Actuele vangstberichten van 17 tot en met 23 juli 2007

Actuele vangstberichten van 17  tot en met maandag 23 juli 2007

Het blijft ruig, herfstachtig  weer en zeer sneu voor de vakantiegangers. Het ziet er voor de komende tijd niet echt uit of het spectaculair zal verbeteren maar laten we het er het beste maar van hopen. De natuur is wel toe aan een droge periode


Deze vlinder werd tijdens een droog en zonnig moment vastgelegd door Bjorn Janssen


Zout door Arthur van Tienen
 
Vakantieperiode is in volle gang en degene die voor Nederland hebben gekozen hebben te maken met wisselende weertypes maar echt lekker op het strand zitten en bruin bakken is er nog niet bij!
 
Kust/Kantvisserij
 Bijna het zelfde beeld als een week geleden, zeebaarsvisserij beheerst  het grotendeel  van de visserij en dit is een van de vissoorten waarbij je nog enig geweld op je hengel kan verwachten. De rest van de visserij is tam. Wel een beetje redelijke tongweek geweest aan de Zeeuwse kusten met voorwaar mooi vangsten van 10 stuks of meer op de bekende stekken als de Banjaard, zuidelijk van de Stormvloedkering aan de zeezijde, Domburg nabij de golfbaan de Westkapelse zeedijk en Zoutelande en Dishoek.

Havengebied van Rotterdam en Europoort redelijke visserij, s’nachts en s’avonds de beste kansen op tong en paling.
De kanalen zitten met kleine wijting en makreel vanaf de diverse pontons redelijk vol met vissers die ook nog eens wat zeebaarzen vangen. Op de ondiepe stukken van de Waterweg aan de Zeezijde van de Stormvloedkering overdag leuk zeebaars en in de avond redelijke visserij op diverse vissoorten.
Zoon Edwin is van de week met een Westenwind op de Slufter geweest en heeft daar samen met zijn vriend leuk zeebaars gevangen aan een enkele lijn met een hele steekzager, niet echt grote vissen maar wel leuke sport.
Het strand van Hoek van Holland zijn ze weer aan het afvlakken omdat de diepe geul waarover ik al een tijdje praat last geeft voor de zwemmers en zo gevaarlijk bleek te zijn dat er een zwemverbod werd afgegeven. Jammer voor ons vissers maar de veiligheid van de mensen gaat natuurlijk voor .
Strekdammen en stranden bij s’Gravenzande en Monster leuke visserij in de avond, wel veel aas meenemen want de krabben zijn actief!!!

Voor het overige deel van Nederland weinig info gehad, maar het beeld zal wel overal hetzelfde zijn, zeebaars en wat platvis zullen het grootse deel van de vangsten bepalen.
Kortom, wat matte weken achter de rug en er zullen er nog wel wat meer volgen zolang de tong niet echt op de kust komt
 
Bootvisserij
 Makreelvisserij te maken met uiteengeslagen scholen makreel, dus veel varen en wat vissen bij elkaar sprokkelen.
Oosterschelde diverse visserij, schol, bot, kleine wijting en steenbolk, zeebaars bij de pilaren van de Zeelandbrug en andere obstakels aan het kunstaas en in de avond en vroege morgen wat tong. Van de Grevelingen weinig info ontvangen. Ankervisserij goed, nog wat schar, tong en bot, een enkele gladde haai als opsteker.
Wrakvisserij is goed, wel veel klein spul. Tot volgende week, Arthur


 Juli, eigenlijk een maand met zon, nu een met sombere trekken!
 
Witvis door Willem Stolk
Tussen de buien door was het goed te doen. Er is heel wat gevist en redelijk gevangen. De rivieren staan nog steeds aan de hoge kant –en het stroomt flink.

De Waal
“Vanochtend weer eens op de Waal gevist. Redelijk veel wind maar de zon maakte
het toch nog goed toeven op de krib. Viel me op dat er veel brasems aan de
oppervlakte zaten en met grote regelmaat in zijn geheel uit het water
sprongen. Het duurde dan ook niet lang voor de feedertop krom ging en aardig
wat sterke brasems in het landingsnet verdwenen. Paar mooie exemplaren van
bijna 60 cm weten te vangen”. Aldus Nico Breevaart.

Jaap van Dijk vertelt
“Gisteren heb ik gevist aan het Hilversums Kanaal. De omstandigheden waren erg goed en de vis deed het uitstekend. Bijna elke inzet met de vaste stok leverde een vis op. Er zat wel veel kleine vis tussen. De kleintjes ving ik meestal met maden als haakaas. Met een maiskorrel lukte het ook de grotere exemplaren te vangen. Het was een heerlijke visdag”

Christiaan Kooloos
Afgelopen zaterdag met Patrick, Jeroen, Hans en Sjaak wezen slideren op de Lithse Ham. Lekker het water in, op ‘n Deens. De meest ultieme manier om vissen te beleven.
Het was een heel slechte dag met maar een paar brasems de man.
Het weer was overigens prima, en desondanks blijft slideren een leuk tijdverdijf, zelfs als je weinig vangt”

Barbeel
Met de barbeel-vangsten gaat het goed. Frans Vogels ving op de Waal redelijk wat mooie vissen waarvan 1 > 80 cm. Op willekeurige kribben worden er met regelmaat barbelen gevangen. Hans van de Wielen ving er afgelopen zaterdag 4 met kleine boilies.


Een fraai gezicht - wadend vissen in Lith.

Roofvis door Piet Driessen
Laten we beginnen met de melding dat er best wat roofvissers zijn overgestapt nu op baars te vissen. De reden daarvan is, dat nu het water al vaak ruim 22 graden is en de snoek wat moeilijker op gang komt na de vangst, dus goed gezien roofvissers, en zo zien we ook maar weer dat de roofvissers zelf ook wel hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Laten we wel beginnen met de snoek en wel dat de vangsten duidelijk wat terug zijn gegaan, maar dat er nog wel wat grote snoeken werden gevangen. In deze gevallen ook vaak met groot aas en er dan ook gericht op te vissen.

Snoekbaars ook opvallend wat minder vissen maar wel ook grotere snoekbaarzen afgelopen week waaronder divers 80+ vissen. Slepend met langwerpige pluggen en werpend met shads scoorde de meeste snoekbaarzen. Opvallend veel vissen op rood. Ook op plassen al wat meer grote snoekbaarzen.

Baars is duidelijk actiever geworden en word op vele plaatsen gevangen. Super klein aas aanbieden en het kan bijna niet mis gaan, en dan bedoel ik aas tot een 4 cm en beslist niet groter wil je mooie aantallen vangen. Zilverkleur duidelijk nummer 1 momenteel.

Roofblei ook nog redelijk te vangen al waren de maten nu weer iets kleiner in de meldingen en duidelijk meer vissen afgelopen week in de oppervlakte.

Blijven gaan en even extra aandacht voor de vissen met het terug zetten door de hogere temperaturen van het water, succes op de roofvissen.


Langs de rivieren samen met een paar leuke vismaten de kanten uitharken kan  heel gezellig zijn


 “We kunnen zo langzamerhand wel stellen dat het weer zo’n ouderwetse kwakkelzomer is. Vijf dagen in de week véél wind,sterk wisselende temperaturen en veel regen. Maar goed je went er aan. Vandaag eindelijk weer een dagje op zee geweest. De zeebaars was niet echt gretig.Ze zwommen wel regelmatig tegen je kunstaas aan zonder het daadwerkelijk te pakken. Toch wisten we nog enkele mooie vissen te vangen Groet, Joop“


 “Hi All,Congratulations to Franz Verstaten of Belgium and Frank Bishops of Holland on being awarded the fish of the week from the Central Fisheries Board in Ireland.Franz won his award with a Specimen Cod of 27lbs  and Frank with a Cod of 29lbs.In the 5 times that sea fish have been awarded fish of the week ,Courtmacsherry has been awarded 4 of them including,a Skate of 120lbs caught by Zolton Timar,aPollack of 15.8lbs for Shay Mc Donnell,and a Conger of 56lbs for Greg Mathews.On the 20th July while fishing a wreck off Courtmacsherry,Paul O Connell landed a Specimen Cod of 22.4lbs,This is Pauls 2nd Specimen ,he also landed a Coalfish last year while fishing on the Lady Patricia.Regards Mark.


 “Beste Visliefhebbers,
 
Ik ben net terug van een vakantie in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Geladen met winkelpikker, spinhengel, zeehengel, vlieghengel en tentje verkasten we naar het Noorden. We begonnen in Gustavsfors in Zweden. Met het tentje bij het water probeerden we het daar met vlieghengel. Dit bleek geen succes. Alleen de stiekelbaarsjes beten op diverse vliegen. Toen we met dobber gingen vissen hadden we meer succes. We vingen met een garnaaltje (op aanraden van een local) megavoorns en ook wist ik nog een mooie zalmforel te vangen. De zalm wilde helaas niet bijten.
 
In Noorwegen vervolgens aan de rivier de Otta gevist. Hier stond het water heel hoog van alle neerslag, waardoor vliegvissen uitgesloten leek. De campingbaas zei dat we het beste met een winkelpikker konden proberen met wormen als aas. Deze vervolgens bij de eigenaar achter uit de tuin gestoken. En inderdaad, samen hebben we in 1 avond ongeveer 20 forellen gevangen
 
Vervolgens verkast naar de Geranger fjord. Door alle cruiseschepen moesten we naar de fjordmond, waar het vis volgens wederom de locals zich moest bevinden. Bootje gehuurd en inderdaad veel polakjes gevangen, waaronder 1 waar mijn kameraad Johan mee pronkt….“


 ” .....Volgende dag naar Sognefjord verkast. Het weer was inmiddels bar en boos. Weer een bootje gehuurd. Op het begin vingen we nog een paar kleine kabbeljouwtjes en polakjes. Daarna vingen we enkele roodbaarzen, maar toen het eb was vingen we niks meer.
 
Na de fjorden zijn we naar het setesdal gegaan. Daar hebben we ontelbaar veel kleine forellen gevangen met de vlieghengel tussen de buien door. Wat opviel was dat de forellen in het setesdal in veel betere condtie verkeerden dan hun neefjes aan de otta.
 
Na nog meer regen besloten we om naar Middelfart in Denemarken te gaan. Daar aangekomen scheen de zon. In de haven van Middelfart is het vissen verpest, dus we besloten maar een put and take in Fjellstead te pakken. De zon brandde op het water, waardoor de vissen denk ik wat dieper bleven. Op een zeker moment gingen we naar het kleine putje aldaar waar we de vissen zagen zwemmen. Verschillende vliegen gepresenteerd. Uiteindelijk met een gele en blauwe vlieg 3 forellen gevangen.
 
Kortom het was een verregende vakantie, die toch nog uitpakte tot een leuke visvakantie met redelijke vangsten gezien het slechte weer. (1 dag geen regen van de 14). Al met al zo’n 10 dagdelen gevist, waardoor we 5 avonden vis aten. Daarnaast heel veel natuurschoon gezien. Vooral Noorwegen in voor iedereen een aanrader.
 Met vriendelijke groet, Esdert Nuus“


 
 “Lepelaars houden wel van een vochtige omgeving, mooi gefotografeerd door Andre Rou”


“We vingen alleen maar een heleboel regen. Maar plotseling ving Guus deze fraaie roofblei.
 Groet  Jan Kiel”


 “Hallo
deze foto van mijn vrouw wil ik jullie niet onthouden.
Na een tiental baarzen wist ze nog twee roofbleien te vangen waarvan deze van 67cm de mooiste was. Ik hoop dat ze de smaak nu echt te pakken heeft ,want dan heb ik een ideale vismaat.
Groetjes, Staf  Wielockx.”


 “Prachtige vis voor Freek”

 
“Hallo Totallfishing redactie mijn naam is Henry van der Velden  uit Sleeuwijk
Ik was met vismaat ruud  een dagje aan het slepen op een van de grote rivieren die dit land rijk is  en zie hier een van de resultaten een mooie maatse roofblei
groeten Henry van der Velden”


 “Kijk eens hoe mooi en stoer die zomerbaarzen zijn,bijna alle kleuren dragen ze met zich mee. Groeten André“


 ” Afgelopen week ben ik gaan vissen met mijn vader. Al werpend met de nieuwe “Zander Pro Shads” konden we een aantal vissen landen waaronder deze superbaars van 53,5cm, door mijn vader gevangen. Verder nog een enkele snoek en een paar snoekbaarzen. Hij zou het heel leuk vinden mocht deze foto op de site komen. Groetjes Joffrey Vanalken.“


 “Piet Driessen fotografeerde deze Perca in de ochtend”


 “ Geachte redactie,
 Afgelopen week weer een prachtige barbeel gevangen, van maar liefst 83 cm. Het gewicht was 4,75 kilo. Zij werd gevangen op de Waal.
Frans Vogels”


 “Even uitwaaien na een vistripje….gefotografeerd door Rob Kraaijeveld


 “Beste redactie,
Eindelijk weer eens een harder op de vlieg, het wilde dit jaar nog niet eerder lukken.
De vis is de gevangen in het Hartelkanaal zaterdag om 10 uur ‘s avonds met een groene vlieg.
De aanbeet was redelijk fel op het langzaam binnenstrippen, de dril nog feller.
Een paar finten waren al eerder de klos.
groeten, Wouter Heeren”


 “Hoi,
Gisteravond gevist en 3 zeelten (grootste 44cm) gevangen.
Ook nog een hele mooie kroeskarper van 44cm kunnen landen….”

  “…..Eerste kroeskarper die ik heb gevangen.  ook nog een aantal beten gemist en nog een grote zeelt verspeelt. ook nog een 5tal brasems van 45-50 cm gevangen. Mvg, Jos de Wit”


 “20 plus goudkarper voor Paul”


 “Mooi dapper karpertje ”


 “Close up van kolblei.
Mvg. Sander Arendsen ”


“Beste Redactie,
Onlangs was ons 30 jarige jubuleum van onze familie visclub. Om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan zijn we een dagje gaan vissen op de Lek nabij Hagenstein. Normaal gesproken vissen we alleen op snoekbaars maar mijn Vader (Gerrit van den Ing) besloot ook een hengeltje met wormen uit te werpen. Dit resulteerde is de vangst van een houting van 34 cm….(n.v.d.r. Betreft hier verm. een Blauwneus) ”


 “…..Wij vonden dit een leuke bijvangst en zouden het leuk vinden als de foto’s op jullie leuke site geplaats konden worden. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Dennis van den Ing”


“Deze mooie Winde heb ik op 15 juli gevangen tijdens het Barbeelvissen op de ijssel aan een blokje kaas.
De Winde had een afmeting van 52,5 cm
 Groeten Rinko Oosterveen uit Zwolle ”


“Prachtige ruisvoorn die niet van het brood kon afblijven.
 Gr Wesley van Toledo“


 “Eric ving deze paling op een plugje “


 “Zondag zwaar onweer te verwerken gekregen. Pas laat op de avond werd het mooi weer. De hele dag goed snoekbaars gevangen al werden er opvallend veel vissen gelost. Klein aas bood de oplossing…
Onder de avond vergreep deze opmerkelijke “roofvis” zich aan een shad van mijn neef Gianni .Meer en meer hoor je berichten van brasems die kunstaas grijpen, zal de toekomstige generatie dan ook tanden krijgen….? 
Groeten Steven Mets”


 “Een vloermat van een brasem gevangen aan een Hollandse garnaal. Groet Tet ”


“Piet fotografeerde deze bloem van onderaf, prachtig”


 ”  Ha mensen,
 Na helemaal gestoord te zijn op het vissen op karper wil ik zo nu en dan ( zowel zomers als in de winter ) wel eens na een voerbeurt een beetje spelen met wat kunstaas.
Dit leverde vandaag ( 18 juli ) mijn eerste metersnoek op die niet van zo een traag vissende Salmo slider(baars) kon afblijven!......“


 “Na tot tweemaal toe een misser erop te hebben ( leuk spul he die jerkbaits haha! ) kon ik hem een minuutje later opnieuw uit het wierbed zien klappen boven op mijn jerkbait! Driemaal is scheepsrecht? Misschien maar eens wat vaker tijdens het vissen op karper een doodaas hengel uitleggen? Vangse! Ruud Visser“


 “Beste mensen van Totalfishing,
hierbij wil ik graag mijn schatje eens in de kjiker zetten met haar eerste metersnoek.deze meet 108cm en ze was er dolblij mee.gr M Vankerkom”


 “Een fantastisch visweekend beleefde ik. Ik mijn nieuwe Speedmaster Shimano eens uittesten. Een fantastische snoekdame van 1.02meter. Een super vis en een super hengel.Mario uit Engsbergen ”


 “Afgelopen zaterdag 21 juli voor het eerst met mijn neefje Klaas wezen vissen.
het lot was ons gunst gezind, resultaat 2 snoeken van resp.77 en 94 cm en als klap op de vuurpijl een snoekbaars van 84 cm voor de 12 jarige glunderende roofvisser in dop.
gevangen aan een salmo plug ( natuurprint) in een kanaal.
 Met vr gr KJ Visser Urk ”


 “Beste T.F.
 Deze week een prima vismorgen op de snoekbaars.
We vingen er in totaal 8 waarvan mijn kameraad Laurens de grootste van 94 cm wist te vangen. Dit allemaal aan de shad, Friesland. Groeten Jan Veldman. ”


“Aan Totalfishing,
 Op 30 juni 2007 is in de Neder-Rijn op camping “ De Schans “ te Eck en Wiel een snoekbaars van 101 cm gevangen door Dik van Lith. De snoekbaars had een gewicht van 10 kilo. Met vriendelijke groeten, Marian van Lith.


  “Als een meeuw zo boven je kunstaas gaat hangen is het uitkijken geblazen”


“Vismaat Fas met een mooie zondagmorgen karper ”


“John Wallace had een goede Frankrijkweek op karper en ving er 3 boven de 30 pond ”


“Sander pakte deze schitterende vis die net de 30 pond niet haalde… ”

  “…..En direct weer terug in het water waar hij vandaan kwam”


 “Gadry zet een van de vele Franse megakarpers die hij samen met John Wallace ving terug”


“Afgelopen week ben ik samen met mijn zus en broertje een week naar Spanje geweest om op Meerval te vissen. We hadden al gehoord en gelezen dat de vangsten niet zo goed waren als andere jaren. We hoopten op een meerval van ongeveer 150 cm, want dat is pas echt een joekel dachten wij. Om een lang verhaal kort te houden, we hebben totaal 26 meervallen gevangen waarvan 4 boven de 2 meter lang. De grootste ving mijn zus, deze was 211 cm (zie foto). Voor ons een onvergetelijke visvakantie die wij niet snel zullen vergeten. O ja we vingen ze trollend vanuit de boot en met pallets vanaf de oever. Met vriendelijke groeten, Serge van Limburg ”

 

 Deze week veel nominaties i.v.m. de verscheidenheid aan vangsten. Nominaties voor de harder van Wouter, de roofblei van Staf, de snoek van Vanderkom, ruisvoorn van Wesley en de snoekbaars van Klaas . Allen van harte gefeliciteerd!

          Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Let op!! Stuur geen te kleine of onscherpe foto’s!
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -