Actuele vangstberichten van 24 tot en met 30 januari 2007


Actuele vangstberichten van 24 tot en met 30 januari 2007.

Wederom grote verschillen de afgelopen week. Nog maar net bekomen van het stormgeweld, kregen we eindelijk mooie nachtvorst waarbij zelfs overdag het kwik onder de nul kon blijven. Maar daarna schoot het weer flink omhoog en momenteel dansen de muggen alweer rond de struiken. Nog altijd kampen de rivieren met de naweeën van hoge waterafvoeren, waardoor veel bootvissers aan wal bleven.”


Na de stormen zag het Haringvliet er op woensdag weer uit als een plaatje, het kan verkeren…

Zout door Arthur van Tienen
 
“Lekker drukke week geweest, zelf weinig kunnen doen i.v.m plotselinge nachtdiensten. Om met de bootvisserij maar te beginnen.
 De boottrip van ons op de Noordzee werd wederom afgelast i.v.m de harde wind, was nu al de 4e keer achter elkaar. Degene die er wel uit zijn geweest hebben hoofdzakelijk mooie schar gevangen en wat gulletjes, vanaf de wrakvisserij niet één bericht gehad. Toch als het een beetje meezit komen de dikke jongens er nu aan, februari en maart zijn de topmaanden wat grote gul aangaat en als de wind nu maar een tijdje wegblijft zullen de vangsten wel weer komen.
Oosterschelde was matig tot slecht afgelopen week, wat schar en bolk, Ad v/d Kolk is vrijdag met een kleine boot weggeweest en met 6 man slechts 1 schar. Grevelingen ook in mineur, slechte vangsten afgelopen week, de fishfinder gaf massa’s vis aan maar die aasden niet, totale passiviteit!! Wel weer een griet van formaat gevangen afgelopen week op de Grevelingen.


Sfeerbeeld uit de Shakespeare Beachcastercup

Kantvisserij
Ook hier niet echt spannende dingen te melden, vrijwel hetzelfde beeld als verleden week, stranden geven wat gulletjes en bot, pieren en kustwerken wat schar en gul.
Avonden en nachten geven de beste kansen, Waterweg slecht met weinig gul, veel zoetwater van boven is de boosdoener.
In het Calandkanaal werd de eerste grote wedstrijd een prooi voor Frank Dekker van het Shakespeare Zeehengelsport Team met 24 vissen. Een zeer krachtige westen wind maakte het een wedstrijd met hindernissen, maar de sportiviteit was kenmerkend voor deze wedstrijd en iedereen probeerde zo goed mogelijk om te gaan met de omstandigheden. Een pluim voor S.V.V “De Slufter"die er weer een spektakel van maakten en zelfs een heuse quad als verlotingprijs onder de kantnummers hadden. De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit wijtingen van zo rond de 20 cm en wat zeebaars , steenbolk en een paling. 350 deelnemers vingen ruim 2000 vissen. Ilonka Rijnberg wist de prijs bij de vrouwen te pakken.
Dintelhaven, Beerkanaal, Amazonehaven en Stenen Glooiing aardig vis, veel klein spul.
Uit het Zeeuwse ook geen denderende berichten, wat schar, een enkele tong en bot, kortom geen optimistisme daar. Tot volgende week, Arthur.


De vakwinnaars met de prijzen. Frank Dekker (winnaar) moest naar huis, Kees Westdorp (met Zilveren Haak) nam zijn prijs in ontvangst.

 Witvis door Willem Stolk

Na een klein weekje vorst, is het toch weer flink boven nul! Op zich jammer, want een paar weekjes lichte vorst met daarbij open weer is doorgaans genieten. Ondanks alles is er toch weer aardig gevist. Helaas zijn de rivieren even wat minder i.v.m de hoge waterstanden en de hevige stroming.
Jan Willem Nijkamp viste samen met een man of 8 op het Twentekanaal in Lochem. ”Het was min of meer een experiment aangezien dit stuk van het kanaal nog niet zo lang geleden aangepast en uitgebaggerd is. Er is bij mijn weten sindsdien nog niet of nauwelijks is gevist. We hebben niet spectaculair gevangen maar als je met een lichte feeder viste, met een lichte onderlijn en kleine haak, was er best een visje te vangen. Het hoogste gewicht werd gevangen door Bert Teunissen met 3750 gram. Het beste aas op de haak was een tweetal casters of een caster met een made”, aldus Jan Willem.
Nico Breevaart gaat regelmatig naar de Noord, een prachtig water. Afgelopen week was hij er weer te vinden: “Gelukkig  stond er een stuk minder wind dan vorige week. Zo nu en dan kwam zelfs het zonnetje door! Het duurde even voordat de vis op de stek kwam, maar uiteindelijke kon ik nog een aantal mooie brasems vangen. De grootste was precies een halve meter! Ik mag dus niet klagen,” aldus Nico.
De berichten die we binnen kregen van het AR-kanaal waren niet echt super, maar op sommige plekken is er goed gevangen. Ter hoogte van Tiel bijvoorbeeld; hier werd redelijk voorn gevangen met de stok. Tijdens de wedstrijd in het kader van de wintercompetitie ( Hengelsport Henk Teunissen) is er afgelopen weekend niet overweldigend gevangen. We naderen februari – hopelijk krijgen we nog een paar fraaie dagen om bakstenen van voorns te vangen…


Nico wist een serie fraaie brasems te vangen aan de Noord.

Roofvis door Piet Driessen
 
Veel dichtgevroren beken en kanalen en nog redelijk wat wind hebben weer vele roofvissers thuis gehouden aan de kachel. Op veel plaatsen kregen we te horen dat men het rijk voor zich alleen hadden, en dat er nog wel wat vis werd gevangen maar niet direct grote aantallen.

Laten we eens met de baars beginnen. Er zaten best een mooi aantal mooie baarzen bij afgelopen week en ook nu weer eens onder het verticalen, en dan beginnen diverse rovers toch hun winterplaatsen in te nemen. Opvallend dat ze met deze bewolkte dagen vaak een stukje uit de haven lagen, en dus niet alles kort bij de boten, dus wisselen van plaatsen kon nog mooi wat rovers opleveren. Shads en dieplopende pluggen scoorde prima, vaak geen grote aantallen maar wel mooie vissen.

Snoekbaars werd wel gevangen en hier en daar ook nog wat aantallen, maar het was vaak op de vierkante meter te doen. Grote exemplaren vaak op de randen van 2 naar 4 meter en kleine snoekbaars al een flink stuk dieper. Duidelijke voorkeur voor grote shads bij die vissers die veel hadden gevangen, dus wissel ook vaak met maten, en niet alleen met kleuren.

Snoek was redelijk voorzichtig. Aardig wat meldingen van vissen tot een 80 cm en niet echt veel grote afgelopen week. Veel wijfjes zijn al op weg naar de paaiplaatsen door de hoge water temperaturen die we hebben gehad en gelukkig zijn de temperaturen weer aardig gezakt zodat we nog even wat rovers kunnen vangen. Op veel water al een temperatuur van 4 a 5.5 graden en dat is weer normaal.

Aankomende week niet te veel regen dacht ik, en dan word het water ook weer wat helderder, en zullen we zeker de vissen wel weer aan de schubben komen, maar dan moet je niet thuis blijven en dus wel gaan. Soep en koffie en de vismaat mee en klaar. Succes op de rovers.


Op veel plaatsen kon deze week maar moeilijk of zelfs helemaal niet gevist worden zoals hier door Ed Jonkman woensdagochtend  mooi vastgelegd.


“Toch maar wezen vissen ondanks de kou! Het leverde een mooie vis op van 95 cm met de shad…”


” Voor de verandering met doodaas een paar havens uitgekamd. Normaal gesproken vissen we alleen met
kunstaas, maar dood aas blijkt erg effectief. In totaal 5 snoeken met als afsluiter een mooie en zeer sterke snoek
van 91 cm., vriendelijke groet, Martijn van de Haar”


“Hallo mijn naam is Koen. Mijn vismaat en ik zaten te vissen toen we een hele mooie snoek van 76 cm vingen op
een Salmo Slider. Even later kregen we weer beet, dit keer op een Rapala Jointed, het meetlint gaf weer 76 cm.
aan!
Dit was wel heel toevallig…


“…na thuis de foto’s goed te hebben bestudeerd leek het dezelfde snoek te zijn!”


“Deze jongens vinden bij elk weertype wel iets te eten ”


”...Mijn vismaatje Johnny vraagt zich ondertussen af  of hij zijn spinhengel moet inruilen voor een feeder. Hij ving
namelijk een 40 cm brasem met de shad!!! met vriendelijke groet Gert“


“Tijdens het trollen een prachtige aanbeet. ‘Jaaa, daar is de eerste snoek’, maar dit bleek te overhaast gedacht.
Een brasem kon blijkbaar niet afblijven van de 7cm Jointed Shad Rap“


“Leon en Han hebben de smaak te pakken en togen samen met Leon’s broer en vader wederom richting Ardennen…”


“…samen vingen ze op een prachtige zonnige dag maar liefst 25 kerngezonde winterbarbelen!”


“Hier een foto uit betere tijden, afgelopen najaar ving ik deze ‘Two tone’ vis twee keer, eenmaal op 29 pond en
enkele weken later op 30 pond! Groeten, Valentijn van Bergen”


“Ook aan zee afwisselende temperatuur pieken en dalen”


Bericht vanuit Ierland:
Hi ,With the weather finaly settling down it was back to fishing.A group
last weekend led by Peter Mc Cartin chartered 2 boats for the Friday and
Saturday the 26th and 27th of January.The Friday with winds from the
north east proved a bit difficult as the drift was fast and anchoring
not an option.The cork contingent took the honours on the Lady Louise
skippered by Mark Gannon with 2 Specimen Coalfish a 23lb for Robert
Porter and a 16.5lb for Paul O Callaghan,cod to 14lb,several medium ling
and pollack to 10lb made up the rest of the catch.On the Saturday the
tables were turned as the Lady Patricias crew  skippered by Ken Cashman
had plenty of fish with Ling,cod,Coalfish and 2 Specimen Pollack.a 16lb
for Shay Mc Donnell and a 13 lb fish for Sean O Shaughessy.On the Sunday
a group led by John Waldron had Coalfish.Pollack and Ling the fish being
a bit shy as plenty of fish marking but not very hungry.As the weather
looks getting settled for the next while we hope to get some more trips
in,Regards Mark.


“Wie het kleine niet eert…een dapper visje gevangen aan een 12 cm Shaker ! ”


“Het blijven mooie vissen die baarzen! Don van Rijswijk met een van de weinige Perca’s die deze week werden ingezonden.”


“Hallo Total Fishing, afgelopen zondag nog even een paar uurtjes het water op geweest, het water alweer behoorlijk gezakt, wel een harde westenwind. Geen grote vissen gevangen, alle rond de 50 cm. We hadden er 8 stuks met
shads. De groene kleur was duidelijk de favoriet. Succes met jullie leuke site, groeten Perry.“


“Piet Driessen schoot deze veer met zijn digitale camera”

 
“Onze Limburgers lieten de boten thuis en struinden wat langs de volle Maas. Gezelligheid stond voorop…”


Collega vissers, we hebben al veel snoek gevangen. Grote en veel kleine .
Deze wil ik graag aan eenieder laten zien. Hij is maar 71 cm maar
supermooi!! De mooiste door mij ooit gevangen! Wat een prachtige tekening!
Gegroet en strakke lijnen! Louis


“De snoek is geen kanjer; maar de vismaat is dat wel als die een paar honderd kilometer maakt om een dagje
mee te gaan snoeken…”


“…opnieuw was het een traag geviste streamer waar enkele ijskoude snoeken warm voor liepen! Groeten van
Wilfred van Nunen en Jeroen van Drie.”


“Hallo Totalfishing, deze foto heb ik in december genomen, maar ik wil hem toch niet onthouden. Een stevige
snoek pakte mijn jerkbaitje en werkte tijdens de dril een snoekje eruit van 46 cm. Het gekste was dat het snoekje
nog leefde ook. De verwonde vis heb ik tussen wat riet geparkeerd en deze zwom rustig weg na een half uurtje bijkomen.Groeten, Peter Tuinman.”


“Mijn maatje Patrick met een mooie 105 cm snoek, in de vroege uurtjes lag deze dame op hem te wachten onder
een duikertje, een prachtige gezonde vis. groeten André Koehoorn”


“Hoi TF, deze mooie negentiger dame kon de dode aasvis niet weerstaan. Gr Wesley van Toledo”


“Gerard scoorde opnieuw een prachtige vis…”


“Jochua, een vismaat van mij, ving afgelopen week deze mooi vis van 98 cm. gr René Trommel”


“Geachte redactie,
Eindelijk was het weer zover, vandaag 30 jan. 07 weer eens gaan kijken of
de snoeken wilde bijten. De eerste paar uur 4 aanbeten gehad op de plug,
maar vreemd genoeg loste ze allemaal. Eigenlijk van alles geprobeerd van
plug tot spinner aan toe. Toen maar eens goed mijn kunstaas bekeken wat
ik nog meer kon inzetten. Daar vond ik dus een Ugly Duckling die ik al
een tijdje in mijn bezit had, maar nog nooit gebruikt. De plug zat dus
nog gewoon in de verpakking, dus aan de slag met deze plug. Gelijk bij
de eerste worp een flinke knal op mijn stok. Na een tijdje een snoek van
95 cm, dus dit werd de plug voor de rest van de dag. Helaas na een
uurtje nog niets bijgevangen. Toen naar een ander slootje en daar was
het ook meteen prijs, een snoek van 97 cm, dus dat ging goed. Gelukkig
was er een collega visser die mij hielp met de vis te scheppen. Helaas
was de collega nog visloos, maar hij probeerde van alles. Na een tijdje
was ik eigenlijk al richting de auto aan het lopen maar toch nog gelijk
vissen natuurlijk. Op de stek waar ik de volgende ving had de collega al
zeker 30 keer ingeworpen, maar zonder resultaat. Toen hij daar weg was
gooide ik in en gelijk bingo. Een dikke snoek van 117 cm was mijn prijs
(zie foto homepage) Mijn dag kon niet meer stuk. Natuurlijk
zwemmen de snoeken allemaal weer zodat we ze later nog eens kunnen
vangen. Corné Marijnissen”


“Geachte redactie, hier een foto van afgelopen zaterdag met een snoekbaars van 90 cm . Ik wilde deze foto
aanmelden voor vangstmeldingen. Met vriendelijk groet van Rene Beekveld.”


“Mijn maatje Diderik pakte na een flinke aanbeet een prachtig mooi  exemplaar van 83 cm .... “


“......Daarna een aantal leuke aanbeten  tijdens het vertikalen afgelopen week, kreeg ik vanuit het niets een enorme beuk  op mijn steunhengel. Tijdens de daaropvolgende dril dachten we eerst met een zware metersnoek te maken te  hebben. De vis zwom traag en bleef lang diep,maar na enige tijd voelde ik toch het karakteristieke “bonken” wat snoekbaars doet. Snel de boot de kant opgevaren die vlakbij was en daar de dril verder afgemaakt. Daar kon ik
een beer van een snoekbaars van precies één meter landen…Groeten , André.

Deze week een nominatie voor de fraaie snoekbaars van Andre. Van harte gefeliciteerd met je nominatie! 
 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.  

 


 
                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!



 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -