Actuele vangstberichten van 27 februari tot en met 5 maart 2007

Actuele vangstberichten van 27 februari tot en met 5 maart 2007

Terwijl de kranten melden dat de natuur ongeveer een maand voor ligt op schema, kregen we afgelopen week opnieuw te maken met alle weertypes tegelijk. Maar het bleef vooral regenen, waardoor veel viswateren bruingekleurd zijn en een hoger waterpeil kennen. Grote groepen grutto’s trekken momenteel vanuit het zuiden het land binnen en zullen de polders weer in bezit nemen. Kievitten laten hun baltsroep horen. Hoewel er lokaal aardig zeevis werd gevangen, was het al met al geen makkelijke week voor de sportvissers.


“De krokussen deden het leuk in de tuin van Berend, tot maandag rond de middag…” 

Zout door Arthur van Tienen
Druk weekje geweest waarbij het vissen op het tweede plan kwam te staan en de dagen dat ik zou gaan vissen werden wreed verstoord door de wind. Maarja, dat hoort er ook bij.

Afgelopen week was de kantvisserij vrijwel hetzelfde als afgelopen week, veel ondermaatse gulletjes, zowel op het strand als de dijken en kanalen, afgewisseld door vangsten van bot en veelal (ondermaatse) wijtingen en zeebaarsjes. Nu de temperaturen lekker hoog blijven zal de bot zekere de komende weken in de picture komen wat vangst aangaat.

Waterweg leuke vangsten van gulletjes nu zelfs overdag ook op de ondiepe stekken tussen de strekdammen in aan de zuidoever op de landtong van Rozenburg. Net een paar passen naar het zuiden vanaf de Waterweg ligt het Calandkanaal waar men in rap tempo op een van de mooiste visplekken van Nederland aanlegsteigers voor tankers aan het maken is, nog even en het is afgelopen met de pret hier, jammer maar het is niet anders.
Dintelhaven slecht, Hartelkanaal idem, Beerkanaal iets minder dan de afgelopen weken, minder grote gul, Amazonehaven onverminderd prima. Zandzuigers maakten de Papegaaienbek onvisbaar omdat de schuinaflopende zandhellingen nu recht af zijn gebaggerd, loopt je lijn in vast en zeg maar dag met je handje tegen je onderlijn.
Zeeland matig, er moet snel iets veranderen want de vangsten lopen dramatisch terug de laatste jaren, geen hoopgevende berichten vanuit deze hoek.

Westerschelde bij Waarde nog enige tekenen van leven (gulletjes) evenals de stranden van Cadzand waar ook nog wat wijtingen te vangen waren. Misschien is het een optie om weer wat rijkelijker met fosfaten om te gaan ten gunste van de groei van kleine organismen in het deltagebied weer voor voedsel kan gaan zorgen en de vissen weer terugkomen.

Bootvisserij
Zoals gezegd weinig visserij op de boten, veel wind (en werk) maakten voor mij de trips van afgelopen vrijdag en zaterdag onmogelijk. Wrakvisserij was matig, veel klein spul, veel varen, ankervisserij matig ook de Grevelingen en de Oosterschelde met weinig tarbot in tegenstelling tot 3 weken geleden. Oosterschelde ook matig. Tot volgende week, Arthur


“De komende weken hopelijk in the picture…”

Witvis door Willem Stolk
Het schiet nog niet echt op met de vangsten. Helaas was het op veel plaatsen weer niet best. Zoals ook vorige week, was het vissen op de rivieren nagenoeg onmogelijk om te vissen. Naarmate het voorjaar nadert en de temperatuur relatief hoog is, proberen sommigen het ‘elders’ – en soms met goed resultaat zoals Patrick Princen.
 
Zondag trok Adrie van de Giessen naar de Vecht bij Nederhorst den Berg: “Het was nevelig en er stond een koude wind uit het zuiden. Het zonnetje kwam pas tegen de middag goed door. Ik heb er gevist met de matchhengel. Er stond een stevige stroming, mede ontstaan door de grote hoeveelheden regenwater die afgevoerd werd richting Amsterdam. Gevist met zowel de vaste-, als met de schuifmontage (Slider) - driftend boven de bodem, on de drop en slepend over de bodem. De eerste uren geen grondvoer gebruikt, maar alleen een matje hennep met daarop casters. Met drie man gevist en geen aanbeet gezien. Daarna met grondvoer slechts één aanbeet gehad en één voorn gevangen. Alledrie één vis (1 brasem, 2 voorns) Als aas gebruikt: witte maden, casters, worm en maïs. Ondanks het zachte weer van de afgelopen weken, is de vis nog niet actief in de Vecht”. Aldus Adrie.
 
Patrick Princen besloot om eens iets anders te proberen. Hij ging naar Marcharen en dat was een juiste beslissing! Hij ving volop voorn – en alles aan de caster. Dit kanaal is vaak goed zo tegen het voorjaar – en als het water stijgt.
Nico viste op de Noord: “Vroeg opgestaan om de Noord te beproeven. Het regende en harde windstoten maakten het feederen niet makkelijker! Desondanks had de vis er deze week, in vergelijking met vorige week,  wel weer zin in. Helaas ook relatief veel beten gemist doordat de feedertip al stond te klapperen vanwege de wind. Toch mooie brasems en de eerste winde van dit jaar weten te gevangen”. Aldus een tevreden Nico.


“Slideren aan de Vecht”

Roofvis door Piet Driessen
Veel regen, veel wind en hoge waterstanden en troebel water kwam er vaak als opmerking bij de vangstgegevens, en dat klopte dus inderdaad ook wel.

Snoek moeizaam, op veel plaatsen lagen ze muurvast. Er werden nog wel enkele mooie snoeken gevangen maar vaak geen grote aantallen. Komt ook omdat de snoeken de bek nu dicht houden omdat het seizoen weer is gesloten en even een pauze hebben ingelast. Op 1 juli mogen we weer op de snoek vissen maar door de kromme regelgeving in Nederland zullen we tot eind maart nog verschillende vissen vangen op vele wateren daar we nu gewoon even nog doorvissen op snoekbaars en baars natuurlijk, en snoeken kunnen nog altijd niet lezen. De laatste dagen van het seizoen werden de meeste snoeken nog op pluggen gevangen onder het slepen of werpend en felle kleuren scoorde het beste, daar er veel water nog troebel was natuurlijk.

Snoekbaars redelijke vangsten maar veel kleine vissen momenteel, zowel verticaal als slepend. Lichte kleuren en rood waren duidelijk de toppers afgelopen week, en dan ook nog veel langwerpige shads. Enkele uitschieters van grote snoekbaars maar deze weer opvallend ondiep. Nog enkele weken kunnen we achter deze rover aan, dus probeer nog een paar leuke visdagen daarvan te maken.

Baars redelijke vangsten en ook weer vele grote baarzen even op de oever en in de boot. Wederom waren vele jachthavens supergoed op de baars. Veel vissen op shads, en dan vaak ook nog op grote shads die voor de snoekbaars waren bestemd. Geen peil te trekken op de kleuren afgelopen week op Perca, meldingen op alle kleuren, dus fel waren ze zeker.


“Vorige week keiharde aanbeten tussen de planten…”


Beste TF, de laatste tijd willen de vangsten qua snoek niet zo. Afgelopen week al snoek zien paaien dus ik laat ze maar met rust. Ben dus maar aan het voeren geweest voor karper. En tussendoor even gevist. Vanwege de warme winter zijn de boerenkarpertjes in de ondiepe slootjes hier al behoorlijk actief. Ik ving gelukkig ook m´n eerste van dit seizoen, toch weer even leuk ter afwisseling van het snoekvissen. Vriendelijke groet, Marc


De watertemperatuur is al een tijdje de 8 graden grens gepasseerd, wat betekent: karpervissen! Twee keer wezen pennen in een cultuurwatertje, dat resulteerde in 3 gezonde karpertjes tot 10 pond. Hierbij een foto van eentje van ongeveer 6 pond. Geven leuk verzet met 18/100, mvg Gertjan Snel


Hallo, deze karper heb ik een tijdje geleden gevangen van 22 pond. gr. Frank


hoi TF, ik ben dit weekend even lekker in de polder wezen pennen. We hebben er 3 gevangen waaronder deze, hij was ongeveer 15 pond. gr wesley van toledo


Zondag 4 maart wezen vissen met 3 gave visknakkers. Wekelijks zijn wij met visvrienden te vinden aan de Waterweg. Gewoon lekker vissen en ouwehoeren. Deze keer op een stek waar je echt een heel eind moet gooien om in de vaargul terecht te komen. Red je de vaargul niet, dan vang je ook niks. Belangrijk is het om een goede molen en hengel te hebben, maar zeker ook om eens een dagje werples te krijgen van een instructeur. Geloof me, dat scheelt de helft…


...gelukkig wisten we er een aantal gullen uit te trekken. Volgende week zijn we weer aan de Waterweg! Gr Rens ,Willem en Peet


“Hallo. Ik vond op internet op de site van ‘Vogelwerkgroep Vlietland’ een leuke foto van een inhalige aalscholver met een snoek. De foto is genomen door Adri de Groot. Groet Cas Wesseling”


“Zondag viel het weer hier in Fryslân erg tegen. Er was een mooie zonnige dag beloofd, maar het was in de ochtend mistig en kil. In de middag kwam er pas na 3 uur een waterig zonnetje even door. Reden om toch nog even met de nimf te proberen wat blankvoorns te vangen.  Na 2 blankvoorns in de plaatselijke havenkom gevangen te hebben werd de aantrekkende wind wat vervelend. In een enigszins doodlopend grachtje was wat beschutting tegen de wind. Na een tijdje werpen kwamen er een paar voorzichtige aanbeten. Dat leverde 3, nog winterbleke, ruisvoorns op. Voor mij de eerste ruisvoorns van dit jaar, bij een temperatuur van onder de 10 °C, terwijl het voorjaar nog maar net over de drempel is gestapt. Vriendelijke groeten, Diederik.”


“Nee, het is niet de oude Willem Duys, maar de pa van Bram Bokkers…”


”…die samen met zijn zoon langs de waterkant vertoefde en soms circuskunsten uithaalt om een goede stek te bereiken…


”…terwijl de eveneens aanwezige John Lubbers ook een mooie vis scoorde.”

 
“Beste TF’ers. Het vissen is taai, het visweer niet minder. Geen spectaculaire vangsten. Dan maar een mooie foto uit de oude doos. Die grote pot goud onder aan de regenboog. Misschien liggen daar de grote vangsten wel! M.v.g. Tim Huizenga”


“Door de drukte hebben we niet echt veel kunnen vissen. Polder was zeer matig en bruin van kleur. Ook het waterpeil is extreem laag hier. De wat diepere stukken afvissen waar dan toch nog een paar mooie vissen uitkwamen. Veel missers van onze zichtjagers! Maar soms na 3 keer gemiste te hebben was het dan raak.groet Frank”


“Hoi snoekvissers, de laatste dag van het seizoen toch nog effe op snoek geweest vanaf de kant .Na een mooi seizoen was deze snoek werkelijk de laatste mvg Ruud en Marian.”


“Na 3 weken eindelijk weer eens een hengeltje uit kunnen gooien. Zwager pakte al vrij snel een leuke vis, groet Nick”


Beste Total fishing, na mijn snoeken en meervalfoto’s van de laatste vangstberichten hierbij wat vangsten van een trip naar Noorwegen….


.. Ik was in het natuurgebied Femund. Met wat geduld word je hier rijkelijk beloond…


…soms met een mooi getekende Noorse kanjer. Die Noren knokken zich helemaal leeg en geven nooit op! groetjes Michael Vos


“Zaterdag op veenwater gevist met een redelijk snoekbaarsbestand. Geen enkele snoekbaars gezien, maar ondanks de taaie dag toch nog wel 3 veensnoeken gevangen…


…´s avonds was de wind 180 graden gedraaid vergeleken met ´s morgens…


…voor de eerste keer samen gevist met Cor Dotinga uit Friesland. Het was een gezellige dag. In juni doen we het een keertje over, maar dan in het Achterhoekse water! Gr.  Eddy.”


“Beste redactie T.F, eindelijk weer eens wezen vissen. Lekker relaxt, want Arjan was de kapitein. Eigenlijk was het iets te relaxt, want ik heb geen enkele aanbeet gehad. Zou ik het verleerd zijn? Arjan heeft zijn eer wel gered hij ving drie snoekbaarzen. Toch teleurstellend want we hebben genoeg vis gezien. Alle kleuren en maten shads geprobeerd, zelf spiering kon de dag niet goed maken. Het was een mistige en koude dag, tenminste waar wij waren. Zelfs de foto, die onderweg is gemaakt, is mislukt. Maar ondanks alle tegenslagen hebben we ons wel vermaakt. Groetjes, Ed”


“Vandaag een dagje wezen vertikalen op het Gooimeer, het was niet echt wild slechts 1 ondermaatse snoekbaars en een losser…


…maar als bonus kreeg ik deze karper op de dode hengel. Na een dril van ongeveer een kwartier mocht hij de binnenkant van de boot zien voor een fotootje en daarna weer lekker zwemmen. Vr gr, Marc Zitvast smartboat.nl

.
“Vanmiddag even weggeweest op het thuiswater. Mooi snoekbaarzen gevangen in totaal 11 stuk waarvan er 9 boven de 60cm waren. 1 50er en 1 30er. Mooie felle aanbeten en allemaal tussen 1.8 en 2.5 mtr. Ook nog de nodige vissen verspeeld. Dus het gaat weer de goede kant op. Allemaal gevangen aan de Lunker City Finn’s. Groen met glitter sprong er weer bovenuit met 8 stuks. Andere 3 op de bruine Finn’s…


”...de watertemperatuur was 8 graden…”


”...en ook dit keer zwom er weer een ‘roofbrasem’ tussendoor…”

”...Hans ving als toetje een oude roofridder in een klein haventje; een baars van 42cm, dat was gelijk een  nieuwe pr voor hem…”


”...Deze zeer oude baars met versleten staart wilde het Spro shadje maar al te graag hebben. Groeten van Frank en ‘Hans de Jerker”
 

“Hi All, On the 25th February fishing on the “Lady Louise” out from Courtmacsherry,a group of 6 made up of Polish ,Hungarian and Irish anglers anchored in the bay due to very blusstery conditions from the west.Conger, Ling, Pouting, whiting, dogfish and a  common skate,  a male measuring  175cm x 138cm estimated at 120lbs (tag and release) caught by Hungarian angler Zoltan Timar made up the catch. A second Skate was hooked but after a good struggle the trace parted. Zoltan is no stranger to Prize fish as on his last visit to Courtmacsherry he landed a Specimen Pollack of 12.2 lbs, Regards Mark.”


“Dit weekend werd de beruchte Wintermarathon van ZHSV Zeevissen.com weer gehouden. Zaterdagochtend traden 22 man aan de start om vanaf 8.00 uur 30 uur non-stop te vissen vanaf de Noordpier. Het weer aan het begin van dit evenement deed veel denken aan de laatste 2 edities en beloofde niet veel goeds. Echter in de loop van de dag werd het weer beter en kon de kleding van de vissende bikkels een beetje drogen. Uiteindelijk is de marathon zondagmiddag om 14.00 uur geëindigd met 18 man. Totaal zijn er 963 vissen gevangen met een totale lengte van 260,96 meter…”


Winnaar met de meeste vissen was de Belgische deelnemer Fred Schotsmans met maar liefst 126 vissen…”


”...Winnaar van de grootste vis was Dirk Alders met een gul van 52,5 cm. Dirk legde ook beslag op de 2e plek met 101 vissen. Organisatoren Gijs Schelvis en Richard Rohde werken alweer aan de Zomereditie die op 1 en 2 september plaatsvindt. Met dank aan Dirk Leyen voor de foto’s .


“Je zult dit maar voor je dobber zien gebeuren…echter in dit geval schoot Bram Bokkers de plaatjes in het Dolfinarium…”


”...waar hij zijn fotoarchief kon aanvullen.”


“Bijgaande foto’s kreeg ik doorgestuurd van de visgids waarmee ik in Colombia  heb gevist…


... Hij komt op de rivier Orinoco, die bij Venezuela loopt en vangt daar prachtige rovers zoals de peacock bass, groetjes Ron


“Nadat mijn zwager een snoek had gepakt, was het niet veel later mijn beurt om met een polderbak op de foto te mogen. mvg Nick Kloosterman nkbaits.nl


“Eindelijk door de magische grens heen van een meter, deze mooie utregse snoek van 1.10 meter afgelopen zondag gevangen net na de koffie die werd gebracht door mijn lieve schoonzuster, groet H.van Maarseveen.”


Mijn vriend Ron en ik besloten ondanks de harde wind het erop te wagen en het bleek een goede gok. ‘s Middags kwam zowaar de zon even door en ging de wind wat minderen. De verwachtte vangsten bleven uit. Gewoon volhouden…dan opeens een tik op de hengel. Vaak met wat geduld net voldoende om een beetje geluk af te dwingen. Met vriendelijke groet, Rob”


Henk Tuinenga stuurde deze foto van een snoekbaars van 87 cm die hem een ‘machtige’ dril bezorgde. Een dril waarbij de vis echt liet merken even de baas te zijn, aldus Henk.”


“Op de Bodden blijven grote vissen gevangen worden. Marco en zijn vrienden weten ze hier aardig goed te vinden.”


“Marc van Veldhoven uit Bergeijk ging samen met zijn vaste vismaat afgelopen weekend een dagje snoekbaarzen op voor hen onbekend water. Na enkele kleine vissen hadden zij de moed bijna opgegeven totdat er een flinke aanbeet volgde op zijn kleine shad…”


”...Het resultaat een nieuw persoonlijk record van maar liefst 95 centimeter snoekbaars!! De vis ging na de foto weer in hetzelfde water terug.

 
Hierbij stuur ik jullie een paar foto’s van een mooie metersnoek die ik ‘statisch’ heb gevangen aan een sardien op een diepe put…


”...de snoek was 112cm lang en 27 pond zwaar. M.V.G Sebastiaan van der Steen.”

 Deze week nominaties voor de snoek van Sebastiaan en de snoekbaars van Marc. Allen van harte gefeliciteerd!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

  

 
 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -