Actuele vangstberichten van 10 tot en met 16 oktober 2006.

Actuele vangstberichten van 10   tot en met  16 oktober 2006

Nog steeds heerlijk zacht najaarsweer, alhoewel de Oostenwind zonder zon, ook erg koud kan aanvoelen. Dan weet je dat de zomer voorbij is en we blij mogen zijn met de nu nog zachte weer. De meerkoeten verzamelen zich reeds in grote groepen op de meren en dat betekent dat onder water met de scholen witvis hetzelfde ritueel aan de gang is.


 “Niet iedereen ziet ze graag deze visrovers pur sang. Maar ook zij maken gewoon deel uit van de natuur, mooi vastgelegd door Piet Driessen ”

Zout door Arthur van Tienen
Lekker visweekje geweest waar alles bij mij in huis in het teken stond van het N.K. Kust voor Junioren en Dames        
Kantvisserij: Op het strand waar afgelopen zaterdag het N.K. Junioren en Dames werd gehouden is er die dagen voor dit kampioenschap natuurlijk flink voorgevist en in het begin van de week waren de vangsten gewoonweg goed te noemen met leuke hoeveelheden vis van zeebaars tot tong ware het niet dat de wind in de loop van de week draaide naar de oosthoek en dan kun je op je vingers natellen dat het gebeurd is met de visserij. Begonnen dus met gemengde gevoelens op dit wederom uitstekend georganiseerd kampioenschap en in het Dorpshuis te Meliskerke werd medegedeeld dat er bij Dishoek werd gevist nabij het kustlicht. Om 11.30 uur werd het signaal gegeven en kon het feest beginnen, maar het bleef het eerste halfuur stil slechts een paar kleine zeebaarsjes en wat platvisjes van net boven de 10 cm.

De volgende 2 uur was het gewoon pet en het laatste halfuur keerde het tij en werd er nog wat vis gevangen. W.K. Junioren Ploeg lid Martijn Westdorp van de Zeebaars uit Scherpenisse pakte met 4 vissen en 97 cm lengte totaal het Kampioenschap van Nederland bij de A Junioren. Het zilver ging naar Jordy de Looff van HSV Kortgene en het brons ging naar David v/d Velde van HSV de Oosterscheldevissers uit St.Maartensdijk. De leden van de Zilveren W.K. Ploeg junioren presteerden allemaal goed en zaten allemaal bij de eerste 8 van de einduitslag. Kay Cruq kon er niet bij zijn vanwege zijn stage op de grote vaart. Bij de Junioren B was het Kristiaan Minderhout van HSV Westkapelle die het Nederlands Kampioenschap voor zich opeiste, het zilver werd om de nek van Jeroen den Engelsman va HSV De Zeebaars uit Scherpenisse en het brons ging naar Michel van Spankeren van HSV EGHV uit Goes.Bij de dames was het Miranda Willemse van HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom die Kampioen van Nederland werd, Joke de Looff van HSV Kortgene pakte het zilver voor Susan Stuijts van de Knoraene uit Zoutelande.


“ David v/d Velde met zijn mooie fint,”

Aan de stranden van Katwijk tot Scheveningen wordt leuk zeebaars gevangen en in de avond wat gulletjes, het strand Monster tot aan Hoek van Holland waar het de komende weken het toneel word van zowel het Kampioenschap Federatie Zuidwest Nederland op 21 oktober alsmede het N.K. Kust  op 28 oktober geeft nog niet veel soelaas, het is te hopen dat de wind uit het westen gaat waaien de komende weken en het water “dik” maakt anders word het een crime en een loterij
Pier Hoek van Holland en de noordzijde van de Waterweg met name goed voor de gulletjes, ik lees vaak dat mensen van ver komen zonder eerst info te verzamelen waar te vissen, dom want er zijn stekken waar je echt niets vangst dus informeer eerst waar je moet vissen maar ga ervan uit dat de stekken waar de boeien dicht onder de kant liggen een garantie voor gul is deze tijden. De tong laat zich nu best wel aardig vangen en de dikke tongen vreten zich nog even vol voordat ze weer naar zee trekken, pak nu je kans en laat er geen weken aan voorbijgaan, dan zijn ze weg.Calandkanaal zelfde verhaal als verleden week, kleine wijting ver weg en in de avond onder de kant, wat steenbolk en wat gulletjes af en toe een dikke paling nog geen echte dikke wijtingen. Dintelhaven en Hartelkanaal veel klein spul, Amazonehaven leuke gulletjes, Papegaaienbek viel afgelopen week een beetje tegen. Als de herfstwinden komen zal er wel een en ander in het voordeel van de vissers veranderen.


“ Alle 1 t/m 3e prijswinnaaars  van N.JK Dames, Jeugd A en B bij elkaar”
 
Van de wedstrijd van de Krabbe aan de stranden van Westenschouwen was Lies Wijnhoorst de beste van het stel met slechts hier ook weinig vis. Lies ving er 5 gevolgd op een 2e plaats door Kees Westdorp met slechts 2 vissen en op de 3e plaats Jurgen van Rijswijk met 3 vissen ( aantal centimeters was bepalend!) 
Banjaard nog wat tong en wat gul, niet overdadig veel, wachten is op de wijting die in de avonduren dicht onder de kant komt om zich tegoed te doen aan de ruimschoots aanwezige garnalen.Oosterschelde dijken en pieren, stranden wat bot en zeebaars


Bootvisserij :Ankervisserij in opkomst, schar is goed aanwezig en afgelopen vrijdag met een leuke ploeg van de EFSA een dag geankerd wezen vissen op de Big Marlin van Dre Vriends. Mooie platen van scharren, dikke grote bot en veel wijting waaronder veel ondermaatse maar af en toe een dikke dertiger ertussen, weinig gul. Ook in de buurt van Scheveningen mooie visserij op schar.
Vrijdag a.s. Met de Sirius vanuit Stellendam eens kijken of er in dit gebied ook deze vissen te vangen zijn.


 “  Martijn Westdorp, W.K. 2006  ganger en nu Kampioen van Nederland 2006 bij de A Jeugd”

Wrakvisserij slecht tot matig geweest afgelopen week, Grevelingen ook weer diverse boten op paling gevist, niet zoveel paling als afgelopen weken, Oosterschelde begint wat wijting binnen te trekken en met name rondom de Zeelandbrug worden er al wat gevangen, wel in de Oosterschelde er wisselend wat vangsten aangaat want afgelopen week waren de berichten niet echt best. Tot volgende week en succes met de visserij , Arthur


 Witvis door Willem Stolk

Wederom hebben we een fraaie week achter de rug en er is dan ook veel gevist.
De rivieren zijn inmiddels weer gezakt en het water staat weer op acceptabel niveau.
Het was echt vreemd om te zien dat er vis werd gevangen op ondergelopen weilanden – tenminste in oktober! Maar goed, ook dat is vissen.

Op de rivieren Rijn, IJssel, Waal en ook op de Merwede is goed gevangen. Ik krijg nogal wat mail van mensen die graag eens op de Waal willen vissen. Hierbij kan ik melden dat rond Ewijk, en Dreumel goed is gevangen. Vis met een stevige feeder-hengel voorzien van korven rond de 50 gram. Zwaarder kan wel, maar is niet nodig. Gebruik simpel zwaar voer voorzien van het nodige aas. JanWillem Nijkamp had vorige week bijvoorbeeld 3 liter casters bij zich om zo’n 100 kg vis te kunnen vangen. Natuurlijk is het niet altijd en overal prijs, maar proberen kost niets. Nog steeds wordt er vis aan mais gevangen – vergeet dat dus ook niet.

Op de diepe plassen komt de vis langzaam los, maar wel erg verspreid. Er zijn plekken bij waar men geen enkele beet krijgt, maar zo zijn er ook die plaatsen waar je niets fout kan doen! Meestal zijn dit toch de plekken waar de wind in de rug staat. Ik weet: “wind op de kant, vis op de hand” dit blijkt in de praktijk echter niet altijd waarheid te zijn.

Op de diverse ondiepe stadswateren wordt lekker veel klein spul gevangen. Veel bliek en voorns rond de 200 gram. Leuke visserij!

De barbelen bijten ook nog steeds. Een groep fanatiekelingen gaan speciaal voor Witvis Totaal wekelijks op jacht. Nog steeds wordt er gevangen en er zitten fraaie vissen tussen. Alle bevindingen hiervan worden verwerkt in het nummer voor de kerst – nog even geduld dus…

  “Prachtige vissen vanaf de Lithse Ham ”


Roofvis door Piet Driessen

Midden tot einde van de week en daarbij nog een gedeelte de zaterdag prima vangsten op de rovers, maar op de zondag al duidelijk minder doordat de wind snel uit een andere hoek kwam en dat was op veel plaatsen al te merken, dit vooral op grote plassen. Dus over het algemeen niet veel te klagen afgelopen week. Snoekbaars op diverse plaatsen weer in aantal meer al is de maat vaak nog niet al te groot. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, omdat de aanbeten vaak alles weer goed maken.

Opvallend wat snoekbaarzen aan imitatie kreeften en wormen, en dan ook in de bruin/rode kleur. Dit waren dan ook vaak de grote vissen van afgelopen week. Baarzen minder in aantal, maar weer mooie exemplaren daarbij, en dan praten we natuurlijk over 35 plus vissen. De felle kleuren waren ze niet zo happig op, maar zwart en bruin bleek de juiste keuze te zijn in vele havens en plassen.

Snoek ook wat meer meldingen maar hier ook duidelijk verschil in dagen, en opvallend dat de meeste vissen vroeg in de ochtend of laat in de avond gevangen werden. Ook hier weer mooie snoeken bij afgelopen week, en daarvan diverse op spinnerbait en streamer. Watertemperatuur gemiddeld nu tussen 14 en 16 graden. Ook afgelopen week weer diverse roofbleien en daaronder enkele zeer grote zware vissen. Winde lijkt op veel plaatsen verdwenen wat de vangsten betreft.
Aankomende week word het wat onstuimiger, en komt er wat meer regen zijn nu de voorspellingen, maar je kunt er niet altijd een peil op trekken, daar het weer precies hetzelfde is als vissen op roofvis, succes aankomende week.


“Snoekbaarsvangsten nog steeds erg verschillend per water. Deze pakte het fluoshadje van Ed”



 “Onze baarspikeurs waren afgelopen week weer behoorlijk succesvol. Bjorn opent de rij met deze prachtig getekende vis… ”


  “Yvo, onze columnist, pakte ook een hele mooie….. ”



 “…Piet kon  niet achterblijven en strikte deze beauty van het grote water ”



 “Dikke zeebaarzen vanaf de pier in Hoek van Holland.Beste vangsten worden tijdens het krieken van de dag gemaakt…Kijk en geniet van deze zware vissen… ”

 

 

 

 

 


 “Beste,
Deze Zeebaars, heb ik met de Mann’s plug op de foto, vanaf en langs de
‘palen’ (golfbrekers) in Westkapelle gevangen.
Met groet, Edward Oranje,Westkapelle ”


 “In Ierland werden door de Nederlanders ook weer beste knapen gevangen ”



 “Hallo allemaal
Ben gaan vissen in Ierland en was blij met de vangst van een blauwe haai
Hij woog 30 kilo en was 195 cm lang Groetjes R.  Hoogenraad uit den Haag ”


 “Hallo Totalfishing,
In mei van dit jaar zijn we met een groep van 8 man voor de tweede maal
afgereisd naar Zweden om daar 10 dagen op snoek te vissen. Het plan was
wederom om de hele week te jerken in de vele prachtige baaien van de
binnenmeren omdat dit een spectaculaire visserij is in het kraakheldere
water en omdat we vorig jaar hiermee vrij succesvol waren geweest. De
weersomstandigheden waren echter verre van ideaal (bijna geen wind)
waardoor we min of meer gedwongen werden om te gaan trollen. Dit werkte
gelukkig wel goed en we vingen behoorlijk wat grote snoeken. De op een
na laatste dag stelde ik voor om vanaf de trailerhelling niet meteen
naar het open water te varen maar direct te beginnen met trollen in het
kleine voorliggende baaitje. Aan het einde van dit baaitje kreeg ik een
beuk op mijn zojuist aangeschafte Storm Kickin Minnow (grootste maat!).
Tijdens de stevige dril bleek het niet om een snoek te gaan maar om een
grote salmonide. Na fotograferen en meten kreeg de vis uiteraard haar
vrijheid terug. Ze had een lengte van 90 cm. Groeten Jesse Hebing ”


 ”Artur Bruns met een van de vele steuren die hij met zijn maat in Canada wist te vangen…


 “..Een aparte kop hebben ze wel deze oervissen ”
 


 “Beste redactie,
Tijdens een weekendje karpervissen in Frankrijk kreeg ik op een van mijn
stokken een dikke knal run! Voordat ik bij mijn stokken kwam stopte hij
eventjes en ik zag een flinke vis boven water komen en ik dacht bij mij
zelf dit is toch geen karper! Ik sloeg direct aan en voelde een flinke weerstand
op mijn hengel! Wow wat heb ik nu weer aan mijn hengel!? Na een flink
gevecht sprong de vis nog een keer! huh wat is dit nu weer voor een witte
vis? Ik kreeg het er benauwd van! De vis drilde tig maal anders dan een
karper! (stevige en harde aanzetten) Na een dik kwartier kon ik deze
fantastische diamant steur in mijn net landen! Na meting bleek dat de
diamant steur  maar liefst 142 cm was bij een gewicht van 17.5 kg.
Groetjes Jeroen Evers ”


“Andyman met een mooie schubkarper ”
 


 “Geachte redactie,
Op een herfstachtige dinsdag een poging gedaan om onze grote geschubde
vriend karper aan de kant te krijgen..Vroeg eruit, uren maken, maar werd
beloond met een 8 tal schubs (ja mensen, het is nog mogelijk in de
viswateren van Den Haag!!) in het gewicht van 13 t/m 21 pond. Daarnaast
nog een 3 tal vissen gelost , maar al met al een fantastische korte sessie..De
fraaiste en mooiste schub was mooi herfstbruin met een gewicht van 21 pond
en een lengte van 83 cm..(Met dank aan een wielrenner die mij te hulp
schoot toen ik deze vis stond te drillen, en plots mijn andere optonic het
uitschreeuwde..anders had ik daar gestaan met twee hengels in mijn handen!
Bedankt! Met vriendelijke groet, Terence Verdier
Den Haag ”


 “Martin wist deze 2 mooie schupkarpers… ”


 “…kort na elkaar te vangen ”


“Beste Totalfishing,
Na een druilerige ochtend, besloot ik samen met een vismaat toch nog even
een paar uurtjes langs het water te vertoeven in de hoop nog een visje te
kunnen vangen. Zo.. de spulletjes staan klaar,... sigaretje erbij,.... en
dan plotseling wordt na een kleine 15 minuten de eerste aanbeet een feit.
HANGEN! was mijn eerste reactie na het aanslaan, en na ongeveer 5 min.
Ligt er een gigant van een spiegel op de onthaakmat,... 29 Pond, wat een vis!
Op het moment van terugzetten krijgt Ed ook
een aanbeet, maar helaas weet deze vis na een korte dril te ontkomen. erg
jammer. 2 runs binnen 20 minuten? wat staat ons nog meer te
wachten….....


 “…..Na ongeveer een half uur wordt deze vraag beantwoord, een geweldige run
Die later veroorzaakt bleek te zijn door een schub van 23 Pond! Helaas hebben
We hierna niks meer gevangen, maar wat een middag!
En Ed, nog bedankt voor de geweldige foto’s kerel ! Danny”


 “Mijn vismaat en ik gingen het een nachtje proberen op een nieuwe stek, na
een uur had ik al succes, mijn pieper begon te fluiten en ik wist na een
mooi gevecht deze vis op de kant te krijgen, 25pond!  Mijn maat had ook succes met een 14-ponder
Groeten Peter Kamp uit Twente ”


  “Hallo was weer eens een weekendje Abby lake geweest met mijn maat Willem. Na
een steur en wat mooie karpers diende deze zich aan. Schrok me rot bij het
wegen na een nat pak en een glij party haalde ik deze mooie karper van 53
pond uit het meer.  Groetjes Frank van den Berg ”


 “John had opnieuw een succesvolle trip naar Frankrijk… ”


 “….Deze drie foto’s waren de mooiste… ”


 “…Uit een prachtige serie vissen die hij daar wist te vangen ”


  “ Hallo,
Afgelopen weekend zaten we met de hele familie in een bungalowpark in
het oosten des lands. Stiekem een hengeltje meegenomen en daar kreeg ik
geen spijt van getuige deze mooie koikarper.
Groet, Ronnie van Beem ”


 “De futen zien er momenteel prachtig uit net na de rui”


  “Arjan en Ed onze trouwe rapporteurs uit het hoge Noorden zakten afgelopen week af naar het midden van het land en… ”


“…vingen daar een groot aantal snoekbaarzen. Geen grote formaten maar wel veel en de daarbij behorende knalharde aanbeten ”


 “Bard van
www.baarsvissen.nl   verkende alvast de havens en trof daar deze snoekbaars ”


“Mooie 84-iger snoekbaars ingestuurd door Nick ”


 “Vandaag heb ik in de Maasheggenstreek gevist daar waar veel sloten, beken en uitwateren van de Maas elkaar door hoogwater in stand houden.De snoek moet je hier echt zoeken maar als je ze kunt vangen zijn het vaak mooi getekende exemplaren
Met vriendelijke groeten,Sjak Kroet. ”


 “Deze gestroomlijnde vis gaf mooie sport ”


 “Bertino succesvol met zijn spinnerbait op zwaar dressuurwater”


 “Kristof terecht blij met een mooie getekende snoek ”


“Ron scoorde een mooie meter ”


  “Deze mooie negentiger ving ik laatst op groot water.
Groetjes Ruud ”


 “Hallo mensen hierbij even wat leuke vangsten van de laatste tijd….”


 “….Mijn zwager heeft de smaak meer dan te pakken de laatste tijd bij mij in
de boot en heeft daarbij erg leuke vangsten geboekt…..”


  “…..de 2 metersnoeken werden gevangen op eigenbouw kunstaas van mij.
mvg Nick”


“Hallo redactie.
Van de week ben ik weer met dode aasvissen gaan vissen en dat met succes.
Eerder die week ving ik ook al een mooie snoek van 95 cm maar ik was toen
alléén dus kon niemand een foto maken. Dit keer was m’n meissie mee en kon deze foto maken van een mooie snoek van 103 cm… Groetjes Tom uit Almere ”


 “Even met Tim in de polder met de vliegen lat wisten we er vier te vangen en de grootse was 98cm lang gevangen op nog  geen meter water…. ”


 “….Bij de dril zwommen er twee kleine snoeken erbij mee dus ze zijn al weer aan he zamen scholendenk ik maar”


  “Pol met een prachtvis in puike conditie”


  “Marco met een fraaie meterbak ”


“Op zondag 08-10-06 werd ons wekelijks vistripje naar Nederland afgelast
omdat er in België verkiezingen werden gehouden. Iets waar we toch
elke week sterk naar toeleven, een dag weg van huis weg van alle drukte,
kortweg gewoon een hele dag genieten op het water. Maar ja, wat doe je
eraan stemmen is verplicht dus konden we die dag ons thuis zitten
vervelen. Toch kon mijn vismaat Peter Ambroos het weer niet laten om
zijn geluk te gaan beproeven op een grote plas bij hem in de buurt. Niet
dat ik er veel mee inzat dat ik niet mee kon, het roofvissen in
België is zo goed als doodgebloed. Dus besloot ik maar eens lekker
uit te slapen. En je weet vast wel als je zoiets doet dan wordt er vaak
een kanjer gevangen. Toen ik die morgen uit mijn bed kwam zag ik op mijn
gsm dat ik 3 gemiste oproepen had van mijn vismakker. Jah, ik wist
natuurlijk al hoe laat het was. Of hij moest wel heel goed gevangen
hebben , of er moest een kanjer geland zijn. Nieuwsgierig als ik was heb
ik hem natuurlijk dan ook opgebeld en hij zat al te grinniken. ‘’ zeg
goed uitgeslapen’‘? Want ik heb net een kanjer van een snoek
gevangen!! 112 cm wat voor België echt wel uitzonderlijk is!! Pas na
een gevecht van ruim 20 minuten wist hij de vis aan land te brengen. En
toen hij mee s’avonds de foto’s doormailde werd ik er haast gek van. Dan
ga je eens een keertje niet mee en dan heb je het weer zitten!!
Ik hoop dat ik we met deze vis op jullie fantastische site mogen komen.
Het is vast leuk om jezelf eens een keertje op Totalfishing de zien
staan!! Hopelijk mogen we samen nog vaak zulke mooie momenten beleven want dat
zijn juist dingen die je niet vergeet in je leven.
Alvast bedankt!! Groeten Nick Sillis
De moedige snoekers uit België.
 En zo zie je maar de aanhouder wint!! ”


“Deze ontzettend brede en vooral mooie dikke dame van 123 cm verraste me
Toch wel aangenaam moet ik zeggen. Op dat water had ik haar niet verwacht,maar dat is het mooie van vissen. Ze blijven mysterieus. Groeten, André ”


“Symptomen van een afstervende natuur ”


“Hallo TF, Hierbij een foto van Stijn. Supertrots op zijn eerste roofblei.
Na een halve dag trollen met toch ook nog 2 snoeken, maakte de roofblei
onze dag toch helemaal goed. in totaal 25 roofbleien in 2 boten. Niet
slecht dacht ik zo. Groeten,Rick ”


 “Andyman met een mooie roofblei die hij met een asp spinner ving ”
Er werden aan het einde van dit roofbleiseizoen toch weer veel erg mooie en vooral zware vissen gevangen.


 “Een baggervette 63er welke de Sage ~6 ruim 7 minuten deed
krommen, wat een geweld! Groeten Volkmar ”


 “Frank pakte deze mooie vis op 6 meter water met een plug”
 


 “Freek met een strakke vis gevangen aan de 8 cm long cast minnow ”


“Nog een keer maar dan in een prachtige pose”



 “Han pakte zijn dikste roofblei ooit op een Asp spinner in de volle stroming. De grootste roofblei was echter voor Eddy te Mebel die aan zijn megablei een apart artikel heeft gewijd dat komende week op Total Fishing zal verschijnen!


 Deze week nominaties voor de karper van Danny,  de roofblei van Stijn en de snoek van André.  Allen van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 27 november 2005)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een foto uit die het predicaat“Vis van de Week” krijgt. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn, maar nooit meer als ééntje per rubriek. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt kort voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

                                          Witvis - Zeevis - Roofvis - Karper - Jeugd


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -