Actuele vangstberichten van 2 tot 8 januari 2008

Actuele vangstberichten van  2 tot 8 januari 2008

Van gemene vrieskou met een wind die overal dwars doorheen waait zijn we weer in mildere temperaturen beland en dat lijkt ook zo te blijven de komende week. Voor de roofvissers vaak direct merkbaar in de vangsten, waarbij vooral snoek soms heftig positief kan reageren. De enige manier om erachter te komen is te gaan en dat is nu weer met de juiste kleding goed uit te houden.


Een prachtige plaat van een “shadvisser, klaar voor actie” afgelopen zondagmorgen gemaakt door Piet Driessen


Zout door Arthur van Tienen
Hierbij nog wat aanvulling/gegevens van de vangsten van de afgelopen 4 dagen
 
Kantvangsten
Lopen duidelijk terug, zowel in de kanalen en in de  Waterweg in Europoort waren de vangsten afgelopen weekeinde stukken minder, zelfs in het Calandkanaal moest je echt ver werpen om nog aan de vis te komen terwijl je een week of zo geleden slechts een 80 meter moest werpen om voldoende vis te kunnen vangen.
Ook in Zeeland was het ietsje minder maar toch daar nog wel een leuk visje te vangen, probeer de bekende stekken vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle.
 
Bootvisserij
Zowel de Oosterschelde als Grevelingen matig de laatste dagen van afgelopen week, wel op sommige steken mooie scharren maar de aantallen van een paar weken gelden wat rondvis aangaat zijn er niet meer,
Wrakvisserij aardig met leuke gulvangsten, ankervisserij iets minder maar nog wel leuke porties schar te vangen. Tot volgende week, Arthur.


 
Elkaar lekker bijpraten bij zo,n eerste wedstrijd in het nieuwe jaar aan het Calandkanaal
 

Witvis door Willem Stolk

Er is al weer heel wat gevist in het nieuw jaar – en de vorst is eraf… In de havens is goed tot zeer goed gevangen, maar er waren ook slechte dagen bij. Veel onderlingen verschillen dus…

Puttershoek
Martij Dekkers viste afgelopen weekend op de boezems van Puttershoek,
waar ze op zaterdag niets wisten te vangen. Maar was het zondag, op dezelfde stek, 
volle bak met ongeveer een 30kg vis met twee man. Vele grote voorns, 
brasems en een enkele winde wisten we te vangen. Zeer voorzichtige 
aanbeten, de dobber werd veelal bijna niet bewogen, erg geconcentreerd 
vissen dus. Casters was het top aas.
 
Rivieren
Op zowel de Waal en IJssel is er goed gevangen. Op de Waal weer als vanouds –veel dikke platten op de ondiepe stekken, waar het ook voorgaande jaren goed was. Op slechts een ruime meter water is er met de feeder erg goed gevangen. Jan Beek en Karel van de Stad vingen bijvoorbeeld samen ruim 60 kilo brasem. Met z’n tweetjes op één stek ging het als een speer. Het haakaas maakte niet veel uit. Volgens Jan pakten ze alles; wormen, maden en zelfs maïs.
Op de IJssel is er tijdens het barbelen vooral redelijk wat winde gevangen  aan kaas. Af en toe zijn er ook aardige barbelen gevangen, maar wel stukken minder dan een maand terug.

Plassen
Ton Ruijs viste onlangs op de Kraayenbergse plassen. Samen met enkele match-fanaten probeerden ze een nieuwe stek uit. Helaas voor de mannen, maar ze moeten nu nog beet krijgen. De roofvissers die ook op de plas lagen vingen overigens ook nagenoeg niets.
In Lith en Kerkdriel was op sommige plaatsen redelijk, maar gemiddeld slecht. Zat men op een ‘goede’ stek (en dat was niet vooraf te bepalen) dan ving men een aantal vissen, maar ook niet meer dan dat.

Rotterdam
In Rotterdam is er op de Rotte en de Schie aardig gevangen. Vooral kleinere vis zoals bliek en voorn. Schrale visserij met dunnen onderlijnen, kleine haakjes en slechts een caster of een pinkie als haakaas. De Schie was goed voor wat brasem – ter hoogte van het Sparta-stadion kon men nog wel wat brasem vangen.

Havens
In de diverse havens is druk gevist; Brielle, Almere, Drimmelen en Huizen –overal waren er vissers die het eens over een andere boeg wilde proberen.

Patrick Princen ving samen met zijn maat goed vis met de matchhengel – ruim 15 kilo de man – en dat is een goed beging van 2008 zullen we maar zeggen…

Adrie in Spakenburg en Huizen
Afgelopen vrijdag een dagje naar Spakenburg geweest. Lekker gevangen. 20,38 kilo aan grote dikke voorn (85 stuks). Ook onze Spakenburgse vrienden Christiaan en Jeroen waren aanwezig en vingen ook goed voorn. (13 en 11 kilo)  Zondag gingen we naar de binnenhaven van Huizen (bij de Kerk). Dit was ronduit slecht. slechts een 7-tal grote dikke voorns en voor de rest alleen maar kleine baars en pos. Aan de Westdijk (200 meter verderop) zat Jan van Schendel zich helemaal krom te vangen met de match. veel grote voorn. Aldus Adri van de Giessen.


Roofvis door Piet Driessen
Vangstberichten afgelopen week

Het weer was op veel plaatsen redelijk om op het water te vertoeven al moest men op het grote water toch zorgen voor veiligheid met de boot, omdat het toch nog wel eens wat harder kon waaien. Nu nog de vraag natuurlijk of de vis ook actief was. De watertemperatuur was of veel plaatsen al tussen de 4 en 6 graden en een vis is koudbloedig dus dat wil zeggen dat ze soms in de ochtend een langzame start hebben en dit vooral op water tot een meter of 4 diepte. Op water tot een meter of 4 diepte is dan ook overduidelijk uit de vangsten dat de activiteit vaak later op gang komt, en de meeste vangsten vaak vanaf een uur of 3 in de middag zijn, maar de meeste vissers die dan vroeg zijn begonnen zijn dan ook vaak weer thuis te vinden voor de kachel. Polders en ondiepe sloten en vaarten tot ruim een meter diepte zijn sneller en constanter met de temperatuur en hier kun je dan vaak ook de hele dag aanbeten verwachten, met vaak op het middag van de dag een pauze (doen wij toch ook)

Hebben we gelijk de snoek in beeld en hoe we te werk moeten gaan, en het bewijs was overduidelijk afgelopen week. Op dieper water nagenoeg alle snoeken vanaf een uur of 2 in de middag en de meeste vissen (en er zaten mooie dames bij) vanaf een uur of 4 tot het donker werd. Kunstaas en doodaas scoorde afgelopen week beiden goed, en dat is wel eens anders. Grijs en rood/wit duidelijk beter wat de kleuren betrof dan andere kleuren afgelopen week.
 
Snoekbaars is een ander verhaal. Op bekende redelijk gemakkelijk te vangen en op diverse plaatsen weer hard werken. Hier heeft de temperatuur ook duidelijk invloed op de vangsten. Met mijn apparatuur wat ik al jaren bezit kan ik tot 20 meter diepte de temperatuur meten, en op een meter of 10 is het vaak rond de 10 graden en op 20 meter liefs 12 a 14 graden en hier houden de snoekbaars en baarzen zich nog eens graag op, alleen rest de vraag of het verantwoord is om op dieper water te vissen dan  12 meter. Advies is dan ook niet om dieper te gaan zitten of je moet wat vissen mee naar huis willen nemen voor consumptie, anders gewoon even het gezond verstand gebruiken. Shads en dood aas scoorde ook beiden redelijk goed afgelopen week maar ze moeste vaak van diep water komen, dus verdere gegevens niet van deze kant.

Baars werd ook vaak onder het snoekbaarzen gevangen, maar in de havens langs steigers en tussen de boten toch duidelijk de grote vissen, en dan spreken we in dit geval van 40 plussers. Slanke zilverkleurige shads brachten veel baarzen even aan wal of in de boot.

De temperatuur gaat weer wat oplopen en dus gaan we aankomende week weer lekker even het water op. Blijf voorzichtig met het vissen vanuit de boot en ook vanuit de oever en ga nooit alleen, gezelligheid kent geen tijd en is een stuk veiliger. Succes op de rovers.


“Oudejaarsdag met Hein op pad geweest en gevist in beekjes.
In de nabijheid van Carbid-schieten met ruim 22 melkbussen, bleken de snoeken daar weinig hinder van te hebben. Ondanks het geknal vingen we toch nog een aantal  2007 snoeken.  Alles op shads….“


 “ .....2007 was voor mij weer een topjaar wat snoekaantallen betreft. Een natte zomer zorgt telkens weer voor verassende aantallen (grote) vissen.Iedereen wil graag een mooie zomer, maar doe mij maar een koele zomer met zo af en toe wat regen.  Toch niet pessimistisch? Gr.  Eddy.“


“Gerard met z’n eerste doodaassnoek van 2008”


”Leuke foto van de Belgische tweeling Sven en Timur Mylle tijdens het snoeken in Zuid-Holland. Talenten in de dop!“


“Hallo TF , hierbij een foto van mijn vismaatje zijn eerste snoek op de sardien , Tjerk
was al een paar keer mee geweest , ondanks de kou is hij een echte doorbijter , op onze
vierde voormiddag was het eindelijk raak , met een grote sardien kregen we na een half
uurtje vissen een schoolvoorbeeld van een aanbeet op dood aas. Nadat de dobber eventjes
onder was verscheen hij terug door het oppervlak om met een paar kleine rukjes weer
zachtjes weg te schuiven.

De theorie van zachtjes strak draaien , vis voelen en haak
zetten werd voor de eerste keer in de praktijk omgezet en leverde deze mooie snoek van 88
cm op voor mijn maatje Tjerk. En het zal zeker zijn laatste niet zijn zij hij zelf !!”


 “Nog een prachtige “rijpfoto” van vorige week ”


 “Hoi Totalfishing en collega-vissers,
We hebben 2007 op een waardige manier afgesloten met 8 snoeken op 1 dag…,”


“….Waarvan er 3 ruim over de 4kg wogen!
Over een superdag gesproken! Groeten, Tom Nouwen”


 “Bijgaand de laatste vis van 2007 (1e kerstdag) van 111cm en…..”


 “….De eerste twee van 2008, respectievelijk 109 en 110 cm…..“


”....Hopelijk wordt dit de trend voor de rest van dit seizoen op doodaas.
Groet, Omar M. Bogerd“


“De PML fieldtesters Kris & Koen gingen met de nieuwe shads aan de slag. Naast de nodige snoekbaarzen vonden ook de meervallen het wel interessante shads. Beide vingen een meerval tijdens het verticalen…Na een drill van 1 uur en 45 minuten met de PML verticaalhengel (Flu-Go), werd de grootste meerval geland door Koen. (152 cm)”


 “Rob Kraaijeveld ontdekte deze zaagbek. Een prooivis is niet blij met de capaciteiten van dit gereedschap”


 “Het weekend weer even een paar uurtjes met Hans wezen snoeken. Het was zeer taai maar we wisten toch een paar mooie wintersnoeken te vangen….“


 “...Vooral het laatste gedeelte van de dag werden ze wat actiever en vingen we een paar mooie snoeken. De temperatuur lag rond de 4 graden in het noorden. Groeten Frank en Hans”


 “Hallo deze mooie snoekdame van 1.06 m kon het nieuwe shadje van fox niet voorbij laten gaan. Deze vis werd verticalend gevangen door Jelte Bouma”


“Beste TF Ik heb veel uren op en aan het water te hebben gezeten dan eindelijk mijn eerste metersnoek gevangen.Deze vis kon een Screaming Devil niet voorbij laten gaan.
De vis heeft een lengte van 1.04 cm. Gr J.Iedema Anjum”


 “Op de 30e december van 2007 mocht ik deze mooie dame van 112 nog even op de foto zetten. Goede vangst allemaal toegewenst in 2008. Groet Sietse de Vries ”


“Beste Totalfishing.
Allemaal de beste wensen voor 2008 en dat we maar veel mogen vangen dit jaar!Afgelopen zondag (30 december 2007) & donderdag (03 januari 2008) even wezen vissen op snoek met mijn zwager. Op zondag was het vissen erg moeizaam, maar we visten toch beide een snoek te vangen.Mijn zwager had een dikke dame van 90cm  en ik een leuke van 58cm….”


“…..Donderdag was het een stuk beter. We hebben maar 2 uurtjes gevist en ik heb er toen 2 gevangen.Een baars van 41cm  en een mooie dikke snoek van 94,5 cm. Met vriendelijke groetjesRinus Hertogh”


“Ik was aan het snoeken met doodaas wat behoorlijk passief kan zijn. zie ik ineens een kunstaas ergens aan een tak hangen. Na deze gescoort te hebben ff de roestige haken gewisseld. Even testen: bij worp 2 kwam deze verrassing zich aan dienen aan de oppervlakte.  72 cm en zo dik als een karper. ”


” Hallo ik ben Robin en ik vis vaak met mijn vader in een slootje in de buurt. Toen we daar een mooie grote snoekbaars hadden gevangen en er zeker vijf gemist te hebben besloot ik te dood azen. Na een minuut of twintig kreeg ik een harde klap op mijn hengel. Na een half uur drillen kwam ik er achter dat het een karper rond de 15 pond was. Helaas geen snoekbaars maar toch een leuke karper gevangen.  Groetjes  Robin van Dongen“


 “Een paar zonnestralen is genoeg om de woerden al weer achter de dames aan te laten gaan. Wat dat betreft is een vrouwtjeseend de komende tijd niet te benijden…”


 “De PML Stingrays doen het goed bij het dropshotten..”


 “Het nieuwe jaar begint goed met deze baars. Deze jongen pakte de HAWK shad op 11 meter diepte op het Haringvliet. De vis was 46,5 cm groot en een echte vechtersbaars! Groeten, Erik Stobbe ”


“Hallo ik ben Robin en ik ben altijd opzoek naar nieuwe stekken. toen ik eerste kerstdeag een nieuwe stek geevonden had ving ik na een minuut of tien deze mooie grote baars. Verder die dag ving ik er nog een paar rond de 35. Groetjes Robin”


”Mooie opname van Rob van een oude snoekbaars met een prachtige getekende kop. Wat zal zo’n beest allemaal onder water hebben meegemaakt in zijn leven…”


“Wesly is een dagje mee geweest in de laatste twee uur van de dag wisten we toch nog negen vissen te vangen.Groeten Rob Kraaijeveld”


“Beste allemaal,
Bij deze de platen van Lambert met zijn vis van 94 cm…...“


“Een enorme bak gevangen aan een gesleepte plug. Groet Leon”

Nominatie deze week voor de snoeken van de Belgische tweeling, de baars van Eric en snoekbaars van Lambert. Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -