Actuele vangstberichten van 13   tot en met 19 februari 2007.

Actuele vangstberichten van  13   tot en met 19 februari 2007.

Ondanks het feit dat de “deskundigen” het al weer over een nieuwe vorstperiode hadden, blijft het extreem zacht en dat is te merken. Ook het gedrag van de vissen loopt op dit moment weken voor op schema. Snoekbaarzen zitten op sommige stekken al weer erg ondiep en ook de vogels zijn druk bezig met zoeken naar nestgelegenheden.
 



Schitterende luchten in de avond en ochtend. Deze prachtplaat werd afgelopen week gemaakt door Bard Borger.

Zout door Arthur van Tienen
Hier weer de vangstberichten van afgelopen week op en aan het zoute.
 
Bootvisserij: Wrakvisserij begint op stoom te raken, de wind was afgelopen week even op vakantie en een hoop mensen namen de kans waar om even te gaan vissen, doch de echte grote kabeljauwen zitten er nog niet en moeten we genoegen nemen met de wat kleiner formaten tot zo,n pondje of 14, ook niet slecht trouwens!
Geankerde visserij matig, mooie schar maar niet in enorme hoeveelheden, de bot begint ook al weer wat van zich te laten horen en er zijn ook alweer (of nog steeds!) mooie tongen gevangen.
Grevelingen hetzelfde liedje, mooie schol en wat tarbot, afgelopen week heeft Vis TV mooie opnames gemaakt op een boot op de Grevelingen  dus hou je kijkers open  en zie kans om deze uitzending te bekijken, hoop goede info van topvissers als Kees Westdorp en Frank Dekker.
Oosterschelde matig met wat schar en papgulletjes.


Tom Brasser met een prima steenbolk uit de Dintelhaven  

Kantvisserij: Stranden hetzelfde verhaal als verleden week, veel kleine gulletjes, wat bot en zeebaarsjes, Pieren van IJmuiden en Scheveningen meer schar, Pier van Hoek van Holland gaf de laatste week veel gul van zo rond de 50 cm, pak het opkomende water en vis over het hoge heen een paar uur.
Calandkanaal matig geweest, wel is het formaat van de vis groter, geldt ook voor de Amazone haven.
Degene die aan de oostzijde van het Beerkanaal vissen ( Pistoolhaven) opgepast!, politie geeft bekeuringen aan sportvissers omdat het eigenlijk  verboden gebied is, (slagboom) dus wees gewaarschuwd.
Dintelhaven matig tot slecht in het brede stuk, hier een competitiewedstrijd vervist met 60 man/vrouw, winnaar had 14 vissen, stond vooraan bij Botlek Stores, hoe meer naar achteren (voorbij het pomphuis) des te minder de vangsten, smalle stuk is het beste, wel oppassen voor de boten, ze snijden zo je lijn door!
Papegaaienbek en Stenen Glooiing prima, ga alleen wel in het donker.
 Zeeuwse stranden iets betere berichten, vooral rond het Zoutelande iets betere vangsten, Banjaard dramatisch slecht, Waarde wat gulletjes, Cadzand mooie wijtingen
 Tot volgende week, Arthur 


Het mindere stuk van de Dintelhaven na het pomphuis

Witvis door Willem Stolk

Veel, erg veel water krijgen onze rivieren voor hun kiezen. Het is ouderwets hoog water en dat betekent, dat er niet kan worden gevist op de Waal! Maar op de IJssel, Rijn en Maas kon het wel, maar de berichten hierover zijn erg matig. Op de aangelegen zandplassen stijgt het water mee – en helaas wordt ook hier niet echt best gevangen. In Lith, Megen en Kerkdriel was het niet veel soeps.

Nico Breevaart
Nico viste zondag op de Noord;  “Ze gaven veel zon en hoge
temperaturen op….. dat viel in de ochtend aardig tegen. Een stevige
zuidoosten wind maakte het fris, desalniettemin trok de eerste brasem de top
al weer aardig krom. Deze ving ik aan een combi van casters en maden.
De overige brasem ving ik met mestpiertjes met een made om de boel op z’n
plaats te houden. De aanbeten waren super en in de dril gaven ze mooie
sport! Kortom weer genoten”Aldus een tevreden Nico.

Jaap van Dijk
Jaap probeerde het in Spakenburg; “De vangst was redelijk, veel grote voorns, maar ook kleine baarsjes. De vangsten waren vandaag erg wisselend. Mijn buurman viste mij helemaal zoek en had een net vol prachtige voorns. Anderen vingen echter heel matig. Zie je toch wel vaak bij het vissen in havens – het blijkt dat het niet overal goed is” Aldus Jaap.


Nu kans op prachtige voorn, gefotografeerd door Diederik Terlaak Poot

Roofvis door Piet Driessen

In het Zuiden van het land zijn niet veel vissers op het water geweest omdat carnaval had toegeslagen. Eten, drinken en feesten, en dus dan ook weer uitslapen en een keer niet vissen. Volgende week gaan we weer volop achter de rovers aan.

Laten we met de snoekbaars beginnen, omdat er dus nog wel op is gevist. Matige vangsten in ieder geval maar enkele grotere wateren waar je net dat stukje kon vinden waar ze actief waren nog mooie vangsten, en dan ook aardig wat maatse vissen. Rivieren ook op enkele plaatsen heel goed kort in de oever op vaak maar 1 a 2 meter water. Verder nagenoeg overal bijna geen aanbeten op de rovers. Heel hard werken dus voor een enkel visje. Kunstwormen leverde nog wel redelijk vis op bij diegene die wel scoorde, dus even onthouden en een keer gewoon proberen.

Snoek in vele polders en kanalen ook heel moeilijk te vangen. Dressuur was op diverse plaatsen duidelijk voelbaar. Tot aan de oever volgen en dan lekker omdraaien of een klap erop en dan gewoon niet meer terug komen. Is op deze manier wel spannend om weer wat nieuws te proberen op onze snoek. Shads scoorde de meeste snoeken afgelopen week.

Baars redelijk te vangen en ook op wisselende plaatsen dit keer. Bijna elk opstakel had wel baars in de buurt zitten, dus gewoon een kwestie van deze stukken goed uit vissen. Opvallend veel baarzen op aangeboden wormen aan een enkel haakje en daar dan mee verticalen. Ook iets om weer een keer te proberen natuurlijk.

Aankomende week wat wisselvallig maar we blijven natuurlijk gewoon gaan om nog wat rovers aan de haak te slaan, daar het seizoen het einde begint te naderen, dus profiteer hier nog even van.


 “Beauty van een snoekbaars, 79cm aan dode voorn met hengel op de pieper.
tergend langzame aanbeet. Charlie, Emmeloord  ”


 “De kabeljauwvangsten rond de wrakken trekt eindelijk weer een beetje aan. Het gaat niet direct om enorme vissen maar de sport mag er zondermeer zijn. ”


 “Krabbenkooi, opgevist op donderdag 15/02. Waarschijnlijk los geslagen in Engeland. Er zaten drie mooie krabben in. ”


 “Een mooie 10+ ponder gevangen aan een kleine zeebaarspilkertje. ”


 “Mooi trio gul! ” 


 “Afgelopen zaterdagmiddag: De wind was wat gaan liggen en wat betreft temperatuur hing het voorjaar al een beetje in de lucht. Dat nodigde uit om voor het eerst dit jaar een vliegenhengel uit een koker te halen. Niet om de polder in te gaan maar om te proberen wintervoorns te vangen die nog aanwezig zijn in de havens. Het was na een paar maanden onthouding even wennen dat werpen met zo’n sliert spaghetti maar ik pikte het tot snel op. De voorns pikte ook snel mijn snelzinkende epoxy nimf op.  Het was Veni, Vidi Voorni. Na een paar voorns een hele felle en snelle aanbeet…..”


 “….Het aftma drietje stond hoepeltje krom en na een spannende dril kon ik voorn van baksteenformaat pakken. In totaal wist ik 11 voorns te vangen waarvan het gros grof was.  Die grote voorns beten zeer fel, het nylon van de leader schoot zo maar een halve meter weg. Een prachtige visserij aan het einde van de winter!  Vriendelijke groeten, Diederik”


 “Deze mooie kanaalschub van 19 pond, ving ik op een single-hookbait mapple
boillie! Gr. Bart, Twente ”


“Zondag 18-2-2007 gevangen op het Volkerak, vanaf trailerhelling van De Heen
op 8 meter diep verticalen Hier mijn vaste vismaat Adrie met een baars van 45 cm…”
 


 “….En dit ben ik zelf ( Jan ) met een snoekbaars van 65 cm
Veel visplezier Jan”
 


 “Zondag wist Frank tijdens het NKS nog een hele mooie baars te vangen van 44cm op de Berkley Swimshad. ”


“Afgelopen zondag 18 februari werd er weer een wedstrijd gevist voor het
NKS, deze keer op het haringvliet. Maurits Kuijs van het Fishing-Direct team pakte deze dag de grootste baars, een fraai exemplaar van 50,5 cm. ”


 “Bijgevoegd wat plaatjes die ik eergisteren geschoten heb tijdens een lange sessie samen met Johan Caneel. Dagje verticalen op groot water. Het was taai, maar doorzetten en blijven experimenteren werd beloond met een paar vissen…..”


 “….Voor Johan een leuke afsluiter. De wind maakte het vooral de eerste helft van de dag koud op het water! Verslag volgt spoedig op de site van   baarsvissen.nl
 Vriendelijke groeten, Bard”


“Het vissen op sommige rivieren ligt even stil omdat het peil al bijna 3 meter is gestegen in een week tijd, goed te zien aan deze “verdronken” krib aan de Rijn bij Wageningen. Groeten André ”


 “Was hard werken voor een paar visjes. Hier Allard Slagman met een
snoekbaars. Vriendelijke groet ”


“De Dukdalven en bruggen waren wat later op de dag en in de vroege avond
Toch nog aardig productief en leverde een paar mooie snoekbaarzen op,….”


 “..Ook een vergeten grindgat gaf nog een van zijn mooie snoekbaarzen prijs voor een
kortstondig verblijf boven water. De groene shad was duidelijk favoriet
Don van Rijswijk ”


 “Een megasnoekbaars voor Eric ”


 “Een heel dapper visje gevangen door Johnny. De shad waarmee hij gevangen
is was bijna net zo groot als hij zelf. Groeten Gert ”


 “Het was hard werken hier in de omgeving van Boxmeer om nog net voor de
start van de carnaval een snoek aan de schubben te komen.Laat in de
middag was het dan toch nog raak.Deze carnavalssnoek was mooi getekend
en een dikke 70cm.Fijne carnaval ik ga een pilsje drinken,doei!
Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet, Boxmeer. ”


 “Beste Totalfishing.
Afgelopen zondag weer eens een dagje wezen snoeken in een mooi snoekwater
In mijn woonplaats. Dit was gelijk een top dag. In het totaal heb ik deze dag 4 snoeken en 1
snoekbaars gevangen met de dode aasvis….”


 “…..De aasvisjes waren tussen de 8 en 12 cm. niet erg groot dus, maar wel erg produktief…... Met vriendelijke groetjes Rinus Hertogh” 


 “Deze vis leert het nooit .
Vorige week gevangen door m’n kameraad Johnny en nu vang ik hem weer op
dezelfde plek 73cm…. ”


“…Het was net alsof het lente was die dag .
Johnny met een mooie snoek van 80cm.
Groeten Gert ”


  “Deze week toch nog een paar leuke plaatjes kunnen schieten.
 Eerst nog een leuke snoek gevangen op de Prologic liplure.
Deze week wederom verschillende snoeken aan gesneuveld…..”

  “….Veel kleine snoek in de ondiepe troebele poldersloten.
 Hans wist nog een leuke snoek te vangen aan de nieuwe Guusbait! Groeten Frank en Hans”


 “Dag Totalfishing.
Laatst met de busterjerk 2 er op uitgeweest.
Hier een slachtoffertje die voor deze viel.
Mvg, Allard Colenbrander ”


 “Altijd weer een spannend moment als de vis zich voor het eerst laat zien ”


 “Bertino was besrt blij met deze wintervis ”


 “Hoe mooi kan een snoek toch zijn. gr René Trommel ”


 “Beste TF,
Afgelopen weekend met de boot weggeweest, na enkele missers het tempo
maar eens gereduceerd naar standje “schilpad” en een flinke shad aan de
speld. Dit bleek de sleutel tot succes, op deze manier toch nog 4 snoeken weten
te pakken waarvan deze beauty de grootste was.
Groet Wouter Holtkamp ”


 “Veel duiven zijn door het zachte weer al begonnen met broeden en in verschillende nesten liggen al jongen ”


“Hierbij zend ik een foto van een snoek gevangen aan een swimbait.  Ik vang er alleen maar snoek mee voor snoekbaars te groot? ”


 “Dag TF,
 Hier een foto van een wel doorvoede dame die ik wist te vangen met een
baars imitatie. Bij meeting bleek ze 95 cm te zijn. Groeten, klaas Esman specimenhunters.nl ”


“Deze mannetje snoek is 97cm lang is gevangen op Mann,s shad en Gamakatsu
Surmis 666-H verticaal hengel met Varvas 0.08 gevlochten lijn op 16 meter
diepte en is al blind aan een oog,waarschijnlijk door de leeftijd,gevangen
afgelopen zondag op de Lek. Groetjes Milan ”


“Een prachtige dame van 93 cm voor Erwin. ”


 “Even een uurtje in de pauze gevist, met dood aas levert 2 prachtige
snoeken op,  waarvan 1 snoek van 113 ”
 


 “Zaterdag een mooie dame van 112 cm, gevangen op een grote horsmakreel.
Groet, Omar M. Bogerd, Houten. ”


“Schitterende vis gevangen door William Bijl ”


“Geachte redactie,
Vorige week met vismaat David Koster een dag wezen vissen. Schitterend
weer, maar de vangsten vielen bar tegen. De laatste vis maakte gelukkig veel
goed. Een erg zware snoek, lengte 1.06 m! Groeten, Jan van der Wielen, Gytsjerk. ”


  “Ik ben al meerdere keren naar Spanje geweest voor de meerval en nog geen 1
keer teleurgesteld thuisgekomen. Zijn het niet de machtige meervallen dan
zijn het wel blackbaarzen of de vele snoekbaarzen of supersterke
karpertjes op de feeder…..  ”


 “…Bij deze  een paar mooie foto’s van diverse meervallen. Al
deze vissen heb ik gevangen op kunstaas. Slepen met dieplopende pluggen is de tacktiek , als je plug over een gravelbed stuitert of langs steile kanten en af en toe een keer de bodem
aantikt is dodelijk…..”


 “….Bijna alle pluggen moet je aanpassen zoals splitringen en dreggen,
Vooral de dreggen zijn belangrijk want die raken zo vaak de bodem dat ze
snel bot zijn of  uitbuigen door de vis. Ik zelf ging voor owner cuttingpoint dreggen….”


 “….Die gouden vis had ik een aantal jaren geleden op deze manier met een 80 gr jerkbait hengeltje met een citica reeltje , en als lure had ik een gouden supershadrap de dril was
ongelooflijk zoiets vergeet je nooit. Die andere meervallen had ik vorig jaar gevangen.
Groetjes Michael”

Deze week nominaties voor de wintervoorn van Diederik, de 50 cm. baars van Maurits Kuijs, de prachtige snoekbaarskop van Charlie en de “gouden” meerval van Michael Vos. Allen van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 

 
                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -