Actuele vangstberichten van 12 tot 19 december 2006.

Actuele vangstberichten van 12  tot 19 december 2006.

Enorme verschillen qua weer afgelopen week. Nachtvorst op kleine schaal, gladde wegen, hardnekkige mist, zonneschijn en inkzwarte luchten met veel wind. Het was er allemaal. Op dit moment lijkt het weerbeeld wat rustiger en stabiel te zijn. Een witte kerst zit er niet in en we pendelen op deze manier lekker door de winter heen.


 “Een week van weersextremen. Op de voorgrond volop zon terwijl een inktzwarte lucht op de achtergrond veel narigheid aankondigt.  ”

Zout door Arthur van Tienen

Goede visserij waar je ook maar gaat, zowel overdag als in de avond en nacht kan je leuk vis vangen in en op het zoute water en nu het wat kouder wordt is het misschien de wijting die nu eens echt wat groter te vangen is.
Vanaf het strand van Petten bij de Hondsbosche zeewering werden er afgelopen week leuk gulletjes gevangen tot 50 cm, de meeste waren wel wat kleiner en tussen de gulletjes door nog leuk bot ook.
Pieren IJmuiden en Scheveningen hetzelfde laken een pak, gulletjes en wijting, misschien nu het wat rustiger word in de atmosfeer is de schar ook wel wat beter te vangen vanaf deze kantstekken.
Hoek van Holland strand tot aan Scheveningen vooral s’avonds leuke vangsten van gulletjes, bot en wijting.


Hoek van Holland Pier Waterwegzijde gul , steenbolk en wijting. Waterweg zeer goed tot uitstekend geweest afgelopen week met ruime aantallen gul tot 70 cm en verassend veel wijting van mooi formaat. Op de ondiepe stukken tussen de strekdammen westelijk na de Stormvloedkering aan de zuidzijde van de Waterweg als het donker wordt volop vis, als het licht wordt is het afgelopen met de  pret, dan kun je beter aan de oostzijde van de Stormvloedkering je geluk gaan vinden in het diepere water , hou wel rekening met wat materiaal verlies. Ook kun je in het Calandkanaal gaan vissen, direct achter je, volop vis in het licht en voorla als de vloed er lekker inkomt de beste vangsten in de buurt van de radarpost en de baggermolen en in de omgeving van de stormvloedkering.Veel kans op gul tot 50 cm.maar het meeste is wijting waarvan het formaat ook al iets beter word.
Hartel, Dintelhaven en Amazonehaven  veel vis maar wat kleiner van formaat, op de Papegaaienbek en Stenen Glooiing aan de noordzijde beter formaat vis.
 
Op Westenschouwen overdag verrassend veel schar gevangen afgelopen week, ga er eens heen en probeer eens te vissen op stekken die vroeger goed waren zoals Haamstede bij de vuurtoren en Renesse aan de Rampweg oversteek of bij Hotel de Zeeuwse stromen.
Banjaard tot aan Westkapelle hetzelfde beeld, aardig schar en gulletjes,
Westkapelle tot aan Vlissingen zowel overdag als in de avond leuke visserij maar toch blijft de avond de beste kansen bieden.
Volgende week zaterdag 23 december bij Ter Heijde een leuke strandwedstrijd; de Grote Prijs ter Heide van 10.00 tot 14.00, verzamelen in “De Viskeet” te Ter Heide aan het strand (Monster)
 
Bootvisserij
Wrakvisserij hopelijk de komende week weer wat op stoom, de winden van afgelopen week deden niet erg de kans creëren om naar buiten te gaan.
Oosterschelde zeer wisselend, maar de beste kansen bij de Zeelandbrug, schar en wijting.
Grevelingen matig, nog geen kapitale vangsten van wijting.
Ankervisserij op de Noordzee goed met flink wat schar, de grove wijting blijft wat achter en echt veel wordt er niet gevangen


 ” Sjaak Nuijt met een leuke gulletje uit het Calandkanaal afgelopen zaterdag”

 
Witvis door Willem Stolk
Het was een koud weekend met lekkere stevige vorst. Voor match en feeder vissers best lastig, want de geleideogen vriezen dicht. Toch was het best druk langs de waterkant – vooral op de diepe plassen.

Rhederlaag
Hier waren diverse vissers te vinden, zowel met de feeder en vaste hengel. De vangsten waren mager. Vooral de stokvissers vingen slechts een enkele vis – waarschijnlijk te weinig water. De mannen met de feeder vingen beter, maar het was er ook veel dieper > 8 meter!
De vis aasde voorzichtig en dus was het secuur vissen geblazen.

Strijd om de Gouden Slider te Lith
Zoals inmiddels bekend is de door Witvis Totaal georganiseerde Match Masters een heus succes. Van de kleine 30 matchvissers vingen er 17 vis – niet super, maar toch.
De week ervoor ving Nico Cox bijvoorbeeld nog ruim 25 kilo! Maar toen vroor het nog niet.

Nico Breevaart
“ De afgelopen weken met veel wind en steeds iets kouder weer toch mijn geluk
beproefd op de Noord. Dikke voorns en windes laten zich het meeste zien.
Qua aantallen niet echt bijzonder, maar voorns boven de 30 cm 
compenseren dat weer. In oktober en november bij elke sessie
zwartbekgrondels, in december nog niet 1.
Nu het echt kouder lijkt te worden, wordt het tijd om het in de zijtak
richting de haven te gaan proberen, ik hou jullie op de hoogte!” Aldus Nico

Hierbij maak ik meteen even van de gelegenheid gebruik om iedereen fijne dagen en een vooral een gezond en gelukkig 2007 te wensen. Maak er wat van en wie weet zie ik een van jullie langs de waterkant…


 “Jagen op dikke voorns in de haven ”

Roofvis door Piet Driessen

Laten we met de snoekbaarzen beginnen, dit omdat deze weer redelijk te vangen waren. Aardig wat meldingen van deze stekelrovers en dan bedoel ik ook mooie aantallen, en ook zeker weer wat mooie maten daarbij. Nagenoeg bijna alle meldingen van verticaal gevangen vissen en dan vaak tussen de 8 en 12 meter diepte. Dat betekent dan ook dat ze zich al weer wat verder hadden teruggetrokken op de diepere stukken van de plassen. Op water waar het niet dieper is stonden ze goed vast tegen de bodem en moest je de shadjes vaak net tegen de bek aan leggen maar het was wel zo dat ze vaak toehapte afgelopen week. Opvallend veel vissen op langwerpige shads en de kleur maakte op veel water niet veel uit, dus nagenoeg op alle kleuren de vangsten afgelopen week.

Snoek was duidelijk moeizamer en dan vooral op het grote water was het hard werken voor wat rovers. Zelfs doodaas bleef vaak onaangeroerd liggen, dus dat wil vaak al heel wat zeggen over de bijt lust van ESOX. Op de polders en beken en kanalen wat meer activiteit, maar op vele waters ook veel volgers was het bericht van vele snoekvissers. Shads waren duidelijk weer in het voordeel afgelopen week en zeker op dat water wat iets troebeler was door de regenval van afgelopen week, en dat was op veel plaatsen het geval. Langzaam gevoerd werden veel stukken kunstaas beter vastgehouden, dus geen snelheid er in afgelopen week was de sleutel tot succes. Ook enkele mooie vissen erbij uit soms stukken water waar je van zou denken dat er niets zit (dus sla die nu zeker niet over)

Baars ook weer vele mooie zware vissen en ook vaak diverse grote baarzen op 1 stek. Twisters en lange shads brachten diverse 40 plussers even aan de wal of in de boot. Aantallen score was duidelijk moeilijker dan afgelopen week maar de maat maakte vaak de dag weer goed natuurlijk. Wit en geel, de absolute toppers afgelopen week op PERCA.

Het weer ziet er redelijk uit aankomende week maar als tip: ga voor de vorst in valt nog snel even naar de beekjes en polders bij jou in de buurt daar de snoek en baars hier nog behoorlijk actief is, gewoon doen. Succes op onze Nederlandse rovers.


“Snoekbaars wilde wel bij een goede aaspresentatie  ”


 “Beste redactie,
Gisteren samen met mijn broer Lambert zijn nieuwe Marcraft Pikemaster de
vuurdoop gegeven. Ik mocht de eerste twee vissen in de bot hijsen. Twee
aardige snoekbaarzen dachten een lekkere hap te zien ( of te horen)  in de
Bill Lewis rattle trap. Lambert ving nog een supermooie barbeel in de Ardennen.
Groet Leon Haenen ”


 “Een mooie van 76 cm.Gevangen tegen het einde van de dag.Groetjes Wout ”


“Verticalend werd er redelijk tot goed snoekbaars gevangen ”


 “Als snoekbaarsen van deze maat even aan boord van de “Kingfisher”
Komen…..”


 “…..Is de kilte van een winterdag op het grote water snel vergeten…”


 “….Groeten Benny”

  “Lekker gevist op Snoekbaars met mooie aantallen. Op snoek was het weinig wat ik zo hoorde. Op onze winterstek waren de vangsten zeer mager met natuurlijk wel af en toe een uitschieter. Zelf heb ik alleen maar gevertikaald.
 
Een keer met Hans met mooie maatse vissen en aantallen rond de 25 stuks. Het begon te lopen rond 15:00 tot het donker, daarna was het over. In het donker was er bijna niks te vangen. Ze waren verdwenen. Woensdag middag was voor mij een uitschieter met 12 snoekbaarzen maar dan de wat grovere vissen. Mooie vissen tussen de 55 en 80 cm. Wederom tot het donker!.....”

  “….Vrijdag en Zaterdag middag met Ron:
Met Ron ook het zelfde patroon met aantallen rond de 30 stuks. Zelfde van 15:00 tot donker. Met een paar betere vissen er tussen. Mooie vis voor Ron rond de 70cm en een paar mooie baarzen waaronder 1 van 38 cm voor mij…...”


  “…Zondag: Met goede resultaten op groot water. Allemaal maatse vissen tot 55 cm gevangen op een diepte van rond de 8 meter.  Alles gevangen aan slanke shads. Finn-s, glas shads. Als het maar slank was met glitters. Beduidend betere vangsten op shads met gekleurde loodkoppen. Fel groene en rode loodkoppen scoorde zeer goed. Met vriendelijk roofvisgroet,
Frank van Vliet”


  “Veel mist de laatste dagen vastgelegd door Burry ”


 “Ook in het zuiden van het land… ”


 “.....Hardnekkige mist in een oer Hollands landschap…. ”


 “....Ondanks dat op de beken nog veel agressieve snoek(jes)....”


“…Die veel lol en sport gaven ”


 “Hallo Totalfishing,
laatst toch maar weer even weg geweest, naar een kleine sloot. Hier toch
een mooie dikke snoek kunnen vangen.
Hugo ”


 “Taaie dag vandaag, veel geprobeerd niks werkte.
toen maar de vertrouwde rapala j-11 er aan en het was weer raak….
groeten Rolf de Jong ”


 “Dinsdag middag even in de polder geweest de snoeken waren weer even los 5 snoeken binnen twee uur vissen waar van deze mooie dame van 101cm het toetje was . Zondag nog even getrold op de winterstek de wind was wel weer gedraaid maar de vangsten waren matig wel een vis gevangen en de andere booten vingen ook niet veel , zelfs met dood aas waren ze niet te vangen. Is het in ons polder slootjes nog zo slecht niet je kan daar af en toe een mooie meter vis vangen en nog vlak bij huis ook. Mvg Hans de jerker.  ”


 “Deze vis van Frank kwam onder een brug vandaan ”


 “Ha Totalfishing,
Afgelopen donderdag had ik nog een half uurtje over om te vissen. Al na 5
minuten had ik een harinkje van zo’n 40cm en een kwartier later beet deze
nieuwbouwgigant. 1.13! Op de minus natuurlijk. P. Wateler ”


 “De knobbelzwanen zoeken elkaar nu op…”


 “…en het verkassen gaat vaak met veel geweld gepaard ”


“Kon deze week weer wat leuke vangsten pakken.
een 103cm snoek die de funhead diep had gepakt en ook nog een trolsessie gehad deze week,de vangsten vielen wat tegen….”


 “…Maar er zaten nog een paar mooie bij o.a deze prachtige vis waar
geen schub verkeerd aan zat van 93cm. Mvg Nick Kloosterman”


 “Mooie strakke  metervis voor Ruud ”

 
“Hallo Redaktie,
Tot het donker toe op of aan het water verblijven levert vaak nog een
mooie vis op ! Jack van de Mortel. ”


“Ben vandaag weer eens wezen statische op snoek en niet zonder resultaat een mooie dikke snoek van 113 cm op de sardien.  groetjes Gerard Killaars uit Reuver ”


 “Beste redactie,
Na 47 jaar vissen heeft mijn maat Twan eindelijk de 100 + te pakken.
Gefeliciteerd Twan. Ze was mooi! Je buddy Louis. ”


 “Hallo weer even een berichtje vanuit het mooie Westfriesland wink
de wateren hier hebben weer een mooi exemplaar prijs gegeven, een mooie
metersnoek mocht het prachtige landschap aanschouwen wink
Groet Johan Berga Andijk ”


 “Hoi TF, Na het succes van vorige week zijn we vandaag, na een aantal keren voeren met vis weer op pad geweest. Ook deze keer niet zonder resultaat. Voor vismaat Henry een schitterende vis van 110 cm en 12 kg,...”


 “….Voor mij eentje van 121 en 15 kg. Superdag dus. 2 aanbeten en 2 vissen op de kant 100% score. De vissen konden het voer niet weerstaan. Dit kwam naar voren toen de vis van Henry maarliefst 3 halve sardines uitbraakte op de onthaakmat. Tot een volgende keer, Rick Rix hengelsport Lutten ”

 Nominaties deze week voor de snoeken van Rick en Johan Berga. Van harte gefeliciteerd met de nominatie!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

                                    Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!




ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -