Actuele vangstberichten van 10 tot en met 16 juli 2007

Actuele vangstberichten van 10 tot en met 16 juli 2007

De zomer kabbelt langzaam maar zeker voort. Op veel plaatsen zijn de vakanties begonnen en kunnen we genieten van een tijdje vrijaf. De mooiste momenten van vele sportvrienden kunt u straks weer terug zien op Total Fishing. Prettige vakantie toegewenst voor hen die nu vertrekken!


“ Voor wie goed oplet zijn er al vele jonge vogels te spotten zoals dit jonge winterkoninkje vastgelegd door Rob Kraaijeveld.”


 Zout door Arthur van Tienen

 Wederom een wat tamme week geweest wat de visserij aangaat en het enige waar werkelijk nog wat eer te behalen valt is de visserij vanaf de kant op zeebaars met kunst of natuurlijk aan, de rest is pet of je moet specifiek op de paling gaan vissen in de nacht. Kans op een fietsband heb je dan wel maar verwacht er niet al te veel. Nachten van 10 tot 12 stuks is wel het uiterste en dan spreek je over een zeer goede nacht.

Zeeuwse wateren zoals gezegd goed voor zeebaars, actief vissen en steeds verschillende stekken en verschillend tij pakken is de beste keus als je vis wilt vangen. Praat ook met anderen en deel je ervaringen. Veel kleine scholenbaars wordt er overal gevangen en dit is een indicatie dat het goed gaat met de zeebaars, zet wel de kleine baars zoveel mogelijk terug en hou je aan de minimum maat van 36 cm. Zelf vindt ik een zeebaars van 50 cm. pas een maat om mee naar huis te nemen.

Wind op de kust is voor een zeebaars het teken om te gaan jagen in de branding en westenwinden op de kust is per saldo prima voor de visserij op zeebaars.
Afgelopen week is zo’n bekende stek, Het Slufterstrand, het toneel geweest van dikke zeebaars op de strandhengel Gewoon een 150 of 175 grams loodje met en enkele lijn en haak maatje 1 voorzien van een hele steekzager in de branding of er net achter werpen en wachten op de aanbeet. Ook in de nacht laat de zeebaars zich verschalken en soms nog beter dan overdag.
 
Tongvisserij matig in Zeeland, Bij Vlaardingen en Schiedam afgelopen week mooie vangsten geweest van tong, Waterweg geheid en Maas ter hoogte van Vlaardingen tot aan Rotterdam en de Maas op tot aan Spijkenisse prima stekken in diep water voor de tong , ook paling is hier te vangen.
 
Hoek van Holland tot aan s’Gravenzande prima, veel kleine baars maar ook al wat miniwijting en steenbolk te vangen, tijdens de Nacht van s’Gravenzande wisten de winnaars meer dan 10 meter vis ter meting aan te bieden,waaronder een paar mooi tongen en wat zeebaars, vangsten in de nacht hier het beste.Probeer ook het opgespoten strand van Hoek van Holland eens, je mag er nu niet zwemmen omdat het er nu lekker diep is, volgens mij moet je er nu vis zat kunnen vangen en last van zwemmers heb je niet.
 
Bootvangsten
 
Grevelingen in de avond mooie wijtingen, wel wisselende vangsten, Oosterschelde wat tong, zeebaars en nog wat gul, niet denderend geweest afgelopen week.
Voor de Stormvloedkering van de Oosterschelde aan de buitenkant heeft Dre Vriends met zijn Big Marlin leuke maten gladde haaien gevangen,er zat er een bij van over de meter, voor de rest wat tong en nog wat gul.
Makreel visserij door het weer een beetje verstoord maar er zijn wel grote scholen her en der, dus wel even zoeken maar als er eenmaal een school gevonden is is het direct bingo!
Hoek van Holland bij de Blokkendam nog wat schar en tong, wrakvisserij goed te noemen
Tot volgende week, Arthur


Zeebaars aan de zager“
 
 
Roofvis door Piet Driessen
Het is nu maandagmiddag 17.00 uur als ik dit bericht maak en de mussen vallen hier in Limburg van het dak van de hitte.Zo was het hele weekend met hoge temperaturen en dus bleven er nog veel roofvissers thuis of zaten op het terras, of achter het huis met een verkoeling. Voor diegene die wel weg zijn geweest was het best moeizaam hoor op de rovers.

Snoek was best moeizaam op de meeste plaatsen, nu is het seizoen op deze rover geopend maar nu laat de snoek het geregeld afweten. Was toch een kwestie van veel meters maken en ze zoeken, daar ze vaak op plaatsen staan waar we ze niet verwachten.

Snoekbaars voor de vissers die weten waar ze zich ophouden redelijk te vangen, en dus ook soms mooie aantallen hoor. De maten waren over het algemeen niet heel groot maar de aanbeten maken dat wel weer goed. Opvallend dat nagenoeg alle snoekbaarzen met langwerpige shads gevangen werden, en dan bijna allemaal shads met een donker ruggetje of de kleur oranje stond vaak op het menu, ook opvallend veel meldingen van vissers dat de vissen keihard op het aas knalde maar niet werden gehaakt.

Baars, waar het water troebel was de meeste vangsten, en het water wat de laatste dagen helderder werd, een heel stuk moeizamer, en zo zie je maar weer dat ze echt geen slechte ogen hebben als ze deze kunnen gebruiken. De aassoorten zijn nog zeer verschillend van de baars maar je moest veel wisselen om het juiste stukje kunstaas te zoeken. Het succes zat vaak in een klein hoekje en zie hier het voorbeeld dat Beppie, die al even geen aanbeet had gehad, ze was in de pauze even wat garnaaltjes aan het eten en dacht die kan ik ook wel aan de haak hangen en inderdaad met afzakken een flinke klap op de hengel en even laten kwam er een mooie baars tevoorschijn, en zo zie je maar weer hoe het kan gaan.

Roofblei, mooie vangsten afgelopen week op diverse wateren en opvallend veel grote vissen daarbij (tussen 70 en 80 cm) Ook opvallend veel vissen of half water of op de bodem, dus staar je niet blind aan die oppervlakte op roofblei.


Baars deze week ook fel op troebel water  ”


“Hierbij wil ik deze foto insturen, van een zeer mooie bonus vis die Frank ving in Spanje.Zijn eerste meervaltrip was zeer geslaagd. In totaal hebben we zo’n 50 meervallen gevangen, gewoon super…..“


 “….Een andere zeer mooie vis van Frank…“


 “…Ik zelf met een VISJE!!.....“


 ” ….En vismaat Fred met zijn grootste meerval van de trip.
 Met vriendelijke groet, Rob van Riessen“


 “Ganzen in zomerpracht”


“Soms mooie zebaarzen vanaf de kant….”


 “....Toch zijn de vangsten over het algemeen een stuk minder dan het afgelopen jaar! Shads scoren nog steeds opvallend goed “

 
 “Beste Totalfishing,
 Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze
schitterende zeilvis gevangen.
De vis woog ongeveer 100 pond bij 2,5 meter
lang en de dril duurde zo,n half uur.
 Met vr gr,  Rob de Vries.


“Ochtenddauw door Piet Driessen”


“Ik heb vrijdagavond lekker gevist. Ik ving de hele tijd maar niks en ging op een andere plek vissen. ineens bleek het dat al mijn aas op was. Balen! ik voelde in mijn zak. ah, nog een stukje brood. wel twee dagen oud en niet groter dan een halve made. maar ik probeerde het. na 10 seconde schoot de dobber onder, een korte maar leuke dril volgde. het bleek een zeelt van tussen de 40 en 50 cm te zijn. een mooie vangst. mijn eerste zeelt! Groetjes Thomas Kalkman“


 ” Afgelopen donderdag tijdens het vissen op witvis in Pekela deze mooie kroeskarper gevangen. En hij gaf echt forse weerstand.  Omdat we ze niet zo veel meer zien, toch maar een foto ingestuurd. Groeten, Henk“


“Bak van een brasem”


 “Beste TF
Vastzitten met je auto op een blubberig zandpad is alles behalve leuk. Helemaal als je het presteerd om er 2 vast in te krijgen. Het is ons gelukt op weg naar de stek. Gelukkig maakte deze vis het weekend toch nog goed. Een nieuw pr karper voor mij.
gr Tim Huizenga”


 “Het blijft een verrassing van tropische aard, de vangst van een zonnebaars. Het overkwam Berend dit weekend langs een klein Limburgs beekje toen hij met zijn neef Thijs wat maden liet zakken. Na een serie kleine blankvoorn, kopvoorn en winde gevangen te hebben kwam dit juweeltje omhoog.””


 “De jeugd is vaak helemaal gek van kunstaasvissen. Vangen ze daarbij ook nog eens een visje  zijn ze helemaal verkocht…”


 “Freek viert zonsopkomst met een schitterende roofblei ”

  “Geachte dames en heren van Totalfishing,
 Op donderdag 12 juli ll. zouden Lesley Delsing en ik gaan vissen met mijn boot.
Het werd die dag een taaie visserij. We besloten om het in de namiddag eens met kleine pluggen te proberen: Salmo Hornet, kleine Rapala plugjes enz.
Mijn vismaat, wachtmeester Lesley, kreeg een supermooie aanbeet en zijn Fair Play hengel stond in een mooie bocht. Ik stuur jullie hierbij een foto van zijn vangst. Hij zal glunderen van trots als hij zichzelf op de mooiste hengelsportsite van de Benelux ziet!
Groeten,Jaak Beijnsberger. ”


 “Deze roofblei van 74 cm ving ik aan een 12 cm shad!
 Vriendelijke groeten, Jan de Boer.”


 “Omdat het water van de rivier wat zanderig was, koos ik voor een gifgroen, dieplopend hornetje om de baarzen mee te verleiden. Op een plekje waar altijd wel wat baars aan het fourageren is, werd het plugje echter hard gepakt door deze fraaie roofblei. Ik vond dat natuurlijk helemaal niet erg! Groeten van Wilfred van Nunen.”


 “Slanke snelle rover ”


“Hoi redactie,
 Even een aantal foto’s van baars welke ik dit jaar gevangen heb aan een shad en de twister….“


 “…..Allen in het noordzeekanaal Mogelijk wilt u ze plaatsen. Bedankt.
 Groetjes Raimond de Boe ”


 “De eerste stek was het goed raak voor mij met een snoekbaars van 66 cm daarna nog wat missers. Ook mijn vismaat Kurt kon zijn visje vangen en we hadden een heerlijke dag met een aantal vissen in de 60 cm. De aanbeten waren zeer hard en daar doen we het voor natuurlijk.  Het was zoeken zaterdag met flink wat zon en veel wind was het moeilijk de boot op koers te houden….“


 
 “....Zondag weer naar het zelfde water. De vissen die we vingen waren kleiner van formaat als zaterdag maar wel meer aantallen. Heel veel kleine snoekbaarzen rond de 20-25 cm. Jammer genoeg moesten we van het water af omdat het vanuit het niets zeer slecht weer werd met flinke onweer.  Geen onnodige risico’s nemen was ons motto en vele met ons verlieten het water. Shads die goed scoorden waren beide dagen kleine Finn’s en dan in de kleur roze, wit, en groen.“


 “ Ik had al weken een fatsoenlijke sessie meer gehad.
Of ik ving niets, of het was minimaal. Ik begon al aan mezelf te twijfelen.
Dinsdagavond toch maar weer even proberen op een meer nabij Alkmaar.
Bij de trailerhelling aangekomen even wat “collegae”gesproken die net van het water afkwamen.
“De vangsten waren bijzonder slecht, slecht twee onder de maat en een baars”, nou dat geeft de burger moed!
Eerst maar naar de bekende stekken. Op de eerste stek was het na een minuut of tien raak. Een mooie klapper en gelijk het zware bonken in de diepte.
Eerst dacht ik even het is een snoek, maar nee korte runs en het bleef bonken.
“Een snoekbaars”zei mijn maat “Herman D”. Mijn hart begon sneller te kloppen…. Dit moest haast wel mijn PR worden. Niet teveel druk zetten en de vis zijn
gang laten gaan. Na een minuut of 5 kwam het monster boven, een prachtige snoekbaars van 99,0 cm. Ik stond te springen in de boot.
Verder die avond niets meer gevangen, maar het blijft een avond om nooit te vergeten.
 Christiaan van den Berg. “


 “Bard ving deze poppersnoek vanaf de kant”


“Ik ben net begonnen met vliegvissen op snoek. Ik begin het werpen nu een beetje onder de knie te krijgen en ben zondagavond 15 juli maar eens naar de waterkant gegaan. Na een uurtje werpen en binnenstrippen kwam er een boeggolf achter de tandemstreamer van spro. Een flinke snoekenbek ging open en ik wist de haak te zetten. Een mooie tachtiger heeft voor mij het snoekseizoen geopend aan het nieuwe materiaal (shimano biocraft aftma 8). De eerste streamer snoek is binnen en mocht na een plaatje gemaakt te hebben weer zwemmen. Groeten, Albert Wester ”


 “Samen met mijn man in de polder geweest, ving een prachtige snoek van 98cm. Mijn grootste tot nu toe, wat een geweldige vis!
Groeten Machiel en Jenneke”


” Beste TF
Zondagmorgen vroeg om 05:30 een enorme dreun op de bijhengel na 5 min. konden we de eerste foto maken…..“

 
“…..Een mooie dame van 105cm.Dankzij het mooie weer een prachtig plaatje. Zo zie je maar weer dat vroeg uit de veren toch ergens goed voor is.
Groeten Machiel en Kees”

 
“Bjorn met een mooi getekende vis vanaf de plas ”


“Beste redactie,
Een super mooie snoek van 119 cm die onder de pompenbladeren vandaan kwam. Mijn vismaat Rob ving haar met een streamer.  Mvgr Martijn Langendoen ”

 Deze week een nominatie voor de karper van Tim en de snoeken van Albert en Jenneke Van harte gefeliciteerd!

          Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Let op!! Stuur geen te kleine of onscherpe foto’s!
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -