Actuele vangstberichten tot woensdag 26 maart   2008

Actuele vangstberichten tot  woensdag 26 maart   2008

Zoals zo vaak tegenwoordig  opnieuw een extreme week wat weer betreft. Een witte pasen, wie heeft dat ooit meegemaakt?  Het kan bijna niet anders dan dat dit weertype van korte duur is. De natuur houdt even een weekje zijn adem in en dan slaat het voorjaar weer toe. Nog een kleine week en de roofvissers kunnen wat anders gaan doen voor 2 maanden. Komende dagen barst de Visma los en ook dat belooft veel moois.


Een treffend plaatje van de weersomstandigheden van het paasweekend gefotografeerd door Han van den Eertwegh

 
Een mooie foto geschoten op het strand bij Dishoek/Koudekerke waar de jaarlijkse wedstrijd Kustvissen bezig was van HSV de Edelkarper uit Bergen op Zoom.  De winnaars:  Korpsen - Shakespeare Team en Individueel-Arjan Rijnberg Spro/Gamakatsu team, Groeten, Maurits Kuijs / Fishing-Direct

 
Witvis door Willem Stolk

Het was een drama weekend met veel thuisblijvers! Sneeuw in het water betekent vaak niet veel goeds –en dat was goed te merken aan de waterkant.

Rivieren
Het water stijgt overlag gestaag. Veel bruin water met veel rommel erin. Er is wel gevist, maar de resultaten waren slecht. Bert Swijghuizen ving 1 barbeel op de Waal – het was zeer moeizaam op deze rivier. Op de Maas en de IJssel hetzelfde verhaal… Niet best dus – best jammer, want normaal is deze periode juist erg goed.

Plassen
De plassen lagen er verlaten bij. We kregen slechts twee meldingen binnen van Perry en Frans, die beide op een grindgat visten. In de middag vingen ze enkele vissen, maar daar bleef het dan ook bij. Gewoon een verloren weekend…

Al met al valt er niet veel te melden… Laten we hopen dat het de komende dagen beter zal worden…


Dit zijn de beelden die we normaal in maart mogen verwachten… Tussen de kribben driften bij opkomend water.
 
Roofvis door Piet Driessen
Sneeuw, hagel, regen zon en veel wind, we werden op alles getrakteerd afgelopen week, zelfs de barometer ging flink onderuit, en we hadden ook nog volle maan. Deze verschillen waren ook goed kenbaar in de vangsten en activiteit van de roofvissen.
 
Snoekbaars kon je nog wel aan de schubben komen, en ook diverse mooie vissen zaten er weer bij afgelopen week. Het was wel vaak zo dat ze heel kort bij elkaar stonden, en op een grote plas is dan een klein heuveltje vaak beter dan een dieper stuk (geldt voor heel veel plassen in Nederland) Tegenwoordig zijn deze plaatsen vaak goed terug te zoeken door het GPS gebeuren, maar ben je bekend op een water heeft dat natuurlijk ook zijn voordelen.

De meeste snoekbaarzen op wat groter aas afgelopen week, en groen stond vaak hoog op het menu van deze rovers. Op dieper water wel wat meer aantallen, maar dan ook weer duidelijker de kleine vissen. Afgelopen week waren het vooral de ochtenduren die de meeste vis in de boot of op de wal brachten, en zo kon je soms behoorlijk wat uren erbij hebben die gewoon visloos waren.
 
Baars ook mooi wat meldingen van vissen die al in een super conditie waren om af te paaien, echt kogelronde vissen zaten er weer bij, en ze waren best fel op het aangeboden kunstaas. Ook werden er vaak nog groot kunstaas tussen de kaken gezet dat voor snoekbaars bestemd was. Rood en geel scoorde het beste op onze baarzen.
 
Nog een weekje en dan is het seizoen gesloten op roofvis, dus geniet er nog even van. Dan hebben we weer tijd om wat andere dingen te doen, die we al vaak wat eerder op het programma hadden staan. Ook staat de VISMA nog voor de deur en daar kunnen we dan nog even wat zaken bekijken die onze interesse tonen. Dus we hebben nog de keuze aankomende week, maar probeer toch nog wat uurtjes te gaan vissen, succes.


 “Beste redactie van Totalfishing. Ondanks het taaie semi winterweer van paasmaandag ben ik er, fanatiek als ik ben, toch met mijn maat op uitgetrokken….”


“..... 7 snoeken waren op een namiddag tijd het haasje waarvan ik een exemplaar die net de magische grens niet haalde jullie zeker niet wil onthouden. Samen met een foto die de algemene indruk weergeeft van de dag, ijskoud en bikkelen!  Vriendelijke groeten
 Roy Vanstreels (België) 


“Vincent Collette en Paul Duveau….“


 “…..Beiden met twee mooie baars.“


 ” Een baars van 44 cm is al iets om trots op te wezen, als je vriendin deze vangt is dat al helemaal met geen woord te beschrijven! Mijn vriendin en beginnend visvrouw Maud Wieland wist deze prachtige baars te strikken op een Shallow Invader tijdens een middagje snoeken. Achteraf bleek dat ze de dag gered had want er kwam verder niks meer uit het water! Groeten van haar .........


 “Prachtbaars gevangen met een bruinwitte culpriyt en 15 grams jigkop”


 “Dit is geen beste tijd om vrouwtjeseend te zijn. Stapelgek worden ze van de woerden die ze vaak met meerderen tegelijk blijven achtervolgen, soms letterlijk tot de dood er op volgt….Foto Piet Driessen”


“Hallo,
Allereerst complimenten voor jullie geweldige site.
Ik ben een roofvisliefhebber en bij de foto’s van de grote baarzen  valt me vaak op dat de vissen er echt oud en gehavend uitzien. Zal   wel iets met de leeftijd te maken hebben….

Ik heb een foto bijgevoegd van een memorabele ochtend. In krap   anderhalf uur ving ik 7 baarzen, waarvan alleen de kleinste net geen   40 cm was. De grootste mat 47 cm.
Bij het binnenvissen zwommen er een aantal keren baarzen van   dezelfde afmetingen mee, die tot een meter voor de kant woeste   pogingen deden het kunstaas uit de bek van de gehaakte vissen te   pakken. Een geweldig gezicht. De baars was op dat moment echt   helemaal “los”. (Na 4 worpen met m’n kunstaashengel, had ik 3   baarzen van 40+ gevangen). Opvallend was ook de perfecte staat   waarin de vissen verkeerden, vol en
rond en perfect onbeschadigd…..”


 “…..Ik   vrees dat ik niet snel weer zo’n ochtend zal beleven, maar gelukkig   heb ik de foto’s nog… Ik heb ze gevangen vanaf de kant met een spinhengel en een dunne dyneema lijn. Als aas  een 14 cm lange “WildEye” van het merk Storm. Deze kan je ver werpen, op een meter of 30  uit de kant werd m’n aas steeds gepakt. (Al op de eerste meters van het binnenvissen.) Op deze foto zie je een van de baarzen en het gebruikte materiaal.
Met vriendelijke groet, Harold Lindeboom”


“Hallo Tf
Van de week mijn eerste ‘‘stoere witvis’’ gevangen ooit  k had hem op een Ernie op 5 meter diepte in de volle stroming . Groet Johan”


 “In het zuiden van het land is de Toppie uitzonderlijk goed. ….”


”…Dat ondervonden Lucien en Johan, 2 gezworen vismaten bij een bliksembezoek aan  het Zuiden”

 
“Jack pakte deze vis op doodaas”


“De tijd voor de snoek is gesloten. Ik heb dus tijd genoeg om terug te blikken op een heel goed winter seizoen met zelfs meerdere meters.Als ik door de foto’s heen kijk krijg ik het weer warm van sommige vismomenten. Dit plaatje wil ik toch graag met jullie delen.  Iedereen houdt van baby’s.

Ik wat minder maar als ik wekelijks de metersnoeken op Total Fishing voorbij zie komen schiet me bij deze foto de grijns op het gezicht.  Van mag hij/zij heelgroot worden en over 20 jaar bij de meters op Totalfishing staan. Tot 1 juni! Met vriendelijke groet, Tim Huizenga”


 “De Pro Logic testvissers Thomas en Ant…..”


“…Deden weer goede zaken”


 “Geachte redactie,
Op 10 februari ging ik met mijn vismaat met de boot vissen. Een prachtige zonnige dag en mijn maat had twee snoeken gevangen en een hele beste verspeeld. Bij de laatste vaart was ik de gelukkige en kreeg nog een hele forse aanbeet op mijn Salmo Whitefisch. Een hele mooie snoek van 107 cm mocht ik even later landen. Mijn eerste snoek echt boven de meter, super!....“


“……Op 24 februari gingen we met z’n drieeen met goede moet weer aan de slag. En direct s’ochtends bij het slepen in de vaargeul naar de haven weer een forse aanbeet. De vis bleef lang diep en nam geregeld vors lijn van de spoel. Eenmaal bij de boot bleek het weer een forse snoek ditmaal 108 cm aan de Pike figther van Spro. Binnen twee weken twee maal mijn record, geweldig. Uiteraard zwemmen deze mooie giganten weer.  Met vriendelijke groet, Marco van der Laan”


“Hallo
 Geremd door de gezondheid vist mijn vader niet veel meer, dagtrippen naar Nederlands wateren zitten er niet meer in, maar vorige week kwam hij nog eens zien, nam na het allemaal eventjes te hebben aanzien toch een hengel ter hand en ving zijn eerste snoek in twee jaar : 119 cm, volgevreten, een Vlaamse prachtsnoek in topconditie. zo vang je ze hier maar heel zelden.
Groeten, Francis”


 “Het was tweede paasdag afzien tijdens het snoekbaarsvissen. Maarja, wat wil je “de laatse week ” Groeten Theo Eurovisser ”


“Afgelopen weekend 2 mooie vissen gevangen tijdens doodaas vissen, 1 dikke snoek van 1m6 en….”


 “…..Een afgepaaide snoek van net iets meer dan een meter lang.”


 “Het shadje was bedoeld voor snoekbaars, maar maartse snoeken schijnen dat niet te snappen…niet erg hoor!... ”


 “….Woensdag 19 maart…regelmatig moesten we felle buien en windstoten trotseren, maar als je dan getracteerd wordt op een snoeiharde aanbeet en spannende dril van een echte snoekbaars, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet! Groeten van Wilfred van Nunen. ”


“Hallo,
 Ik en mijn vismaat waren op groot water aan het vissen, toen wij er af moesten van wegens slecht weer ving ik op een nabij gelegen vaart in 20 minuten tijd onder een en dezelfde brug een Snoek van 95 cm, een 50+ Snoekbaars, een 60+ Snoekbaars ook ving ik een nieuw Persoonlijk Record Snoekbaars van exact 70 cm !
 Hierbij de Foto van de snoekbaars.Mvg Martin


“Schitterende strakke vis voor Joop, werpend gevangen met een klein shadje“


“De proptail bracht weer veel dikke vissen in de boot van Dick van Hattem. Het hele verhaal leest u hier


“Hey Totalfishing,
 Deze mooie snoekbaars kon afgelopen week niet van mijn ondiep getrolde Aruku shad blijven.
Groetjes, Van Opstal Jelle ”


“Verticalen vanaf de kant is niet altijd lonend. Maar in maart wil het nog wel eens lukken als je struinend stap voor stap een kilometertje van de oever lopend afpeutert met alleen wat shads op zak, een onthaaktang en een schepnet. Afgelopen woensdag maakte Nico weer eens een succesvol uurtje mee, nota bene tijdens zware hagelbuien.

Zes snoekbaarzen kwamen op de kant, terwijl er nog vier missers te noteren vielen. Een van de zes was een beer: een dikke sterke tachtiger met stekels als breinaalden, een gemene brede smoel en een staart als een roeispaan die per gsm op de foto ging. Uiteraard moest dit kunstje de volgende dag herhaald worden, maar toen gaven de glasogen niet thuis, niet één tik viel te noteren. Groet Berend ”

 

Nominaties deze week voor de snoekbaarzen van Wilfred, Jelle en Nico. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!


 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -