ene vis na de andere - waaronder dikke voorns.  ”

Roofvis door Piet Driessen

Het seizoen zit er weer op, en nu kan alles in de boenwas, vet en noem maar op. We kunnen terugkijken op een raar seizoen,  met het weer als oorzaak vaak als rode draad er door heen. Een hele warme zomer, daarna een tijd heel veel regen, geen winter en een vroege lente. Toe maar zo kan hij wel weer. Dat dit zeker invloed heeft gehad op de vangsten is zeker. Bepaalde periodes waren er soorten vissen bijna niet te vinden, en op sommige dagen vingen we vissen die we eigenlijk niet verwachten. Laten we het maar afsluiten en een ding zeker onthouden om aankomende seizoen redelijk wat vis te vangen en dat is, beperk je tot maar enkele wateren en leer deze goed kennen, dan zul je zeker je visjes vangen omdat locale kennis verdeeld over het hele seizoen gewoon de vis oplevert.

Hoe was het nog de laatste week?
Snoekbaars redelijke vangsten, al waren de maten niet overdreven groot op vele putten. Wel gaven de rivieren weer mooie vissen prijs, daar er al veel vissen naar toe waren getrokken. Opvallend veel grote vissen op klein kunstaas en daar bedoel ik mee tot 8 cm lengte. Ook duidelijk veel vissen op de kleur rood de laatste week, blijft leuk om te zien als de gegevens binnen komen en men kent elkaar niet, en een kleur staat heel vaak op een vangstlijst, en hier kunnen we toch wel eens ons voordeel mee doen. Aankomende seizoen gewoon weer aan de slag op onze rover die snoekbaars heet, en profiteer dan zeker van de eerste weken van het seizoen.

Baars, ook weer mooie exemplaren, en ze lagen al aardig verspreid over het water maar wel vaak op plaatsen met stijle kanten, en dan ook graag uit de zon die vaak in vol ornaat aanwezig was. Blijft gewoon een mooie rover om te vangen, en men zegt vaak dat de stand terug loopt maar het enigste verschil dat men gewoon met veel te groot kunstaas aan het vissen is, en daardoor heel veel vissen buiten sluit. Dus misschien iets om over na te denken in deze maanden.

Nu even pauze en onze spullen weer in orde maken en dan kunnen we het laatste weekend van mei, dus zaterdag 26 mei weer op baars en snoekbaars en 1 juli weer op snoek. Kijk even op de vergunning natuurlijk, daar er ook diverse verenigingen zijn die dit hebben aangepast.

Een mooie pauze en benut deze even goed om thuis weer alles op orde te stellen, kijk wat de markt ons weer brengt, maar gebruik ook eens kunstaas wat al jaren op de zolder ligt en aankomende seizoen best eens goed kon score, succes.  ”


De laatste snoekbaarzen van het seizoen zijn gevangen. Nu 2 maanden afzien… 


27 Maart (Hollandsch diep) nog even voor de sluiting van het roofvis
seizoen, een beste baars  van 45 cm (Jack Kroos)


 Prachtige baars gevangen met een shadje vanaf de kant


 Hallo TF,
Hierbij de foto van de baars van 45,5 cm gevangen tijdens het NKS op het
Noordzee kanaal, Groeten Frido Rosenboom.


Heren hierbij stuur ik jullie een foto van een mooie baars.
Deze is gevangen op een van de laatse (mooie) dagen van het seizoen.
Ik ben, in het kader van de verbetering van de samenwerking tussen de
vestigingen in België en Nederland, wezen vertikalen met mijn Belgische
collega Fred deJanet. Tijdens deze sessie ving hij deze prachtige baars van 50 cm.
Met vriendelijke groet, Karel Stas


 Piet Driessen met de allerlaatste van dit seizoen, maar wel een hele fraaie!


 Zondagmiddag een paar uurtjes met Robin gevist. Robin was het vissen nog niet verleerd. Totaal 12 karpertjes gevangen. Leuke ´´alternatieve visserij´´ nu het roofvisseizoen weer voor een paar maanden gesloten is. Groeten Eddy


 Hoi T.f
Opnieuw weer een mooie karper elke week vang ik er nu wel een een paar in
het weekend. Gr Wesley


Geachte T.F.,
Deze mooie Brasem heeft mijn vrouw gevangen aan de Feeder op de Vecht
tussen Zwolle en Dalfsen. Zijn het geen plaatjes?


Geachte T.F.,
Deze Winde van 48 cm heb ik gevangen op 01-04-07 op de overijsselse Vecht
tussen Zwolle en Dalfsen. Die dag had ik ongeveer 20 kilo aan windes in vier uurtjes.
Het was een mooie ‘Winde dag’


 Mooie dag om te vissen, werphengeltje mee en vissen maar. Ik wilde gaan
karper vissen, maar de karper liet zich niet haken. Alleen deze snoek,
snapte er niets van, was de lijn aan het binnenhalen en in een keer een
behoorlijke klap op de hengel. Waarschijnlijk zag de snoek iets
glimmends voorbij komen, stuk lood. Maar heb hem aan de kant gekregen,
een snoek van 96 centimeter. Evert Kluitenberg


De laatste roofvisdag (zaterdag) met Hein afgesloten en totaal 7 snoeken gevangen. Zelfs op de laatste dag bleek de Kinetic plug mij weer niet in de steek te laten. Gr. Eddy


Gisteren en eergisteren op riviertje gevist, met redelijk succes.  Snoek en snoekbaars onder elkaar.  Overal viel wel een vis te vangen precies, maar wel ondiep en vooral in de kantjes.  Trollen zowel als werpend, allerlei kunstaas maar vooral oranje/rood stak eruit.  Niet echt gemakkelijk, maar met wat wie wat moeite deed, had wel resultaat. Groeten Nico.


 Ed fotografeerde deze wegklepperende knobbelzwanen, die momenteel erg druk zijn met de voorbereidingen va hun broedsel.


Hallo Tf de roofbleivangsten deze maand waren ook dit jaar weer erg goed
Hier met ook nu weer een aantal mooie grote vissen ertussen.
Deze maand heb ik kunnen afsluiten met 4 mooie 60+ers en een zeer sterke
74cm roofblei die me een pracht van een dril bezorgde….


….Ook ving ik nog deze roofblei vlak voor het donker die zich niet liet
Afschrikken door een wat groter formaat plug.
Groeten Nol


De laatste dag van het roofvisseizoen nog een paar uurtjes het water op.
Met een straf noordoostenwindje zou het lastig gaan worden. Wel was het
water van de rivier weer een stuk helderder geworden. Zou de roofblei
acte de présence geven? Jawel, met deze fraaie zeventiger mocht ik het
seizoen prachtig afsluiten! Groeten van Wilfred van Nunen.


 Net nu het water begint op te warmen en de roofblei uit de winterslaap komt moeten we zondag stoppen met het juiste aas, terwijl er voor roofblei geen gesloten tijd geldt…


 ...Woensdag toch nog even voor het sluiten op het water geweest met vismaat Wim Kok. De roofbleien waren nog niet echt happig en veel aanvallen gebeurde zo te voelen met gesloten bek…..

 
....
We hadden een stuk of 7 aanbeten, waarvan 2 even langer bleven hangen, 1 bij de boot losschoot en 1 in de boot kwam. Wim maakte een prachtige tegenlicht foto van deze slanke roofblei van 74 cm. Diederik


 P. Wateler wist enkele jagende roofbleien te traceren en deze prachtige 70 plusser te vangen…


….Het geweld komt voornamelijk uit zijn prachtig gevormde staart


 Hierbij enkele foto’s van de afgelopen week. De roofblei is weer actief en menigmaal worden de kunstaasjes met veel agressie gegrepen….

  …..Die ouderwetse knal doet weer veel goed en ik besef des te meer hoe veel ik hem gemist heb de afgelopen winter. De formaten liegen er ook niet om, want bijna alle vissen zij 65+. Verder werd ik nog verrast door een roofbrasem van 64cm, welke de Aruku ook vol in de bek nam…...


  ……Dacht ik dus even mooi een 80er te vangen… Een mooie afsluiting van het roofvisseizoen dacht ik zo! Groet, Volkmar.


 De laatste snoekbaarzen van dit seizoen op een rijtje


 Dit was dan weer de laatste snoekbaars van ons seizoen.
Binnenkort zal er een inzameling zijn om Jacques aan een nieuw minder
tochtig pak te helpen. Met vriendelijke groet,
Tom Brinks


 Hadden vandaag slechts 1 snoekbaars.  Nog enkele aanbeten en dat was het. Gr. Nico


Mooie Maasvis voor Bernd


Hoi Redactie,
Vanmorgen heb ik samen met Johan gevist.
Heerlijk weer erbij zoals voorspeld.
Heb dit keer geen één gemist.
Johan ving er 2 en voor mij heb ik er 3 geteld.
Groetjes, Ed


Stekkennis is het allerbelangrijkste bij het roofvissen…


 …Daarvoor heb je zelfs geen boot nodig….


  ….Om mooie vissen te vangen.


 Een prachtige start van een visdag struinend langs de over….


  …Ook deze mooie vissen werden gewoon vanaf het kantje gevangen….

  ….Met een klein profishadje. Dit kan dus ook!


 Deze mooie snoekbaars had nog honger voordat hij aan het liefdespel begon
Mvg Danny


Beste T.T.F.
Afgelopen vrijdag voor het laatst wezen vissen op snoekbaars op een
groot meer…..


 ….Het was wel erg mistig, maar de vangsten waren goed….


 …..Hierbij wat mooie foto’s. Groetjes Rinus Hertogh

Deze week een nominatie voor de Feederbrasem van Wendy in de categorie vrouwelijke sportvisser. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!

   

 Reglement en voorwaarden!!

(Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -