Actuele vangstberichten van 13 tot 19 juni 2007

Actuele vangstberichten van woensdag 13 tot en met maandag 18 juni 2007

Een weekje zonder kou maar wel flink afwisselend met stortbuien, onweer en sterke windstoten. We beginnen al bijna te wennen aan wateroverlast en door de storm gevelde bomen, maar het blijft oppassen geblazen voor sportvissers. De vangsten blijven onveranderd prima, zeker nu de drukkende warmte verdwenen is en de bewolking terug is. Hierdoor komt ook de snoek actiever in beeld. Over het algemeen bieden de ochtend en avond momenteel de meeste kansen op vis.    


Al een miljoen jaar succesvol…(foto Rob Kraaijeveld)

Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij
Prima week weer geweest, vooral op het zoute water waar je je werkelijk klem vangt aan de vis, alleen de wind moet een beetje dimmen en dan zal het helemaal ideaal zijn.
Afgelopen week goede visserij op de wrakken waar zeebaars en gul op het menu stonden, gul wat beter dan de zeebaars. Wat ook opvalt is de toenemende hoeveelheid pollakken die worden gevangen.
Geankerde visserij nog steeds goed met vooral nog schar. Makreelvisserij toppie
Oosterschelde matig met in de avond berichten van redelijke palingvangsten. Tong matig, wel weer wat pijlstaartroggen gevangen afgelopen week op  de Oosterschelde.
Westerschelde leuke visserij op zeebaars
Grevelingen een beetje stil aan het worden, de winter maanden blijken toch het beste.

Kantvisserij
Geep en makreelvisserij op prima niveau, zelfs vanaf de stranden van Zoutelanden e Dishoek worden grote hoeveelheden makreel gevangen terwijl de bodemvisserij op tong eigenlijk tegen alle verwachtingen in weer is teruggevallen naar een bedenkelijk niveau.
Oosterschelde dijken toneel van geep, zeebaars en makreel vangsten, probeer niets anders te vangen want je komt van een koude kermis thuis.
Stranden Zeeland voor de rest erg rustig
Waterweg prima tongvangsten meer de kant van Rotterdam op, zeg maar oostelijk van Maassluis, 10 stuks op een tij zijn niet ongewoon in de avond terwijl ook overdag er wel wat worden gevangen, pak gewoon een stek met diep water onder de kant en probeer het maar, gewone wormen ( springers) en zagers scoren het beste.
Waterweg vergeven van de fint, leuke sportvisserij met lepels, spinners en twisters. Paling ook wel aardig toch niet de denderende vangsten meer.Bot overal te vangen, vooral in de avond op de ondiepe stekken, wolhandkrab valt mee, niet meer zoveel als een paar jaar geleden
Dintelhaven weer vanouds leuke visserij met de feeder, afgelopen zaterdag met 50 man een competitiewedstrijd gehouden en de aanbeten op de feeder zijn prachtig.
Calandkanaal , paling mondjesmaat, makreel en zeebaars, ver weg veel klein spul als wijtinkjes en steenbolkjes.
Beerkanaal veel zeebaars, afgelopen weekeinde weer goede vangsten over het hoge water heen.
Pier van Hoek van Holland, makreel, fint en zeebaars, stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, in de avond leuke visserij op tong, zeebaars en bot.
Vanaf zondag ga ik 12 dagen naar Noorwegen samen met Joop en Marcel, wij hopen daar mooie vis te vangen en zullen uiteraard verslag doen van onze reis. De vangstberichten Zout zullen de komende 14 dagen worden verzorgd door Leon van Hagen en zijn dus in goede handen!  Groet, Arthur

 
Dintelhaven, comfortabel vissen met de feeder op bot, fint en scholletjes

Deze week geen Witvisberichten

Roofvis door Piet Driessen
Door de week moeizaam maar in het weekend aardig wat meldingen van vooral mooie vissen. Het weer kon wel eens flink uithalen met flinke plensbuien gepaard met onweer, dus het was wel opletten geblazen op het water.
Laten we met de snoekbaars beginnen. Hier en daar mooie aantallen en ook veel maatse vissen ertussen, duidelijk bij de roofvissers die hun water goed kennen. Deze mededeling komt vaak voor bij de berichten maar we schrijven gewoon hoe het is, en lokale kennis levert dus gewoon veel meer vis op het is gewoon niet anders. Slappe shads scoorden over het algemeen het beste en ze mochten vaak ook van een respectabele lengte zijn hoor (12 cm) Opvallend veel vissen weer op de lichte kleuren wat snoekbaars betreft.

Baars werd ook redelijk gevangen weer en ook al veel vissen in de oevers. Spinners blijven een topaas, en dan vooral de kleine maat spinners. Actief werkende plugjes werden ook vaak als welkome aanvulling gezien door de baarzen. Koperkleurig en rood duidelijk de toppers op de baarzen.
Windes kregen ook al redelijk wat meldingen afgelopen weekend en dan vooral onder het vissen op baars. Nagenoeg alle meldingen van windes kort in de oever, en er zaten echt weer mooie 50+ windes bij.
Roofblei gaf niet veel meldingen afgelopen week, maar wel weer enkele vissen tussen de 70 en 80 cm die werden gevangen aan vooral oppervlakte aas.

Dan onze bijvangst snoek genaamd, redelijk wat meldingen van grote snoeken vooral de laatste dagen. Opvallend weer dat er vroeg in de ochtend redelijk werd gevangen en overdag was het vaak matig maar in de laatste avonduren veel meldingen van grote snoek de laatste dagen, dus even iets om te onthouden natuurlijk. Temperatuur van het water schrikbarend hoog op plaatsen tot wel 24.5 graden en dat betekent natuurlijk hoogste oplettendheid met het vangen en terug zetten van vooral grote snoek en grote snoekbaars. Nu even afwachten wat het weer gaat doen maar ga er zeker op uit en neem eens wat vaker al een baarshengeltje mee.

 
En bijna alles op de spinner…


“Mooie 50+ windes knalden bij de oever op het voor baars aangeboden kunstaas”


“Hallo Totalfishing, afgelopen donderdag vlak voor de buien aan nog even met de penhengel op stap. Dan schiet de pen weg en ik sla aan, maar kan de vis niet plaatsen. Wanneer ik hem uiteindelijk schep, blijkt het een bak van een rode rijer te zijn. Echt genieten. Groeten, Marcel Pomp


“Afgelopen week wezen vissen op de IJssel. Deze keer werd er gericht op barbeel gevist met een heavy feeder. Een blok kaas op een hair zorgde voor spannende drilminuten. Naast een barbeel van 63 kwam mijn eerste 70 plusser ‘veur’n droad’ (zoals ze in Twente zeggen). Groeten Robert Pluimers.”


“Geachte TotalFishing, allereerst wil ik graag even zeggen dat jullie een fantastische site hebben en kijk er altijd met veel plezier naar. Deze brasem van 52 cm op de foto is gevangen door Beau Schepers. Hij is zeven jaar en heeft hem gevangen in de Schipbeek in Markelo (Twente) met de winckle picker. Verder die dag 25 andere vissen, onder andere zeker 20 ruisvoorns van ca 20 cm. Met vr gr Arjan Schepers.”


“Hallo T.F.redactie,toen ik onlangs op de brommer een beetje a.h.toeren was kwam ik zeer veel jonge visjes tegen in de Rotterdamse Kralingseplas,bij warm weer is het daar wel goed uitkijken i.v.m.de aanwezige blauwalg maar als ik naar mijn foto kijk komt het daar in de ( vis ) toekomst nog wel goed. Groeten van Michel uit Rotterdam”


“Beste TF, hierbij een foto van een leuk middagje zeelt, na eerst wat zeelten gemist te hebben toch drie gevangen met 2 mooie brasems als bijvangst.Jammer van het slechte weer. Groetjes Peter van der Meulen.”


Han ontdekte deze roodbruine rover langs de rivier en maakte deze zeer fraaie plaat.


“Hallo TotalFishing. Hier een klein spiegelkarpertje, klein maar wel mooi! Groeten Michel.”

 
”Ïk had er weer eens eentje, ditmaal een echte spiegelkarper en wel een nieuw record van mij persoonlijk, 24 pond zwaar. mvg Evert Kluitenberg”


“Deze week nog een avondje meegepakt en met succes, een zeer sterke vis van ong 20 pond. Gr Wesley van Toledo.”


“Beste mensen en lezers van Totalfishing, deze vis mocht ik enkele weken terug vangen. gr Jeroen.”


“Na regen komt zonneschijn, alleen balen als je het met een zelfontspanner moet fotograferen en die karper werkt niet mee. Toch een nieuw PR van 29 pond! Wie zegt dat er alleen kleintjes in Spaarnwoude zitten. groet Carl Noyons Zandvoort.”


Beste TF, ik heb maandag 18 Juni een mooie graskarper gevangen van 84 cm. Deze vis was mijn nieuwe target en het is me nu gelukt. Prachtig toch? Met vriendelijke groet, Jaap Ronner.”


Deze stekelridder zonder strepen zocht de tuin van Pol Heymans op


Gideon ving de eerste baars van zijn leven, op naar de volgende!


Er kwam voor Hans een mooie gulzige baars aan de haak


“Pascal heeft scherpt ons baarsrecord weer aan met een rivierbak van 46,5 cm. En wederom dook deze rover op een 7-inch shad. Met groet uit 3bergen..Frits en Pascal”


“Beste Total Fishing, afgelope maandag lekker geroofvist in de Lek. Met een mooi resultaat Een mooie snoekbaars van 70 CM, en een super baars van 49.8 cm. Die dicht bij het Nederlandse record in de buurt kwam. Alleen zul je net  zien dat de batterijen van de camera op zijn als je iets bijzonders vangt. Dus is de foto met een gsm gemaakt. Groeten Ricardo & Roy.”


Deze jonge koolmees in de tuin van Berend kan beter zijn ogen open houden i.v.m. de katten


“Hallo TF, ik heb deze mooie snoekbaars van 65 cm gevangen in de ijssel, aan een shad. Mvg, Jan Paul Rigterink.”

 
“Hallo Total Fishing,vandaag eindelijk een keer met mijn vaste maat die komende week een operatie voor de boeg heeft wezen vissen op de rivier.Het was een  fijne dag met mooie vissen ook veel lossers maar menigmaal ging het hengeltje krom tot in het handvat. Na een foto mochten de vissen weer snel terug in hun element.  m.v.g. Perry Verstappen.”


“Eindelijk weer wat tijd om te vissen gehad met Hans. Eerst op groot water waar Hans een maatse snoekbaars haakte op de nieuwe Rozemeijer shad…


...op zondag een avondsessie met Yamamoto Swimshads, de zilver met glitter sprong er ver boven uit en gaf met 14 maatse snoekbaarzen een goed resultaat, groeten Frank”


Hallo, ik ben een avondje met mijn collega chris meegeweest op zijn boot na een stuk of wat snoekbaarsjes van dit formaat gevangen te hebben zei chris: nou varen we nog even naar een mooi roofblei stekkie en mocht daar mijn eerste roofblei van 74 cm vangen…


...hij knalde keihard op mijn snel binnen gedraaide shad wat een mooie en sterke vis  en chris, nogmaals bedankt groetjes van peter en vang ze.”


“Hier nog even onze snoekbaars van 70 cm uit de Lek, groet Ricardo en Roy.”


“Taaie visserij, maar de aanhouder wint. Groeten aan de boys van De Kock in Testelt van Wout.”


Bart en zijn jongens trokken een paar mooie vissen in de boot op pluggen, shads en zelfbouw jerkbaits”


“Vandaag voor het eerst mijn zoon Xander meegenomen op de rivier om op snoekbaars te vissen. Hij was al eerder mee in de boot geweest met best mooie vangsten van snoeken maar snoekbaars, maar vangen op een snel stromende rivier die vol beroepsvaart zit, is toch nog net iets anders..Zijn schrik was al snel vergeten nadat hij zijn eerste aanbeet had gekregen. Een bleek gezicht van verbazing en tegelijk rode plekken van opwinding. Xander’s eerste snoekbaars was een feit!...na wat lessen in catch en release, werd het in de namiddag zelfs nog zonnig weer wat het geheel toch nog een pak aangenamer maakte. Deze vissen zijn gevangen op het NKS-parcours van de Oude Maas. Ik hoop dat we volgende week als leden van NKS hier ook een stap in de goede richting zetten…groeten Steven Mets.”

 
“Gisteren met Hein op de IJssel gevist en op de koppen 12 snoekbaarzen en 2 snoeken weten te vangen,...tussen de kribben was het matig tot niks. Gr. Eddy.”


“Het was een paar uur stil, maar des te mooier is het als je  dan ineens je dobber ziet gaan. Deze geweldig mooie snoekbaars van 95cm was de dader. Groet Jasper Woudsma, Esoxhunters.nl


Een plank van een vis gevangen in de boot van Rob Kraaijeveld


Rob fotografeerde deze reiger die nieuwsgierig keek of zijn haar wel goed zat…


“Afgelopen week met vismaat Teun de Vries naar Terschelling geweest om de zeebaars te belagen. Ook een bijzondere ontmoeting gehad met een zeehond die de dam op kwam kruipen en even kwam kennismaken…


…de zeebaars kwam gelukkig ook nog even buurten, vriendelijke groet, André Wenteler


“Heren Totalfishers , gisteravond weer heerlijk achter de zeebaars aangeweest met bellyboat en vliegenhengel. Voor ons de spectaculairste visserij in NL. Deze zeebaars was 1 van de 5 grotere vissen die eruit kwam op onze Clouser Minnows. Vissen zwemmen weer waar ze horen. Teruggezet jawel. Gisteravond naar de kant gepeddeld waar wat collega-vissers stonden die niet geloofden dat we vis hadden gevangen om het simpele feit dat we geen vis bij ons hadden…. Zeebaars? Make it a gamefish! Grt. Cornelis van Leeuwen, Waddinxveen.”


“Heren, afgelopen zaterdag mijn droomvangst vanuit mijn bootje..Yihaaa!!!...


...richting Engeland…


...moegestreden…


...Wow, dat was kicken! groet Cornelis van Leeuwen,  Waddinxveen.”


“Vanaf de kant was het soms moeilijk om een zeebaarsje te vangen. Beste resultaat boekten we in het Europoortgebied (Maasvlakte,Waterweg en Stenen glooiing)aan kleine shads en gebonden jigkoppen voorzien van een parelmoer twister. Op het moment dat het tij weg viel hadden we soms succes door het aas langzaam binnen te spinnen. De vis die Eric hier toont pakte een parelmoer shadje. Gebruik licht materiaal, een spinlat met een werpgewicht van circa 50 gram. Een niet al te zware molen uit de 5000-serie en een dunne dyneema hoofdlijn van circa 12/00 mm. Groeten Joop!”


Perry doet de groeten uit Middelfart en omstreken


“This is Dutchman Ruud Troost with an Irish specimen Bullhuss 17 lb. Caught aboard Predator II at Red Bay, Northern Ireland, skippered by Hamish Currie. Regards Hamish.”


Omdat er nergens een kerncentrale was ontploft, moet deze wolk wel een speling der natuur geweest zijn. Imposant en tekenend voor het grillige weer (foto Frank van Vliet)


“Robin heeft nu ook eindelijk (na diverse missers en lossers) zijn eerste 2 zelfgevangen snoekjes gevangen van 38 en 51cm, leuk dat hij met kleinere snoeken begint. Heeft hij mooi de tijd om langzaam wat op te bouwen naar grotere exemplaren. Gr Eddy.”


De ‘Kapjes’ (zoon Steff en vader Meindert Kap) zijn terug uit Ierland van een weekje bellyboatvissen…


...Een pracht week want zij hadden mooi weer en 200 mooie snoeken al werpend uit de bellyboat…


...Dus kwamen alle wensen uit.


“Beste redactie van T.F, hier een foto van een snoek die we afgelopen vrijdagavond vingen. De  blauwe Salmo slider van Rick was nog maar net het water ingeplonst of  deze mooi vis van 95 cm meldde zich al. Eerst door de Slider te  missen, maar kort daarop de Slider stevig beet te nemen tussen de  kaken.Na een fotootje zwemt deze vis weer rond in haar prachtige  element. Vr.gr Arne-Menno Eelkema.”


Martin pakte deze snoek in topvorm werpend vanaf de kant


 “We waren maar meteen goed begonnen, mijn aasvisje was nog niet ontdooid of er dook een hele dikke vis op!  Helaas miste ik deze. Otto wist gelukkig wel deze mooie Snoek van   96 cm eventjes in de boot te krijgen.”


“Hoi allemaal, ik heb de 2 mooiste visdagen van mijn leven beleefd vrijdag en zaterdag. Beide dagen op de rivier.Water is kraakhelder momenteel, dus maar eens voor grote snoek gegaan. Spinnerbaits, Fatso’s en ander groot aas en dan kribvakken en plantenbedden uitgooien. Tweemaal 10 uur gedaan…

 
...en beide dagen waren zeer taai, toch werd ik beide dagen getrakteerd op super vissen, en dat beide keren op het eind van de dag. Mooier kan het gewoon niet! groeten Volkmar”


“Na heel veel snoeken eindelijk je verdiende 120+, 121 precieze centimeters. Gefeliciteerd Maatje!”


Deze week nominaties voor de ruisvoorn van Marcel Pomp en de snoekbaars van Xander Mets. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -