Actuele vangstberichten van 26 juni tot en met maandag 2 juli 2007

Actuele vangstberichten van 26 juni tot en met maandag 2 juli 2007

Het lijkt er verdacht veel op dat we in Nederland voortaan ook de droge en natte moesson gaan krijgen. Was mei de droogste meimaand sinds mensenheugenis, nu lijkt het hemelwater van geen ophouden te weten. Zoals altijd zullen we aan het einde van het jaar wel weer op het normale gemiddelde uitkomen, maar dat we van de ene extreme in de andere vallen is wel duidelijk.


 “De regen is wel goed voor veel vers gras. Dit wilde konijn vindt het wel prima zo het lijkt. Rob Kraaijeveld tekende voor deze mooie plaat ”

Zout door Leon van Hagen
Bootvisserij:
“Kommer en kwel, bar en boos en steen ‘n been” kreeg je te horen als je afgelopen week aan een visser vroeg hoe het met de vangsten was !
Om maar te beginnen met de bootvisserij, voor zover daar wat te melden valt, want de striemende wind hield de bootvissers de meeste dagen aan de wal. Begin van de week ging het nog en werd er toch leuk vis gevangen op de wrakjes. Er kwamen leuke vissen aan dek, zoals de schitterende rode poon, die ook nog eens een hoge culinaire waarde kent. Verder wat gulletjes en de gebruikelijke zomerssoorten. Op zaterdag meldde MS Blue Whale zeer goede vangsten een heel eind uit de kust, met kabeljauwen daarbij van over de 90 cm. Volgens de schipper kon je zoveel vangen als je wilde, dus daar zitten de wrakken blijkbaar afgeladen met vis.
Hopelijk treed er snel een periode aan van rustig weer, zodat we is een beeld krijgen van hoe de kleine bootjes het voor de kusten doen op de tong.
 
Kantvisserij:
Ook hier zitten we in een malaise, we hadden vies regenachtig weer en een hele harde wind, wat de meeste mensen weinig niet echt aanspoort naar het zilte nat te trekken. Diegene die het weer trotseerden en toch gingen, kwamen vaak bedrogen uit. De visserij met kunstaas was een drama, in zeeland en de europoort was het schrapen geblazen en keihard werken om aan een mooie zeebaars te komen. Oosterschelde zeer matig, zp ook de gehele zeeuwse kustlijn en reguliere stekken. Niet alleen qua zeebaars, maar ook de visserij op tong kende geen revelaties, hooguit wat kleine platvisjes waar je tegenaan loopt!
 
Op de pier van scheveningen wordt beter gevangen, daar zijn wel mooie tongen gevangen. Zo ook in de waterweg, hoewel dit met natte periode ook weer wat minder lijkt te worden. Af en toe paling en een bot tussendoor, verder is er veel kleine vis die zich aan je haken waagt.
Kleine vis kan wel heel mooi zijn zoals de 17.2 cm lange botervis die Erik Remijn aan een slikzagertje vist te vangen.



Ook met de zeebaars is het niet best, pier van hoek van holland ook weinig tot niets en in de havens en kanalen van de europoort zwemt zat vis maar dat is dan kleine fint.
Geen enkel positief resultaat gehoord op het vissen met kunstaas, ze zijn er niet best op te verleiden lijkt wel. Net als vorige week al aangegeven, moet je steurgarnalen hebben en onder de kanten vissen met een dobber. Daar zijn wel mooie baarzen mee te vangen !
Volgende week is Arthur er weer!
mvgr Leon van Hagen


“Paul van Swaal met een prachtige aan steurgarnaal gevangen zeebaars”

Witvis door Willem Stolk
Door de hevige regenval de afgelopen weken draaien de rivieren op volle toeren.
De Waal, IJssel en Rijn voeren heel wat water af. De kribben zijn nog maar net zichtbaar, waardoor er op veel plaatsen tussen de kribvakken gevist moet worden.
Maar er is natuurlijk meer; op de divere plassen wordt goed gevangen –en ook op de grote wateren zoals het Volkerak.

Loosdrechtse plassen
“Vandaag heb ik met mijn visclubje een wedstrijd gevist op de Loosdrechtse Plassen. De vangst was behoorlijk, al werd er erg veel kleine vis gevangen. Naast al dat kleine spul gaven de bonusvissen vandaag de doorslag. Daar had ik er een paar van en daardoor werd ik tweede met 8320 gram. De wedstrijd werd gewonnen door John Veenendaal met 8460 gram. De derde plaats was voor Gerard Beijaard met 8 kilo.
Aldus Jaap van Dijk.

Volkerak
“op de ondiepe plaatsen, met de wind in de rug, vingen we het afgelopen weekend ruim 60 kg vis. We visten relatief licht: 3.90 meter lange feeders voorzien van 30 grams korven. Als haakaas een flinke tros maden. We gebruikten slechts anco-broodmeel met daarin hennep en veel maden. Tussen de buien door was het eigenlijk best mooi weer –en wanneer je goed vangt let je niet op het weer”. Aldus Nico Steenveld.


Mooie Volkerakbrasem

Strangen
Ook de buitendijkse wateren worden goed bezocht –en niet voor niets. Er werd de afgelopen dagen redelijk tot zeer goed gevangen. Vooral met de stok (9.5 meter) is er goed gevist. Er werd overwegend brasem gevangen.

Barbeel
Frans Vogels viste zoals gewoonlijk weer de nodige uurtjes op de rivier. Hij ving meer dan 10 barbelen – geen kneiters, maar wel mooie vissen. Ook bij hoog water dus succes voor Frans. Er zijn de afgelopen week overigens heel wat ‘barbeel-vissers’ gespot – een goed teken.

Komende week blijft het weer stabiel! Dus nog meer regen…Maar alles went!


De Kromme Rijn levert geregeld flinke blankvoorns en kolbleien op, vooral
na flinke regenbuien. Deze flinke kolblei van 40 cm precies ving Nico van  Dee aan de matchhengel en ging als een vechtjas tekeer op dit riviertje waar op allerlei leuke ‘Engelse’ manieren gevist kan worden in de stroming.”

 Roofvis door Piet Driessen
Het was weer een apart weekje afgelopen week met vele verschillen. De ene dag waren de snoeken wat beter los (opening op 1 juli zondag) en op de andere dag waren de snoekbaarzen actief, maar al met al nog redelijke vangsten.

Snoekbaars om te beginnen weer echt een vis waar je niets van op aan kunt. Er zijn stukken water waar je ze maar enkele keren per jaar aan de schubben komt en afgelopen week had je dit weer op vele wateren en waren ze er gewoon weer. In een keer uit het niets werden ze gevangen met vooral gesleepte pluggen van groter formaat die vaak voor snoek waren bestemd. Ook verticaal kwamen er nog enkele mooie rovers even aan de oppervlakte. Op diep water werden ze verticaal al vaak op een meter of 8 gevangen, dus eigenlijk geen peil op te trekken. Wit en groen stonden vaak op het menu van de snoekbaarzen.

Baars ook redelijk wat meldingen en ook alweer van grotere aantallen afgelopen week. Spinners maatje 2 en 3 stonden redelijk op het menu afgelopen week maar er waren ook weer diverse baarzen die zich even vergrepen aan een kleine jerkbait. Watertemperatuur al op veel plaatsen net onder de 20 graden maar de baars kan ook hier prima tegen.

Snoek, ja hoor het was weer zover op ESOX en het seizoen daarop is nu echt open, was op diverse wateren moeizaam maar had je er een gevonden kon je vaak kort in de buurt weer de volgende vangen, omdat ze best redelijk kort bij elkaar aan het jagen waren op de witvissen. Dus doe daar je voordeel mee als je een snoek vangt om het zo goed mogelijk uit te vissen op deze stekken. Pluggen scoorde duidelijk de meeste snoeken afgelopen weekend en dan opvallend veel langwerpige pluggen. Geel en Rood stonden hoog op lijst van de snoeken.

Winde en roofblei weer redelijk wat meldingen, beiden vaak boven in de oppervlakte en dan met poppers of ondiep lopende plugjes en spinners. Ook weer diverse meldingen van 50 plussers windes daarbij en dat zijn echt mooie vissen. Bij de roofblei ook weer diverse 70 plussers en dat geeft ook een mooie sport als je het materiaal er tenminste wat op aanpast.

Nog een aantal dagen redelijk wat regen volgens de berichten, en dan weer iets hogere temperaturen. Ga nu vooral eens even in de avonduren en neem dan ook eens een popper mee en op vele wateren zullen de windes, roofbleien en snoek en baars wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen. Succes op de rovers.


“Opvallende resultaten deze week voor ratelaars  ”


 “Beste,
Arjan met een mooi pollak op lichte spinner met 100 gr, pilker. Prachtige sport gevangen in Ierland Chairiciveen.“


 “Arthur van Tienen zit momenteel in Noorwegen. Een mooi verslag kunt u tzt op Total Fishing verwachten. Hij meldt ons het volgende: Alles o.k hier, prima reis gehad en we zijn nu 2 dagen super aan het vissen, de lokatie Sorheim Brigge Lyngseidet is perfect, de huisjes zeer goed ingericht en de service van Stein Erik is toppie.
Mooie snelle boten stekken op 5 miuten varen en veel vis, helaas nog geen heilbot maar wel mooie kabeljauw, zeewolf en koolvissen, Marcel pakte gisteren 2 mooie vissen, een zeewolf van 12 pond en een kabeljauw van 36 pond ( zie foto’s)....”


 “....Vandaag gaan we serieus op heilbot vissen na wat dagen met de shads bezig te zijn geweest en hopen een heilbot te vangen. Voor de rest is het de bedoeling zoveel mogelijk soorten te vangen en natuurlijk zo groot mogelijk. Het is hier de hele dag en nacht licht, een vreemde gewaarwording. Bijgevoegd wat “sfeerfotos” Groet van Marcel, Stipo en Arthur


 ”Gelukkig nog wel tijd om te vissen en na m’n verhalen van vorig jaar over barbelen op de waal, moest m’n vader ook maar eens mee. Bij aankomst was het water veel hoger dan waar ik rekening mee had gehouden en ik zag het al misgaan (“We vangen zowieso wel barbeel hoor, let maar op…”).
De eerste aanbeet liet dan ook redelijk lang op zich wachten maar gelukkig uiteindelijk de eerste Barbeel, en de tweede…en de derde..en de vierde…”


 “…..Vlak voor we gingen stoppen een twijfelende aanbeet en aangezien het mijn beurt was om de hengel te pakken… Alleen gewicht en geen gevecht… of toch?
Na een dikke tien minuten drillen (nog niet eerder meegemaakt zo lang) dan uiteindelijk de Barbeel in het net een echte bak! Ruim 80cm en dik 10 pond!
De grootste tot nu toe! Uiteindelijk landen we 6 barbelen da’s toch niet slecht voor de eerste poging dit jaar…Gr. Michel Dekker“


 “Er werden dit seizoen ook al weer mooie roofbleien gevangen door Michel”


 “Ook een vertrouwd gezicht: Han en grote roofblei…”


 “…Hij heeft er een neusje voor. Maar deze vissen komen niet zomaar aanwaaien. Urenlang werpen én volhouden liggen eraan ten grondslag”


 “De roofbleicracks Freek en Bjorn pakten ook weer hun eerste 70 igers”


 “Mooie close up van de 70 iger van Bjorn.”


 ” Mijn vrouw had een afgelopen weekend een kunstexpositie bij iemand in een open tuin, aan een oud kanaaltje. Ik kon het niet laten een werphengel met een pennetje uit te gooien. Een trosje maïs bracht deze verassing, een zeelt! Echt een prachtige vis. Mazzel, Danny Gharbaran – Ewijcksluis“


 “Rob Kraaijeveld spotte deze reiger aan de Oude Maas, die zo te zien, de regen ook zat begint te worden ”


 “Mooie schub voor  Wesley ”


 “Wat is er mooier om met je kind te gaan vissen. Na een half uur was het raak voor meneer…. Gr van de ouders van Maurice”


 “Dit is m’n derde karper die ik deze week ving met een broodkorst. Groet Harjan.”


 “Een hele mooie schub van 28 pond gevangen met tijgernootjes gevangen om 3 uur s’nachts een gillende optonic na een drill van zeker 10 minuten lag deze vis op de onthaakmat gr gijs mos uit Enkhuizen  ”


 “Ik ging voor het eerst met een vismaat op een nieuw water een nachtje vissen en had geen al te grote verwachtingen… maar om 1 uur ‘s nachts was het de eerste keer raak: een 18 pond koikarper!….”


 “….Om 2 uur ‘s nachts was het weer raak, een 21 pond schubkarper,….”


 “…..Om 4 uur ‘s nachts ving ik ook nog eens mijn eerste boven de 30: 33 pond! om 8 uur ‘s morgens verspeelde ik er één en nog geen half uur later werd het afgemaakt met een mooi schubkarpertje van 16 pond. Meteen de rest uit de bewaarzakken gehaald en op de foto gezet. Wat een topnacht, ik ben verliefd op dit water!
Groeten Peter kamp uit Twente”


 “Afgelopen juni was het weer eens tijd om de Franse karpers achter de schubben aan te zitten….. ”

  “…..Na 3 nachten met twee 40 pond plus vissen en 30 pond plus vissen was de trip een buitengewoon succes te noemen….”


 “….In totaal zagen 13 vissen de onthakingsmat…..”

  “…..Jan-Paul Mirck en Tommy Uilenberg”


 “Momenteel dé tijd voor ”echte” Hollandse luchten, vastgelegd door Piet Driessen


 “Deze snoek vergreep zich aan de jerkbait van Nick “


 “Hallo, op de rivier was het afgelopen weken goed toeven. Zo knalde deze net niet metersnoek op een 3’ shad verticaal aangeboden! Groeten Benny”


  “Paar keer met Hans de Meteropnemer weg geweest.
Ons doel was vertikaal op snoekbaars.
Maar er kwam voor Hans een leuke suprise uit het water.
Een mooie stadse Snoek van 101cm. Gr. Frans van Vliet ”


  “Cor Dotinga uit Friesland viste met Eddy in het Oosten van het land en ving daar 3 verschillende soorten waaronder deze snoek.”


” Hey Totalfishing,
Gisteren nog even een uurtje gevist. Als aas gebruikte ik een zelfgemaakte 31cm lange rat, vergelijkbaar met de Axx rat, en ving er binnen een kwartier 2 snoeken mee. een half uur later greep ook deze 110cm lange snoek mijn rat.  Groeten, Rick“


  “Grote streamers…..”


 “….Brachten afgelopen week mooie vissen in de boot bij Rob Kraaijeveld”


 “Donderdag met Bart nog even gevist.
Ook nu weer leuk gevangen waaronder diverse mooie grote snoeken van 78,86 en 114cm.
Alles met diepgeviste 15cm. shads. Met pluggen bijna geen aanbeten. Gr.  Eddy.”


 “Eddy maakte wat plaatjes van pa knobbelzwaan met zijn jongen maar moest daarna gelijk maken dat hij weg kwam ”


“Piet Driessen scoorde enorm met poppers op de rivier deze week ”


 “Mooie baars voor Cor ”


 “Pa Dekker met een mooie baars ”


  “Deze stern pakte zijn dagelijkse visje precies voor de lens van Rob”

  “Beste redactie T.F,
 Zaterdagmorgen heb ik met Arjan gevist. De vangsten vielen tegen, Arjan ving 4 snoekbaarzen en zelf ving ik er maar eentje. Ondanks dat, wel een leuke morgen gehad. Groetjes, Ed ”


 “Vandaag 5 snoekbaarzen waarvan 2 maatse en een mooie snoek. De snoekbaarzen had ik op een fel gele shad en de snoek op de rood witte SSR.
Groet Bertino”


 “Een paar mooie snoekbaarzen van Frank van Vliet en Hans Koopman… ”


“…Er zat veel klein spul bij maar ook een paar van dit slag ”


 “Mooi zonsondergang vastgelegd door Volkmar ”


 “Vandaag mijn oude karpermaatje meegenomen om te verticalen, zijn 3 de snoekbaars was er meteen een van 73 cm. We hadden er in totaal 9 het was dan ook een taaie zondagochtend met veel wind en regen, maar we hebben weer genoten. Gr, Marc  smartboat.nl”


 “Deze 80+ snoekbaars verkeek zich op een kleine schoepstaart-shad. Ook deze vis mocht na de foto terug in zijn element en met meer dan 45 vissen per visdag was het genieten. Gr Benny ”


 “Hallo mensen,
Heb het nieuwe seizoen nog niet veel kunnen vissen helaas,maar de keren dat ik weg ben geweest toch nog wel een paar visjes weten te vangen gelukkig.
Mvg nick kloosterman (nk.baits.nl)


“Ondanks dat er veel wind stond, woensdag 27 juni in de namiddag en -avond toch nog de rivier op geweest. De baarzen waren volop tegen de oevers en zandplaten aan het jagen; dat zorgde voor een heerlijke visserij met winde en roofblei als bonusvissen. Toen ‘s avonds de wind ging liggen ook nog even een shadje gepresenteerd. Dat werd fel gegrepen door deze sterke rivierrover. Groeten van Wilfred van Nunen. ”


  “Hey Total Fishing,
 Zaterdag jl wel een bijzondere gast in de buurt van de boot gehad. Deze vos moest koste wat kost aan de andere zijde van de rivier zijn. Groeten Jelle  van Opstal ”


“Beste Totalfishing,
De hele vorige week heb ik samen met mijn vismaat vissend 
doorgebracht. We hebben verschillende mooie vissen gevangen, maar het 
hoogtepunt voor mij was toch wel deze snoekbaars van 83cm
Groetjes, Dennis Caspers ”


“Gepakt in de volle stroming ”


“Deze snoekbaars is Zondag 24-6 2007 op de oude Maas gevangen 90cm de dag van Sportvisserij Nederland gevangen door Ton van ouwerkerk ”


 “Mijn snoek van 1.03m en de 80cm snoekbaars van vismaat Modest vergisten zich beiden in een Screaming Devil. Groetjes van Jelle Van Opstal ”


“Als je een beetje oplet zie je momenteel erg veel jonge konijnen langs de oevers  ”


 “Beste totalfishing,
15 tot 22 juni zijn wij een weekje naar het stuwmeer van Mequinenza in Spanje geweest. Vooral het palletvissen ging erg goed en…”


 “…In drie dagen vingen wij op deze manier 21 meervallen tussen de 140 en 215cm.  Hierbij enkele foto’s. Groeten Jeroen en Barry  ”


 “Hallo,
Hierbij een paar foto’s van een fantastische visweek! maarliefts 35 meervallen gevangen door mij en mijn vismaat op de Ebro bij Anton Gool te Caspe. We zouden het leuk vinden als jullie (enkele) deze foto’s plaatsen op de website van totalfishing.nl Met vriendelijke groet Sander Jasperse. Op deze foto Sander met een meerval van 1.97m.  ”


 “Laurens en Sander met een meerval van 2.13 gevangen door Laurens ”


 “Sander Jasperse met een meerval van 2.09 m. ”


“Laurens Brouwer met een meerval van 1,93 m. ”

Deze week nominaties voor de snoekbaars  van Modest  en de meerval van Laurens Brouwer. Van harte gefeliciteerd!


          Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Let op!! Stuur geen te kleine of onscherpe foto’s!
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -