Actuele vangstberichten van 19 tot en met 25 juni 2007

Actuele vangstberichten van  19   tot en met maandag 25 juni 2007

We zitten momenteel qua weer in een dipje. Lage temperaturen, veel wind en regen. Op zich niet verkeerd voor de natuur, maar ook de watertemperaturen blijven zo een beetje normale waarden houden. Op het binnenwater wordt er niet spectaculair gevangen, alhoewel de snoekbaars meer tekenen van leven begint te geven zo het lijkt.


De mooie zonsondergangen, zoals deze fraaie vastgelegd door Bram Bokkers, staan even in de wacht.


 
Zout door Leon van Hagen
Bootvisserij
:Qua weer een wisselvallige week met dito vangsten. Diegene die makreel op de korrel hadden kwamen goed aan hun trekken. Langs de gehele kustlijn zijn de stellingen ingenomen door deze groen/zwart gestreepte minitonijn en werden ze overal goed gevangen.

MS Stella Bel gaat er ook in de avonduren wel eens uit op de makreel, en dat geeft vaak nog betere vangsten dan op de dag. Zo knalde er afgelopen week ook nog een school zeebaars langs de boot tijdens het makrelen. Dat gaf zowel hilarische als hachelijke tafrelen, als blijkt dat de makreelpaternoster vol met zeebaars  zit. Op de wrakken was het gewoon goed, gullen en zeebaars, pollak en rode mul, wat zijn dit toch heerlijke perioden om een diversiteit aan vissoorten te kunnen vangen.

Ook wemelt het rond de wrakken van de makreel en horsmakreel, als je vist met een bijvanger boven de pilker (bv een twister), was het echt een hele kunst om de pilker bij de bodem te krijgen, omdat tijdens het afzinken de horsmakrelen de bijvanger al te grazen namen. Op de dagen van rustig weer was het zeebaarzen geblazen, mits de stek niet vol met akelige warnetten stond afgebakend.

Op de Oosterschelde daalde de vangsten iets in ten opzichte van vorige week, Grevelingen alles nog hetzelfde, nog steeds paling wat de klok slaat.


Rotterdams havengebied, mooie tongvangsten

Kantvisserij

Mik vooral op de oppervlaktevis in de Oosterschelde was het devies van Arthur vorige week, daar is geen verandering in gekomen. Vissers die met kunstaas aan de slag gaan kunnen er een mooie visdag beleven, ga eens aan de wandel met lichte bepakking en matriaal, spinhengel en diverse kunstaasjes. Met een oppervlakteplug kun je echte avonturen beleven, ronduit spectaculaire zeebaarsaanbeten.

Ook zijn in Zeeland de makrelen van de kant af goed te belagen, maar de tongvangsten zijn zeker niet spectaculair te noemen. Dit wel in het Europoortgebied, al moet je verder kijken dan je neus lang is en vissen waar de grens van zoet en zout is. Die ligt gemiddeld tussen Maassluis en Vlaardingen, maar in drogere periodes tot in Rotterdam aan toe.

Zo had mijn maat Rob Mulder er afgelopen week soms 20 in een sessie, het beste vang je ze steeds op het einde van elk tij, bijvangsten zijn vooral paling en bot. Verder zit er heel veel fint in de Europoort en afgelopen week werd ook nog een school grote haring in de Waterweg gesignaleerd en ze deden het prima op kleine smalle pilkertjes.

Zeebaars ook dik aanwezig maar soms lastig te vangen, omdat onder de kanten een enorm aasaanbod aanwezig is met al dat jonge speldaas.

Steurgarnalen maken je kansen het grootst bij de jacht op de zeebaars, presenteer ze aan een dobber en vis onder de kanten.
Goeie vangsten en tot volgende week. Mvgr Leon van Hagen


Witvis door Willem Stolk

Wisselvallig weer de afgelopen week! Maar er is redelijk tot goed gevangen.
Op de rivieren gaat het redelijk tot zeer goed. Leo Wouters wist rondom op de Waal de nodige brasems en windes te vangen met de bolognese.

Vervolg rivieren
De IJssel en Waal waren goed voor de nodige kilo’s vis de afgelopen dagen. Vooral met de feeder is er goed gevangen. Maar ook alternatieve technieken zoals de bolognese-techniek volstaat. Leo Wouters vist hier al sinds jaar en dag mee –en weet inmiddels dat er ook tussen de kribvakken goed kan worden gevangen. Op nog geen meter water vangt hij brasem, voorn en windes. Probeer het ook eens, want het is een leuk alternatief.

Plassen
Op de Strangen is het ook goed toeven. Met de stok (9.50 meter) kan men in een paar uur tijd een aardig netje vis bijeen vissen. De Afgelopen week zien we steeds meer jeugd langs de waterkant – de vakanties beginnen! Gelukkig vangen ze vis, want daar draait het om. Het is goed om te zien dat de vaste hengel door heel wat ‘jeugdigen’ wordt gebruikt – daar begint het allemaal mee.

Barbeel
Frans Vogels en zijn vismaten visten afgelopen dagen op de Waal. Ze vingen niet slecht. Frans ving er 7 in twee dagen, waarvan een aantal fraaie exemplaren. Nog steeds is kaas als haakaas favoriet – blokjes van 1 x 1 cm.

ARK
Op het bekendste kanaal van Nederland wordt altijd wel gevist. Er zijn meestal wel wedstrijden, maar ook op de wat rustige plaatsen kan het erg goed zijn –en hoeft men niet perse 100 meter te werpen! Jan Kersten trok samen met zijn maat naar Tiel – ze vingen op zo’n 25 meter uit de kant de ene brasem na de andere. “Volop casters brengen” bleek een goede keuze.

Hoge school vissen
Ons Nederlandse team: Eddy v.d. Hoogen, Arjan Klop, Eric van Otterloo, John Savelkoul, Christian Surquin, Dieter Friederichs  en coaches Jan van Schendel en Willem Raven, is bij het EK in Novi di Modena in Italië op de 9e plaats geëindigd. Italië werd verdiend Europees Kampioen, terwijl Engeland en Frankrijk 2e en 3e werden.

 
Barbeel, ze worden steeds vaker gevangen…

Roofvis door Piet Driessen
Afgelopen week was het een matig weekje in het algemeen op de rovers, het was echt vaak zoeken waar ze zich ophielden met het wisselend weer wat we hadden.

Baars om te beginnen weer in opwaartse gang wat de vangsten betreft, en zo werden er vooral op de rivieren weer mooie aantallen baarzen gevangen. De maten zijn nog niet zo groot maar elke vis is een prima aanvulling, en het zijn toch vaak de beten die het vissen op baars zo mooi maken. Ook in combinatie met licht materiaal is het gewoon topvissen op de baarzen. 80% van de vissen op spinners en duidelijk was dat ze de plugjes nog niet graag tussen de kaken namen, dus vergeet niet je spinners mee te nemen naar het water. Wat de kleur rood erin verwerkt leverde ook duidelijk meer vissen op.

Snoekbaars zijn alweer wat aan het afzakken en ook op de rivieren was dit duidelijk. Op de meeste plaatsen zijn ze al vaak teruggezakt tot 4 a 6 meter diepte dus hou hier wel rekening mee natuurlijk. Langwerpige shads weer duidelijk in het voordeel maar ook aardig wat meldingen op ratelpluggen die verticaal werden ingezet, dus neem die nu ook even mee. Geel, bruin en wit stonden het vaakste op de lijsten afgelopen week.

Winde is weer uit de winterslaap ontwaakt en werd op diverse wateren gevangen. De meeste vissen kort in de oever maar op rustige dagen (wat wind betreft)  ook al weer wat dieper en deze dan vooral met slepen van klein kunstaas. Geel en wit scoorde het beste op onze windes die een pracht aanvulling zijn op roofvisgebied.

Roofblei moeizaam, maar was je op het juiste moment kon er wel een gevangen worden maar niet de grote aantallen die we dan wel eens verwachten, stug blijven gaan en dan komt die treffer wel. Frustrerend krijg je vaak te horen dat je ze overal actief ziet maar dat ze dan niet bijten (is ook het leuke ervan)

Snoek mag aankomende zondag weer omdat dan het seizoen weer geopend is op ESOX op vele wateren (kijk goed je vergunning na) Afgelopen week duidelijk minder snoeken en dan vooral duidelijk minder grote snoeken die aan de haak bleven hangen. Misschien beter vanaf zondag, omdat het dan pas echt mag op deze rover !!!


De baars begint  beter los te komen  

Bericht van sportvisserij Nederland mbt. de NKSwedstrijd 34 juni Oude Maas:
Het onderzoek naar het trekgedrag van snoekbaars in het rivierengebied heeft een vliegende start gemaakt. Dankzij een perfect verlopen snoekbaarswedstrijd van 24 juni jl. op de Oude Maas is voor het onderzoek benodigde aantal vissen van een zender en/of merkje voorzien.


De open wedstrijd telde niet mee voor het NKS vandaar dat er ook vele nieuwe gezichten waren te zien
 
Ook de tweede snoekbaarswedstrijd, die Sportvisserij Nederland in samenwerking met het NKS (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen), de BVSV (Belangenvereniging Snoekbaarsvissers) en Visadvies heeft georganiseerd, verliep perfect.

Alles zat mee; er waren 49 boten met 98 enthousiaste deelnemers, de weergoden waren gunstig gestemd en -het belangrijkste- de vangsten waren goed. In totaal werden er 244 snoekbaarzen gevangen. Samen met de snoekbaarzen die tijdens de wedstrijd van 10 juni werden gevangen, zijn er nu 150 vissen van een zender én een duidelijk zichtbaar merkje voorzien. Daarnaast kregen meer dan 300 vissen alleen een merkje.


De merkploeg staat klaar

De komende tijd zullen de van gezenderde vissen worden gevolgd met behulp van de detectiekabels die op 32 verschillende plekken in de rivieren liggen. De verwachting is dat ook de vissen die alleen een merkje hebben gekregen een belangrijke bijdrage aan het onderzoek gaan leveren.
Van groot belang voor het slagen van het onderzoek is daarom dat sportvissers die een gemerkte snoekbaars vangen het nummer van het merkje doorbellen of mailen naar Sportvisserij Nederland (030-6058400) of Visadvies (030) 2801491). Gevangen snoekbaarzen met een merkje dienen vanzelfsprekend zo snel mogelijk weer te worden teruggezet.


Zo ziet een gemerkte snoekbaars eruit. Op het merkje staat het telefoonnummer.

Zowel de wedstrijd van 10 juni als van 24 juni laten zien dat de sportvissers een belangrijke bijdrage aan visserijkundig onderzoek kunnen leveren. De wedstrijden zelf waren daarnaast een prima promotie voor het sportvissen op snoekbaars en hebben aangetoond dat het NKS is uitgegroeid tot een professionele wedstrijdorganisatie die verder kijkt dan de hengel lang is.


“Woensdag 20 juni werd een enerverend dagje! Het uitkammen van de oevers en kribben met kleine plugjes en spinnertjes ontlokte aanbeten van vijf verschillende vissoorten. Dát is het leuke van deze visserij; je kunt echt van alles verwachten! Naast een snoekje, enkele snoekbaarzen en baarzen waren vooral de roofbleien goed los. Geen kneiters, maar 14 van deze rovers van 50-65 cm is toch super! Met een beetje geluk knalt er ook zo’n oude, gebronsde winde op. Prachtvisserij!  Groeten van Wilfred van Nunen.


“Rob pakte een serie mooie roofbleien op de vliegenhengel. Topsport op de popper”


‘Volkmar had succes met een klein pilkertje”


“Dit is mijn allereerste karper die ik ooit heb gevangen.
Ik heb de karper gevangen met een broodkorst.
groeten Harjan Rumpf


 ” Hey Totalfishing,
Ben weer een dagje wezen vissen met als resultaat een graskarper van 93cm en 18 pond (zie foto homepage Red.), en nog een schubkarper van 17 pond
Groetjes Raymond


 “Gevangen op een trosje mestpieren tegen het kantje. Pondje of 14 a 15. mvg Gertjan Snel”


 “Vrijdagavond ving jasper en zijn visvrienden deze schitterende
 spiegelkarper van 76 cm. Groeten Marco”


“Hoi Mijn naam is Bram Buitenwerf.
Ving deze graskarper aan een broodkorst aan het Westeind in Sappemeer.
Schat hem op zeker 80 cm en 5 kg.
Heb hem met de hand moeten landen (schepnet te klein) wat mij bijna een nat pak bezorgde.
Er gaat dus toch wel iets boven Groningen.
Groeten uit het Noorden.”


“Joey Boots, pas net begonnen met karper vissen, en gelijk een
mooie schubkarper van 92 cm en 31 pond. GR. Freek”


 “Dit soort luchten waren een bekend beeld van de afgelopen week”


 “Hier m’n kleinste  snoekbaarsje ooit en nu al zo agressief
Shad was groter als het visje gelukkig extra dregje anders had ik hem nooit kunnen bewonderen
 Groeten Tom uit Belgie”


”Prachtig weer en snoeiharde aanbeten.Wat wil je nog meer.Ze waren niet groot maar wel dapper;. mooie aantallen .
De verlofperiode zit er weer aan te komen.We kijken er naar uit.
Veel visplezier gewenst iedereen!!!-Wout-


“Ook de vriendin van Bram is helemaal wild van roofvisvissen”


 “Eric  moest hard werken voor een aantal snoekbaarzen. Hijwits het uiteindelijk toch af te dwingen”


 “Hans met een mooie vis die hij in de schemering wist te vangen”


 “Frank kreeg een knalharde aanbeet. Dit was de laatste vis die hij verwachtte”


 “Wat kan het Haringvliet toch taai zijn!
we hebben weinig vis in de boot gezien,
maar wel mooie,
mvrgr, Ron Mansveld”


“En nog een plaatje omdat ie zo mooi is. Gr. Ron”


 “Mooi hé
Deze “Tjakkaaavis” werd gevangen door Rene ”


 “Hans Jouta beleefde een dag met een gouden randje want na een heftige dril  mocht hij behalve een metersnoek, ook nog een snoekbaars van 92 cm landen. Machtig mooi”


Frank van Vliet maakte deze mooie sfeerplaats aan het einde van zijn visdag


 “Ook vanaf de kant weet Steff Kap zijn snoek te vangen in Ierland . ”


 “ Hallo,
 Het was een taaie dag op het Gooimeer en kleurvast waren de snoekbaarzen zeker niet.
Doch wisten we een leuk aantal te vangen en was stilzitten er niet bij. De snoek sloot de dag af en…“


 “…Kon dit keer wel geland worden. Met vriendelijke groet,
Erik Stobbe”


 “Vaak onderschat; een stevige spinnerbait”


 “Zondag 24 juni met mijn zoon jim even op de maas getrolt.
1 snoek van 88 cm op een kikker kleur groen
Jim 1 snoek-baars van 61 cm  met plug manss 15+ S zwart
 M.v.g frank van de Werdt uit Vught ”


“Met een dood voorntje onder een brug vissen blijkt goed te werken, ook nu weer, bovendien erg leuke sport op een 12-grams spinhengeltje..
Groeten Jeroen de Graaf


Volkmar met een knappe vis van de rivier.


 “Geachte T.F. Redactie,
Hierbij even een paar foto’s van de vangsten van de afgelopen weken.Ondanks de hoge watertemperaturen, hebben we toch een aantal leuke snoeken weten te vangen…. “


“….Vooral kleine Jerkbaits (Druppel van N.K. Baits) doen het hier momenteel goed. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma“


“Beste Totalfishing,
 Afgelopen weekend wederom de rivier op gegaan op zoek naar stekels en tanden.
Na wat leuke baarsen en snoekbaarsen gevangen te hebben kwam de bonus in de vorm van een bere sterke riviersnoek van 101 cm. Wat een sport en wat een adrenaline geven die beesten op de rivier ! Groet Hans Jouta ”


 “Hoi iedereen,
zondag weer es wezen vissen.
101cm en 6.500gr!
Groeten, Tom en JL”


 ” Hey Totalfishing,
 De afgelopen tijd zijn ik en vismaat Jasper bezig geweest met het driften met doodaas. Dit bleek tot nu toe een groot succes te zijn geweest en er zijn al heel wat mooie vissen de boot komen bekijken. Maar dit waren toch wel de mooiste.  Ikzelf met een dikke 106 cm


 
 “Jasper met zijn vis van 120cm…. Groeten Otto Brons esoxhunters.nl“

Deze week nominaties voor de snoek van Jasper en megasnoekbaars van Hans Jouta. Van harte gefeliciteerd!


 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -