Actuele vangstberichten van 1 tot en met 7 mei 2007

Actuele vangstberichten van  dinsdag 1  tot en met maandag  7 mei 2007

Eindelijk de lang verwachte regen! Het land en de jonge aanplant snakten naar de eerste druppels en ook de boeren en het wild zullen er erg blij mee zijn. Op vele plaatsen op de Veluwe moesten er al noodmaatregelen genomen worden om de boel niet te laten uitdrogen. Nu zijn we erg benieuwd hoe lang de wind in de N-W hoek blijft zitten! Het  lijkt of we er al een complete zomer op hebben zitten.


Ook de dieren in de natuur zijn nu blij met regen zoals dit hert dat door Rob Kraaijeveld op de gevoelige plaat werd vastgelegd ”


Zout door Arthur van Tienen
Kant/Kustvisserij: Na een weekje Duitsland weer terug in ons landje en mezelf maar direct weer gestort op het vissen in en op het zoute water, gaat niets boven ( is mijn mening!)
De selectie perikelen gaan weer gestaag door en afgelopen zaterdag waren het de regio’s Noord en Zuid waar de Voorselecties Kust op het menu stonden.
In het Noorden visten ze in Friesland in de Waddenzee bij het gemaal Nopa ter hoogte van Harlingen, redelijke vangsten wel veel kleine vis.

Ernest Ripson van O.K.O Oosterwolde ving 6 vissen met een totale lengte van 129 cm. 2e werd Bennie Wijnings, eveneens van O.K.O Oosterwolde met 114 cm en derde werd Ab Tot van De Snoek uit Hippolytushoef met 4 vissen en 100 cm. Bij de korpsen een uitgelezen overwinning voor het 1e Korps van O.K.O Oosterwolde ook wel bekend als het 1e Shimano korps met drie 1e vakplaatsen plaatsen en twee 2e vakplaatsen plaatsen, da’s wat wij hier in Zuid Holland noemen “Nekken Snijden”!

Het zilveren korps werd het 4e korps van HSV De Snoek bestaande uit Ab Tot, Roelof Jipping, Nico Tessel, Piet Wijker en Dennis Cornielje. Voor de bronzen plak kwam het 1e korps van ZHSV “Zeevissen.com” bestaande uit Stefan Engelen, Hennie Gebbink, Leen Zwart, Rob van Bilzen en Richard Rohde in aanmerking
In de regio Zuid waren de vangsten allerbelabberdst en meer dan de helft van de vissers vingen geen vis, nog geen detail uitslag maar het Shakespeare Zeehengelsport Team ging met de eer strijken bij de korpsen terwijl het 2e korps van HSV Vlissingen de 2e plaats bij de korpsen opeisten, meer details volgende week.
 
De geep wordt mondjesmaat gevangen en echt dik zitten ze er nog niet, zeebaars goed te noemen qua vangsten vooral in het Europoortgebied. Aan de pier van Hoek van Holland werden afgelopen week veel scharren gevangen en ook verder op de Waterweg waren de scharren aanwezig, zeg maar zo tot aan de Stormvloedkering, zal van de week wel afgelopen zijn nu de regen gaat komen de zoetwaterafvoer door de Waterweg zal gaan toenemen. Paling doet het redelijk in de waterweg, wel in de avond of nacht gaan vissen. Amazone haven klein spul, zelfde geldt voor de Dintelhaven waar ook de bot zich beter gaar roeren, Calandkanaal nog steeds vrij veel vis, de avond in vissen de beste resultaten. Ondiepe stukken Waterweg veel kleine bot, leuk met de feeder met wat slikzagertjes. Fint nog niet gearriveerd in de Waterweg.

Zeeuwse kust, U las het al, overdag dramatisch terwijl het in de avond en nacht best wel goed vissen is, vooral tussen Zoutelande en Dishoek leuke vangsten van schar en wat gul, af en toe een tongetje.
Pieren van IJmuiden en Scheveningen wat schar en wat gulletjes, ook hier af en toe een zeebaars, stranden van Zuid Holland vooral in de avond productief, bot en gulletjes.
Volgende week zaterdag de bekende Beet Westland trofee strandwedstrijd, meedoen een aanradertje!!
 
Bootvisserij: 1e naselectiewedstrijd waaraan deelgenomen door 10 leden van de Nationale Bootselectie hebben op de big Marlin van Dré Vriends hun eerste dag vervist op de Noordzee vanuit Neeltje Jans en de vangsten waren goed te noemen, enig  telefoonverkeer tussen de boot van Dre Vriends de leden van de EFSA die hun competitiewedstrijd aan het vissen waren voor de kust van Scheveningen leerde het dat vooral Marcel Waldschmit aan het huishouden was en na de 2e periode ongeveer 50 maatse vissen had.
Meer bijzonderheden volgende week want meer gegevens zijn nog niet voor handen bij het perse gaan van deze vangstberichten.

Wrakvisserij matig tot goed, wel die vervelende Noordoosten wind die spelbreker was afgelopen week, kottervisserij goed tot uitstekend met mooi aantallen schar voor de kust die redelijk van formaat waren. Zelfs, U las het al, de 1e competitiewedstrijd van de EFSA vervist vanuit Scheveningen pal voor Kijduijn, ook hier schar maar niet van die aantallen zoals in de zuidelijke helft van onze Noordzee, de winnaar op de Trip Senior scoorde 36 maatse vissen terwijl op de Fortuna de winnaar 25 maatse vissen had.
Geen bijzondere vissen, wel veel bot werd er gevangen tussen de scharren door en wat tong en ook nog een mooie dikke schol van over de 40 cm.door Ben Kops van het Mitchell Zeevis team.  Tot volgende week! Arthur van Tienen




Witvis door Willem Stolk

Na regen komt zonneschijn! Maar de komende week is het louter regen. Goed voor de boeren zullen we maar zeggen! Het was weer druk langs de waterkant het afgelopen weekend - met overwegend positieve geluiden.

Kanaal door Voorne
Nico Breevaart ging ditmaal eens naar het Kanaal door Voorne; “Het begon aardig fris zonder zon en veel wind, later met de zon erbij was het goed te doen. De visserij was
perfect, meer dan twintig brasems gevangen, waaronder diverse mooi getekende
exemplaren van over de halve meter, dus was het weer goed om thuis te zijn na
een weekje frankrijk”Aldus een tevreden man.

Noord Hollands Kanaal
Jaap van Dijk viste zondag met twee vismaten aan het NHK. “Het was een puike dag, we vingen voldoende brasem. Vooral met casters wisten we grote brasems vangen. Met z’n 3-en hadden we toch zo’n 50 kilo vis” Aldus Jaap.

Arkervaart
Ton Ruys viste samen met zijn maat Theo Hartogs een koppelwedstriijd mee aan de Arkervaart. De heren werden 2e in hun vak – een mooie prestatie. Het was geen volle bak,  maar wel spannend. Deze wedstrijd was speciaal georganiseerd voor het Team Grauvelle – de Euri’s kunnen de heren namelijk oed gebruiken om internationaal beter voor de dag te komen – een goed initiatief. De winnaars zaten helemaal aan de andere kant -en hadden 17 kg.

Merwedekanaal
De laatste fraaie dag met zon en zonder regen, maar dat komt vast ook weer goed. Het was een schrale visserij – zoals verwacht. Geen megavangsten.

Waal & IJssel
De Waal staat relatief laag voor de tijd van het jaar. Het is in deze periode dan ook stukken minder. Toch is het redelijk gevangen op sommige plaatsen. Nabij Zaltbommel en Deest wisten Henk en Freek Peters toch een kilo of 50 bijeen te vissen. Met de feeder voorzien van korven t/m 150 gram visten ze tegen de stroomnaad. De heren vingen hoofdzakelijk brasem met een stuk of 6 windes – haakaas mais!
Aan de IJssel was het wel wat beter – tenminste gemiddeld. We kregen diverse berichten binnen van mooie kolbleien en voorns die zijn gevangen. Ook weer barbelen overigens. Kortom goed nieuws.

Laten we afwachten wat een week regen voor gevolgen zal hebben. Het water zal stijgen en verkleuren – normaal is dat best goed, maar of dit deze keer ook zo is wachten we maar af…


“Nico verliet de Noord in ruil voor het Kanaal door Voorne -en niet voor niets!”


“Om het gevoel niet kwijt te raken nog 2 roofvisfoto’s.  “Hier een foto van vorig jaar heeft een vriend van mij gevangen en ik heb er een mooie foto van gemaakt Gr Rens en Richard” 


 Aad stuurde ons een foto van een wel heel speciale streamer die in Zweden gebruikt wordt…Snoek pakt streamer, snoek pakt snoek…”


“Beste redactie,
Een foto van een harder, net gevangen aan de Waterweg, ter hoogte van
Rozenburg. Net geen 70 cm. Misschien iets voor de vangstmeldingen?
Groeten,Bob van Dongen”


“Ook werd er overal zeer actief van de oever af gevist…”


  “…En er werden al heel wat leuke scholenbaarzen gevangen….”


 ”…..Die aan aangepast materiaal leuk sport geven”


 “Onze meitrip naar het Deense Middelfart zit er weer op! Prachtig weer en
aardige vangsten waren ons deel. Veel mede-landers aangetroffen,
waaronder deze drie sportbroeders in dezelfde boot als de mijne… Het
was nog vroeg; de warmtepakken zouden wat later gauw uitgetrokken worden!…”


 “…De attractor-shadjes van Jupp Böcker uit Gronau deden het weer goed en
werden gretig aangevallen door gullemans. Pa toont een van zijn vissen,
gevangen voor de kade van Middelfart, waar men zich overigens stond te
verdringen om op geep te vissen…”


  “…Op die momenten dat er weinig tot geen stroom stond, bracht de downrigger
uitkomst. Het vergt veel concentratie om een plug dicht bij de bodem aan
te bieden, maar als dit goed lukt, zal-ie zelden lang zwemmen! Deze
methode leverde de mooiste exemplaren op. Groeten van Wilfred van Nunen.”


“Afgelopen week leek er nog  geen einde te komen aan de schitterende zomerweer..”


 “….De visboten werden ingezet voor lekker relaxen op de rivieren”


 “Leon met een pracht van een kopvoorn”


” Een mooie kopvoorn  van 57 cm tijdens een witvissessie op
de Waal. Frans Vogels”


“Hey Total Fishing!
Met dit lekkere weer heb ik wat huisgenoten in Wageningen laten zien hoe
relaxend vissen kan zijn midden in ons kleine studentenstadje! Paar
brasems gevangen met een korreltje maïs en alvast wat voorgebruind voor
de zomer! Beter kan niet toch? Groeten, Tim Puts”


“Tinca tinca is weer aan de rol.  Van deze vissen moet ik er altijd een
paar vangen prachtig toch. Groetjes, Marcel”

  “Hallo,Hierbij een foto van de eerste meivlieg die ik onlangs tijdens
het vissen tegenkwam. Met vriendelijke groet, Marcel Karssies”


“Hallo T.F.
Het weer was geweldig! de afgelopen dagen, de vangsten waren wat
magertjes….”


 “….Maar toch iets kunnen vangen met de vliegenhengel, kopvoorn
en een roofblei, allebij met de goudkop-gerrit. gr. Ger Smets”


 “Goedendag,
Ik heb iets leuks meegemaakt vandaag aan de waterkant.
Er zat een kreeft aan de haak…..”


 “…..Ik pakte snel mijn fotocamera om er een foto
Van te maken. Misschien kunnen jullie er wat mee want hoe vaak haal je nou een kreeft om
hoog?? John Kosse”


“Beste TF.
Ik ging het maar eens op een karper putje met de vaste hengel vissen dit
was het resultaat na 10! minuten. Met vr. gr.  Eduard ”


 “Hallo T.F Ik heb mijn eerste twee graskarpers gevangen..”


 “…Ze waren respectievelijk 70 en 75 cm. Groeten van Johan uit Goningen ”


 “Na een jacht van ruim een uur op deze kantgrazer, is het dan toch
eindelijk gelukt met wat mais en een pennetje. 15 pond hing vast in de hengel.
HEERLIJK!!! ”


 “Opnieuw weer veel succes met de pen.
De ene vis na de andere trok het pennetje mooi onder je kan wel zeggen dat
de polder deze week op z’n top was. Er kwamen ook nog een paar flinke jongens op het voerplekje waaronder deze vis van 29 pond in een slootje waar net 40 cm water staat en enkele meters
breed is. Gr Wesley van Toledo ”


 “Hallo Totalfishing
Op 2mei dacht ik maar weer eens te gaan nachtvissen met mijn vrienden.
we hadden 9uur alle hengels uitgelegd en een kwartier later was het al
weer raak een mooie spiegelkarper van 18pond en 72cm
we hadden die nacht ook nog een hele mooie schubkarper gevangen van
15pond en 67cm en ook die karper was welkom
Groeten het team karpingwestland.”


 “Frank ving deze 20 ponder aan een drijvende korst… “


  “…Omdat hij zo mooi is nog een keer van voren”


 “Fotogenieke Johan met een prachtig getekende vis ”


“Beste TF-redactie
Bij deze een plaatje van een graskarper van 101 cm., welke ik afgelopen
woensdag op een pennetje en 2 korrels maïs ving. Het was de zondag
ervoor al raak met een bak van 97 cm., maar deze overtrof qua dril,
lengte en gewicht werkelijk alles!  Met vriendelijke groeten
Peter uit Zwolle”


” Afgelopen weekend met de pen struinend op karper gevist.
De vissen hadden het te druk met paaien. Toch nog 2 vissen gevangen, tot m’n verbazing waren het allebei kroeskarpers….”


 “…..De grootste was bijna 50cm, veel groter worden ze volgens mij niet.
Groet Eric Kuhn”


 “Deze mooie koikarper had toch wel zin in mijn korstje die langs kwam
drijven. Mijn eerste koikarper. gr René Trommel”


Deze week wordt de bijzondere kroeskarper van Eric Kuhn genomineerd als vis van de week. Van harte gefeliciteerd!

 

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!

 

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -