Actuele vangstberichten van 22 tot en met 28 mei 2007

Actuele vangstberichten van 22 tot en met 28 mei 2007

Een vrolijke mix tussen warm, droog, nat en koudere temperaturen kenmerkte de afgelopen week in de aanloop naar de opening van het roofvisseizoen. Jawel, vanaf zaterdag mocht het weer. Duizenden snoekbaarsvissers trokken er weer op uit. Traditiegetrouw zijn de vangsten in het eerste weekend altijd prima. Maak er gebruik van, zeker op druk bevist water sluipt de dressuur er te zijner tijd weer in.

 
Dit tweetal scheerde net boven de Maas langs de camera van Piet Driessen

Zout door Arthur van Tienen
Weer een prima week geweest voor de zoute vrouwen en mannen.

Kantvangsten

Zeeland weer op stoom, geep en zeebaars overal te vangen, vooral Oesterschelpen is wat geep aangaat prima op dit moment, ook de kustwerken aan de buitenzijde en de stenen en basalten dijken zijn geliefde stekken waar de geep zich manifesteert, vooral het opkomende tij is aantrekkelijk voor de geep. 
Vanaf de bodem is de visserij aantrekkend, tong laat zich al beter vangen en er zijn al berichten van 10 stuks en meer vanaf de stranden Dishoek, Zoutelande en Westkapelle, overige Zeeuwse stranden als Westenschouwen,Renesse en Haamstede nog geen opbeurende berichten.
Vanaf het strand bij Rockanje tegen de Haringvlietsluizen aan is de afgelopen week schar gevangen, het moet niet gekker worden!!Europoortgebied goed, aan de Stenen Glooiing is een warnetvisser ( legaal of illegaal) bezig in de nacht netten kort voor de stenen bij de Glooiing te zetten tot ergernis van de kunstaasvissers die al hun dure spullen in de netten zien verdwijnen. Ook deze rotzakken lezen de vangstberichten dus hou je informatie beperkt, hoe vervelend dit ook is.
 Hopelijk doet de kustwacht of havendienst iets aan deze illegale praktijken mocht dit  zo zijn, Havens Europoort gebied redelijk zeebaars, fint is ook hier al gearriveerd, hartstikke leuke visserij op deze grootste haringachtige met een lichte lepel met rode rug geeft sportvisplezier optima forma.
Afgelopen zaterdag is weer de bekende Hart wedstrijd gehouden, georganiseerd door De Zeenaald en t.b.v. de Hartstichting, prima opkomst zorgde ervoor dat na afloop een netto saldo van bijna 2800 aan de Hartstichting kon worden overhandigd klasse mannen van de Zeenaald!!

De wedstrijd werd gehouden in een lekker zonnetje en de vangsten waren best wel goed te noemen, Arjan Rijnberg van het Spro Gamakatsu Team was de beste en vist op afstand de kleine wijtingen te vinden en met 33 stuks vis  was Arjan ruim de baas over de ongeveer 150 deelnemers(sters),vooral kleine wijting, bot en grondels bepaalden de vangsten, een enkele harder, winde en zeebaars maakten de verscheidenheid compleet.

Waterweg is best te noemen, wat paling, de tong begint ook al wat beter te lopen, fint is in ruime getale aanwezig, zeebars en bot, vooral wanneer de zon onder gaat leuke visserij met de feeder op de ondiepe stukken na de Stormvloed kering tussen de strekdammen aan de Rozenburgse zijde.
Pier van Hoek van Holland wat zeebaars en makreel, fint een ware sportvis op dit moment hier.
Een interessante ontwikkeling is het ruim opgespoten strand van Hoek van Holland dat  ook nog eens breder is geworden, je vist nu gelijk in diep water.
Van de pieren van Scheveningen en IJmuiden geen actuele vangstberichte gehad

Bootvisserij
Grevelingen afgelopen week wat schol en haring, geen wereldvisserij meer, Oosterschelde wisselend, schol,en wat bot en tong, makreel en zeebaars op de veren en lepels, twisters.

Kottervisserij en/of geankerde visserij nog redelijk al waren de vangsten tijdens de Dre Vriends Cup afgelopen zondag maar matig, winnaar Kees Westdorp wist 26 maatse vissen ter weging te brengen en werd winnaar van deze mooie wedstrijd, bij de korpsen ging de overwinning naar het Dre Vriends team. Voor de kust blijft de schar actief, wel opschieten met vangen nu want de vangsten worden al minder. Wrakvisserij prima met mooie vangsten van zowel de kleine bootjes als de kotters.
Zondag a.s. weer een competitiewedstrijd vanuit Scheveningen, ik bericht jullie, Arthur.

 
Pollak boven het wrak (foto Joop Folkers)

Witvis door Willem Stolk
Ook dit weekend was het erg wisselvallig. Tijdens diverse onderlinge wedstrijden op de Waal, is er redelijk gevangen. Iedereen viste met de feeder langs de stroomnaad.
Op de Maas was het redelijk en ook op de IJssel is aardig gevangen. Dit v.w.b. de rivieren. De plassen zijn stukken minder. Bert Jansen en zijn vismaat Eef zaten in Lith en vingen slechts enkele vissen. Ook in Kerdriel (plassen) was het niet best en op de Gouden Ham hetzelfde verhaal.
Op zaterdag visten ruim 50 kinderen op een vijver in Hoogezand – samen wisten ze 282 vissen te vangen, een puik resultaat. Lees hieronder het verslag van Frans Lucykx.

Kanaal door Voorne
“Vandaag weer eens met de feeder het kanaal door voorne bezocht. In alle vroegte met flinke buien richting het kanaal vertrokken. Bij aankomst was het gelukkig droog en dat bleef het ook de rest van ochtend. Mooie gekleurde brasems weten te vangen, waarvan diverse over de  halve meter. De brasems zijn hier nog volop aan het paaien gezien de uitslag van de meeste exemplaren. Al met al weer een geslaagde ochtend”. Aldus Nico Breevaart.

Barbeel
Frans Vogels is samen met zijn ‘barbeel-maten’ op pad geweest. Het was helaas erg slecht – ze kregen geen barbeel te pakken. Ze visten op de Waal, maar ook op de IJssel was het niet best.

Open vismiddag
Maar liefst 51 kinderen hadden zich afgelopen zaterdag voor de vismiddag van de JHV H-S aangemeld. Het werd een prachtige middag aan de vijvers in het Oosterpark in Hoogezand. Het weer werkte mee, de vangsten waren goed. Er werd veel (kleine) vis gevangen. In totaal 282 vissen (vooral voorns, brasem en baars). Totale lengte 3630 cm (36,3 meter! En dat is gemiddeld 71 cm vis per kind). Naast de wedstrijd werden er door een aantal gerenommeerde sportvissers demonstraties gegeven van voer samenstellen en klaarmaken, goed inwerpen en hoe je met gevangen vis moet omgaan.
Alle kinderen kregen als aandenken een trofee mee naar huis en de eerste 3 van de drie leeftijdscategorieën een grote trofee. En allemaal mochten ze hengelsportprijsjes uitzoeken die ter beschikking gesteld waren door Albatros, Shakespeare en Hengelsport Sappemeer. De hoofdprijzen werden uitgereikt door de wethouder van Hoogezand-Sappemeer, de heer Luijckx.


Liefst 51 kinderen, en iedereen met een trofee naar huis daar in Sappemeer

Roofvis door Piet Driessen
Het zit er weer op. De eerste dagen van het roofvisseizoen, en het is redelijk verlopen moet ik zeggen. Over het algemeen is er redelijk tot goed gevangen vooral op de eerste dag door vele roofvissers die op en langs het water hebben vertoefd. Wel aardig wat klachten over trailerhellingen, bijvoorbeeld dat sommige trailerhellingen er niet meer waren of waren afgesloten (even van tevoren je huiswerk goed maken) en ook van trailerhellingen waar de prijs om te traileren vaak verdubbeld was. Ja, we leven eenmaal in Nederland en over een aantal jaren moeten we ook nog gaan betalen om een stukje te wandelen in de bossen. Genoeg gezeurd, over naar de vangsten.

Snoekbaars in redelijke aantallen, hier en daar wat zwaardere vissen erbij maar geen grote aantallen van deze exemplaren. 90% van de meldingen de snoekbaarzen niet dieper dan 3 meter, en de grote vissen strak in de oever tussen de waterplanten. Shads en langwerpige pluggen scoorde het beste op snoekbaars. Zondag en maandag al duidelijk minder vissen (dressuur). Kleuren zeer variërend, en dus echt geen peil op te trekken de eerste dagen.

Baarzen zijn op vele rivieren nog niet massaal aanwezig, maar er werden wel al weer mooie exemplaren gemeld op diverse wateren. De meeste vissen werden gevangen onder het snoekbaarzen op shads en kleine plugjes. Nog even wachten en ze zullen weer redelijk te vangen zijn op veel water.

Snoeken waren het beste los afgelopen weekend. Dit omdat deze rovers niet kunnen lezen dat ze niet in het kunstaas mogen bijten en wat niet mag is lekker (niet waar). Veel vissen werden slepend gevangen maar werpend ook mooie exemplaren daarbij. Opvallend dat ruim 90% op klein kunstaas werd gevangen tot een 12 cm. Rood-geel en groen scoorde duidelijk het hoogste op de snoek.

Al met al een mooie start. De temperatuur van het water gemiddeld in Nederland al rond of boven de 20 graden, en dus worden we nu al voorzichtig met onze vissen en even snel een foto en dan even ondersteunen met terugzetten en lekker terug in hun element. Veel succes aankomende week op de roofvissen.


“De eerste voor Piet”


“Geachte redactie, donderdagavond 17 mei rond 19:00 uur gaan vissen in Madestein samen met mijn vrouw. Ik viste met een feederhengel en ving helemaal niets. Desiree, mijn vrouw, viste met een vaste stok en jawel ze ving diverse voorns, een hele leuke brasem en een heuse paling! Ik heb de vissen maar vastgehouden voor de foto. Samen met je vrouw vissen blijft leuk, groet Dick en Desiree.”


“Hoi TF, deze steur van een meter lengte ving ik in de forellenvijver van Ruinerwold met een meelworm…Nog nooit zo een aan de haak gehad.Ik mocht hem niet meenemen voor de tuinvijver, dus heb ik hem maar teruggezet. Groetjes, Henk Vaessen uit Zweeloo.”


“Hallo TF.. de brasems waren al zichtbaar op mijn stek aanwezig, dus links en rechts een beetje voeren, een vlokje brood aan de haak en al snel was het raak!.. groeten Bram”


“Hallo T.F.redactie, op donderdag de 24e Mei mocht ik weer met mijn vismaat mee naar het Voornsekanaal maar bij mooi en warm visweer ving ik maar 1 brasem in ruim 6 uur vissen, m’n maat Arno ving er 8 en dus kreeg ik weer is een lesje van hem…


...op de 1e foto staat Arno en op de 2e foto sta ik zelf met mijn enige brasem van die dag,de brasems waren over de hele lengte v.h.kanaal a.h.paaien en hadden zichtbaar weinig of geen tijd voor onze maden en broodvlokken, groeten van Michel uit Rotterdam.”


“Na 16 dagen in China gewerkt te hebben, is het toch weer prettig om in eigen land te vissen. De dag na terugkomst met Robin een paar uurtjes op zeelt gevist en vele riet/blankvoorns gevangen en uiteindelijk een dikke zeelt. Voor Robin niet gemakkelijk om met zijn kleine handen zo´n dikke gladde zeelt vast te houden, maar het lukte uiteindelijk toch…


...de volgende dag zelf ook nog even gevist en diverse dikke zeelten gevangen met de matchhengel.”


Leon pakt een barbeel uit de Grensmaas, terwijl Han vissoort nummer 2 kopvoorn tevoorschijn tovert…


...en een sneep op nummer 3 binnenkomt.

 
Oppassen met deze knobbelzwanen als ze jongen hebben


“Dag Totalfishing redactie, bijgevoegd een foto van één van de gepen die ik in de Westerschelde heb gevangen. Groet, Matthijs Koole”


” Hallo, Redactie TF. Als deze “Seabass” met de mister X-Rap-verkiezingen had meegedaan, was hij met zijn mooie koppie zeker in de prijzen gevallen!! Groeten uit Den Helder, Harry van Gaans.”


Na een snoek en een snoekbaars was het de beurt aan deze kwaaie rivierkreeft die de electric shad van Berend niet terug wilde geven 


“Net terug van een vijfdaagse zalmtrip ten oosten van Duitsland.  De weersomstandigheden waren ditmaal zeer gunstig (althans voor ons toch), doch de grote zalm liet het afweten.  We vingen wel 5 zalmpjes  maar het formaat was veeeel te klein (grootste was 69 cm).  Bovendien waren de gepen er ook al, wat het slepen met 10 hengels herleidde tot een hels karwei aangezien die zilveren rovers telkens aan een voorbijgetrolde lepel gingen hangen en het uithalen van een groot gedeelte van de hengels telkens een must was.  Frapant was wel waar we gepen vingen zaten ook de zalmen.  We hebben ons meer bezig moeten houden met hengels in en uitleggen door deze langgesnavelden.  Volgend jaar plannen we vroeger. Groeten, Frank Caes.”


“Mooie vis, je moet er wat voor over hebben om te poseren in de stromende regen…ik zat trouwens lekker onder de paraplu grin groetjes, Marcel”


“Na het maken van een voerplekkie was het deze week raak op 18 pond, volop genoten van de dril, een paar dagen daarna regende het pijpenstelen maar toch nog even proberen: hier het resultaat, een mooie van 28 pond. Groet, Martin uit Beilen”

 
“Hallo T.F., hierbij foto’s van onze laatste vistrip met een aantal vrienden. Aad heeft de mooiste en grootste gevangen 30 pond!. Verders nog een aantal andere mooie gevangen. Bijna de helft gevangen op strawberry-icecream fluor pop-ups en de andere op een snowman combi. Groeten Marco…


...Danny Reget…


 ...en Aad.”


“Geachte redactie, normaal gesproken doe ik dit niet, maar deze oranje verrassing die dinsdagavond zowaar mijn drijvende korst pakte, wilde ik toch even delen. Gelukkig bleef hij vrij rustig voor de zelfontspanner! Overigens was het op een open water, dus hij kan overal vandaan komen…hengelende groeten, G.N. van Straten.”


“Geachte redactie, hierbij een foto van een karper bij ons uit een siervijver, het is er goed uit te houden want er wordt zelden gevist . Even lekker in de zon aan de overkant van de straat. Met vriendelijke groet ,Rene Beekveldt”


“Hallo T.F. na een paar uurtjes te hebben gevist is het dan eindelijk raak, mn eerste 30er is binnen, om precies te zijn was hij 32,4 pond Mvg Danny de Does Rotterdam”


“Geachte heer/mevrouw, bij deze een foto van een schubkarper van 25 pond. Tijdens het opzetten van de spullen werd mij medegedeeld dat naar onderzoek naar de visstand op dit water de visstand nihil was echter wist ik samen met mijn maatje 3 karpers te vangen en nog een lap van een brasem! De grootste karper werd gevangen in de nacht 11 op 12 mei om half 2 ‘s nachts op anderhalve garnalenboilie en woog 25 pond . Tijdens het fotograferen van deze mooie schub kreeg ik nog een run. Dit bleek een schub van 18 pond te zijn ook gevangen aan een garnalen boilie. Met vriendelijke groet, Gerjan Borninkhof”


“Geachte Totalfishing. Heb op 29-04-2007 een prachtige graskarper gevangen van 19 pond met een lengte van 85 cm, dit was voor mij en mijn visvrienden een schitterende vangst omdat we allen nog nooit een graskarper in levende lijven gezien hebben en dus ook nog nooit gevangen. De volgende sessie dat gepland stond was op 16-05-2007 met trots kwamen de verhalen ten boven van de vorige sessie en binnen een half uur ging voor de 2e keer de pieper af. Na een hele korte dril kwam de vis in het zicht en bleek het weer een graskarper te zijn…


…de wijzer van de weegschaal bleef op een half pondje meer staan dan de vorige keer. Na de foto ronde is de vis weer direct terug het water in gegaan. Met een brede glimlach op mijn gezicht gingen we de foto’s vergelijken en wat bleek: het was dezelfde als die ik 2 weken eerder ving… Met vriendelijke groet, Rolf van der Heiden.”

 
“Na een dag voor gevoerd te hebben met boilies,de hele nacht gezeten,ben ik over gegaan op mais en na een uur was het raak na een dril van een kartier kwam deze mooie schub van 31 pond in het net. met vriendelijke groet Gijs Mos uit Enkhuizen.”


“Hier een foto van mijn eerste spiegelkarper, natuurlijk gevangen met de pen en wat mais. Groeten van Walter uit Twente.”


“Beste TF redaktie, zaterdag 5 mei ben ik samen met mijn vader wezen vissen in een vijver bij ons op Urk. Ik heb al wel vaker een kleine karper gevangen maar zo’n grote nog nooit. Ik vliegvis in de zomer ook vaak met mijn vader. Deze karper is met een spinhengel gevangen en met een stukje frikandel. Ik had zelf niet verwacht dat ik zo’n grote karper zou vangen en ik had maar een klein netje bij mij dus wij hadden een probleem. Een jongetje zei ik ga wel even naar huis om een net op te halen maar die was ook te klein. Maar toen zei er weer iemand ik ga ook wel even om een groot net op te halen. Ik nam ook mijn karperhengel en daar had ik boilie aan gedaan maar daar heb ik helaas niks mee gevangen. Dus een geslaagde avond. Groetjes, Erik Keuter (11 jaar)”


“Beste TF, zaterdag 19 mei heb ik deze karper van 68cm en 5kg gevangen. Ik was even 2 uurtjes te vissen en na anderhalf uur ving ik deze karper aan een pinda pop-up. Het was de enige vis van de dag. Met vriendelijke groet, Jaap Ronner.”


“Beste TF, hier even een korte vangstmelding van mijn broer en mij. Woendagavond zijn we even met de winckle picker naar een watertje net over de grens van Belgie gereden. In dit water zwemmen heel wat kleinere karpers rond die op de winckle picker toch een hele leuke sport geven. Ik had er twee mijn broer één.. De vangst was niet erg goed maar de sport die deze karpertjes op de winckle picker geven maakt veel goed. Groeten Martijn Dekkers.”


“Aan totalfishing, ben even een aantal dagen wezen karpervissen en niet zonder resultaat. 1 dag pionieren en 2 dagen echt serieus vissen met als resultaat, 3 spiegelkarpers, 13/14 en 19 pond. evert kluitenberg.” 


“Hey TF! Zaterdagmiddag een nieuwe tent/paraplu gehad van mijn vader voor me verjaardag dus die moest worden getest mooi plekkie langs de plesmanlaan gezocht en rond 5 uur snachts was het dan eindelijk zover, deze puntgave schub van 33.5 pond kwam met een noodgang naar me toe zwemmen, maakte toen weer rechtsomkeert en na een dik kwartier lag hij rustig op de kant. ik was in me eentje dus de foto is niet super maar me eerste 30er staat er in ieder geval op groetjes tom valentijn.”


“Mijn vismaatje Jeroen heeft het penvissen ontdekt. Met 2 maiskorrels ving hij deze fantastische 26 pond schubkarper in een Culemborgse stadsgracht. Na een dril van 20 minuten kon de vis worden geland. Oh ja, Jeroen: tijd voor een nieuwe hengel en molen! Met vriendelijke groet, Mike Antoni.”


“Hallo ik ben Tom en ga met mijn buurjongen wel eens mee als hij gaat vissen in het kanaal. Toen ik  een keer mee ging dacht ik eerst dat ik een kleine baars had maar het was een hele grote. Toen mijn buurjongen hem geschept had bleek hij 46.5 cm te zijn en ongeveer twee kilo. Groetjes Tom van Emmerik 10 Oegstgeest.”


“Hoi TF, hierbij een verslagje van onze visdag. we waren rond 9 uur aan het vissen  vanaf de boot,met pluggen en lepels. De snoek was meteen goed los, tot in de namiddag 8 snoekjes en 3 baarzen kunnen vangen, dus we zijn dik tevree. De meeste beten achter elkaar, in de ochtend. ‘s Middags werd het een stuk rustiger en moeilijker om te vangen. We visten redelijk hoog, zodat sommige er echt op klapten, iets wat we graag zien natuurlijk. Toen we vanmorgen aankwamen en ik even het kunstaas liet zwemmen, kwam er al meteen een snoekje kijken. Dus: altijd de eerst meters goed vissen, is mijn tip voor een ieder ! Ik heb het idee dat de meeste meteen volop gaan varen, zonder de eerste meters te vissen.. Echte grote vissen niet gezien; de meeste rond de 60 en de grootste was 77 meen ik. groetjes, Edward.”

 

“Gelukkig viel het mee met het verwachte onweer op de openingsdag van het nieuwe seizoen! De snoekbaars toonde interesse in een verticaal aangeboden shadje, maar reageerde nog feller op een plugje. Af en toe wees een terugverende hengeltop en slapvallende lijn uit, dat de snoekbaars er met duvels geweld op vloog…Prachtig! Groeten van Wilfred van Nunen.”


“Eerste roofvisdag van het nieuwe seizoen kende voor mijn broer en mezelf een goede start. Naast drie snoeken en drie 40er baarzen vingen we vier vette snoekbaarzen van respectievelijk 67, 72,76 en 80 cm. De foto toont mijn nieuwe PR van 80 cm. Groet Leon Haenen.”


“Bijgevoegd enkele plaatjes van een bellyboatsessie op 2de Pinksterdag . We vingen op een morgen tijd 52 vissen. Veelal leuke felle baarzen die enorm veel trek hadden in gretig geviste shadjes. Af en toe een leuke snoekbaars tussendoor…


...ondanks de slechte voorspellingen hebben we echt heerlijk weer gehad. Komende week natuurlijk weer volop updates op www.baarsvissen.nl. “


“Hallo TF, was het zaterdag tijdens de openingsdag op m`n eigen thuiswater enigzins nog kommer en kwel met slechts één snoekje en twee snoekbaarzen, hoe anders was het op de maandag. Maar liefst 40 vissen aan boord gehad met ons tweetjes tijdens het vertikalen op de rivier! De meesten waren snoekbaarzen, wat baarzen en een enkele snoek. Echter de klapper van de dag was toch wel een snoekbaars van exact 80 cm die ik wist te vangen! Na een schitterende en spannende dril gaf deze zich uiteindelijk toch gewonnen. Al met al na de tegenvallende zaterdag toch een goed openings weekend gehad. Met vriendelijke sportvisgroeten, Roger Evers uit Limburg.”


“Beste, het visseizoen is alvast goed begonnen, snoek, snoekbaars en baars kwamen regelmatig binnenboord!! We vingen werpend 15 vissen,waarvan mijn vismaat Ravays Gust uit Stabroek (België) er 8 ving en ik 7. Mijn vismaat ving wel de drie mooiste vissen,waaronder een PR snoekbaars (zie foto’s) Baars 49cm, snoekbaars 83cm, snoek 88cm. groetjes, Luc De Lange.”


“Vorig weekend sinds lange tijd weer gaan karperen op een klein putje in de hoop weer eens een mooie karper te kunnen vangen, het weer zat aardig mee en het was goed toeven in het zonnetje. Helaas die dag geen karper kunnen vangen maar wel een brasem waar menig witvisser extra vroeg zijn bed voor uit komt. Sorry voor het pakje sigaretten…


... maar zo zie je pas echt goed hoe groot deze vis is . De brasem is 70 cm lang. Mvgr. Edwin Klepke.”


“Beste Totalfishing, op 19-5-07 deze prachtige Barbeel van 72 cm gevangen op de Waal bij Nijmegen. Gevangen met kaas op een hair. Mannnnnnnnn wat een gevecht op de feeder met een werpgewicht van 110 gr.!!!!!! Visgroet, Rob Christiaans. Arnhem.”


“Hoi redactie, deze vis heb ik op 2 mei gevangen, groeten Gerrit.”


“Hoi Iedereen, afgelopen weekend weer naar ons vast snoekwatertje in de Ardennen getrokken, maar dit keer niet om de groenjassen achter de vinnen te zitten… Ik had er al enkele keren een paar zware karpers zien zonnen en die hadden mijn zinnen danig geprikkeld! Na 2 uur vissen ging mijn beetverklikker voor de eerste maal aan het loeien. Een puntgave schub van 18 kg en 90 cm lag even later in mijn net te schitteren. 1 uur later was het weer raak! Deze vis was zelfs nog sterker dan de eerste, maar bleek toch een maatje kleiner te zijn. Met 10.3 kg en 78 cm was het toch nog een heel behoorlijke vis. Ik denk dat ik maar es wat vaker mn karperhengels ga optuigen aan die plas!!! Groeten, Tom Nouwen.”

 
“Beste redactie, bij deze een paar mooie foto’s van mijn Frankrijk sessie. We begonnen bij 15,5 kg…


…toen 15 kg…


…vervolgens 18 kg…


...en tenslotte 28,8 kg, groet Peter Urscheler.”


“Net terug uit Noorwegen, een zeer geslaagde trip met bijna (op vier na) 800 snoeken! Vier meters, vele negentigers en tachtigers…we komen hier nu voor de derde keer en we gaan het kraakheldere water steeds beter kennen…

  
...en omdat het roofvisseizoen in Nederland gesloten is konden we hier mooi onze nieuwe Flex Phantom even aan de “tand” voelen…Ook de nieuwe regenpakken van BromanOdell zijn getest en 100% waterdicht bevonden na vele stortbuien…

 
...dat het vissen in de fjorden fantastisch is mag duidelijk zijn. Zeker een beetje vreemd als er 146 meter water onder de boot staat… we kijken al weer uit naar de volgende keer! groeten Evert - Pike Master Lures”


“Piet Driessen met een mooie ‘bijvangst’...


...en Kristof idem dito. Veel snoek kwam binnenboord op klein kunstaas, bestemd voor snoekbaars.”

 
“Vandaag ff gevist op de karper, en gelijk m’n eerste meter; een schubkarper van 32 pond en 100 centimeters. Gr Freek Janssen.”

 
“Hoi TF, heerlijk dat ‘het weer mag’! Samen met mn vader de rivier op. Er stond de 26ste een mooie stroming en dat betekent snoekbaars! 22 stuks in een half dagje waaronder deze van 95cm! De rest was onder de 60cm. Eindelijk een negentiger op de rivier. Mn vader is de gelukkige. Iedereen veel roofvisplezier gewenst dit seizoen! Toine en Theo.”


“Vorige week een mooi dagje op de Blue Whale… 


... met zeebaars, mooie Nederlandse pollak en de een na de andere zomergul…


...en wat doe je als het tij eruit is? Beneden bij het wrak kijken…helaas was er niemand thuis…


...alleen dit slag flinke pollak, groeten Joop Folkers.”

 Deze week nominaties voor de snoekbaars van Theo Aarts. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -