Actuele vangstberichten van 19 tot en met 24 september 2007

Actuele vangstberichten van  19  tot en met maandag  24 september 2007

Ondanks een prachtig weekend met heerlijke temperaturen dook de barometer gelijk weer als een speer naar beneden met herfstachtige weersomstandigheden. Voor verschillende vissoorten een zegen maar na zo’n weekendje genieten is het toch wel weer even slikken dat we nu officieel in de herfst zitten. 
 

Wesley wist een ijsvogeltje te zitten en Rob Kraaijeveld maakte de plaatjes van deze schoonheid…..


.....
Omdat ze zo mooi zijn plaatsen we ze allebei. Eentje op afstand en een haarscherpe close-up

 Zout door Arthur van Tienen

Eerst maar eens bootvangst berichten
 
Oosterschelde leuke aantallen kleine wijtingen en steenbolken echt leuke vangsten afgelopen week op deze vissoorten, wel is het zo dat ze amper de wettelijke maat halen maar misschien een goed teken en kunnen we over een paar weken de vaders en moeders onder de wijtingen verwelkomen. Tussen al dit rondvisgeweld worden er zeer zeker ook nog ander vissoorten gevangen op “het Scheld” zoals mooie schol ,bot en zeebaars.
Bij de Stormvloedkering veel kans op gulletjes en nog wat tong.

Afgelopen week toch nog verassend veel makreel gevangen op de Noordzee, wrakken redelijk met maatse gullen terwijl de pollak zich ook steeds meer laat vangen in onze wateren.
Grevelingen nog wat stilletjes (voor de storm!) en ook van de Westerschelde nog geen denderende  verhalen gehoord.

Komende zaterdag gaan de jongens van het WK Bootteam  naar België om daar vanuit Blankenberge de strijd aan te gaan met de andere landen om de wereldtitel, succes Wil, Ernest, Sjaak, Kees, Geerd en Eric!!
 
Kantberichten
 
Zoals ik al dacht gaan de vangsten op wijting en bolk al een beetje aanvangen op de stranden en met een krachtige westelijke of noordwestelijke stroming zal het water verder afkoelen en hopelijk snel meer maatse vissen dicht onder de kant brengen, vooral de avonden bieden dan de beste kansen.
Strook van Vlissingen tot aan Westkapelle zoals de laatste weken, in de avond wat steenbolk, wijting en gul en forse tongen, overdag veel zeebaarsjes, gepen en fint. Geep en fint zal wel snel gebeurt zijn terwijl de tong en de zeebaars gewoon nu bijna het hele jaar door te vangen zijn.

Banjaard ook iets beter vooral wat wijtinkjes, steenbolkjes en tong, van Haamstede en Renesse nog niets vernomen
Europoortgebied zoals de afgelopen weken, wel veel mooi baars nu aan levend aas geankerd /omgeankerd op de bodem met lange wapperlijn in de diepe stukken van het Beerkanaal en Amazonehaven.
Gebruik als aan buiten de zager ook eens een hele verse mesheft.

Waterweg gewoon goed in de diepe stukken wat betreft de gul en steenbolk, tong nog steeds aanwezig maar ik merk toch dat de zeer goede vangsten van zo’n 2 jaar geleden niet snel terugkomen.
We gaan ons zo langzamerhand opmaken voor de grote Najaarswedstrijden en de diverse kampioenschappen en voorselecties 

DE W.K Juniorenploeg  heeft een 5e plaats behaald op het W.K te La Benne in Frankrijk, het was moeilijke visserij op klein grut op de mooie dagen en met winderige dagen kwamen onze jongens goed voor de dag met op dag 3 een 1e plaats en dag 4 een 3e plaats, helaas waren de resultaten de 2 dagen ervoor minder en dan moet je echt zeer goed vissen om er nog een derde plaats uit te halen. Volgend jaar nieuwe kansen in Spanje! Tot volgende week, Arthur


Nog mooie dikke tongen te vangen al was het niet best dit jaar!


Witvis door Willem Stolk

Nog ff van het zonnetje genoten! Er is overal veel gevist en redelijk gevangen, maar natuurlijk zijn er altijd uitschieters. Op de rivieren doen de barbelen het stabiel goed. Op de IJssel werden er zat gevangen tijdens de strijd om de IJsselcup. Heel wat feedervissers vingen hun eerste barbeel – en genoten ervan.

Naarder Trekvaart
“Vandaag heb ik samen met Frank gevist op een voor mij onbekend water, de Naarder Trekvaart. Deze vaart verbindt het Gooimeer met de Vecht. Het water is vrij smal en ondiep. We visten met een stokje van 8 meter. De vangst viel niet mee en bestond uit enkele tientallen kleine voorns en baars. Daarna nog even doorgereden naar Spijkerboor om bij de topcompetitie in het NH Kanaal te kijken. Ook daar werden we niet vrolijk van de vangsten en zagen hier en daar wat kleine vis vangen” Aldus Jaap van Dijk.


Wintschoterdiep
Vandaag (zondag) gevist op het Winschoterdiep bij Sappemeer -van 09.00 tot 13.00 uur. Prachtig weer, bijna geen wind, veel zon en een aangename temperatuur.En de vangst? Het duurde even maar dan heb je ook wat. Pas na half elf begonnen ze te bijten. Resultaat: 2 mooie brasems van ieder meer dan 1½ kg en wat kleine vis, samen goed voor 6 kg. Aldus een niet ontevreden Frank Luyckx.

Strang te Boven Leeuwen
Zo was er afgelopen zondag de wekelijkse vaste stok wedstrijd in de Strang bij Boven Leeuwen. Het was matig – winnaar net geen 14 kilo. De wedstrijd duurde tot 11.30 – daarna verscheen Gerard Paans met z’n vader. Gerard viste op hetzelfde stuk waar de wedstrijd koud was afgelopen. Gezien de vangsten had hij er niet echt veel vertrouwen in. Maar het liep anders. Na goed 4,5 vissen had hij 40 brasems in z’n net@! Die had dus een puike zondag. Elke vis woog > kilo dus reken maar uit.

Lith
Ton Ruys viste afgelopen week nog in Lith. Hij ving aardig met de slider – zo’n 25 kilo vis. De vis zat op zo’n 8 meter diep. Veel vissen werden met de caster gevangen. Hetlijkt erop dat er al heel wat vis vanuit de Maas naar de Lithse ham is verkast – dat moet weer goed komen van het najaar.


Afgelopen weekend veel korte mouwen aan de waterkant…


Roofvis door Piet Driessen
Afgelopen week hebben we met het weer helemaal niet hoeven te klagen, en het was echt overal mooi om op of langs het water te vertoeven, en dat dan ook nog door veel roofvissers gedaan. Hoe waren de vangsten nu?

Slepend op veel water heel moeizaam door de plantengroei wat aan het afsterven was of gemaaid natuurlijk, en dan word het echt een stuk moeilijker.

Snoek, redelijk te vangen als je maar niet te diep viste kon je ze nog wel aan de schubben komen. Groot aas had de voorkeur en de kleuren wit en groen stonden aardig wat op het menu. Ook al veel polders waar mooi wat snoek werd gevangen. Jerkbaits waren ook vaak succesvol, ratelpluggen daar in tegen een stuk minder dan de vorige week.

Snoekbaars (het word soms saai om te vertellen) maar wederom de mensen die niet te veel van water naar water jagen en hun eigen stekken kennen duidelijk prima vangsten, en dan ook nog vaak hele mooie exemplaren daarbij en daarboven op ook nog mooie aantallen. Mensen die het water moeilijker kenden moesten het vaak maar met een enkele vis doen. Langwerpige shads scoorde weer heel goed. Wit, bruin en rood opvallend veel bij de meldingen. Meeste vangsten tot 6 meter diepte.

Baars stond wederom al duidelijk wat dieper (4 a 6 meter)  en slepend ook weer mooie vangsten van vooral zware vissen in een topconditie. 2 delige plugjes en langzaam gevoerde shads waren doeltreffend afgelopen week maar je moest wel kort bij de bodem zitten om ze wakker te maken. Kleuren waren niet zo belangrijk op PERCA.

Winde en roofblei al behoorlijk geconcentreerd, en op bepaalde stekken geen vis te bekennen en op andere stekken een mooi aantal score was de truc, gewoon even wat tijd aan besteden.


Snoekbaars wordt goed gevangen. Waterkennis is onontbeerlijk! Komend weekend de finale van het NKS. Namens Total Fishing alle deelnemers veel succes! Een uitgebreid verslag van deze finale vind u uiteraard op T.F.


 
“Tussen al het Snoek -en Zeebaars geweld ving ik ook nog een Bot. Dit bleek niet eens zo bijzonder te zijn aangezien Marcel er ook een ving. Groet, Frits.“ 


 “Mijn vismaat Peter Westphal ging afgelopen weekend voor het eerst eens achter de Harder aan met brood…..“


 “…..Hij had er meteen vijf! Voor het eerst eens achter de Harder aan!?! JA,JA…..Mvrgr. Ron Mansveld „


 ”Het is nu ook een goede tijd voor de zeeforel die de rivier aan het optrekken is. Ze zitten er niet veel maar als je goed zoekt (en kijkt) zitten ze er echt wel. Harde aanbeet en een geweldige eerste run is je beloning”


 “Sfeerplaatje gemaakt door Etienne van een stel zeesportvissers die terug keren van een heerlijke visdag”


“Het is niet wild met zeebaars maar enkele van dergelijke vissen tot een aanbeet verleiden….”

  “….Kan je weer lang op teren”


 “Etienne de Haan stuurde 2 foto’s in van mooie najaarsbaarzen….”


 “…Beresterk en in topvorm.”


 “De tweelingbroer van Etienne de Haan weet ze ook wel te vinden..


 ”Hierbij 2 foto’s van een zeebaars van 89 cm en 7.150 kg.
Gevangen op 15/9/07 in Normandië door Luc de Spiegelaere aan boord van de SeaHunter
Deze vis is zijn persoonlijk record…..“


“…..Hij werd gevangen met een Loomis met een TwinPower  6000 FA met fluo-carbon 40/100 aan een Rapala Magnum X-Rapp.  Mvg Francine Matheussen“


 “Als er op de Noordzee bijzondere vissen gevangen worden…”


“…Staat de Blue Whale vaak vooraan, getuige deze mooie leng en zeekarper”


“We hebben afgelopen week verschillende mooie vissen gevangen tot wel 90 cm, deze hadden we op de kleine belt in Denemarken niet meer verwacht, we hebben gevist met vertikaalhengels voor snoekbaars, tjonge jonge wat een sport. Groeten, Maurits ”


“Niet echt een record misschien, maar deze lingcod van 1.03 meter and 15 kilo mocht er wezen.  2 weken geleden in Alaska gevangen. Vissen in Alaska is een fantastische ervaring en ik kan het een ieder aanraden. MvG Nico Blauw ”


 “Nieuws vanuit Courtmacsherry, Ierland: “On the 18th  September a group of Belgian anglers from Antwerp took advantage of a fine spell in the weather and headed off wreckfishing.Their target was Specimen Coalfish and Cod.The first drift produced a fine Specimen Coalfish for Derek Crauvells of 19.90lbs,2 Specimens for Patrick Anneart of 24.30 and 20.75lbs,another Specimen of 18.10lbs for Derek Crauvells .Specimen Coalfish of 15.70 for Pierre Anneart and a first Specimen for Crewman Donal O Dwyer a Coalfish of 15.35lbs…..”


“….The Cod failed to show and in the afternoon the fish stopped feeding and with a strengthening southwest wind it was deceided to fish inshore for the later part of the day.Regards Mark”


 “De herfst laat nu zijn ware gezicht zien…..Piet Driessen maakte deze mooie foto  ”


 “Hallo Totalfishing, Net weer terug uit Mexico…..,


 “……Zowel onder water, als bovenwater een prachtig land….,“


 “…..Het was nog een keer een droom om een mooie barracuda te vangen….”


 “…..Dit is gelukt, met heel veel exemplaren…..”


 “…..Ook hebben we nog met walvishaaien en andere vissoorten gezwommen!!.....“


 “….Ook onderwater hebben we de barracuda en nog meer mooi dingen gezien en gefotografeerd!  Vr gr Edou “


 “Terug naar eigen kikkerland…” Wel een uur lang bleef deze woeste stier me volgen. Het leek wel of-ie anti-sportvissen was, zo lelijk deed-ie! Ik heb uiteindelijk dan ook maar een rustiger plekje opgezocht. Groeten van Wilfred van Nunen.”


 “Hoewel de herfst flink zijn intrede doet, zijn de windes met vlagen nog steeds goed te vangen aan kleine, ondiep lopende plugjes boven de afstervende planten. Jeroen met een fraai exemplaar dat hij uit de oever plukte.”


 “Tijdens het gooien met een Salmo Pearch kreeg ik een ongelovelijke klap op men hengel. In eerste instantie dacht ik snoek. In tweede instantie roofblei. We hadden al 3 roofbleien op hetzelfde stuk gevangen. Luuk begon met fantaseren en zei als dit een roofblei is win je de roofbleicompetitie en mag ik mee naar Noorwegen. De ongekende kracht van de vis bracht mijn 15g stok tot in de kurk krom. De eerste schim van de vis leek op de bouw van een roofblei. Ik sprong een gat in de lucht en dacht dit kan niet waar zijn. Eenmaal uigeteld en moe geen roofblei maar werkelijk een BAK van een brasem. De meetlat gaf  65cm aan en over het gewicht kan ik helaas alleen maar dromen. Na wat mooie plaatjes mocht hij/ zij weer terug in haar element.
M.v.g. Tim Huizenga”


  ” Vandaag (zondag) gevist in het Winschoterdiep bij Sappemeer van 09.00 tot 13.00 uur. Prachtig weer, bijna geen wind, veel zon en een aangename temperatuur.
En de vangst? Het duurde even maar dan heb je ook wat. Pas na half elf begonnen ze te bijten. Resultaat: 2 mooie brasems van ieder meer dan 1½ kg en wat kleine vis, samen goed voor 6 kg.. Groet, Frans Luyckx


  “Hallo Total fishing
 Vandaag zaterdag 22september zijn we weer gaan barbelen nu met de andere neefjes Arno en Nick en mijn zoon Lennart. Het was weer super!  Arno een barbeel van 61cm,  Lennart een barbeel van 64cm en….”


 “…..Nick had als de klap op de vuurpijl een barbeel van 78cm met een gewicht van bijna 5kg . Dat is echt genieten. gr.Leo van Eldik“


 “Geachte Totalfishing ,
Onze fieldtester Grauvell Carp Piet Nefs , heeft zijn persoonlijk record
Spiegel nu op 43 Pond .  Groet Frank Janbroers ”


 “Blijft mooi zo’n “echte” paddestoel vastgelegd door Burry v/d Brink”


” Bijgaand een plaatje wat ik deze zondag, 23 september maakte vanuit mijn achtertuin.
Mede dankzij het fabelachtige mooie weer beleefde ik een prima visdag. Nog niet eerder had ik met succes vanuit mijn eigen tuin op roofvis gevist. Dit keer maar eens met natuurlijk aas geprobeerd.

Na een kortstondige hanger die losschoot en een misser volgde dan eindelijk een pracht aanbeet. Even weglopen en hangen! Het werd een supermooi getekende snoekbaars van 78 cm. Helaas kon ik geen foto maken, want poseren en fotograferen tegelijk lukt mij niet zo best…....  Tijdens het vissen passeerden nog wel een koppel ganzen. Ze misten mijn dobber op een haar na, maar de snoekbaars liet zich er niet door afschrikken. Groeten,
Ingmar Boersma”


 Het was wat zoeken maar mede door het prachtge weer en dit slag van snoekbaarsen werd afgelopen weekend een succes op het grote water. Groeten en C&R  Benny”


 “Hallo TF, afgelopen zaterdag weer eens weg geweest en ook weer eens met de pen gevist, wat een mooie snoekbaars opleverde, gevangen met een dode spiering.
Groeten Hessel ”


Zaterdag weer eens een dagje met Visgids Daan Verbruggen het water op geweest. Grootwater natuurlijk. Dan zie je pas dat stekken kennis het verschil maakt van vangen of niet vangen. We wisten ruim 45 maatste snoekbaarzen te scoren met een paar hele fraaie dikke dames terwijl andere vissers het met een stuk minder moesten doen en klaagde over slechte vangsten….”


 
”....Zondag even de laatste uurtjes van de dag meegepakt op het zelfde water als Zaterdag. Wederom mooie vangsten met een paar fraaie 60ers erbij. Aanbeten snoeihard. We begonnen rond 16:30 tot 19:30 en eerst vingen we ze op 8 - 10 mtr. Hoe later het werd des te ondieper vingen we de snoekbaarzen. Rond 19:00 op slechts 3 mtr water….”


 ”...Vangende kleuren deze 2 dagen roze finn’s, slugs en FT. Al met al een super weekend voor mij, Daan en Hans.”


 
“Niet alleen zeebaars maar dezelfde techniek werkt vaak ook bij snoekbaars ”


 “Bjorn stuurde deze schitterende plaat in van een libelle. Volgens Co Sielhorst is dit een z.g. Paardebijter ”


“Bas en Robert hebben sinds kort een nieuwe visboot met buitenboord motor aangeschaft en ik zou vandaag met Robert meegaan de rivier op voor mijn eerste keer op jacht naar roofblei….. ”


 “….Zoals het vaak gaat, bij een van de eerste worpen met een blauwe ASP spinner van 18 gr. was het meteen raak en een mooie roofblei van 71 cm. roofblei ging na een lange worsteling in het netje. De rest van de dag nog een winde van 61 cm aan de ASP spinner en een mooie baars gevangen verder nog een roofblei verspeeld, helaas.
 
Robert ving die dag 2 roofbleien, waarvan  een van 66 cm en enkele baarzen en 3 drie snoekbaarzen met vertikalen.
 
Voor mij, ondanks het de “beperkte” vangst, een zeer geslaagde visdag door deze eerste roofblei van acceptable afmeting. Tjonge tjonge wat is deze vis sterk en snel. Echt een verrijking voor onze rivieren.
 
Met vriendelijke groet,
Arie Hummel.”


 “Als je echte dikke roofbleien wil vangen moet het de komende weken gaan gebeuren. Vergeet niet een meetlint mee te fotograferen en bij inzending doe je automatisch mee aan de roofbleicompetitie en bij de eerste vis van 90 plus ligt er nog steeds een visreis naar Noorwegen op je te wachten, gesponsord door P & S visreizen  ”


 “Martin met een roofblei die klaar is voor de winter ”


“Ton maakte deze foto van overstekend wild; een reebok die de rivier overzwemt”


 “Ha TF,  Hier 2 vangsten van mij dit weekend…...”


 ” ....Allereerst een leuke baars, van 41cm  met een prachtige tekening!...“


 “….En een mooie 107cm snoek gevangen na lang vol vertrouwen volhouden op groot water met de juiste techniek.  Gr, Michiel Wateler“


 Hé Hé Even vissen. Zondag zouden we even met z’n vieren trollen. Lekker bijkletsen en genieten van de laatste zomerdag.Windstil, 20 graden en volop zon. Slecht snoekweer! Guido met mij in de boot, Sietse met z’n broer André in de andere boot.
We zouden van 8.00 tot 13.30 vissen.We vingen geen dikke vissen maar het aantal vond ik toch de moeite van het vermelden waard. We vingen in die paar uurtjes 30 snoeken en 5 baarsen. Dat hebben we wel eens minder gedaan.
vr.gr.Martin Frankena”

  “Freek pakte deze 102 cm vis tijdens een gezamenlijke Total Fishingdag waarvan binnenkort het verslag op deze site ”


 “Hans de Jerker deed zijn naam eer aan door deze vis op zijn eigengemaakte jerkbait te vangen”


 “Wesley met een fraai getekende vis die hij ving tijdens een visdag met Rob ”


 “De eerste grote poldersnoeken boven de meter zitten er aan te komen, zondag een van 123 cm uit een klein meertje bij Dirkshorn en maandag had Jo Breker er een van 105 cm hier in de polder. Gr. Jan Eggers ”


 “Geachte redactie van TF,
 Afgelopen weekend met broer Eric een dagje op avontuur op de rivier. Het leverde 3 metersnoeken op (100cm/117cm/108cm). Allen gevangen op groot geel/oranje rubber van Manns. De mooiste vangst vonden we deze enigzins ‘gebleekte’ snoek van 108 cm.   Met vriendelijke groet,
Ronald Meeuwisse ”

Deze week nominaties voor de zeebaars van Luc, de brasem van Tim, de baars van Michiel en de snoek van Ronald. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -